icon

Rozbaľujete si darčeky ráno alebo večer?

22. dec 2024

Ahojte rozbalujete si darčeky ráno ako v Amerike? Robíte to na štedrý deň alebo na prvý sviatok vianočný?

Strana
z3
marsmykkok
23. dec 2024

Mne sa to nepáči ráno, nemá to svoju atmosféru. Však nik nemusí jesť o 18tej alebo 19tej, dá sa navečeriať aj o 15tej alebo 16tej nech potom sa deti ešte pohrajú. A bude to lepšie ako sa prežrať o 18tej a potom majú ísť deti o deviatej spať s plnými bruchami.

janulik2008
23. dec 2024

U nás sa rozbaluju 24. po večeri ale my dávame iba malej darčeky. My si darčeky nedávame. A my pripravujeme v kuchyni a sestra to tam "nahádže" 🤣 mne sa napr páči aj to otváranie 25. ráno, hlavne ako tu niekto písal že bývajú v byte a vlastne je to jedno že kedy darčeky sa rozbaluju, nie? 😁😇

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
senta_sofia
23. dec 2024

Po veceri a vzdy na Stedry den byva dlhsia vecierka, pamatam si to tak od dietata, aj v tom bolo to caro, ist spat neskoro 😊

kikusenka1
23. dec 2024

U nás na SVK sa rozbaluju darčeky po večeri. Nechápem prečo by som ich mala rozbalovat ráno. Kapra mam tiez vysmarit a spravit si americku stedru veceru?

ayato
23. dec 2024

@kikusenka1 no ak Vám kapor nechutí, tak ho kľudne vyšmar, alebo ho v tom prípade radšej ani nekupuj. Ak ho máte radi,tak si ho normálne urobte .

sovica
23. dec 2024

@autorka, u nás sa darčeky vždy rozbaľovali 24 po večeri. Aj keď boli deti malé, zvládali to úplne v pohode, aj to čakanie, aj večeru a následné hranie. Však darčeky sa nestratia, môžu sa s nimi hrať aj ďalšie dni. A v podstate, nech si každý spraví, ako mu to vyhovuje, každá rodina si tie tradície trošku pozmení podľa svojho gusta a je to úplne v poriadku.
@tetapetra Samozrejme, že aj v USA majú štedrovečernú večeru, len namiesto kapustnice, ryby a šalátu majú moriaka, zemiaky, brusnicovú omáčku...

michelle567
23. dec 2024

Ako nám to pasuje a podľa programu. Ak sme na Vianoce doma tak po večeri, ak na večeru cestujeme k rodičom darčeky doma majú 24. ráno

tianna
23. dec 2024

Na 1. sviatok vianočný ráno 🙂 a nie, nemám pocit že to je ako v Amerike 😁 moja mamina si ich takisto ako dieťa rozbalovala 25. ráno, ešte v 50. rokoch 20. storočia 🙂 je to tak praktickejšie keď ešte deti veria na Ježiška.

miniatura14
23. dec 2024

Od malička sa u nás rozbaľovali darčeky 24. ráno a žiadna Amerika s tým nemá nič spoločné, moji teraz 75-ročný rodičia sa po nikom "neopičili", prišlo im to praktické. Teraz keď mám aj ja vlastné dieťa, rozmýšľame ako to urobiť, u manžela bola klasika, darčeky až večer. Mne ako dieťaťu sa to veľmi páčilo, že som vstala a darčeky pod stromčekom 😊. Ale neviem porovnať, určite to má svoje čaro aj večer.

Mňa len udivuje, ako tu ide niektorých roztrhnúť od zlosti, že niekto má darčeky ráno, či už 24. alebo 25.🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

tianna
23. dec 2024

@tetapetra to nie je len americký zvyk. Moja mamina si v 50. rokoch vybalovala darčeky tiež 25. ráno, rovnako ako to je už niekoľko rokov aj u nás 🙂 a nemá to nič s Amerikou. Je to o praktickosti. Keď deti ešte veria na Ježiška je ovela ľahšie dať darčeky pod stromček cez noc ako niekedy podvečer, navyše takto sa všetci v kľude najeme a nikto do seba nenahlta večeru ako som to ja ako mala robila 😆 a večer sa neposuva režim lebo by sa ešte chceli hrať s novými hračkami 🙂

miniatura14
23. dec 2024

@kikusenka1 Vieš čo, vyšmar 🤦🏼‍♀️

senta_sofia
23. dec 2024

@tianna to je presne ako s Mikulasom, niekde chodi uz vecer, niekde az rano a nikto sa nezavzdusnuje

janulik2008
23. dec 2024

@kikusenka1 co je na tom americke? Vidis ze tu viac zien dava darceky 25. rano. Ved Vianoce nie su o tom ze kedy chodi Jezisko 😀 mne sa napr napad ze 25. rano paci ale tak u nas ma najmladsi clen 9 a to uz neprehovorim ze chodi v noci Jezisko 🤣
Ja si pamatam ze sme mali vzdy file a salat no odkedy mam neter robi sa AJ losos lebo jej file nechuti a to iste kapustnica ... ona je sosovicovu polievku zatial co my kapustnicu ... 😀 tak je to win win 🤣

kikusenka1
23. dec 2024

@janulik2008 americké je na tom ti ze 25. sa dávajú darčeky v Amerike. Mne je len ľúto ze slovenské tradície už idú do ústrania a všetci sa len po tej sprostej Amerike idú opicit

kikusenka1
23. dec 2024

@miniatura14 to mal byt akože vtip... evidentne nepochopený...

miniatura14
23. dec 2024

@kikusenka1 Nikto to nerobí preto, lebo sa chce opičiť po Amerike a všetci to aj napísali, tak neviem prečo to stále dávaš do tejto roviny. A kto píše, že teraz to tak musia robiť všetci??? Nikto to nehovorí, každý nech si robí ako chce, ako sa mu to páči.

gab1sol
23. dec 2024

My rozbaľujeme darčeky večer, po štedrej večeri. Pre mňa, aj naše deti to má čaro, keď ideme von, svietiť (prskavkami) a zaspievať Ježiškovi, aby nás našiel a vrátime sa do tmavého bytu, kde svieti len stromček a tam sú darčeky… Nám by ráno, 25. nevyhovovalo, lebo aj tak cestujeme k rodičom. Ale poznám aj rodinu, kde si deti darčeky rozbaľujú už 24. ráno (alebo rozbaľovali, keď boli deti menšie, teraz už neviem, ako to majú).

kikusenka1
23. dec 2024

@miniatura14 ako ja nechápem v texte je písané co si rozbalujete darčeky 25. tak ako v Amerike. Preto som sa do toho obula...

tetapetra
23. dec 2024

@tianna ale mne je to jedno kedy kto otvára. Otázka znela ako v Amerike, nie som v Amerike otváram vtedy. Im Vianoce začínajú už dňom vďakyvzdania. Pre nich Vianoce začínajú až 25.12 u nás už 24. A už mi je úplne jedno kedy si otváras ty a tvoja mama. Písala som o mne a o mojich známych, ty a tvoja rodina ma nezaujímajú

tortelinka
23. dec 2024

Pre mňa je dôležité aj to čakanie, čomu tie deti učíme, že nevie vydržať pri večeri lebo darčeky?no tak bude musieť, hotovo,bodka

tianna
23. dec 2024

@tetapetra kopírujem od teba: Nežijeme v Amerike,ale na Slovensku 🤦🏻‍♀️
Ja som reagovala na túto vetu že to vnímaš tak že ak si niekto otvára darčeky 25. je to americké, čo určite nie je.

tetapetra
23. dec 2024

@tianna tak si prečítaj úvod :Ahojte rozbalujete si darčeky ráno ako v Amerike? Robíte to na štedrý deň alebo na prvý sviatok vianočný?

pehavcek
23. dec 2024

Ze sa dokazete pohadat aj na tomto…. 🙈

autor
23. dec 2024

Dobre čakala som hociaké komentáre ale teda hádku určite nie... To je tá Slovenská vysoká "tolerancia". "Nikto nemôže mať svoj názor iba môj je správny!" Sa spamatajte niektoré ako vás môže vytočiť takýto príspevok. Pýtala som sa tých ktorí to tak majú hlavne že 99% komentárov je tu od žien ktoré si darčeky riešia 24. večer. To mňa nezaujíma otázka bola smerovaná na tú druhú skupinu rodičov. No nahonili ste sa tu riadne 🤣 krásne sviatky prajem .

kristiii
23. dec 2024

Odkedy som so synom sama, doma rozbalujeme 24.-ho ráno a u brata a mamy, kde trávime štedrý večer, 24.-ho večer 😃

Strana
z3