Prvé sväté prijímanie - chodenie do kostola
Zdravým. Mam otázku. Synovec toho roku bude mať prvé sväté prijímanie. Mamu nema a otec s nim odmieta chodiť do kostola. Je to problém ze nechodí do kostola keď ma mat prvé sväté??? Ja už na to nemám slov a ja som už vo vysokom štádiu tehu som na rizikovom a tiež mam male Dieta a nemam čas ešte aj s nim behať a ani sa mi to nepáči ze ja by som mala keď to nieje moje dieťa.
Daj podnet na sociálku, nech chodí na kontroly a nech má ocko motiváciu sa starať o vlastné dieťa
@dolly_xd no áno. Mi ho aj brávame ku nam aj teraz sa budeme sťahovať 30km od nich a som hovorila ze príde na prázdniny ze na dvore v dome lepsie v lete i bazénik im dám a on mi iba povedal ze určite ze on radšej bude doma na riti sedieť a baviť playko bo on každý večer hra .
Vsak a tvoj muz ho nrmoze odviest a doniest? Ked bude vacsi pojde aj sam do kostola ked to ma pred domom. Ani sa chlapcovi nedivim, ze sa boji z domu vyjst ked len sama nrnavist od babky, nrzaujem vlastnej mamy, netaujem jeho otca... Tvoj nrzaujem spojeny s nervami lebo nie je "tvoj".. Nahlas socialke urcite mu najdu lubeznejsi domov ked ty si tiez len na svojom piesocku upratujes a ani to ti podla vyjadrovania moc nejde
@poopsie po pravde i nad tým som uvažovala i s mužom. Len nechcem qj mame ublížiť bo ona by sa zrútila keby k tomu všetkému i socialka k nim chodila. Mama si je vedomý ze ma neschopneho syna. Ona povedala raz ze sa boji i umrieť bo nevie co s nimi bude bo on ani variť ani pratat ani nič no fakt nič nevie robit žiadnu prácu manuálnu ani nič preto len SBS robí. To je všetko co on zvládne
Už som to poriesila . Ďakujem za každú odpoveď. I pozitívnu aj negatívnu 😇 pekný deň.
@mami92 ak otec nemá záujem ty nezvažuje o osvojenie ?
@poopsie no toto mas pravdu ale dedka sme mali v tom čase ešte ako deti a dospievajuci a ja toho viem viac aj klince nabíjať len on sa stranil tomu. Ja som jeho úplný opak . A tiež som otca nemala ale viem i šrubovak chitit do ruky a on chudák ani baterku v ovladaci nevie vymeniť.
@mami92 Teba stve brat a matka dietata a vybijas si to na dietati. To dieta citi, ze ho nemas rada (nie nemas ho rada to citit aj z tvojho pisania). Ad1 ako babätko nemalo dobru vztahovu väzbu, teraz sa serie na jeho potreby (kasle tri mesiace az ho niekto zoberie k lekarovi), toto vsetko si prenasa na vztahy s vrstovnikmi (ziadni kamarati, strach ist medzi ludi). K papulovaniu (moze to byt zacinajucou pubertou, ale skor to vidim este na putanie pozornosti, aby si ho niekto vsimol a mal ho rad, nie preto, ze musi ist s nim k lekarovi, ale pre neho samotneho). Ak chlapec chcel ist na nabozenstvo a na prijimanie, napriek tomu, ze ho k tomu zjavne nik neviedol, je to preto, ze hlada utechu v niecom vyssom, niecom, co mu psychicky pomaha zvladnut tu "nemilovanost" v najblizsej rodine. Bud zmen pristup k dietatu (neprojektuj averziu k bratovi na dieta) alebo povedz mame, nech si to riesia sami a nezatahuju ta do toho (strasne, pre chlapca, ale aj toto je cesta, aspon mu nebudes viac, mozno nevedome, ublizovat) alebo ak je dieta zanedbavane ries s instituciami.
@mami92 u nás farár nejak nekontroloval či rodičia chodia do kostola, zaujímalo ho či chodí dieťa. Chodila som normálne sama v piatky na detské omše, v nedeľu s mamou, ale isto by som to zvládla aj sama. Ak dieťa javí aktívny záujem, tak nech ono alebo ty vysvetli kňazovi situáciu a isto na to prihliadne. Ak dieťa nejaví záujem tak prijímanie predsa nie je povinné.
@mami92 Začni riešiť výživné od matere. Aby chlapec niečo mal, keď neni mater čo by sa starala, tak aspoň nech má nejaké peniažky
Budeš vidieť že niečo potrebuje, kúpiš mu. Však aj ty máš dosť výdavkov a zrejme si už na rodicaku
Vybaviť výživné už dnes nie je komplikovana záležitosť

@mami92 🙈 načo ho potom vôbec krstili...