Prečo niektorí ľudia zdobia vianočný stromček už v novembri?
Hlava mi neberie, prečo, koho a čo núti v polovici novembra riešiť vianočnú výzdobu v domácnosti. Teda aj ozdobiť si vianočný strom a navyše to vycapiť na net a chváliť sa ním. Fakt tomu nerozumiem, ani argumentom typu je to moja vec, mne sa to páči a podobné táraniny. Existuje racionálna odpoveď?
@valria napriklad v usa maju cely december..ak nie dlhsie...a 25. Stromceky vyhadzuju...
@valria napriklad v usa maju cely december..ak nie dlhsie...a 25. Stromceky vyhadzuju...
@arasidka123 100% nevyhadzujú stromček na Christmas day (čo je 25.) je to totižto ich hlavný sviatok 🤦♀️, 24. sa neoslavuje, máme normálny pracovný deň.
25. rozbaľujú ráno darčeky a väčšina ľudí má aj slávnostnú večeru v ten deň, na 100% ju majú pri vianočnom stromčeku, kým niečo trepneš aspoň si to over.
Lebo im to prináša radosť, a aj podľa psychológov je dobre mať skôr vianočnú výzdobu. Ja som začala dnes,zajtra začína advent. Stromček ešte nemáme ,ale vonku som už vymenila za vianočnú.Dnu máme zatiaľ len adventný veniec a dve maličké vianočné ruze.
zdobíme ho už v novembri..a odpoveď prečo? lebo máme náročnú prácu, školu, málo času a toto zdobenie nás spája, je to pre nás potešenie.. pokiaľ je zdobíme u teba v obývačke, neviem prečo ťa to trapi
My zdobíme stromček 23. alebo 24. decembra a máme ho celý január 😍
sú ľudia čo maju radi vianočnu atmosféru už v novembri.. ja ju tiež zbožňujem, síce stromček ešte nemám ale vôbec sa nečudujem ľudom co už áno - je to snáď ich život..
@lavender94 a vies ze ano? Ludia stratili rozum a premyslanie - lebo tieto Vianoce november-februar su tu par rokov. Lebo insta plackove a spol. Maju tak mam aj ja.🐑
@natalka13 vážne si myslíš, že by nejak veľa ľudí robilo výzdobu preto, lebo už aj plačková má?😂 je mi ľúto, v akej sociálnej bubline sa nachádzaš, ale toto naozaj nie je štandard u dospelých ľudí
Mňa tak zaujima prečo zakladate niektoré takéto témy ,keď nechcete čitať a odpovedať
Veď napríklad ty autorka ,postav sa pred zrkadlo a povedz si ,že ty jediná si ta dokonala a ta čo ma pravdu a všetko robi správne(vies dokázať čo je to naozaj správne?),potlapkaj sa po pleci aká si úžasná a sprav si pekný deň a nemusis vonec ale vobec rozmýšľať na inými a ešte čo robia doma za zatvorenými dverami ,kde s tým nikoho neobťažujú
@minenkaa Prečo stále útočíš ako ázijský sršeň? Adventujete, zdobíte, a pritom mierumilovnosť v nedohľadne. Moja otázka rozhodne nie je tak agresívna ako niektoré vaše reakcie. Ale veď, modré kone...
@valria len doplnim, ze sme ateisti a tradicie sme si vytvorili podla seba, ako to vyhovuje nam a nezaujimaju nas ine domacnosti. Ani ty by si nemala riesit inych. Preco ti to tak strasne u inych vadi…?
@anonym_8de6b3 Cituj zdroj, z ktorého jednoznačne vyplýva, že mi to strašne vadí. Ďakujem.
@minenkaa Prečo stále útočíš ako ázijský sršeň? Adventujete, zdobíte, a pritom mierumilovnosť v nedohľadne. Moja otázka rozhodne nie je tak agresívna ako niektoré vaše reakcie. Ale veď, modré kone...
@valria ktora moja otázka je agresívna ,už som ti písala ,že ja nezdobim ,tvoja mierumilovnost ešte ani nezačala a o mojej píšeš ,že je v nedohľadne?
Kde presne utocim ,pytam sa ta ,aj ostatné sa ta pýtali,že kedy je teda správne začas so zdobenim a ešte si ani raz neodpovedala
Tebe sa nepáči ,čo ľudia robia vo svojej rodine a domove ,ale neakceptuješ ,že sa to mne nepáči ,keď to riesis a myslis,že to čo ty považuješ za správne,je naozaj správne ?
Tak zas znova pytam,čo je správne
Keby mali zivy,tak ho tak skoro nezdobia,ved by do vianoc vyschol.Ale umeliny,mozu mat schovate niekde v garazi a len ho vylozia a odfotia.Uz mame vianoce.
Kedysi som sa tiež čudovala... Že sviatky predsa potom 24. Už strácajú čaro, lebo ľudia sú presyteni. Že práve vtedy 24. Keď sa majú tešiť že wau, konečne, Ježiško sa narodil... Už vlastne celá tá atmosféra stráca slávnostný nádych...
Toho roku... Som v rozvodovom konaní, v podnájme, s dvoma malými deťmi. Teším sa, že som ušla od muža, že mám strechu nad hlavou, že ma čakajú POKOJNE sviatky bez kriku, ziapania, hádok. Najradšej by som mala stromček už zajtra, ale este ho nemám doma, kamarátka mi chce darovať svoj starý, len ho nemá kedy doviesť. Som neskutočne šťastná, že niekto mi vôbec daruje strom, lebo by som len kdesi z lesa odtrhla par vetviciek do vázy. S deťmi si každý deň urobíme ozdoby, z papiera, len pre radosť, a idem si plnými dúškami užívať celý advent, pokojný čas, čas stisenia, každý deň na stromček niečo pridáme.
Je to jeden z mnohých príbehov...
A ostatní... Čo ja viem, či mi to stojí za to zamýšľať sa nad ostatnými... nejak sa učím žiť tak, aby som konečne bola šťastná aj ja, robím si, čo sa mne páči, a ostatní nech majú stromček aj v júli....
@valria existuje racionalna odpoved na tvoju otazku preco sa niekto tesi z dekoracii? Neexistuje 😂. A teda ja som celkom typ cloveka Grinch a nejdem si nejak extra vianoce,to ale neznamena ze niekomu budem kazit radost. Navyse uz je advent tak Let it snow ❄️☃️🎄
@mooonika1975 aj my máme živý, ale je vo vode, vydrží.
@mirage aj môj je vo vode, vydrží max tri týždne , teda od 20.12 do 6.1.
Staviam stromček a peciem vianočné pečivo koncom novembra. Lebo chcem. Su to aktivity, ktoré ako rodina robime všetci spolu a je to náš pekne strávený čas. Či už pečenie medovníkov, labiek alebo aj ten stromček. V decembri je nonstop zhon, nezastavíme sa od 1. do 23. a toto je jediná možnosť ako si to obdobie užiť bez stresu a aj nejakým spôsob nasať tu atmosféru a vo voľnej chvíli nelietať jak bosorka po dome lebo Vianoce. Ja mám radšej už všetko čo sa dá hotove aby sme to mohli uzit a volne chvíle tráviť príjemne. Načo mi su vianočné výzdoby až od štedrého dňa keď to potom zasa za par dni zložím? To pre mňa nemá zmysel. A to vôbec nie som ten typ, čo by sa išiel posrať z Vianoc. Proste chcem mať pokoj a nenaháňať sa so všetkým par dni pred vianocami. To si budem chcieť dať za pohárik toho vaječného likéru a zajedat to labkami. Mňa by len zaujímalo že prečo su takí ľudia podľa teba zmanipulovaní. Keď niekto nerobi niečo tak ako je zvykom alebo si chce uzit niečo čo je aj komerčne tak to znamená automaticky že stratil schopnosť premýšľať sám za seba? 😂😂
@lavender94 údaj , že nie tými labkami z novembra? To musí byt dobrota mesiac staré dobroty , to si môžeš aj v lidli kupit 🫤🙄
Ja som zas nikdy nechápala keď si ľudia postavili stromček na Štedrý deň a po pár dňoch ho už dávali preč. My sme si vždy postavili stromček týždeň pred Štedrým dňom a mali sme ho skoro do konca januára lebo nám bolo ľúto rozlúčiť sa s Vianocami. Človek sa tak teší a lusknutím prsta je to preč. Prečo si to neužiť hoc aj v novembri? Niektorí majú stromček po celý rok 😀
Ja som zas nikdy nechápala keď si ľudia postavili stromček na Štedrý deň a po pár dňoch ho už dávali preč. My sme si vždy postavili stromček týždeň pred Štedrým dňom a mali sme ho skoro do konca januára lebo nám bolo ľúto rozlúčiť sa s Vianocami. Človek sa tak teší a lusknutím prsta je to preč. Prečo si to neužiť hoc aj v novembri? Niektorí majú stromček po celý rok 😀
@samik88 Takže majú Vianoce celý rok? Bože, aký sebaklam. Stačí mesiac ....Alebo sú jednoducho leniví ho odpratať.
@valria Pridávam sa do klubu ľudí, ktorí už majú stromček 🙂 A je my jedno kto si o tom čo myslí, nám to robí radosť 🙂
@anonym_40fc61 najhoršia odpoved, môžem si robiť čo chcem….. 🤫🤫🤫 ale zase racionálnu odpoved by mal mať , nie?
@mooonika1975 preco najhoršia odpoveď? Proste je to tak...nikdy nebudú všetci spokojní...ale toto je to najmenšie..proste asi ten dotyčný ma rad vianoce a tesi sa z toho sviatku...a bodka..v tomto pripade si naozaj môže robiť čo chce..aj my v rodine skoro zdobíme dom a mame stromcek a bodka
@valria pre zmenu: mas racionalnu odpoved, preco to riesis? Preco ti to vadi?
A nebude obsahovat slova (ani ich inu verziu): Mne sa take skore zdobenie nepaci, nerozumiem tomu, pokladam to za divne, …
My uz máme dva týždne stromček. Velmi sa tešíme. Pre mna su vianoce toto, tento celý cas pred tym vasim akoze vianočným sviatkom . Milujem ten ruch, zhon to obdobie pred vianocami. Je super pocit prist z vysvieteného mesta domov, do bytu a tam mám strom a sviečky. Tá atmosféra je skvelá. Toto su za mna Vianoce skutočné a nie to vase 24.12. Vtedy to pre mňa už končí. Uz by to nemalo ten vibe.
@valria nechcel by som aby mi niekto hovoril do toho kedy si mám urobiť Vianoce. Ja mám americké internetové vianočné rádio zapnuté už od polovice novembra a prepínam ho až koncom januára. Vianočná atmosféra nám pomáha zvládnuť tú skorú tmu. Áno, nie je dobré sa asi hneď vymrhať na začiatku všetkymi zážitkami. To vyvrcholenie je lepšie si ponechať na sviatky. Ale Vianočný stromček je na slobodnej vôli každého.
My uz máme dva týždne stromček. Velmi sa tešíme. Pre mna su vianoce toto, tento celý cas pred tym vasim akoze vianočným sviatkom . Milujem ten ruch, zhon to obdobie pred vianocami. Je super pocit prist z vysvieteného mesta domov, do bytu a tam mám strom a sviečky. Tá atmosféra je skvelá. Toto su za mna Vianoce skutočné a nie to vase 24.12. Vtedy to pre mňa už končí. Uz by to nemalo ten vibe.
@klara546 čo máš na mysli pod tým vaše? Vianoce nie sú aj tvoje?

@valria Mne to tiez hlava neberie,kam sa vsetci tak ponahlaju a nevedia si uzit pritomny okamih. Ale je to ich vec,neriesim,len si pomyslim svoje. Vacsina z tych ludi ledva vycka do 26.12. a uz ho odpracu prec a zase nahanaju jar. Pre mna nepochopitelne. Potom sa cudujeme,aka je uponahlana doba. Ale sami si to robime.