icon

Prečo si ateisti dávajú darčeky?

25. dec 2025

Táto otázka je skôr na vás, ktoré sa tu prezentujete ako ateistky.Na druhej strane dom osvetlený od komina až po pivnicu a mnoho darcekov pod stromčekom.Prečo???
Veď vy neveríte.Kresťania tým, že zasvietia stromček vyjadrujú symboliku.Ježiš svetlo prišlo do tmy.Darčeky tiež symbolika. Mudrci priniesli Ježiškovi dary.Či ste si vzali od kresťanov to čo vám vyhovuje??Mnohí majú aj štedrú večeru.Za mňa zvláštne.Ved keď neverím, tak neoslavujem.

Strana
z14
anonym_d6de30
27. dec 2025
@anonym_a309e3

@anonym_autor
Prečo majú napr problém ísť do práce na Vianoce,keď sú ateisti a na Boha neveria?už som počul aj taký názor,že pre neho je to úplne bežný deň,ale keď mal ísť do práce,tak už to boli Vianoce 🤣

@anonym_a309e3 lebo to je den pracovneho pokoja? A “prikazuje” nam to Vatikanska zmluva?
Vy aj rozmyslate kym vypustite nieco do eteru?

mizoko
27. dec 2025
@anonym_a309e3

@anonym_autor
Prečo majú napr problém ísť do práce na Vianoce,keď sú ateisti a na Boha neveria?už som počul aj taký názor,že pre neho je to úplne bežný deň,ale keď mal ísť do práce,tak už to boli Vianoce 🤣

@anonym_a309e3 nemám s tým problém.Kto tvrdí že mám? A ešte mi aj viac zaplatia ☺️ ale zase je to prikázaný sviatok - teda voľný deň. Nejako si protirečis 😁

mizoko
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@anonym_a309e3 lebo to je den pracovneho pokoja? A “prikazuje” nam to Vatikanska zmluva?
Vy aj rozmyslate kym vypustite nieco do eteru?

@anonym_d6de30 musia rozmýšľať? Nestačí len trepať somariny? ☺️

anonym_d6de30
27. dec 2025
@mizoko

@mizoko inak aj moj muz bol normalne v praci od 6,00-18,00 24.12. a 25.12.isiel na nocnu od 18:00-6:00. Kedze pracuje v obore, kde sviatky nesviatky…

mizoko
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@mizoko inak aj moj muz bol normalne v praci od 6,00-18,00 24.12. a 25.12.isiel na nocnu od 18:00-6:00. Kedze pracuje v obore, kde sviatky nesviatky…

@anonym_d6de30 ale ja s tým nemám problém. A keď vyjde pracovný deň na 21.12 aj vtedy som v práci lebo tento deň nie je dňom pracovného pokoja 😌 ja sa práce nebojím - či je sviatok alebo bežny deň. Len my sme ukrátení o to voľno na prípravu na sviatok ale zase nebudem sa kvôli tomu hádzať o zem 🙂 kto chce všetko zvladne

anonym_d6de30
27. dec 2025
@mizoko

@mizoko a teda je mi z toho tazko. Lebo este som teda nedostala odpoved, preco to, ze neveriaci oslavuju vianoce trapi krestanov. Ci im tie sviatky nejak kradneme, ublizujeme im tym…

tom_i
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@anonym_d6de30 aj môj...17:10 telefonát .... Odchod "riešiť"

anonym_d6de30
27. dec 2025
@tom_i

@anonym_d6de30 aj môj...17:10 telefonát .... Odchod "riešiť"

@tom_i 👍🏻

mizoko
27. dec 2025
@anonym_d6de30

@mizoko a teda je mi z toho tazko. Lebo este som teda nedostala odpoved, preco to, ze neveriaci oslavuju vianoce trapi krestanov. Ci im tie sviatky nejak kradneme, ublizujeme im tym…

@anonym_d6de30 ja "Vianoce" neoslavujem ale netrápi ma či niekto áno alebo nie ☺️ a kľudne pôjdem do práce aj v tento deň ak mi dajú príplatok 😁

anonym_d6de30
27. dec 2025
@mizoko

@anonym_d6de30 ja "Vianoce" neoslavujem ale netrápi ma či niekto áno alebo nie ☺️ a kľudne pôjdem do práce aj v tento deň ak mi dajú príplatok 😁

@mizoko 😊

senta_sofia
27. dec 2025
@anonym_a309e3

@anonym_autor

@anonym_a309e3 ja by som kludne do prace sla, ale tieto sviatky su dni pracovneho pokoja, ktore musi moj zamestnavatel v zmysle zakona dodrziavat a nepatrim medzi tych, co pracuju v nepretrzitej prevadzke. Z rovnakeho dovodu oslavuju pravoslavni Vianoce v obdobi krestanskych, hoci su registrovanou cirkvou, ale sviatok je len 6.1. Kym pocas krestanskych su to tri dni. A uz ked tu mudrujes, len dodam, ze volno pocas cirkevnych katolickych sviatkov mame nadiktovane Vatikanskou zmluvou a na pokrytie tohto volna sa skladame vsetci. Dufam, ze zacnes riesit, preco nejdeme do prace aj 15.9, 5.7, 1.11, na velky piatok a velkonocny pondelok.

anonym_cf1b70
27. dec 2025
@mizoko

@anonym_cf1b70 ona je moslimka a vysmieva sa úplne z každého lebo len ona je jediná pravá veriaca a na smiech ste jej všetci 😁 prekrúca a vymýšľa si vkuse. Škoda marnit cas

@mizoko jaaj moslimská 😂😂 tak to ju ľutujem

mizoko
27. dec 2025
@anonym_cf1b70

@mizoko jaaj moslimská 😂😂 tak to ju ľutujem

@anonym_cf1b70 nie je prečo ju ľutovať. Ona sa tak rozhodla. Nenarodila sa ako moslim,rozhodla sa ním byť. Takže vedela do čoho ide. Inak za mňa je toto asi jediný správny spôsob ako byť naozaj veriacim. Nie že si v tom vychovaná,ale že sa pre to vedome rozhodneš keď už máš z toho rozum. Na druhú stranu potom nemáš pre čo nariekať keď sa ti tvoja voľba nebude neskôr páčiť.

oskvarka
28. dec 2025
@dahliaa

@oskvarka Proto jsem se taky ptala, co tak ateisty fascinuje zrovna na zimním slunovratu, že to mají potřebu slavit stylem stromeček, dárky, večeře? Důvod, proč člověk něco slaví by měl snad umět vysvětlit, ale toho se tady moc nedočkáš, to raději budou trapně kopat kolem sebe, aby se vyhnuli odpovědi.. Ve skutečnosti tady ale ani tak nejde o nějaký slunovrat. To je jen pojmenování, aby to nenazývali Vánocemi. Kolik z nich si vůbec během těch dní skutečně vzpomene, že ,,húrá, je tu slunovrat" jdeme to oslavit...🌞😁

@dahliaa Tako ako niečo sláviť je jedna vec spôsob slávenia je druhý ale prečo je nejaký spôsob taký aký je je veľmi často tradícia a nepotrebuješ mať k tomu iný dôvod... Ako symboliku...ktorá je aj tak vymyslená niekedy až dodatočne...hlavne pri vianociach to tak je... Zober si len slávenie svätej omše koľko máš rôznych spôsobov ..slávenie narodenín...

oskvarka
28. dec 2025
@dahliaa

@oskvarka Proto jsem se taky ptala, co tak ateisty fascinuje zrovna na zimním slunovratu, že to mají potřebu slavit stylem stromeček, dárky, večeře? Důvod, proč člověk něco slaví by měl snad umět vysvětlit, ale toho se tady moc nedočkáš, to raději budou trapně kopat kolem sebe, aby se vyhnuli odpovědi.. Ve skutečnosti tady ale ani tak nejde o nějaký slunovrat. To je jen pojmenování, aby to nenazývali Vánocemi. Kolik z nich si vůbec během těch dní skutečně vzpomene, že ,,húrá, je tu slunovrat" jdeme to oslavit...🌞😁

@dahliaa nezdá sa mi že by tu ľudia neodpovedali alebo nevedeli...prečo oslavujú Vianoce...... A prečo si vybrali taký spôsob aký si vybrali... Inak by to predsa nerobili...a áno keď chceš vedieť o vianociach viac boli to dakedy sviatky slnovratu teraz už asi to málokto takto vníma ...

martin96321
29. dec 2025

@anonym_autor Vianoce su komercny sviatok. Ani krestania nemaju vela spolocneho s vianocami. Jezis sa nenarodil 24 ani 25.12. Nespravaju sa ako krestania a vacsinou sa tym len prezentuju. Krestanstvo je zivotny styl a pristup k ludom. Nie pretrcanie sa vpredu v kostole na polnocnej omsi a este dva dni potom. Ako spravnu krestanku by Ti takato otazka nenapadla.

oblecenie99
29. dec 2025

Fakt jadrová fyzika. No lebo sa im páči myšlienka, že sú to sviatky radosti, pokoja a rodiny. Páčia sa im svetielka, páči sa im stromček. Viem, že v kresťanskom ponímaní ide predovšetkým o oslavu narodenia Krista a ja sa za kresťana považujem a ním aj som (aj keď podľa tých originál nie, lebo nesedím v kuse v kostole a beriem hormonálnu antikoncepciu), napriek tomu tiež vnímam tieto sviatky, úplne subjektívne a intuitívne, ako výnimočné, kedy sa stretneme väčšina rodiny a na pár dní sa zastavíme. A zamyslíme sa. A v duchu si poviem, že som vďačná (áno, aj Bohu), že nás je tu ešte toľko a sme spolu. Pre mňa, čo do prežívania, sú Vianoce najmä tým.

V živote, fakt že v živote som sa nikdy nestretla s takým opovrhovanim, ako v subkultúre takzvaných naozajstných kresťanov. Či to je táto platforma, alebo bol kedysi internát, kde som mala tú česť na takú skupinu, alebo keď sme chodili na predmanželskú náuku. Áno, poctivo sme odkrútili každú jednu hodinu, aj sme sa zapájali, aj nám to niečo dalo, aj sme tak chceli, ale proste to opovrhovanie, dvíhanie nosom, že jaj, nerobis vsetko podla litery, si len taký akože pseudo kresťan, pche.

Aj teraz, dôjdem po stranu 7 a normálne sa mi zdvihne tlak. Založíme tému, zahráme sa na s prepáčením debila ze akože nevieme, a opovrhujeme inými, vysmievame sa im, ideme do konfrontácie. Keď sa nám nepáčia odpovede, sme vztahovacni a urazame sa a vytahujeme krstiny a omše iba na Vianoce. No a? Jedna chodí iba na Vianoce do kostola, ale aspoň neberie do úst čerstvo po spovedi iné, že krstia iba preto, lebo sa musí. Nie ste o nič lepšie.

pr85
29. dec 2025
@oblecenie99

Fakt jadrová fyzika. No lebo sa im páči myšlienka, že sú to sviatky radosti, pokoja a rodiny. Páčia sa im svetielka, páči sa im stromček. Viem, že v kresťanskom ponímaní ide predovšetkým o oslavu narodenia Krista a ja sa za kresťana považujem a ním aj som (aj keď podľa tých originál nie, lebo nesedím v kuse v kostole a beriem hormonálnu antikoncepciu), napriek tomu tiež vnímam tieto sviatky, úplne subjektívne a intuitívne, ako výnimočné, kedy sa stretneme väčšina rodiny a na pár dní sa zastavíme. A zamyslíme sa. A v duchu si poviem, že som vďačná (áno, aj Bohu), že nás je tu ešte toľko a sme spolu. Pre mňa, čo do prežívania, sú Vianoce najmä tým.

V živote, fakt že v živote som sa nikdy nestretla s takým opovrhovanim, ako v subkultúre takzvaných naozajstných kresťanov. Či to je táto platforma, alebo bol kedysi internát, kde som mala tú česť na takú skupinu, alebo keď sme chodili na predmanželskú náuku. Áno, poctivo sme odkrútili každú jednu hodinu, aj sme sa zapájali, aj nám to niečo dalo, aj sme tak chceli, ale proste to opovrhovanie, dvíhanie nosom, že jaj, nerobis vsetko podla litery, si len taký akože pseudo kresťan, pche.

Aj teraz, dôjdem po stranu 7 a normálne sa mi zdvihne tlak. Založíme tému, zahráme sa na s prepáčením debila ze akože nevieme, a opovrhujeme inými, vysmievame sa im, ideme do konfrontácie. Keď sa nám nepáčia odpovede, sme vztahovacni a urazame sa a vytahujeme krstiny a omše iba na Vianoce. No a? Jedna chodí iba na Vianoce do kostola, ale aspoň neberie do úst čerstvo po spovedi iné, že krstia iba preto, lebo sa musí. Nie ste o nič lepšie.

@oblecenie99 môžem sa spýtať, o akom opovrhovani hovoríš? Ak nezijes sviatostny život a užívaš abortivnu HAK a povieš to veriacim, tak, čo očakávas? Že ťa budú budú za to chváliť? Kebyže som člen PS a poviem im na ich sneme, že som proti LGBTI, ako myslíš, že by zareagovali? Ak sa hlásis k Cirkvi, tak by si sa mala snažiť dodržiavať jej učenie. Samozrejme, že nie vždy sa to podarí a na to máme v Cirkvi sv. spoveď.

oblecenie99
29. dec 2025
@pr85

@oblecenie99 môžem sa spýtať, o akom opovrhovani hovoríš? Ak nezijes sviatostny život a užívaš abortivnu HAK a povieš to veriacim, tak, čo očakávas? Že ťa budú budú za to chváliť? Kebyže som člen PS a poviem im na ich sneme, že som proti LGBTI, ako myslíš, že by zareagovali? Ak sa hlásis k Cirkvi, tak by si sa mala snažiť dodržiavať jej učenie. Samozrejme, že nie vždy sa to podarí a na to máme v Cirkvi sv. spoveď.

@pr85 Jasné, jasné, spoveď to isti. Svoj názor som napísala, aj dostatočne vyjadrila a viac sa k nej nevrátim. Téma primarne nie je o antikoncepcii, tak na tvoju otazku, prepáč, nebudem odpovedať a viac ju rozvíjať, nemám ju potrebu riešiť s neznámi chlapmi, vrátane teba či farára. Snažím sa dodržiavať, tak ako vy, tí tzv. lepsí, napr. neprovokujem na sviatky a neohovaram iných (viď. členky na strane sedem, tejto diskusie).

mizoko
29. dec 2025
@pr85

@pr85 ty čo tu splietas? Ako súvisí PS s touto témou?či si potreboval utrieť ústa do PS aj v téme ktorá s politikou ale absolútne nesúvisí? Či si len taký jednoduchší? A ze niekto užíva HAK z neho nerobí horšieho človeka! Ty si fakt biedna duša! Keď už len na Tom zalezi či užíva alebo nie HAK tak to ste riadne v pecku v tej vašej komunite. A keď tu ideme vyťahovať úplne mimo veci ako je daná téma - kňazi čo trtkaju deti sú asi ok,hlavne že nepoužívajú HAK všakže. Pusti si studenú vodu do lavora a na chvíľu tam daj hlavu,možno sa ti prečistí.

anonym_806bb6
29. dec 2025
@pr85

@pr85 esteze mate tu spoved...
Nasadite HAK a ocistite sa spovedou👍

Strana
z14