icon

Požiadanie o ruku

13. jan 2023

Priateľ ma požiadal o ruku a keď som to nadšená hovorila rodine, otec mi nahnevaný povedal, že mal požiadať o moju ruku v prvom rade jeho že také zásnuby neplatia ani. Tak som mu na to povedala že nech sa vráti do 21. storočia. Myslite že sa to stále má robiť tieto ceremónie? Pre mňa je táto tradícia veľmi odveci a nikdy som jej nechápala skôr ma poburovala, tak ma trochu zarazila otcova reakcia. Je to už mesiac a stále mi to vyhadzuje na oči. Ale priateľ si stoji za svojím, nebude prosit o moju ruku jeho lebo tiež mu to príde ako bullshit. Je to podľa vás o slušnosti alebo je to len tradícia?

Strana
z3
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2023

@janetinka27 prosím? 😂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
13. jan 2023

@miriam11 tak toto nemá so slušnosťou a už duplom s inteligenciou nič spoločné

opica_skorica
13. jan 2023

@elizabet173 vidis, ty si svojho otca dobre poznala a vedela si, ze ho taketo “banality” netrapia.
Autorka otazky nevedela, ze sa jej otec “urazí”. Tiez mozno zbytocne, ale komunikacia uviazla.

thoughtfulweirdo
13. jan 2023

@miriam11 Keby bol slušný a inteligentný, povedal by niečo v duchu "dcéra moja, som veľmi šťastný a teším sa z vášho životného kroku! Potrpim si však na tradície a veľmi by ma potešilo, keby tvoj snúbenec prišiel o tvoju ruku požiadať aj mňa, dalo by sa s tým niečo spraviť?" Namiesto gratulácie nahnevaný povedať, že také zásnuby neplatia, nie je prejavom ani slušnosti, ani inteligencie, ani taktu 🙂

stanislavicenka
13. jan 2023

Takze by ta otec mohol dat hocikomu, koho by on uznal za vhodne. Zial, rodicia by pre nas aj zomreli, ako vedia hovorit, ale tesit sa, a zit pre nas asi nevedia, teda v tomto pripade

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dilino
13. jan 2023
kassandra25
13. jan 2023

Akoze bojujes proti nam, s otcom? Ty bojujes zanho??? Alebo on bojuje s otcom prostrednictvom teba? Mal sa tvoj donchuan zasmiat, kupit kyticku, flasku, nasadit machersky klobuk a ist k vam na vohlady, po tych vasich sukromnych. Vtedy by bol macher. Vtedy by bol pán. Takto je len trulo a ty trula, co s ním bojuje s otcom. Krásny zaťko do budúcnosti, urcite sa aj hodí do budúcnosti do vasej rodiny a pán otec s ním moze pocítat na hocico chlapské vo vasom manzelstve a rodinkárstve do budúcnosti. " " , a ked ti povedalo trulo, ze nie a nie, to neurobí, tak tu bojuj s nami, a otcom, trula

katka5161
13. jan 2023

@kassandra25 🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣😂

heidi4
13. jan 2023

@queen_mary 😂 😂 😂 aky zlaty tatko 🙂 :D 👍

lenka.25
13. jan 2023

Keď na tom tvojmu ocinovi zalezi , je to naozaj taký problém a pri najbližšej návšteve , aby ho tvoj priateľ o teba požiadal ? Mna tiež môj muž požiadal o ruku a potom sme išli ku našim , kde mamine kupil kyticu a ocinovi fľašu a išiel si ma “vypýtať “ . Pre rodičov budeme vždy tie malé dievčatká aj keď nám bude ťahať na päťdesiatku 🫣 .

vroni
13. jan 2023

Podla mna je od veci robit zasnuby, ked nechystate svadbu. Zaujimave, ze tato tradicia, uplne zbytocna a k nicomu nezavazujuca (zasnuby) ti nevadi a ziadost o ruku rodicom (co je taka ista nezavazna a zbytocna tradicia) je strasna tragedia.....

svetlonos
13. jan 2023

@adeladulova
Skor by mal dospoet muz, ktory ma uz dospelu dceru. Ved toto je len nuhnanie ockovho ega 🙈 Stary chlap a rozumu nikde. Ked to niekto berie v pohode a prirodzene pro forma, ze sa opyta - date mi ju s nadsazkou a humorom, ok. Ale aby sa niekto urazal a trucoval? To nieee.

svetlonos
13. jan 2023

A na druhej strane, preco sa neziadaju rodicia aj o synov? Teda pride nevesta a spyta sa, ci jej ho daju.
Su to ludia a nie nabytok aby sa „davali“.
Suhlasit musi zena a muz v prvom rade, nie rodicia. I ked v niektorych pripadovh by bolo lepsie odvliect potencialneho zenicha / nevestu radsej za usi na opa cnu stranu zemegule 😏.
Autorka,
v prvom rade ti blahozelam k zasnubam 🙂
Ja som pri vseliakych rodinnych peripetiach typu „ale s tym/ tou ja sa neznesiem, toho nepozyvat“ povedala, ze svadbu budem mat o dvoch svedkoch. Ze mne nikto radost v moj svadobny den kazit nebude. Nemusi sa nikto s nikym znadat a mozu byt pokojne nasrati na mna vsetci rovnako 😁 V tomto by som nikomu neukryvdila, proste nikto by nebol pozvany okrem segry. Otec mi povedal vyhrazne, tak o tom ani neuvazuj, to by aom ti nezabudol!
Bolo to pri prvom priatelovi skoro pred 20 rokmi. A vies co? Pred 3 tokmi som si brala niekoho ineho. Svadbu sme chceli rychlo, takze ba SK ani v krajine, kde odkial je muz ani v AT, kde zijeme to rychlejsie ako za pol 6-8 mesiacov neslo.
Brali sme sa v inej krajine, cez svadobnubagenturu. Od prveho telefonatu s nimi po termin svadby preslo 6 tyzdnov 🙂 vsetko vybavili. Po vybaveni formularov sme sa o termine dozvedeli 2 tyzdne dopredu. Jasne, ze rodicia pozvani ale pracovne otec nemohol ani mama- z ineho dovodu. Spontane isla sestra a kamos 🙂. Samozrejme ze sa rodicia nehnevali. Svadba uplne super, jeden den prilet, vsetci sme si dali v hoteli veceru, zabavili sa spolu, vela sa nasmiali. Na druhy den svadba rano, isli sme pozriet vianocne trhy , obed a podvecer odlet. Rychlovka a boli sme velmi spoko. Ziadne ceremonje, ziadny stres, ziadne kecanie do planov ani hadky.
Ked sme planovali svadbu, chceli sme na SK, restauracia dohodnuta, termin tiez. Chceli sme len obed a kolac, chvilku posediet, konec. Tiez by som tam mala minimum rodiny a priatelov. A uz to zacalo- a preco ode tato tvoja kamaratka s detmi a tohotp uja nepozves?? No preto, lebo ujo byva na opacnom konci republiky. Nikdy sa specialne o mna ako dospelu nezaujimal a zavolam mu tak raz za dva roky! A preco tato rodinna znama nemoze prist, ked tvojej sestre bola?
Za mna aj muza to bolo najlepsie rozhodnutie bez jedineho konfliktu a kopou dobrej nalady a zabavy 😁.
Riad sa podla seba, bude to vas den, tak nech vam ho nikto nepokazi! Uz pokazili radost z poziafania o ruku. Mohli sa tesit jednoducho s tebou, bez urazeneho ega a blbych poznamok, ci si tehotna. Aj keby, zrejme si uz dospela aj svojpravna!

riyadh
13. jan 2023

Mnoo ja som po ziadala o ruku manzela🤣🤣

monuska112
13. jan 2023

@riyadh ziadala si jeho rodicov? 😅😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
opica_skorica
15. jan 2023

@elizabet173 veď to je pravda, že sa správa extremne. Zasnuby ci platia alebo neplatia? To som nikdy nepocula.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3