icon

Prečo niektorí ľudia zdobia vianočný stromček už v novembri?

valria
29. nov 2025

Hlava mi neberie, prečo, koho a čo núti v polovici novembra riešiť vianočnú výzdobu v domácnosti. Teda aj ozdobiť si vianočný strom a navyše to vycapiť na net a chváliť sa ním. Fakt tomu nerozumiem, ani argumentom typu je to moja vec, mne sa to páči a podobné táraniny. Existuje racionálna odpoveď?

valria
autor
29. nov 2025
@janulik2008

@valria myslim ze aj obchody dost skoro zacinaju s Vianocami mozno aj tym to je

@janulik2008 Áno, veľmi skoro, a ľudia sú aj tým zmanipulovaní.

minenkaa
29. nov 2025

Mňa tak zaujima prečo zakladate niektoré takéto témy ,keď nechcete čitať a odpovedať
Veď napríklad ty autorka ,postav sa pred zrkadlo a povedz si ,že ty jediná si ta dokonala a ta čo ma pravdu a všetko robi správne(vies dokázať čo je to naozaj správne?),potlapkaj sa po pleci aká si úžasná a sprav si pekný deň a nemusis vonec ale vobec rozmýšľať na inými a ešte čo robia doma za zatvorenými dverami ,kde s tým nikoho neobťažujú

20erika07
29. nov 2025

@valria ja som typ, ktory ledva stromček ozdobí, viacmenej len kvoli deťom. Mam rada minimalizmus a tak nemam doma absolútne žiadnu výzdobu ani po ine sviatky alebo tematicke obdobia. Aj pri tom stromceku "trpim" . Navyše mame maly byt a fakt mi zavadzia. Ale potom je tu moj opak, ktory takmer celý rok basni o vianociach, tiez tomu nejak nerozumiem, ale nesnažím sa to pochopiť, ten človek proste miluje vianoce a vianočný čas odjakziva, a je to pekné, ze sa na to tak teší, akokeby takou detskou radosťou. Keby mal niekto aj celorocne doma výzdobu z vianoc ,lebo sa mu to páči a chce, tak nech ,nebudem za tym hľadať žiadny rozumný dovod, je to jeho potešenie 🙂

bessie12
29. nov 2025
@minenkaa

Mňa tak zaujima prečo zakladate niektoré takéto témy ,keď nechcete čitať a odpovedať
Veď napríklad ty autorka ,postav sa pred zrkadlo a povedz si ,že ty jediná si ta dokonala a ta čo ma pravdu a všetko robi správne(vies dokázať čo je to naozaj správne?),potlapkaj sa po pleci aká si úžasná a sprav si pekný deň a nemusis vonec ale vobec rozmýšľať na inými a ešte čo robia doma za zatvorenými dverami ,kde s tým nikoho neobťažujú

@minenkaa ostatne komentare si veselo ignoruje. Tak aky ma v tomto pripade zmysel nejaka diskusia, ked reaguje len na urcite komenty ?? Iny nazor, ako ten jej a jej podobny, nie je akceptovany z jej strany.

tetapetra
29. nov 2025
@valria

@valria 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zmanipulovani. A teraz tu o červenej čiapočke

natalka13
29. nov 2025

@valria ja nechapem preco si davaju umely strom. 🤷‍♀️ a preco napr vajicka nemaju vycapene 2mesiace pred VN tekvice v septembri......

anonym_b7dd40
29. nov 2025
@tetapetra

@tetapetra Nechaj, to je nejaka nahnevana pani dochodkyňa. Nema rada liberalne progresivne prezivanie Vianoc 🤡. Ale 13. dochodok potesi 😂😂

dadis
29. nov 2025
@natalka13

@valria ja nechapem preco si davaju umely strom. 🤷‍♀️ a preco napr vajicka nemaju vycapene 2mesiace pred VN tekvice v septembri......

@natalka13 Ja mam zivy stromcek a aj zivy adventny veniec. Ten som bola dnes viazat. Stromcek kupim asi buduci vikend. Kazdy rok mavame stromcek co najdlhsie.. davam dole az 7.1. Nevidim na tom nic zle, Vianoce milujem, nikomu tym neublizujeme. Viem, ze zvyknu ludia stavat stromcek 23.,24. - nijakym sposobom ma to nevyrusuje..

motylik2559
29. nov 2025
@valria

@motylik2559 Odpíšem ti, lebo na iné uštipačné až útočné komentáre je zbytočné reagovať. Je mi ľúto, ako sa ľudia všeobecne so všetkým ponáhľajú, sú netrpezliví, len si čím skôr užiť, žiadne odriekanie....to odzrkadľuje aj nový trend predčasného zdobenia a chválenia sa. Potom sa to prenáša z rodičov na deti a časom sa tradície tým pôvodným ani zďaleka nebudú podobať. A z praktického hľadiska, ja som rada, že sa mi stromček do Vianoc nezunuje, nezapráši, nerozbije. Len som chcela vedieť, čo núti ľudí dnešnej doby urýchľovať ešte aj príchod Vianoc. (Asi som spravila chybu, dľa komentárov som exot asi ja, keďže mi v byte stromček nestojí celý rok ..🙂).

@valria Za mna niesi exot, vnimam to podobne ako si mi odpisala🙂 Len preto som sa ta pytala, lebo som chcela poznat aj tvoju stranku veci. Preto som aj napisala,ze stromcek plus minus 3 dni pred Vianocami, lebo cim dlhsie by som ho mala ozdobeny, tak uz by pre mna tie Vianoce nemali taku pravu atmosku v den Vianoc🙂 Dakujem,ze si mi napisala svoj pohlad. Nemyslim si,ze mas zly nazor, prave naopak🙂 Tak pekny den este🍀

valria
autor
29. nov 2025
@anonym_b7dd40

@tetapetra Nechaj, to je nejaka nahnevana pani dochodkyňa. Nema rada liberalne progresivne prezivanie Vianoc 🤡. Ale 13. dochodok potesi 😂😂

@anonym_b7dd40 Žiaľ, trollov i pomýlencov je aj tu dosť..... Nemusíte rozširovať ich rady, sliepočky.

valria
autor
29. nov 2025
@lindous

My teda staviame stromček vždy až 24.12., ale toto je čisto provokačná téma... prečo a ako toto môže niekoho tak strašne štvať? skús mi dať ty prvá na toto racionálnu odpoveď... každopádne to, že sa im to páči a že im to robí radosť je úplne normálny dôvod, prečo iné by to mali robiť?

@lindous z čoho usudzuješ, že ma to " tak strašne štve"??

valria
autor
29. nov 2025
@minenkaa

@minenkaa Prečo fabuluješ?

anonym_45d655
29. nov 2025

@valria ten stromček mi ani tak nevadí, ako tie všetky procesie okolo toho, ako to majú častokrát nevkusne prezdobené, a to, ze pečú 100 druhov koláčov (neviem načo a pre koho, potom ze sme obezni) ale budú tu potom vyplakavat, ako nemajú peniaze a je všetko drahé.

anonym_4517a2
29. nov 2025
@tetapetra

@tetapetra čo je na tom k nepochopeniu? Ľudia fakt nakupujú bludy pod vplyvom reklám a marketingových ťahov obchodníkov.

cimage
29. nov 2025

Ved aby to mohli vypacit na net a rozculovat ostatne zeny, ktorym to vadi. A kludne ho mozu mat aj do maja.

valria
autor
29. nov 2025
@minenkaa

@valria zas ďalší človek čo odpovie len na komentár ktorý s ním súhlasí

@minenkaa To nie je celkom pravda, ale asi si lenivá všetko čítať. A možno len nemáš popri zdobení stromčekov na to čas;).....

dadis
29. nov 2025
@valria

@minenkaa To nie je celkom pravda, ale asi si lenivá všetko čítať. A možno len nemáš popri zdobení stromčekov na to čas;).....

@valria Pani, dajtes si liecik, dobre bude

valria
autor
29. nov 2025
@dadis

@valria Pani, dajtes si liecik, dobre bude

@dadis Ach, žienky.....

anonym_ce841c
29. nov 2025

Neiem ci je daky datum kedy sa musi dat stromcek a ozdoby,svetla atd. My davame cast na minkulasa a cast potom. Niektore veci mam uz teraz. Preco neviem. Asi preto,ze mam rada zmenu. Ale stromcek robim najskor 20teho. Keby bol skor november napr rychlo by ma presla chut na Vianoce. Takze nech si kazdy da kedy chce. Ja skor nerozumiem tomu preco zeny vypekaju uz v novembri a potom by som mala jest mesiac stare kolace. Za tri dni viem upiect aj 15druhov kolacov ked sa to dobre rozvrhne.

anonym_b7dd40
29. nov 2025
@valria

@anonym_b7dd40 Žiaľ, trollov i pomýlencov je aj tu dosť..... Nemusíte rozširovať ich rady, sliepočky.

@valria Viac by vas, teta, malo trapit, kolko ludi na SK stale podporuje Fica

gubcikova
29. nov 2025

Ja už mám všetko vyzdobené a prečo? Lebo mám rada vianočný čas, je to pre mňa symbol pokoja a kľudu. Ale mám ho teraz preto skoršie lebo v čase kedy som ho stavala, každý rok čo bolo 6.decembra sme na trhoch. Takže u nás december bude ťažký, nakoľko trpím sklerózou multiplex, riadim sa svojím telom a veci robím vtedy kedy vladzem. Tento týždeň si budem dávať biologickú liečbu, čiže budem odstavená. Syna čaká dôležité EEG a môže sa stať, že na Vianoce a ním zrovna budem v nemocnici. Od 4-7.12 sme na trhoch a predávame, od 15.-20.12. ďalšie trhy. Týždeň medzi tým mám každý deň lekára. Takže tak

prunee
29. nov 2025

No lebo chcu a mozu. Nastastie ma kazdy na vyber kedy si stromcek postavi.

selena_luna
29. nov 2025

Ked sme boli bezdetni, nemali sme ani stromcek. Ale odkedy mame deti, zdobime byt zaciatkom decembra. Proste je to magicke a carovne, svetielka a ozdoby a deti sa tesia.... je to proste krasny cas a uzivame si ho. Mne skor hlava neberie, kolko energie venujes zivotom cudzich ludi.

mooonika1975
29. nov 2025
@anonym_40fc61

Je niekde napísané, ze stromcek sa musi stavať presne 6 decembra? Alebo iný dátum? Co koho do toho...môžeš si akurat tak pomyslieť. Ja mam adventný veniec uz dávno na stole a co si myslia ostatni o tom, mam vies kde....

@anonym_40fc61 najhoršia odpoved, môžem si robiť čo chcem….. 🤫🤫🤫 ale zase racionálnu odpoved by mal mať , nie?

mooonika1975
29. nov 2025

Ja mám živý strom, takže pre mňa neexistuje ani november, ani začiatok či stred decembra, ak chcem mať stromček do 6.1. pekný, musím ho robiť čo najneskôr. A priznám sa, pre mňa nemá čaro, kým nie sú Vianoce. V práci máme postavený a žiadne zimomriavky sa nekonajú, je ako nábytok . Zato z môjho, tesne pred Vianocami, určite budem mať

lindous
29. nov 2025
@valria

@lindous z čoho usudzuješ, že ma to " tak strašne štve"??

@valria tak zjavne to v tebe vyvoláva dostatočnú emóciu na to, aby si založila diskusiu, skritizovala ich, že to “vycapujú” na net a zhodila úplne normálny dôvod prečo… možno tá emócia nie je teda, že si naštvaná, ale stále by sa ma zaujímalo prečo tomu venuješ toľko energie, to je niečo čo mne hlava nebere

viestta
29. nov 2025
@minenkaa

@maciatkolulu treba založiť temu a pozisťovať ,čo vlastne je správne u kazdeho jedného doma a podľa toho sa zariadiť
Do frasa ,prosiiiim čo je správne

@minenkaa toto sa uz na MK preberalo, aj aky druh, aj kolko stvorcekov a aj ci skladat alebo krcit. A nie raz.

sisaka
29. nov 2025

@janinah
@zuzana76 súhlasím s vami. Tiež si myslím, že je to netrpezlivosťou. Chcem tu a teraz a nič mi nebráni mať to hneď, kľudne aj vianočný stromček v septembri, lebo však čo by sme sa držali kalendára a nedajboh počkali, keď bude aspoň ten advent.
Do Vianoc musia byť za tých niekoľko mesiacov ozdoby, stromček už obkukané a to čaro Vianoc, keď sa dom vyzdobí čerstvými vetvičkami a postaví sa živý, či umelý stromček je preč. Potom 27. decembra rýchlo všetko zbaliť, lebo už tie 3 mesiace vianočnej výzdoby stačilo a treba vytiahnuť bahniatka a začať maľovať kraslice, však jar sa blíži…

viestta
29. nov 2025
@valria

@valria ja som sa ta pytala na ten spravny duch Vianoc a spravne tradicie, mohla si siroke plenum MK poucit. Kludne si mohla rozpisat aj datumy, kedy co a ako aby to bolo spravne. Prepasla si prilezitost. Zas na druhej strane takto o rok zas mas namet na debatu, nebude nuda...

zuzana76
29. nov 2025
@sisaka

@janinah
@zuzana76 súhlasím s vami. Tiež si myslím, že je to netrpezlivosťou. Chcem tu a teraz a nič mi nebráni mať to hneď, kľudne aj vianočný stromček v septembri, lebo však čo by sme sa držali kalendára a nedajboh počkali, keď bude aspoň ten advent.
Do Vianoc musia byť za tých niekoľko mesiacov ozdoby, stromček už obkukané a to čaro Vianoc, keď sa dom vyzdobí čerstvými vetvičkami a postaví sa živý, či umelý stromček je preč. Potom 27. decembra rýchlo všetko zbaliť, lebo už tie 3 mesiace vianočnej výzdoby stačilo a treba vytiahnuť bahniatka a začať maľovať kraslice, však jar sa blíži…

@sisaka no je ina doba asi a my sme uz stare 😀, mne to sice nevadi, kazdy nech si robi ako uzna za vhodne. Mne by sa to prejedlo a nemalo by to to caro na Stedry den. Ale ako pisem, par dni pred vianocami by som si ten stromcek umely postavila. Uz som starsia a potrebujem si uz veci trochen rozlozit, kym kedysi som za jeden den ozdobila potajomky v noci pre deti stromcek, urobila salat, upiekla zopar plechov medovnikov naraz, teraz sa mi uz nechce tolko ponahlat a radsej si to rozlozim.