Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?
Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež
Ej ha baby 😁 ale ste sa rozbehli...ináč všimli ste si, že 13 strán diskusie a autorka sa ani raz nezapojila? 😃
Detský kútik tam nepatrí. Počas jedenia má byť dieťa pri stole s rodičmi a spolu jesť. Pre tie najmenšie donesú aj vysokú detskú stoličku. Veď dieťa pustené do kútika si robí, čo samo chce a ruší tých čo sa prišli najesť, Vidieť, že tie deti nie sp zvyknuté stolovať s celou rodinou naraz, Nie je problém naučiť aj malé dieťa inteligentnému správaniu sa počas jedla. Ak si zvykne a rodič nepripustí hlúposti počas stravovania, s dieťaťom nie je problém ani do budúcna. Je otrasné, ako sa mnohé deti správajú v školskej jedálni. Je to pre niektoré zábava podložiť nohu menšiemu dieťaťu nesúcemu plnú tácku, rýchle pľuvance do tanierov detí, krik, vresk v jedálni, výbuchy smiechu,... Dozor to nedostriehne, pretože je odlákaný inými, ktoerí jačaním a pod. odlákajú dozor a schválnosť sa robí veľmi rýchlo. Deti z domu naučené slušmému stolovaniu nemajú potrebu sa takýmto vystrájaním zhadzovaľ a ponižovať.
Baby, to fakt?Rešpektovať jeden poondiaty deň inej osoby je tak veľa?Nemá kto strážiť?Ako potom fungujete cez prázdniny, prácu. To odkedy ste sa stali matkami neexistuje ísť s partnerom na pár hodín vonku, na rande, bez detí?Akú traumu z toho budú mať?Žiadnu. Tu sa nebavíme o chlastačke piatok sobota každý týždeň a celý rok. Je to raz za pár rokov!To sa fakt nedá prežiť pár hodín bez detí, ak si to svadobný pár žiada a praje a chce sa s vami zabaviť?Na tomto príklade sa ukazuje, ako si ľudia zbytočne a radi komplikujú život a namiesto šance vypnúť a oddýchnuť si na pár hodín a byť len muž a žena, sa idú urážať na kamošku a jej prianie. Jedine, kedy by mi vadilo, ak by sa vydávala moja sestra a zavolala by bratove deti a moje by tam nechcela. Obrazný príklad-to by som riešila, že prečo. Prečo musíte vo všetkom hľadať problém?Rešpektovať požiadavku nevesty a ženích na pár hodín je fakt tak nadľudský výkon?To už fakt neviete randiť a vypnúť na 6 hodín len s partnerom?
Moja kamarátka sa vydávala pred 30 rokmi, ma strednom Slovensku. 200 ľudí, deti neviem koľko. Rozprávkové šaty, ktoré vydržali, no takto počas prvého tanca jej sesternicin syn skočil na sukňu lebo on chce tancovať s nevestou. Opravovali sme to na izbe, asi po hodine si do jej vlečky utrelo ďalšie dieťa ruky. A neviem, či sa to ešte robí, ale tam sa dvíhali po odcepceni mladomanželia na stolickach do vzduchu a tam si pripísali, tie decká tam lietali, normálne som trpla, že čo sa zase stane. Za šaty si požičovňa vyuctovala mastnú pokutu a maminky detičiek nepovedali ani prepáč. Takže ja sa vôbec nečudujem, že niektoré nevesty chcú "dospelácku" svadbu.

@evkatk no počkaj teraz na tie hejty 1, 2, 3. Start... 🤣🤣🤣
A s tými reštauráciami a hotelmi na dovolenkách uplne súhlasím. Sama mam male deti a vrcholné neznášam, keď pobehujú medzi stoly a otravujú este aj ostatných pri jedení. Ale pre niektorých je to proste "mile" 🤦♀️👎