Prvé sväté prijímanie - chodenie do kostola
Zdravým. Mam otázku. Synovec toho roku bude mať prvé sväté prijímanie. Mamu nema a otec s nim odmieta chodiť do kostola. Je to problém ze nechodí do kostola keď ma mat prvé sväté??? Ja už na to nemám slov a ja som už vo vysokom štádiu tehu som na rizikovom a tiež mam male Dieta a nemam čas ešte aj s nim behať a ani sa mi to nepáči ze ja by som mala keď to nieje moje dieťa.
@pribinak ano som naštvaná na brata lebo už keď ta krava sa vykašľala na nich
Tak sa ma venovať aspoň synovi on ma len jeho jediného. Q hnevám sa vtedy keď sa snažím aj som milá k nemu a pomáhať mu vysvetľovať všetko čo jeho otec není schopný chcem aby sa hral s deťmi q všetko je ôk a potom začne po chvíli provokovať moje deti q navadzat ich nech mi papuluju keď s niečo pýtam. Vtedy ano hnevám sa ale snažím sa mu vysvetliť ze to nieje pekne a ze toto správanie nieje správne. Ta ma pošle kade ľahšie. Vtedy ma to hnevá ano
@misinka20 ja niesom zla ale keď mu chcem pomôcť abo poviem nech vyskúša sám tak kričia po mne naj ho nechám tak. Tak ani mne brat nedá príležitosť ho niečo naučiť. Ja nechcem aby bol taka truba jak môj brat ale keď sa starám do toho tak som zla. Ja som sa snažila len opysat aký je nie urážať ani nič podobné tak som to nemyslela .
@mami92 tá krava, ok, ale tvoj brat je čo? Kus vola. Prepáč. Ale aký išiel, takú našiel.
Ja tá chápem, že sa snažíš a nič z toho. Ale tento chalpecek je emočne úplne v riti a zrejme nič iné nevie. Nemal pozitívny vzor, emočne nebol uspokojený a rak vyrástol takto
Možno by si fakt mala pouvažovať nad možnosťou dat ho nejakym iným príbuzným a zatiaľ mu nájdite psychológa
Tvoja mama fakt nedokáže povedať bratovi nech sa aspoň trochu chlapcovi venuje ?
Toto su fakt problemy Kostol??? Davno mali tieto budy zavriet a odstatnit! Chlapec nech je radsej vonku a ucit ho skutocnemu zivotu a problemom.
@misinka20 ja nadávam na jeho otca nie na neho . On je aj mojkany a moja mama ho mojka stále aj ja ho pomojkam keď mojkam pri nom aj svoje deti aby sa mu nekrivdilo. Len on ma stále odstrkuje a moja mama ho z ľútosti rozmaznála a teraz skáče po hlavach to tiež nieje dobre . Áno je smutné ako ten chlapec vyrastá bez mami bez záujmu a aj mne je ho ľúto ale teraz nemôže napr. Dobre ze neoplut ma a poviem sak nič pluvni si ešte raz lebo nemáš mamu. Ale aby mal i výchovu nejakú no nie?? Aby vedel co sa ma a čo nie a ja niesom nonstop s nim som často ano ale nie nonstop od toho ma babku ktorá ho rozmaznala q otca ktorí nič moc a to sa snažím aby môj brat pochopil ze toto je cele zle .
@mami92 a čo vlastne ten otec robí, že mu vadí vodiť vlastné dieťa do kostola?
Moja dcéra ide tiež tento rok na prvé sväté a chodí niekedy sama. Jej otec tiež nie je stotožnený s tým, že ide na prvé sväté, ale ak je u neho, odvedie ju do kostola, po omši pre ňu príde.
Som zvedavá, či vôbec vie, že posledny týždeň dva musia ísť obaja rodičia na "skúšku" k farárovi. Že koho tam pošle namiesto seba.
Mne je tak ľúto toho chlapca.
To nikoho netrápi, že ten chlapec nemá rodičov, ale "pestúnov" ktorým je už tiež na obtiaž?
@tosomja môj brat nikdy do kostola nechodil ale neviem prečo potom dával syna na náboženstvo. Otca ma len mamu nie. A moja mama s nim ide keď môže ale nie stále niekedy nevie ani poriadne chodiť lebo ma problémy s nohou a chodí na ožarovanie. Preto som tu písala a pýtala sa ako to je bo ani dnes není mojej mame veľmi dobre a malý ma ísť do kostola dnes a som povedala nech ide s nim otec lebo ani ja nemôžem lebo mam dcéru chorú muža v praci. Tak on vybehol ze on do žiadneho kostola s nim chodiť nebude. A tu je kostol stále plný a stále keď ide mama s nim tak stoja a vidno ze už fakt nevládze až slzy v očiach ma niekedy co ma také bolesti . O nič iné tu nešlo. 😔 A môj brat je cvok a kašle i na moju mamu .
@vlado818 teba by mali z koňa vymazať , bo si mimo totálne.
A chlapca dať do náhradnej rodiny a po probléme. Niektorí ľudia by fakt nemali mať deti.
@annamalaga vazne? Asi ano 😂😭...
Rozmyslam co by som vam.odpisal ale chapem ze vy to nepochopite. Tak prajem pekny den.
@pribinak škoda aj reagovať.
Takze neni tvoj, pritom je to synovec, pises o nom ako o cudzom decku z ulice. Keby sa zajtra jeho otcovi nieco stalo, bola by si ochotna postarat sa on, ci by si ho supla do decaku?
@mami92
Autorka, ty musí povinná sa starať! Máš svoje deti, svoje problémy. V prvom rade sa má starať otec a matka, keď nie, treba socialku volať. Nedajbože sa tvojej mame niečo stane, čo bude robiť tvoj chlap? Sám so synom kopec poplatkov a ešte aj bez výživného, tam máte viac problémov , ako prvé sväté prímanie.
@danielinaa bože keby som ho mala tak na háku tak asi ze to vôbec neriešim a kašlem im na hlavi naj si robia čo chcú. Ale asi ze ho nemám v trubke tak to riešim.
@annamalaga presne tak. Môj brat si to neuvedomuje a ja sa môžem aj pototo a s tým neviem pohnúť a tiež už nemám síl všetko riešiť za neho a on žiadnu povinnosť nemá a na a môžu ma tu qj ukamenovat ja sa nemôžem venovať a riešiť jeho syna problemi a s mojimi deťmi co a keď sa odstahujeme tak za každým mam behať tu . Bo nieje schopný nikam ísť so svojím dieťaťom. Ja fakt mam aj svoje deti tretie na ceste co sa čoskoro narodí. Ja rada pomôžem ale nie tak ze teraz budem kašľať na svoje deti bo treba utekať a starať sa o to jeho a malý k nám prísť nechce .
Necitam komenty, ta sviatost nie je povinna, ked sa o to rodic nestara, chlapcek ma o to zaujem a chce prijimanie? Praje si, aby sa mu v tomto smere niekto venoval? A ak otec nejavi zaujem o vieru, kto ho zahlasil na prijimanie? Dava sa tam nejaka prihlaska?
@annamalaga môj brat je bez mojej mami a mojej pomoci strateny. Preto moja mama povedala ze ona sa I umrieť boji bo nevie co s nimi bude . Pre neho je svet gombícka bo mama sa postará navarí poprata všetko taha ona . Aj keď on chodí do práce mojej mame dá max 100e a to je všetko a ona všetko kupuje aj malému aj jemu. Je to cele zle ale ja už neviem ako ďalej bo potom len ja som zla keď niečo poviem.
@mami92 pozri, keď sa ti nedá, povedz že nemôžeš. Nech to rieši jeho otec. Mne to príde, že si z teba spravili obetného baránka. Kto chce aby mal prijímanie? Ten nech to rieši a stará sa. Postaraj sa o svoju rodinu, aby mali oni v tebe dobrý vzor. A keď budeš mať čas/energiu navyše, tak potom rieš bratovho syna. Lebo teraz mi príde, že ty to tam zachraňuješ a už si na hrane vlastných síl. Tvoj brat je asi zvyknutý, že všetko sa to "nejak" vyrieši. Tak nech si odvykne. A ty skús trošku viac hľadieť na svoje potreby a neuprednostňovať synovca pred vlastnými potrebami. Je to od teba šľachetné že ho berieš k dr, ale dávaj si pozor, aby to neprerástlo do nonstop využívania, lebo mne to tak príde.
@mami92 k tvojmu prispevku o 16.05, tak si s nimi sadni a povedz, ze nevladzes, nemas zaujem, cas ja neviem co, budu si musiet poradit bez teba. Je to iba tvoje rozhodnutie. Tak ako to, ze mama sa stara o dospeleho syna, ktory jej ani poriadne neplati a este aj jeho dieta je JEJ rozhodnutie. Ak to mama riesit nechce, tak ty mas dve moznosti, bud to bude ako doteraz alebo s tym seknes.
@alanko20 on ho prihlásil na náboženstvo. Malému je to jedno . On prvý krát začal chodiť do kostola až toho roku keď moja mama ho zobrala. Ale stále mama nemôže. Kvôli čomu a prečo ho tam prihlásil netuším. Mi mame všetci prvé sväté asi preto. Ale ísť do kostola on chodiť s nim nechce. A keď nejde do kostola tak malému je to jedno ze aspoň môže hrať playko. Len ide o ten princíp ze ma mat prvé sväté chodí na náboženstvo q do kostola nie.
@makova333 ďakujem. Muž môj mi povedal ze jak sa odstahujeme tak vtedy možno pochopí ze už tu nemá panáčika na gumicke a ze musí sa starať aj on. Teraz sme vo vedľajšej bytovke a ja som doma už do prace nechodím tak myslí asi ze môžem sa starať o jeho dieta . Bud sa to fakt tak vyrieši jak sa odstahujeme alebo ja uz neviem .
@mami92 povedz o tom fararovi alebo katechetke, nech na neho dohliadnu,aby tam chodil. je lepsie,ked pojde tento rok so spoluziakmi,ako o rok s detmi,ktore nepozna

@mami92 Ty si dobrá trúba, chudák chlapec, matku nemá, otec na neho serie a ešte ty na neho malého nadávaj! Čo si ty za hnusného človeka! A čo, že nič nevie, asi ho to nemal kto naučiť! To ti asi pani milostivej nenapadlo? Chudá dieťa... Ja mám syna v podobnom veku a srdce mi trhá, že takýto malý chlapček je vlastne všetkým na obtiaž...