icon

Rozvedená krstná

alexandra1104
4. feb 2015

Ahojte....Prosím moze byt moja sestra krstná keď je rozvedena? vopred dakujem 🙂

Strana
z2
janinah
4. feb 2015

@cervenaruza123 tu idú nezosobášení partneri krstiť druhé dieťa,čiže rozvedená krstná to bude už "maličkosť"...a ak farár hodí poznámku,či možno odmietne,tak bude zlý....

cervenaruza123
4. feb 2015

@janinah jaj. ale tak sam papez krstil deti nezosobasenych, mnoho starsich fararov naozaj reaguje prehnane, to zase treba uznat ale to uz nie je predmetom tejto diskusie

janinah
4. feb 2015

@cervenaruza123 áno,krstil,lebo dieťa za to nemôže ako rodičia žijú

sarra01
4. feb 2015

este aj ja sa pridam do temy 🙂 Ja som chcela kamosku za krstnu, ale hoci bola vydata nemali svadbu v kostole cize "zije v hriechu" preto ako krstna byt nemohla. Ale existuje este post zvany "svedok krstu" kedy robila vsetko ako normalna krstna len v krstnom liste nie je napisana pod kolonku "krstna mama" ale pod kolonkou "svedok krstu". Tak ked bude mat knaz namietky tak mu toto navrhni a to nemoze odmietnut 🙂

nanulik
4. feb 2015

@janinah a co som jedina rozvedena?

kaktusik007
4. feb 2015

@alexandra1104 krstna mama mojich deti je nie len ze rozvedena, ale ona sama nikdy ani len nebola vobec pokrstena.

takze --- jednoznacne je to iba a iba o pristupe farara ako takeho

lubkavargova1
4. feb 2015

to je jedno je rozvedena. Pokial nema cirkevny rozvod ziadny rozvod sa neuznava.

annazozelenehodomu1
4. feb 2015

@cervenaruza123 pápež krstil dieťa nezosobášených, ktorí sa ale cirkevne nemohli zosobášiť pretože už mali za sebou jedno manželstvo uzavreté cirkevne. Na Slovensku takéto deti krstia farári už dávno.

stastenka42
4. feb 2015

Tak ja som rozvedená a mám 3 krstniatka 😉 dvaja farár to vedeli ale po istej sumicke do kasičky sa viac nepýtal a tretieho to ani nezaujímalo,povedali sme že slobodná a bolo 😉

elika74
10. feb 2015

@alexandra1104 Môže si vybaviť povolenie k prijimaniu sviatostí, potom môže byť aj krstnou mamou. Treba ist za miestnym farárom, cez neho sa to vybavuje.

@natalym Niekedy sa ludia rozvedu a jedna strana je v tom nevinne. Je nespravne odsudzovat rozvedenych a takto ich diskriminovat. Clovek moze byt vrahom, vyspoveda sa, olutuje, a teoreticky moze byt krstnym rodicom. Chcem tym povedat, ze ludia velakrat urobia vacsie zlo ako je rozvod a nikto ich za to dalej netresta a nesekiruje. Nikto tu nespomina, ze si nevazia sviatost manzelstva. Asi to tak nikto dopredu neplanuje, ze sa rozvedie. Rozumieš?

Strana
z2