icon

Prečo neveriaci ľudia oslavujú Vianoce?

18. dec 2022

Myslím si, ze ju tu dosť žien co sú neveriace.
Prečo takí ľudia oslavujú Vianoce/ Veľkú noc ?
Samozrejme ze môžu, nezakazujem 😂😂
Čisto zo zvedavosti. 😘

viestta
20. dec 2022

@bessie12 co mne hrôzu naháňa sú nákupy co treba ešte spravit. Ostatne je brnkacka. Ako bude, tak bude. U nás sú Vianoce o pohode, stresu je dosť po celý rok.

moncici7
20. dec 2022

Su to sviatky vsetkych

bessie12
20. dec 2022

@viestta no nakupy tiez, ale to uz len take dodatky ako alkohol ci nakladane ovocie, popripade nejake to pecivo. Mam rada pecenie, ale tento rok som to prehnala trocha 😂

moncici7
20. dec 2022

@megan777 take zvlastne citat ze ich doprajes ved tie sviatky su sviatky pre vsetkych nemusis sa o ne delit nie je to kus kolaca

nenne9
20. dec 2022

@elizabet173 necitala som vsetko a dobre, ze necitas fb diskusie.tam su take brutalne urazky na veriacich, cirkev, lgbt a Romov, ze clovek ma depku, kde to vlastne zije.asi by som si mala dat zavazok prestat to citat

megan777
20. dec 2022

@moncici7 ano myslela som ze doprajem ako veriaca aj neveriacim samozrejme ze su to sviaky vsetkych a hlavne plne lasky a pohody a prajem vsetkym zienkam tu krasne a pokojne vianocne sviatky a vianoce zo ❤️🙏

anna134
20. dec 2022

Ja som neveriaca .ja neverím na žiadneho Ježiška alebo bla bla bla okolo toho.ale sú to proste sviatky hojnosti pre mňa a toho všetkého a gýču a tej pestrosti.a deti sú z toho hotové...
Ale veľkú noc neoslavujem.nikdy to pre mňa nič neznamenalo....

happy31
20. dec 2022

@mikadooo zažila som že svedkovia Jehovovi neoslavujú

viestta
20. dec 2022

@shee11 Pokoj ľuďom dobrej vôle. Veriacim aj neveriacim.
A ja dodám, dat lasku lásku a pochopenie. Takým aj onakým.

shee11
Autor odpoveď zmazal
h2
20. dec 2022

@wewerka01 "Práve som bola na omši a idem piecť koláče, ale medzi tým si ešte odskočím na sociálnu sieť, naprskať tam trochu jedovatých slín." si mala napísať. 😁

haley7897
20. dec 2022

Jedna vec je pre mňa ako niekoho komu na viere záleží pri čítaní niektorých komentárov od veriacich matuca. Ale stretávam sa s tým často aj v reálnom živote ako u kresťanov tak aj u nás muslimov len v obmene muslim/ramadan. A to je akýsi výsmech z ľudí ktorí nie sú praktikujuci alebo dokonca veriaci a prinavratia sa ku kresťanstvu (Islamu) len na vianoce (Ramadan). A je im to vycitane. To je podľa mňa veľmi nešťastný prístup zo strany veriacich. Nemalo by nám skôr záležať na tom aby sa ľudia v viere vrátili? Nemali by sme ich skôr vítať a povzbudiť s tým, že možno práve tento sviatok ich privedie bližšie k Bohu? Namiesto toho arogancia a dokonca povysovanie sa. Niesom kresťanka ale som si istá, že toto nieje zrovna kresťanské a Bohu milé spravanie.

viestta
20. dec 2022

@shee11 je taký problém dat Vianoce ľuďom, takým aj onakým? Každému dovoliť aby za tým jedným slovom videl to svoje. Nepresadzovat za každú cenu iba ten jeden pohľad na nich. Duchovnú rovinu Vianoc si ľudia zachovali aj za totality. Ti ktorí tu duchovnú rovinu zachovať chceli. Rovnako si ju môžu zachovať aj dnes, stačí ak oni sami budú chcieť. Nikto im ju násilím neberie.

mikadooo
20. dec 2022

@happy31 tak ani pravoverní Židia asi neoslavujú "Vianoce", ani moslimovia, atď., ale myslím, že autorka rieši ateistov na Slovensku, nie z celosvetového hľadiska a všetky náboženstvá.

gladys_07
20. dec 2022

Mohol by mi niekto vysvetlit tie reci o pravom zmysle vianoc, komercnosti, stiseni sa? Ak sme sa teda uz dohodli na tom ze povodny zmysel vianoc nie je ten krestansky (teda aspon dufam po 10 stranach).

Lebo teda ano, nakupujeme darceky, zvacsa detom, nakupili sme aj kopec jedla lebo nas bude za stolom dvojciferny pocet, ale vyhadzovat nebudeme nic, na to som hakliva, nejdem varit kapustnicu bezdomovcom ale prispevok na charitu nam odchadza z uctu kazdy mesiac takze nemam tuto „potrebu“ nieco dobiehat. Budeme pozerat rozpravky, mame cele dni pustenu hudbu, je u nas hlasno, dom vyzdobeny, aj tych hnusnych vianocnych skriatkov mam.

A idu mi uz turbo na nervy tie reci. Co teda robim zle?! A ako konkretne priemerneho krestana obmedzuje na osobnej slobode moje prezivanie vianoc? Vopred dakujem.

dagmarovita
20. dec 2022

@elizabet173 a ty ako vies, ze je veriaca, lebo to napisala? Poznas ju? Co ked to je Fero v teplakoch, co ty vieš.
@annm81 tebe nemá zmysel odpisovat, to hovor retardovaným.

annm81
20. dec 2022

@dagmarovita To sú tie urážky v praxi, že? Len nejak tradične z opačnej strany. Čo iné som čakala.

budzi
20. dec 2022

@diablikovci lebo je veriaci a veriaci

dagmarovita
20. dec 2022

@annm81 aké urážky?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
annm81
20. dec 2022

@dagmarovita Ja neviem, ty sa odkazuješ na retardovaných. Pritom som sa ťa len pýtala, ako, kde a ktoré médiá vraj urážali kresťanov.

najjulinka
20. dec 2022

Velku noc neoslavujeme a Vianoce ano. Vianoce su v podstate preto vtedy na Vianoce, lebo sa oslavoval slnovrat. Nemá to nič s narodením Ježiša, kedže ten sa nenarodil v okolí tohto dátumu. Kresťanske sviatky oslavuju krestania. Iní oslavuju len sviatky. Je to zvyk, ktorý sa nam páči. Ak by sa nepáčil, tak to nerobíme. Nerozumiem prečo by tento zvyk mali mať len kresťania, ked nema nič s kresťanstvom. Príde mi tá otázka divná. Velku noc vacsina nekrestanov neoslavuje.

mimi16
20. dec 2022

Téma na 10 strán a autorke len jedno… taktúto stupídnu otázku sa opýta len menej mysliaci. Aj tebe pekné sviatky!!!

dagmarovita
20. dec 2022

@annm81 tak nepytala si sa ma na nič, co si nepamatas, co píšeš?

annm81
20. dec 2022

@dagmarovita O 18.59 som sa ťa pýtala, aké urážky máš na mysli.

kopeccc
21. dec 2022

@nenne9 určite nečítať ! Neznášam FB

shee11
Autor odpoveď zmazal
shee11
Autor odpoveď zmazal
viestta
21. dec 2022

@shee11 presne ako primitivi medzi ateistami hejtuju cirkev a veriacich, tak isto primitivny veriaci hejtuju ateistov. Mne tuna na fore pan, co sa hrdo bije v prsia aky je on katolik a humanista vynadal do frigidnych femisnistickych ateistiek (a keby len to). Beriem to tak, ze predviedol to, aky je on sam, nie aki su vsetci veriaci a ani nezastupuje katolicku cirkev. A mna osobne sa to nijak nedotklo. Aj v tejto diskusii sa na mna pani cestou medzi kostolom a doskou na valkanie cesta vyvrsila. Netrapi ma to, jedine ona sa predviedla.
Vzdy a v kazdej skupine ludi sa najde dost primitivov, ktori si kompenzuju racamia komentami nieco, co nemaju, co nemozu dosiahnut. Treba sa nad to povzniest.
Ale to sme sa odo povodnej temy dostali veeelmi daleko. Povodna otazka bola preco ateisti oslavuju Vianoce. Moja odpoved je: Lebo chcu. Nikomu tym neublizuju. Ak si niekto mysli, ze na to nemaju pravo, je chyba na jeho strane. Chyba mu pokora, tolerancia a ucta. Vadi mu inakost.