icon

Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?

23. sep 2024

Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež

oblecenie99
24. sep 2024

A ako to je, ak sú už deti staršie, napr. majú 16 rokov? A ide o pozvánku kamarátov, ktorých tie deti ani nepoznajú. Ak majú chuť sa zabavit, tak berieme aj pubertakov? Ideálne aj 16 ročnu dcéru s frajerom, aby tam len tak nesedela a mala si s kym zatancovať?

yosi
24. sep 2024

@lucinka12356 Je samozrejmosťou, že na svadbu pozvem všetkých strýkov, tety, bratrancov a sesternice (len tých mám cez 20). A je samozrejmosťou, že prídu aj s deťmi a partnermi. A keď už niekto naozaj prísť nemôže, tak to oznámi dopredu. Presne sa vie koľko čoho treba. Koľko plných a koľko polovičných porcií. A to len moja rodina. Ešte rodina nevesty. A už máme 120 ľudí aj bez kamarátov. Tu píšu, že svadba do 50 ľudí... Čo to je za svadba? Veď to na slávnostnom obede po 1. svätom prijímaní mojej dcéry sme mali 40 ľudí. Proste je normálne pozvať všetkých a tí všetci aj vedia, že na takej svadbe musia pustiť veľa peňazí.

mamutka
24. sep 2024

@oblecenie99 podľa mňa každý normálny človek robí svadbu na miestom futbalovom ihrisku. Rovnou čiarou secko z kostola tam, vyzdvihnúť čo sa kde pritrafí cestou, sak tu každý každého pozná a čím menšia obec, tým väčšia šanca že sú si napokon aj rodina. A pubertaci majú citlivé nervy, ti by si mohli pobrať aj spolužiakov, aspoň budú na čerstvom vzduchu.

jana_eyre_2
24. sep 2024

Mne sa strašne rata že v diskusiách sa ženy naseru, domyslaju si a pritom autorka ani nepovedala nič, len sa opýtala.. to je čaro modrého koníka 🤪

anna_anicka83
24. sep 2024

@yosi Ale to je tvoja samozrejmosť. Ja som mala svadbu s 50 hosťami a bola perfektná, doteraz na ňu všetci spomínajú. A asi preto, lebo tam boli iba ľudia, s ktorými naozaj udržiavam vzťah a nie všelijaké tetky a miliarda sesterníc, ktoré ma nevideli 2 roky. A ešte aj s partnermi a deťmi, ktorých som možno ani nikdy nevidela. Toto je proste ten nerešpekt voči ostatným. Nie každý chce mať svadbu s 120 hosťami. Moja sestra mala so 100 hosťami, lebo pre 25 rokmi to bola ako hovoríš samozrejmosť a o čom bola svadba, o nej určite nie. Lebo, kto ju pozná, tak si vie presne predstaviť jej svadbu. A ja som rada, že už je teraz doba, keď si vie pár presadiť svadbu po svojom a neriadia sa tým, že toto sa má a tam to sa patrí a čo na to kto povie. Bodka.

mamutka
24. sep 2024

@yosi prosím ta nevysmievaj sa tu z menších svadieb. Ja som mala 50 ľudí. Vieš prečo? Všetci starí rodičia mi dávno tragicky zahynuli, môj jediný brat nemá rodinu. Moja mama nemá súrodenca a otec ma jedného bezdetného. K tomu manzelova rodina a naši spoloční kamaráti a mám 50 ľudí. Úplne normálna krásna svadba

lakebabe
24. sep 2024

My sme boli na svadbe bez detí s vyše sto ľuďmi. Nikto s tým problém nemal, všetci si nasli opatrovanie. Nebolo tam ani bezpečne prostredie pre deti, kvôli kaštielu, sviečkam po zemi, sklenené vitríny... neboli tam žiadne deti ani malé ani veľké a bola to super svadba

anna_anicka83
24. sep 2024

@mamutka Vôbec sa nemusíš obhajovať. Ja som mala tiež 50 ľudí. A to mám 3 súrodencov (dvaja už mali rodiny), mama je z 5 detí a oco z 10. Mám okolo 40 bratrancov a sesterníc. Moji starí rodičia už tiež neboli nažive. Ale to je jedno. Ja som veľkú svadbu nechcela, bola som na veľa veľa svadbách, nie som žiadny introvert, ale tie veľké svadby mi nepasovali. Takže bola takáto. A párty to bola teda riadna😉.

lucinka12356
24. sep 2024

@matullienka napríklad ja som zo Stredného Slovenska a u nás keď sa pozýva na svadbu, tak sa dava oznámenie a pozvánka k svadobné u stolu ale tam nie je počet ludi nikdy napísaný. Ale vždy nás pozývali novomanzelia osobne a vždy povedali či rátajú s nami všetkými alebo len ja a muž.

matullienka
24. sep 2024

@lucinka12356 to je jedno ale viete koľkých vás pozývajú, či je to napísané alebo povedané je jedno ale nerizhodujete o tom vy ako pozvaní o to ide

lucinka12356
24. sep 2024

@yosi no ale teraz píšeš o niečom inom. Tvoju strýkovia a sesternice sú tvoja rodina. Autorka je "len" kamarátka. Chceš mi povedať ze keď teda máte na svadbách takúto veľkú rodinu, kde to tvorí počet 120ludi bez kamarátov. Pozývas ešte navyše aj priateľov s rodinami svojimi? To potom vás naozaj musí byť na tej svadbe 200 ľudí. To kde robievate tie oslavy?

yosi
24. sep 2024

@lucinka12356 Zase toľko kamarátov nemám, že by som pozýval každého. Napríklad ja som pozval troch najbližších kamarátov s rodinou. Veď im preboha nenapíšem do pozvánky, že bez detí, keď je na tej oslave ďalších 20 detí. Tie 3 alebo 4 polovičné porcie ich detí naviac ma vôbec nezaujímajú

mandzula
24. sep 2024

@yosi ano, pri 543 ludoch ti aj 50 deti kamaratov moze byt ukradnutych, pochop vsak, ze nie kazdy tuzi po svadbe ako z tureckej telenovely. Dnes je bezna svadba aj o 20 ludoch, tam musis rozmyslat, koho volat a koho nie.

jana_eyre_2
24. sep 2024

@yosi no a niekto iný zase má veľa kamarátov a tak ich chce pozvať.. našťastie ešte stále všetci sa môžeme rozhodovať podľa svojho uváženia a nie podľa toho čo napíše nejaký anonym na mk..

rorino
25. sep 2024

Neviem,co je to za moderný trend,že deti na svadbu nepatria🤦🤦🤦.Osobné mu nechápem.Bola som na svadbe ako 4,6,7 ročná a bolo to teda už dosť davno😂.Ale máš dve možnosti,ísť bez deti,alebo neísť.Zalezi aj na veku dieťaťa a rodinnému vzťahu k mladomanželom.

jomarch
25. sep 2024

@rorino myslim si, ze na svadbu patria ti, ktorych si tam zelaju mladomanzelia, kedze sa jedna o ICH VELKY DEN a vsetci pozvani mozu byt len a len vdacni za pozvanie. ja zas nechapem co je to za trend, aby hostia urcovali, kto na svadbu patri a kto nie 😬😬

rorino
25. sep 2024

@bessdonna súhlasím s tebou,ani ja nechápem tomu prečo by na takej udalosti nemali byť deti.Keby o o pohreb to je niečo úplne iné,ale svadba🤷🤷🤷

rorino
25. sep 2024

@jomarch hostia to samozrejme neurčujú,len sa slobodne rozhodnú😂😉

kikushaa
25. sep 2024

Ja by som isla, ak by som mala kde nechat deti. Ak nie tak druha moznost, slusne podakuj a odmietni.

cacianka
25. sep 2024

@rorino prečo by deti nemali ísť na pohreb, veď aj to je súčasť našich životov, deti sa majú učiť že aj rozlúčiť sa je pekné a záverečné gesto pre zosnulého...
viem že nie priama úmera porovnávať to, len na margo toho že trend.
Ked už to pritiahnem za vlasy. Pritom na pohreb sa nepozýva, nie sú náklady na účastníkov (ani kar sa nemusí konať)

oblecenie99
25. sep 2024

@rorino Nie že nepatria, len niekedy, najmä pri svadbách s menším počtom hostí, nie je možné zabezpečiť miesta aj pre deti napr. kamarátov.

yosi
25. sep 2024

@rorino Hej, zažil som tzv modernú svadbu. Ešte aj alkohol si hostia kupovali za svoje pri bare. Myslím, že týchto ľudí už nikto nikde nepozve

mandzula
25. sep 2024

@yosi Ak chcu nadstandard, nech si ho kupia, nevidim dovod, aby som niekomu cvakala rum za 50 ecok.

yosi
25. sep 2024

@mandzula Aký nadštandard? Na svadobné stoly patrí automaticky vodka a víno. Bože, vy ste takí škroby, že aj 5€ na fľašu vodky sa vám zdá veľa. Potom sa nečudujem, že máte problém s deťmi

mandzula
25. sep 2024

@yosi velakrat je to tak, ze zakladny alkohol je na stoloch, no ak chce niekto ten fajnovy rum, kupi si ho v bare za vlastne, tak tu nemoc, kto je aky skrob a pokojne si na svadbu zavolaj aj miestnu skolku, no inych nechaj, nech sa rozhodnu podla svojej chuti a moznosti.

earlgrey
25. sep 2024

@yosi A ty vieš prečo na svadbách, kde si každý kupuje vlastný alkohol, to je práve takto? 🤣 Lebo väčšinou je to tak, že za miestnosť sa neplatí, že daný podnik/bar/reštaurácia/to je jedno kde...sa dohodnú, že miestnosť im dajú zadarmo, ale každý si platí za alkohol...pretože na svadbách a podobných akciách sa spotrebuje veľké množstvo alkoholu a tým pádom podnik zarobí viac akokeby mali len prenajať miestnosť za nejakú sumu, s tým, že hostitelia si všetko kupujú sami...je to proste biznis...Bola som na takých svadbách hlavne v zahraničí a vôbec ale vôbec som s tým problém nemala...ja som si hlavne vážila to, že ma tí ľudia na svadbe chceli a neriešila som aké jedlo mali, aký alkohol a či vlastne nejaký alkohol bol alebo nie...a dokonca ani stoly na sedenie na jednej svadbe neboli ...postavený veľký stan s barom...švédske stoly s jedlom (rozumej jednohubky, toasty so šunkou a syrom, nejaké sladké pečivo, slané pečivo, ovocie, zelenina), ak sme chceli piť a jesť nech sa páči...reštaurácia bola vedľa a každý si mohol kúpiť ...ÁNO kúpiť čo chcel 🤣 a nikto sa nesťažoval....absolútne nikto...každý sa bavil a užíval si atmosféru, ktorá bola úplne uvoľnená...Takže kto si ty, aby si súdil? Každý nech si urobí po svojom...ty si si urobil po svojom...ale to teraz neznamená, že tá tvoja svadba bola najlepšia, najsprávnejšia...

mandzula
25. sep 2024

@earlgrey to len u nas musis mat pol ryze, pol hranolcekov, kura s broskynou a este aj vybrat od hosti na male auto, ako tuto pan hore pisal, inak ta svadba vlastne ani neplati.

maminkadeticiek
25. sep 2024

Kludne to odmietni.Nie,deti nemas prirastene ani ich nikto nedehonestuje ked pozyvaju len vas.Boli sme na takej svadbe,deti sme dali starym rodicom.Ani nas nenapadli taketo chore myslienky,respektovali sme to ako prianie manzelov a skvele ame sa zabavili.Takze ak mas deti prirastene,radsej odmietni.

maminkadeticiek
25. sep 2024

Bohaca ludia ale to nikyo nerobi tak ze ukazu prstom na konkretne rodiny ze vy a vy deti nevezmete.Proste chcu mat svadbu bez deti,random vsetci.A ze nesla by som bez deti lebo to je ako ist bez jednej nohy???No vam uz dobre hrabe.Alebo neohladuplne reakcie akoze moje dieta zvlada svadby dobre,tak by som ich vzala.Ja sa sulam ake ste niektore na hlavu padnute.

yosi
25. sep 2024

@mandzula Ja nikomu nič neprikazujem. Pre mňa za mňa si robte aj tajné svadby aby ste nemuseli volať ani rodičov a osláviť to môžete na pumpe s hot-dogom. Proste pre mňa je svadba životná udalosť. Ja som mal napríklad pálenku kúpenú na svadbu ešte keď som sa narodil. Dal som ľuďom 30 ročnú vodku a nebolo mi to ľúto. 120 hostí vrátane detí dostalo prvotriednu hostinu s množstvom chodov v dosť vychytenom hotely. Pálenka, víno tiekli prúdom. Áno, bola to drahá sranda, ale zase viem, že u nás ľudia nie sú lakomí. Stovka na hlavu dospelého je štandard. Boli takí čo dali do obálky 400€ bez problémov.