icon

"Rýchla" svadba

29. máj 2022

Budem sa v auguste vydávať, s priateľom budeme mať civilný obrad a potom sme chceli len obed s najbližšími a domov. Lenže mojej mame sa takáto svadba nepáči, ona chce aby sa aj tancovalo, lenže môj priateľ netancuje a má z toho akurát stres. Ani ja netancujem. Aj z toho dôvodu sme chceli takú "rýchlu" svadbu, ako som písala obrad, obed, chvíľu posedieť a domov. Mama je naštvaná, že sme ako burani, že je vidieť, že som nikdy na žiadnej svadbe nebola a tak podobne. Že toto svadba nie je a že tam budeme do 22:00, ale to my nechceme. Tlačí na nás a to sa mi nepáči. Je to vážne tak zlé, že to chceme inak?
Chcela by som počuť Váš názor. Ďakujem.

ailiba
29. máj 2022

Tak svadba je dost o rodicoch a rodine a ja som to tak aj brala. Kazdy rodic chce "normalnu" svadbu pre svoje deti. Ale ked mate s partnerom na to, ako to ma vyzerat rovnáky nazor, tak si urobte podla seba.

panelacikova
29. máj 2022

autorka, tak potom jednoznačne urobte tak, ako vyhovuje vám. vy dvaja idete spoločne žiť a vy máte rovnaký názor. tretieho k vyjadreniu názoru nepotrebujete. pozvite ju. príde, príde, nepríde, jej problém.

ropucha6
29. máj 2022

My mame svadbu o dva tyzdne a veru nebude ani ten obed 🙂 len svedkov niekam pozveme. Niektori sa urazili tiez, ale uz sa aj odrazili. Kazdy nech si robi svadbu podla seba.

radkasswe
29. máj 2022

No my sme mali tiez malu svadbu a nakoniec sa nazbieralo 17 ludi dalo sa to ale bolo to take suche ale nakolko sme 2 mesiace vymysláli nejaku zabavu tak sme boli len vystresovany a sme radi ze uz je to za nami .... skratka nevymyslaj a zoberte sa lebo čoskoro pridu aj horsie veci ako ke sucha svadba

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
7kikuska7
29. máj 2022

@elizabet173 ďakujem 🙂

autor
29. máj 2022

@ailiba Ja som si vždy myslela, že svadba je o dvoch ľuďoch ktorí sa ľúbia.

asocial
29. máj 2022

Nasa svadba: nasi, muzovi, moja sestra s priatelom, muz brat s rodinou. Obrad a potom neformalny obed (na nom sme boli uz v slapkach a kratkych gatoch. Sestra uplne podobne. Ziadne tancovacky, 200 ludi. A vsetci sme sa mali super. Bolo to pred 10 rokmi a inak by sme to neurobilo ani teraz. Saty som mala na mieru za 80 eur z ciny, muz oblek za 100 eur aj s koselou. A bolo to uuplne ok!

pukina
29. máj 2022

Mne sa urazila polka rodiny, ze som ich na svadbu nepozvala, ale to boli zrovna taki ludia, co sa nevedeli ozvat ako je rok dlhy, kym nieco nepotrebovali a samozrejme ma/nas poohovarali kade tade 😀 ale mne to bolo jedno, aspon sa ukazali charaktery a mali sme peknu svadbu podla nasich predstav s par najblizsimi. Ak sa to niekomu nepaci, nemusi tam ist alebo si naozaj spravte svadbu o svedkoch. Citove vydieranie typu ze dostanete dary tak to musi byt velke nech si mamicka strci za klobuk, ked to tak berie, aby sa bolo cim chvalit, nemusi tam ist vobec. Je to vas den

asocial
29. máj 2022

Este dodam. Moji rodicia mali svadbu len "o dvoch svedkoch", dokonca bez rodicov. A brali sa pred 41 rokmi a maju ok manzelstvo.🙂

autor
29. máj 2022

@elizabet173 Tak asi sa urazila lebo už nepíše. Ale teda som nahnevaná, ešte nás aj uráža, tak to je už moc. Len som chcela vedieť, či to aj druhí vidia ako my, lebo vieš ako, človek niekedy nevidí veci z druhej strany. Ale nemám pocit, že robíme niečo zlé.

mimirka32
29. máj 2022

My sme mali taku podobnu svadbu, na urade, potom obed s najblizsou rodinou a kamaratmi. A potom sme sli este k nam domov s najblizsou rodinou, ale to preto, lebo cestovali, tak vlastne boli potom u nas ako navsteva. Ja som rada, ze to bolo takto a inak by som to nechcela

rora
29. máj 2022

Mama si musi uvedomit, ze nie je nevesta, svoju svadbu si mohla zorganizovat kedysi... my sme mali tiez malu svadbu (po kostole posedenie v restauracii s 20timi najblizsimi clenmi rodiny, ziaden tanec a podobne), mama tiez frflala ale ja som nedavala priestor na debaty, iba som oznamila co a ako bude, priznam sa obaja s chlapom sme mali des z tych kulturakovych svadieb ci planovania velkych oslav s 80-100ludmi. tancovania, robenia programu a podobne.... pre nas vycerpavajuce a stresujuce.... a o to sme nemali zaujem. neskor vecer sme mali sukromnu zabavu s priatelmi v bare do nejakej cca 1-2:00, bohato nam to stacilo.

kofolala
29. máj 2022

No svadbu si urobte podla seba ako vy chcete. Ostatní ludia s tym nemaju nič.
Skor by som uvažovala či nespraviť svadbu o dvoch svedkoch. Keby sa moja mama takto neuctivo vyjadrila ,ze sme burani alebo neandertálci,vazne by som zvolila tuto možnosť.

malapepka
29. máj 2022

Svadbu si urobte podla seba. Predpokladam, ze si ju vy budete platit, takze je to vo vasich rukach. Ostatni su tam hostia, vratane rodicov.
Treba mame cim skor ukazat, ze si dospela osoba, ktora rozhoduje sama za seba. Musi sa prisposobit. Reci typu ,,co si kto pomysli,, nech ta netrapia, lebo aj na ,,svadbe snov,, sa najde niekto, kto nieco ofrfle.
Mama nech ta necha rozhodovat sa samu. Lebo potom ti bude rozkazovat, kde mas byvat, ako sa starat o dieta, ze to nevies, ze si neandrtalec.... nech sa laskavo prisposobi a nauci sa prijimat tvoje rozhodnutia.

nelca84
29. máj 2022

My tiez nie sme na ceremonie, ani sme nemienili robit svadbu ako si predstavuju ini, takze sme sa zobrali pri svedkoch a bolo vymalovane. Spravte ako chcete vy a neberte ohlad na inych.

autor
29. máj 2022

Už nás aj ohovára po rodine, som volala s bratom. Tak je rozhodnuté, bude len obrad.

marcella1979
29. máj 2022

ahoj.urobte si podla seba.mala som taku svadbu.povodne som chcela len 2 svedkov, ale ked sa nas z rodiny pytali, ci nam mozu ist aspon pred radnicu zablahozelat, dohodli sme sa s muzom, ze ich pozveme na obed.vysluzky sme dali, komu sme chceli (zakusky a flasu).objednala som jedlo v najblizsom 4* hoteli s otvorenym barom (kazdy si objednal podla seba, kolko chcel a my sme to zaplatili).vyzdobu sme objednali z kvetinoveho atelieru Kukucka (v Žiline). každy si pochvaloval.dokonca partner najkamosky, ktora mi bola za svedka, povedal, ze chce tiež taku svadbu, lebo neznasa opitych.o 2 mesiace ju aj mali...doteraz sa smeje, ze keby na nasej neboli, stale by bol slobodny...

mandzula
29. máj 2022

Nedovol mame zasahovat ti do zivota, ukaz jej hned na zaciatku, kde su medze a nepopusti.🙂

misinka0611
29. máj 2022

Vaša svadba, vaše peniaze, váš život. Tvoja mama si už svadbu ( asi ) urobila podľa seba, mala možnosť voľby, tak nech akceptuje tú tvoju..

autor
29. máj 2022

Ale strašne som sklamaná baby. Nechcem fňukať ako decko, ale sklamalo ma to. Už nás pred rodinou vykresľuje v zlom svetle, že sme divní, takí a hentakí.

mishka81
29. máj 2022

Zivot je príliš krátky na to aby si sa zaoberala tým čo povedia ľudia. Urobte si svadbu akú vy dvaja chcete, aká sa vám páči a buďte šťastní🙂

zmrzlinka2021
29. máj 2022

No tak ste divní a či teraz? 😉

autor
29. máj 2022

@zmrzlinka2021 To mi je jedno čo hovoria ostatní, len to, že ma mama ohovára po rodine ma sklamalo...A tie prívlastky ako burani a neandertálci..

ninka123
29. máj 2022

My sme mali takúto komornú svadbu, len rodičia, súrodenci, 2 babky a krstni rodičia, bez hudby a to tanec obaja milujeme 😄. Pozvaní boli týždeň pred. Platili sme si to sami, po kostole slávnostný obed a cca o 9 doma. . Nikto z okolia to nevedel, oznámenia a vyslužku sme roznášali v nedeľu po sobáši. Kto chcel, doniesol nám dar dodatočne. 😄. Neľutujem, za mňa spokojnosť, ale našim rodičom to bolo jedno, takže v našom rozhodnutí nás podporili 😉😄

hradnapani
29. máj 2022

uplne normalna predstava z tvojej strany. My sme tiez nechceli veselicu, tak sme urobili kompromis. Po obrade bol slavnostnostny obed, isla hudba, kto chcel, si zatancoval, bola torta a zakusky a o osmej sme uz boli vsetci doma 🙂 Hosti sme zredukovali len na najnutnejsich, nejakych 20. nikto by ma nedonutil robit veselicu do noci ci rana. Ak chce mama tancovat, nech so urobi veselicu v dome kultury pri nejakom svojom jubileu ;)

autor
29. máj 2022

@hradnapani Hudby by sme tiež mali, aby tam ticho nebolo, nejakú z reproduktorov. Jasne sme povedali, že bez tanca, kto chce nech sa vykrúca, ale aby nás nútila tak to teda nie.