Prítomnosť dvojročného syna na svadbe
Ahojte maminy!
V júli sa ideme s priateľom brať a máme 2-ročného syna. Ako to prebiehalo u vás? Dokedy deti vydržali a ako ste to celé okolo detí mali? Dajte prípadne nejaké tipy ako sa zariadiť, aby sme si to všetci užili 🙂 Ďakujem pekne!
Ahoj
Ja sa vydavam v júni a budem tam mať deti dve malé. Môj syn skoro trojročný a krsnatko dvojročné, vyriešili sme to tak, že berieme zo sebou cestovnú postielku a rezervovala som jednu izbu tam kde budem mať hostinu. Nechám deti, hore dokym vydržia, nebudem ich o ôsmej hnať do postele. Však aj oni nech sa zabavia ☺
Ja som mala svojho malého keď mal rok .vydávala som dcéru.eśte som ho aj kojila.bol s nami skoro do 4 rána.behom svadby ho mal niekto s rodiny a spal v koćiku.úplne úžasne to zvládol.bol hviezda.
ako svadobny fotograf ti mozem pomerne dobre odpovedat.
mat dieta na svadbe je skutocne na kazdom. su deti, ktore neobsedia a su take, co budu cely cas pri maminke. Vziat ale na svadbu malicke dieta, ktore este nechodi, je podla mna nezodpovedne, obmedzuje to hlavne rodicov. Velmi malicke deti, niekto ich vezme, ale ovela viac sa mi pacil pristup, ked take dieta nechali trebars pri babke.
Dieta zo svadby nema nic, je vystavene okrem hluku ale velkemu poctu oci, bozkov, nosenia... naco?
Niekto sa rozhoduje, ci vezme dieta podla toho, ci tam bude mat aj niekto iny deti v podobnom veku.
Ale kedze je vas, ma uz dva roky, daj na vlastny pocit. Ak myslis, ze to da, vezmi ho. Ale urcite k nemu potrebujes osobu a mat moznost, aby ho niekto vzal domov skor, ak bude treba. Ak si ale nie si ista, nechaj ho s niekym doma. Urcite nepride o vela, ked nebude na celej hostine, hostia to bez neho tiez preziju a aj vy sa budete bavit s mensimi starostami,.
moj nazor
Moja mala rok a pol, bola na obrade aj na veceri a ked prisiel jej cas cca 19.00 tak som ju isla ulozit...mali sme niekoho kto bol pri nej v izbe keby cosi....vsetko prebehlo bez problemov...
@lusyinka Záleží akú ma malý povahu, moj ako 2ročný bol katastrofa, ja by som ho na svadbu isto nebrala, lebo mal akurát obdobie vzdoru a okrem toho neznášal, ked ho cudzí ľudia bozkávali a obchytávali. Určite by tam pol dna prevrieskal. No ak je tvoj malý dobručký a kludnej povahy, tak v pohode. 😉
No má svoje dobré dni, ale aj zlé...je to môj syn a neviem si predstaviť, kde by som ho nechala, keďže celá moja aj celá priateľova rodina, bude na svadbe...okrem toho máme svadbu v reštaurácii, takže ho neviem dať spať hore do izby... máme dohodnutú maminu priateľovho kolegu, ktorá je zlatučká a dôverujeme jej, ale tá príde až keď ju zavoláme pre neho, možno trošku skôr, proste nebude na celej hostine...Bude tam jedno dievčatko v jeho veku a potom trošku starší 2 chalani a potom deti okolo 10r...miluje deti, tak si myslím, že sa zabaví, ale mám obavy.... Ďakujem za rady 🙂
@janickacrazy
@sense
@supo_sk
ahoj,ja som taku vec riesit nemusela,ale som sa zamyslela,ze ak by som musela,tak by som mala asi problem...moj totiz neznasa hluk a vela ludi,no a to obchytkavanie a bozkavacky ani nevravim...ja by som ho asi len na chvilu na samotnu hostinu,aby sa mi ratalo,ze bol s nami,musela by som ho ist potom ulozit domov,inde nez vo vlastnej postielke nezaspi,a zavolala by som niekoho k nemu,komu doverujem
@lusyinka môj syn mal dva aj niečo na svadbe mojej sestry, bol úplne v pohode, vydržal cca do polnoci, potom zalomil na sedacom vaku 🙂 , v auguste sa bude ženiť môj brat, berieme aj mladšieho( bude mať 9 mesiacov), snád to prežije
@lusyinka neviem je to tvoja svadba ty mas byt kralovnou ... ja by som si zabezpecila tu pani od zaciatku ... svadby resp. na cely den ... nech sa vies v klude pripravit .... ale na hostinu by som ho asi nebrala ... najma ak je zivsi ... uzi si svadbu... a s malinkym si urobte svadobne fotenie ... lebo ako ked je nejaky problem tak odidem s dietatom domov ale teda ty ako nevesta toto nemozes a ked sa ti tam rozrusi tak moze mat ta pani na strazenie dost problem ho dat dokopy... a spinkat.. /aspon teda ja mam tak skusenost s dietatom co malo vela podnetov...
uzite si svoj den a zabezpecila by som si opateru na dva dni ...aj na nedelu aspon doobeda...
je rozdiel ked idem na svadbu s dietatom ako host /viem ist niekam nabok utisit ho venovat sa mu / a rozdiel ked som nevesta... a ma to byt tvoj den... a teda i tvojho manzela..
@lusyinka to je asi tak porovnatelne ako pocasie v Kosiciach a v Bratislave.Kazde dieta je ine.Moja vydrzi kludne do 4 rana keby sme ju nechali
treba si to proste zuariadit tak ze niekto bude povereny aby sa o maleho postaral.Jedna babicka sa bude musiet zobrat a ist s malym na izbu.Teda ak budete mat moznost prenajat si neaku.A mozno bude tak unaveny ze zaspi niekde v blizkej miestnosti co budete mat k dispozicii.Detuchy su schopne spat na stalicke aj za neskutocneho hluku ked pride ich cas.

@lusyinka nemám s týmto skúsenosti - ešte nie sme zobratí, ale asi by bolo fajn mať tam niekoho kto sa o dieťa obzrie - bude mať viac menej vaše dieťa na starosti. Aspoň by som to ja takto riešila.