icon

Rozpočet na darčeky - Vianoce

19. nov 2022

Ahojte baby , neviem či už tu táto téma tento rok bola alebo nie , ale mám malé deti , idú Vianoce , všetko šlo hore..
Všetci vravia že na Vianoce by mali dostať deti veľa darčekov že nech sa tešia ,moje kamarátky pre deti bežné kupujú 10darcekov a viac..
S mužom sme sa dohodli ,,že budú mať jeden spoločný (cca200e-co je podľa mňa dosť) a každý bude mať ešte jeden menší .. samozrejme ešte babky a ostatná rodina
A tu je moja dilema , či to stačí , deti majú hračiek že sa ledva do izieb zmestia ..
Na jednej strane , možno pre niekoho malo a na druhej strane zas dám radšej ostatné ,na zážitky pre detičky a pôjdeme niekam ako teraz kupovať za 500e darčeky..ako to máte vy ?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jesenzima
19. nov 2022

Poznám ľudí, ktorí na Vianoce pod strom kupujú deckám milión vecí, len aby bolo, ...
mám nákupene pre 6 detí, 3 dospelých a zmestila som sa do cca 150 € ...

keiko33
19. nov 2022

To sa takto porovnávať nedá. Každý má iné finančné možnosti. Kým sme bývali v byte, bez hypotéky tak to bolo pre deti aj 100€ na hlavu plus nejaký veľký spoločný dar. Pred rokom sme sa presťahovali do staršieho domu, ktorý si postupne prerábame plus hypotéka, tak tento rok budú Vianoce skromnejšie. Deťom postupne zariaďujeme izby, tak len nejake drobnosti dostanú. A čo sa týka počtu. Moje decká radi rozbaľujú darčeky a vždy dostali viac lacnejších darčekov, nie jednu drahú. Teda aspoň dievčatá, syn zas jednu drahšiu a k tomu ešte nejaké oblečenie.

petricka22
19. nov 2022

Kazdy podla svojich moznosti a schopnosti. Za mna radsej jeden poriadny darcek, ktory dieta oslovi, tuzi po nom a bude sa s nim hrat, ako desat somarin, co budu uz na stedry vecer lezat v kute. Netreba to prehanat a netreba ani deti prehnane obdaruvavat. Nech si vazia svoje veci.

kristiii
19. nov 2022

Koľko majú deti rokov? U mňa platí, čím je syn starší, tým je finančne náročnejší na darčeky. Keď mal 3-4 stačila mu dráha s vláčikom za 20 a plastelína za 10, neskôr autodráha za 70 a teraz ficime na darčekoch typu PS, freestyle kolobežka či mobil. Rozpočet máte za mňa fajn

dominikamacakova
19. nov 2022

A čo tak naučiť deti, že Vianoce nie sú o darčekoch? Ja nechápem či sú Vianoce jediný deň v roku kedy sa dajú kúpiť a darovať hračky. Ja mojim malým kúpim hocičo aj v priebehu roka. Kúpim im trebárs aj v marci, alebo v auguste keď na to budem mať a nie, že teraz ma ide jebnuť lebo nemám 500€ na darčeky v decembri 🤦😂

sasitimi17
19. nov 2022

My budeme mat veľa darčekov, aj praktické, aj drobnosti a hračky… načo máš kvôli tomu dilemu ? Však kúpte toľko darčekov koľko uznáte za vhodné. Či keby kúpiš viac darčekov tak budeš mat výčitky svedomia lebo mamičky na koniku píšu že Vianoce o darčekoch niesu a každá tu kupuje po jednom darčeku každému ?
Kašli na ostatných rob podľa seba ps: aj moja dcéra bude mat viac ako 10 ks

majulino
19. nov 2022

Nám toto robí krstná detom. Kúpi im po 16 darčekov. Minulého roku to bolo presne 49 balíčkov len od nej 😏
Ok, 10 z nich boli knihy ale aj tak .. my im kupujeme po 2-3 také čo viem, že potrebujú. Stále píšem o svojich deťoch... Tým, že ona má iba svoje deti a moje 3 sú jej krstňata je ako utrhnuta z reťazí. Len ja mám s manželom spolu 9 krstňat, nemôžeme každému takto nakúpiť ako ona... Je to choré.
Detto narodeniny, meniny.. len od nej dostanú po 4-5 darčeky

jeanne14
19. nov 2022

Naše deti tiež hračka max 50€ (jedna alebo dve), potom skôr oblečenie a čo treba, postelne obliečky napr., čižmičky, čiapočky a tak.

cecilia29
19. nov 2022

Jedno dieta - cca 20 -30Eur. Ale keby mali milion hraciek tak sa nevedia tesit z malickosti

evinqua
19. nov 2022

Ze iní kupujú viac Teba nemusí trápiť, vy máte svoje zvyky, aj finančne limity, Vianoce nie sú o tom. My nemáme rozpočet daný, mame jedného syna, ktorý je aj jedinym synovcom, vnukom,...takže dostane toho kopec, doma asi najmenej, ale už aspoň ostatní sa dajú regulovat a kúpia to, čo by sme kúpili my aj mimo Vianoc/oblecenie, športové potreby,.../ neriešim, keď chcú dat, nech dajú, ak im to urobí radosť, syn sa aj tak pamätá len to, čo ho zaujme, často najmenšia a najlacnejšia vec. Píše Jeziskovi list a vie ze nedostane všetko čo napisal.

kris_tin257
19. nov 2022

Ja 3rocnemu synovi kupujem 1 darček za 80€, ani nie kvôli financiám alebo kvôli počtu darčekom ale nevieme čo mu kúpiť má všetkého dosť 🤷

aculy
19. nov 2022

@mariasofiabarbora Píšem vám spravu 🙂

mirka438
19. nov 2022

My ideme detom kupit kuchynku, nejake prislusenstvo k nej a potom obom po jednom darceku. To by nas malo vyjst do max 200€ vsetko. Sebe navzajom max do 50 a mojej mame svokrovcom a mojim starkym do 100€ by som sa chcela zmestit. Vdaka mojim starym rodicom sme momentalne bez hypoteky a spotrebaku tak prve vianoce chceme aj detom dat to, po com tuzia a aj navzajom si chceme po ROKOCH nieco kupit. A keby aj ostatnym nic, starkym by som aj modre z neba zniesla, aj keby som nemala do januara co jest.. za to, co pre nas urobili sa im neviem dostatocne odvdacit. Okrem toho syn ma narodeniny 2 tyzdne pred Vianocami a dcera mesiac po a 2 januara aj meniny takze aj na to nam treba mysliet 😬😁

kitycat
19. nov 2022

Citis sa horsie, ze dostanu jeden za 200? Tak kup picoviny po 10 eur.

Vazne, Vianoce su pre deti aj o darcekoch ano, ale ved buduj aj atmosferu, advent, koledy prechadzka vianocnymi trhmi, horuca cokolada pri stromceku. Popolusska, Perinbaba... O tom su pre mba Vianoce a tak ich budem prezentovat aj drobcovi

eskop
19. nov 2022

My sme kupili pre dcérku do 50e darceky,pre muža tiež 50 a pre neter a synovcov do 15e , rodičom do 20 a hotovo
Nelamem si hlavu nad tým. Kupovať som začala od septembra aby to nebolo naraz veľa

mamusa123456789
19. nov 2022

Ja to nikdy nepočítam koľko kto ma, ale dostanú pod stromček aj oblecko co im treba dokúpiť a k tomu 2-3 hračky

mamickalisticka
20. nov 2022

Hmmm, tak ja som tento rok na darčeky minula dokopy asi tak 120eur pre 6 dospelých a 3 deti a to som ešte aj sebe kúpila darček 😂 žijem na inej planéte ale naozaj nepotrebujem nič dokazovať kamoškam ani nikomu a ani sa v darčekoch predbiehať 🤣 a to si myslím že som.vybrala úplne naj darčeky a neviem sa dočkať ako ich rozdam 😍🙏

sasa1983
20. nov 2022

@vamajka napríklad rosenthal súprava šálok na kávu..poteší.

kristinapetronela
20. nov 2022

Nikdy nezabudnem a hlavne deti často v dobrom spomínajú na Vianoce keď dostali každý len jeden darček ..a pekne sa celé zimné prázdniny hrali spolu aj s nami .bolo nám dobre .úplne stačilo ... Minule Vianoce bol covid naobjednavala som aj čo som nechcela tak mali asi tak po 7 darčekov každý a už si ani nepamätajú čo pozostávali

titla
22. nov 2022

Necitala som vsetky komentare, ale osobne si myslim, ze ked ma dieta naraz vela darcekov nevie si ich vobec uzit. Nevie co skor, s cim sa hrat a v konecnom dosledku si tie veci nevazi, lebo ma vsetko a hned. Mam 3 rocneho syna a dostane na Vianoce 4 veci (a co sa mna tyka, aj to je vela): darcek od nas rodicov (nieco co si praje a s cim sa vyhra), 2 darceky od starych rodicov a jeden od tety.

saxana000
22. nov 2022

200 je podla mna prehnane.ale kazdeho osobna vec.
Jeden vysnivany si ircite najde ci doma alebo u babky a l tomu nejaku prakticku vec topanky pyzamko pancusky papucky.plus par drobnosti zvieratko na vyfarbenie vyroba bomby do kupela kozmetika a este nejake knizky...aby to ozaj nebola len jedna krabicka pod stromcekom..Ale netreba to fakt prehanat .

kristiii
22. nov 2022

@saxana000 tak podľa mňa dosť záleží od veku detí. Kým bol syn malý, dostal dajme tomu tri hračky po 10 eur a bolo. Neskôr prišlo na rad lego, autodráha...a ešte neskôr napríklad elektronika. A pri tej to zas nejak extra vysoká suma veru neni

akvi
22. nov 2022

Vždy sme dávali decku jeden darček, ak bol drahší, skladali sa aj starkí. A k tomu nejaké jedno, dve oblečenia. Nič viac. Od istého času si dávame len symbolicky, drobnosti. Celú rodinu mám vybavenú do 100 éčok. My si dávame buď niečo spoločné, alebo "nič", tento rok bude nič, lebo sme boli na neplanovanej dovolenke.

jana_eyre_2
22. nov 2022

Moje deti dostanú každé takto - jeden väčší, tri menšie.. čiže 4darceky, od babky jeden.. je to tak odjakživa, iné nečakaju ale napriek tomu som sa nikdy neporovnavala s niekým iným.. každý nech kúpi toľko darčekov koľko chce.. žiaden alebo aj 30, je to jeho vec..

66simonka66
22. nov 2022

Podľa mňa Vianoce nie sú len o darčekoch a to chceme učiť aj deti. Ešte sú malé, ale dostanú od nás len po jednom darčeku, ktorý si želajú a tak to plánujeme aj do budúcna. Oblečenie, kozmetiku a podobné veci, ktoré sú potrebné si pod stromček nedávame, to si kupujeme celoročne a vtedy keď potrebujeme, preto sme sa rozhodli že bude len jeden darček ale taký, z ktorého budú naozaj šťastné.

smutnamama1981
22. nov 2022

My nebudeme mať z deťmi žiadne Vianoce, tato nám odišiel do nebíčka ,pred 2 mesiacmi som úplne sama deti 4 a 5 rokov a ťažko zvládam veľmi.... dáka knižka deťom nejaká hráčka keď tak....ale celkovo nech je už po vianociach budeme mať veľmi smutné 😢

krstn003
24. nov 2022

my si dávame rozpočet každý rok maximálne tých 30-40 na jedneho, sme 4. TEnto rok som celej rodinke kupila smart hodinky

erikama8
Odpoveď bola odstránená
nerko
11. dec 2022

Ked som to zratala, tak mam cca 10 darcekov na dieta. Syslim od leta. Cast z toho pojde k mojej mame pod stromcek. Cenovo do 100€ na dieta, take prakticke veci. Obliecky, pyzamo, oblecko, ponozky, kabelka, knizka, karty, hra uno, mala hracka, pisacie potreby do skoly a dennik na zamok.