icon

Prvé sväté prijímanie - chodenie do kostola

mami92
17. apr 2022

Zdravým. Mam otázku. Synovec toho roku bude mať prvé sväté prijímanie. Mamu nema a otec s nim odmieta chodiť do kostola. Je to problém ze nechodí do kostola keď ma mat prvé sväté??? Ja už na to nemám slov a ja som už vo vysokom štádiu tehu som na rizikovom a tiež mam male Dieta a nemam čas ešte aj s nim behať a ani sa mi to nepáči ze ja by som mala keď to nieje moje dieťa.

arasidka123
17. apr 2022

@mami92 🙈 načo ho potom vôbec krstili...

poopsie
17. apr 2022

Daj podnet na sociálku, nech chodí na kontroly a nech má ocko motiváciu sa starať o vlastné dieťa

mami92
autor
17. apr 2022

@dolly_xd no áno. Mi ho aj brávame ku nam aj teraz sa budeme sťahovať 30km od nich a som hovorila ze príde na prázdniny ze na dvore v dome lepsie v lete i bazénik im dám a on mi iba povedal ze určite ze on radšej bude doma na riti sedieť a baviť playko bo on každý večer hra .

kitycat
17. apr 2022

Vsak a tvoj muz ho nrmoze odviest a doniest? Ked bude vacsi pojde aj sam do kostola ked to ma pred domom. Ani sa chlapcovi nedivim, ze sa boji z domu vyjst ked len sama nrnavist od babky, nrzaujem vlastnej mamy, netaujem jeho otca... Tvoj nrzaujem spojeny s nervami lebo nie je "tvoj".. Nahlas socialke urcite mu najdu lubeznejsi domov ked ty si tiez len na svojom piesocku upratujes a ani to ti podla vyjadrovania moc nejde

1104
17. apr 2022

@mami92 načo ho vôbec dávate na sväté prijímanie? On chce alebo vy? Ved to nie je povinné aj keď chodí na náboženstvo tak na prijímanie nemusí ísť.
Nemá ho kto nosiť do kostola tak nech nejde a hotovo.

mami92
autor
17. apr 2022

@poopsie po pravde i nad tým som uvažovala i s mužom. Len nechcem qj mame ublížiť bo ona by sa zrútila keby k tomu všetkému i socialka k nim chodila. Mama si je vedomý ze ma neschopneho syna. Ona povedala raz ze sa boji i umrieť bo nevie co s nimi bude bo on ani variť ani pratat ani nič no fakt nič nevie robit žiadnu prácu manuálnu ani nič preto len SBS robí. To je všetko co on zvládne

mami92
autor
17. apr 2022

@1104 no ja tiež tomu nechápem prečo ho prihlásil.

ckocka
17. apr 2022

@mami92 Je to dieťa. Dospelí ho nevychovávajú, nemajú záujem a ty od neho čakáš zodpovednosť a vyzreté správanie. Kde to má vziať?

mami92
autor
17. apr 2022

@kitycat je to tvoj názor neberiem. Môj muž nie stále ma čas chodí na smeny aj cez víkendy.

1104
17. apr 2022

@mami92 tak bud ho budú nosiť alebo nech povedia farárovi ze nepôjde na prijímanie. Keď nebude chodiť do kostola aj tak ho farár nepusti, u nás sa dávali pečiatky a kto nemal nemol ísť na prijímanie.

mami92
autor
17. apr 2022

Už som to poriesila . Ďakujem za každú odpoveď. I pozitívnu aj negatívnu 😇 pekný deň.

mami92
autor
17. apr 2022

@1104 ďakujem. Vysvetlila som jeho otcovi nula bodov . Ideme večer do kostola .

poopsie
17. apr 2022

@mami92 ja neviem ako to presne funguje ale keby ho zverili napr.do jej starostlivosti, syna vyhodí z bytu.. A on by možno musel aj platiť výživné 🤷‍♀️má o starosť menej

mariska1989
17. apr 2022

@mami92 ak otec nemá záujem ty nezvažuje o osvojenie ?

mami92
autor
17. apr 2022

@ckocka moja mama je viac s nim len vieš to je také rozmaznavanie nie výchova otec nič vôbec.

poopsie
17. apr 2022

@mami92 teraz mi napadlo... Aj vy ste zili bez otca, ťažko mu je v roli otca, keď ho nezažil, manupanu chlapsku prácu ho nemal kto naučiť

mami92
autor
17. apr 2022

@poopsie len moja mama ma opiciu lásku ona by ho z bytu nevyhodila bo je to jej syn a co by s ním bolo.

pribinak
17. apr 2022

@mami92 však máš malé dieťa, ďalšie čakáš.
Vaša mama má zdravotné problém. Otec bez záujmu.
Kto sa vlastne stará o toho chlapca? Kto sa mu venuje? Kto je jeho blízka osoba?

mami92
autor
17. apr 2022

@poopsie no toto mas pravdu ale dedka sme mali v tom čase ešte ako deti a dospievajuci a ja toho viem viac aj klince nabíjať len on sa stranil tomu. Ja som jeho úplný opak . A tiež som otca nemala ale viem i šrubovak chitit do ruky a on chudák ani baterku v ovladaci nevie vymeniť.

makova333
17. apr 2022

@mami92 Teba stve brat a matka dietata a vybijas si to na dietati. To dieta citi, ze ho nemas rada (nie nemas ho rada to citit aj z tvojho pisania). Ad1 ako babätko nemalo dobru vztahovu väzbu, teraz sa serie na jeho potreby (kasle tri mesiace az ho niekto zoberie k lekarovi), toto vsetko si prenasa na vztahy s vrstovnikmi (ziadni kamarati, strach ist medzi ludi). K papulovaniu (moze to byt zacinajucou pubertou, ale skor to vidim este na putanie pozornosti, aby si ho niekto vsimol a mal ho rad, nie preto, ze musi ist s nim k lekarovi, ale pre neho samotneho). Ak chlapec chcel ist na nabozenstvo a na prijimanie, napriek tomu, ze ho k tomu zjavne nik neviedol, je to preto, ze hlada utechu v niecom vyssom, niecom, co mu psychicky pomaha zvladnut tu "nemilovanost" v najblizsej rodine. Bud zmen pristup k dietatu (neprojektuj averziu k bratovi na dieta) alebo povedz mame, nech si to riesia sami a nezatahuju ta do toho (strasne, pre chlapca, ale aj toto je cesta, aspon mu nebudes viac, mozno nevedome, ublizovat) alebo ak je dieta zanedbavane ries s instituciami.

mami92
autor
17. apr 2022

@pribinak no on je stále skoro s mojou mamou keď nieje mama v praci qle on je stále na playku abo v škole. A sem tam s otcom keď ho vezme pod bránu von ale to malo co to skôr moja mama. Ale vidno ze už nevládze niekedy ho beriem aj ja ak som von s malou ale on veľmi nechce .

pribinak
17. apr 2022

@mami92 tak chodiť s tetou a malou sesternicou ho nebavi, zo je jasne
On potrebuje kamarátov, však mu nájdi nejakých rovesníkov

mami92
autor
17. apr 2022

@pribinak no ma tu jedného kamoša aj mu hovorím zavolaj mu a nech ide von ta pôjde na pol hodinu a ze on ide domov aj kamošku som mu nasla bo tu viac dievčat je ale pred ňou uteka a je len o rok staršia

makova333
17. apr 2022

@mami92 a k tomu playku, co myslis, co bude robit bezne 9-10 rocne dieta, ktore ma doma playko a nik sa mu nevenuje? Ano, ano, bude hrat. A to ani nemusi byt z nefunkcej rodiny alebo byt "zle dieta".

pribinak
17. apr 2022

@makova333 ideálne by bolo nájsť iných príbuzných ktorí nie sú zaťažení zlými rodinnými vzťahmi - presne, autorka má nervy na brata a jeho ženu, ale v podstate je nastvata na chlapca

pribinak
17. apr 2022

@mami92 nie že zavolaj - jemu povieš, to musíš ty ako dospela aspoň 2-3x zorganizovať.
Dieťa evidentne nemá dostatočne sociálne a komunikačné zručnosti aby niečo takéto zvládlo samé

makova333
17. apr 2022

@pribinak ano, projektuje tu zlobu na dieta... Cuda dieta.

ajka0207
17. apr 2022

@mami92 u nás farár nejak nekontroloval či rodičia chodia do kostola, zaujímalo ho či chodí dieťa. Chodila som normálne sama v piatky na detské omše, v nedeľu s mamou, ale isto by som to zvládla aj sama. Ak dieťa javí aktívny záujem, tak nech ono alebo ty vysvetli kňazovi situáciu a isto na to prihliadne. Ak dieťa nejaví záujem tak prijímanie predsa nie je povinné.

makova333
17. apr 2022

@mami92 dieta ma pravdepodobne socialnu fobiu (strani sa kamaratov, nechce ist ani pred branu...) a ty mu povies zavolaj kamosovi, pojdete von? Vcit sa do toho dietata.

pribinak
17. apr 2022

@mami92 Začni riešiť výživné od matere. Aby chlapec niečo mal, keď neni mater čo by sa starala, tak aspoň nech má nejaké peniažky

Budeš vidieť že niečo potrebuje, kúpiš mu. Však aj ty máš dosť výdavkov a zrejme si už na rodicaku

Vybaviť výživné už dnes nie je komplikovana záležitosť