"Rýchla" svadba
Budem sa v auguste vydávať, s priateľom budeme mať civilný obrad a potom sme chceli len obed s najbližšími a domov. Lenže mojej mame sa takáto svadba nepáči, ona chce aby sa aj tancovalo, lenže môj priateľ netancuje a má z toho akurát stres. Ani ja netancujem. Aj z toho dôvodu sme chceli takú "rýchlu" svadbu, ako som písala obrad, obed, chvíľu posedieť a domov. Mama je naštvaná, že sme ako burani, že je vidieť, že som nikdy na žiadnej svadbe nebola a tak podobne. Že toto svadba nie je a že tam budeme do 22:00, ale to my nechceme. Tlačí na nás a to sa mi nepáči. Je to vážne tak zlé, že to chceme inak?
Chcela by som počuť Váš názor. Ďakujem.
My sme mali obrad o 14tej, o 16 sa podával neskorý obed/skorá večera, okolo 19 sme krajali tortu, o 21-22 už boli všetci na ceste domov a my sme pekne išli o 23 tiež spať. Bola to paráda! Žiadne tancovanie, len sa super porozprávať pri dobrom jedle. Všetci boli nakoniec spokojní, na druhý deň nikto nebol unavený a nikomu nebolo zle.
My sme boli s manzelom na takej svadbe, kde som bola svedok nevesty, druhy svedok bol zenichov brat, ktoremu sa ani nechcelo ostavat na "oslavu" (aj ked ho dost presviedcali aby ostal), jediny host-nesvedok bol moj manzel.. svadba mala 20 minut a potom sme isli na hodinku na kolacik a potom domov🙂 inak mlady parik okolo 30ky, prve manzelstvo, bezdetni, chodili spolu uz par rokov.. boli samozrejme nadseni zo svojej svadby🙂 (my sme mali klasicku, mne by taka nevyhovovala:D)teda bojujte si za to co chcete mat;)
My sme mali presne takú svadbu. Obrad, obed, o 18 sme boli doma. Rodičia + súrodenci. Dokonca o našej svadbe nikto iný z rodiny nevedel...ani babky a to sa s rodinou stretávame stále a máme dobré vzťahy. Chceli sme to tak. Oznámili sme im to hodinu po svadbe cez správu. Bola to naša svadba a mohol nám ktokoľvek čokoľvek hovoriť. Ak ti takto do toho kecá tak kecá aj do všetkého? Trošku si dupni. Za mňa je takáto svadba najlepšie životné rozhodnutie. Osobne nerozumiem ľuďom ktorí vyvalia tisíce za jeden deň ktorý si aj tak väčšinou užijú len pozvaní.
Povedz mame ze ak chce velikuuu svadbu nech ju zaplati... A nastrel jej sumu. Hned ju prejde chut na svadbu o 200 ludoch, sala jedlo starejsi a hudba.
Takú istú svadbu sme tiež mali. Dokonca bez alkoholu a tiež svokra mala pripomienky čo to za svadba. Ale bola proste naša. Boli sme len do 21.00 vlastná hudba z MP3 čiže bol manželský tanec aj rodičovský plus potom deti sa bavili. Teraz sú vraj stále modernejšie a ušetríte aj a môžte ísť napr na spoločnú dovolenku.
Keby sa moja mama tak správa tak jednoducho spravím obrad o sbedkoch a pot pošlem oznámenie ze sme zobrati
To su asi vsetci taky podla mna, co povie henten a tamten a co povedia a co bude a ako to bud evyzerat… uz som si zvykla nepozerat na nazor okolia lebo aj tak neulahodis vzdy vsetkym to by si musela mat svadbu v dubaji a pre kazdeho hosta ine jedlo😁
@martabubu My sa chceme práve tomu tancu vyhnúť, netancujeme ani jeden. Ale nestretlo sa to s pochopením.
@sense Áno, tak to aj bude. Po tom včerajšku a maminych rečiach to inak ani nejde.
pozri je uplne normalne sa citit trosku neprijemne na spolocenskej udalosti, ta svadba nie je len pre vas, citit sa trosku neprijemne , mat tremu alebo podobne vas len posilni psychicky sa clovek stava dospelym a zrelsim, jeden tanec sa da zvladnut, pekny jemny valcik, co ja viem, da sa zadostucinit individualite dnes aj pri prisposobeni sa "spolocenskosti" sa da ist do nekonecna. Nemusite robit trapne synchronizovane tanecky ani ritualy o polnoci. Popravde a uprimne v dobrom ti poviem, nepodporovala by som ziadne "fobie " do manzelstva, a hlavne nie u muza. Jeden tanec sa da prezit a budete napokon mat opacny efetkt, psychika takto nefunguje vyhybanim sa a posilnovanim si zarabate na problem. Kazdy z nas ma nejake tendencie , ale v momente to prekonavam a nie posilnujem, ze je to ok. Hlavne u muzov sa casto na tom vyvinie nieco hlbsie. Mamka sa mozno nevyjadruje najlepsie, ale necudujem sa jej zufalstvu. Ona to nevie vyjdrit inak, pocit aky sa tu snazim opisat. Svadba je trosku aj o prejaveni vdacnosti a vdaky rodicov a je aj pre inych ludi. Aby si sama podobne nevyjadrovala, ak manzel odmietne tanec na stuzkovej dcery a pod. A boli to riadne. Zbytocne hovoris , zenbude iny. Muz tazsie, zena sa meni lebo musi, porodom starostlivostou a premahanim. Muz ani tak nje. Ono spolocenske konvencie vyzeraju nevinne, ale maju vzdy hlbsi socialny rozmer. Nechcem to tu rozoberat. Vzdy je dobre pri buducom partnerovi si vsimnut...
Svadba vas moze posilnit v psychickej zrelosti. Jemna trema je ok posuva nas v zivote, osobnosti, dozrievame, v poslani atd. O tom je zivot , vystupujem pred viacerymi ludmi, nic prijemne, ale napokon vitazstvo, hovorit v cudzom jazyku pred mnohymi ludmi, jeden tanec je nic. Nehovoriac o tom co s dietatom sa clovek musi prisposobit.
V psychickej zrelosti napokon upevnuje vztah vzajomne a stane sa stabilnejsim.
@elizabet173 Ja som jej to vysvetlila slušne, fakt som sa snažila, ale ona robila nátlak. Potom ma nazvala debilicou. No čo dodať. Urobíme svadbu iba so svedkami.
Zaujímavé, všetky baby sa tu zhodli, že si máš urobiť svadbu podľa seba a snúbenca. Kvitujem, vaše názory,predstavy vaše rozhodnutie.
Pritom v téme vedľa si chcú snúbenci tiež urobiť svadbu podľa seba, bez alkoholu,max prípitok, lebo 2 najbližší z rodiny majú obrovský problém, ožeru sa ako prasce, robia bordel a stiahnu k sebe/zo sebou aj iných. A to autorku neskutočne diskutujúci buzeruju, prečo nechce alko, lebo to sa patrí a to musí, inak by ani oni na svadbu bez alka nešli.
Svadobný dar vám mala dať na svadbe, po svadbe, nie pol roka vopred, a ak takto bude vyvádzať ešte pár dní, vrátila by som.
Ak ona chce svadbu a tancovať, nech si urobia obnovu sľubov a výstroja svoju,
Ak ťa ona za všeličo buzeruje, nastav jej zrkadlo, aj ty jej všetko osomri, skomentuj a zbuzeruj. Aj to ako má zavesenú utierku, vyložené hrnčeky, prečo má ofinu vpravo a nie vľavo, prečo na bielu menovku na dverách a nie medenu,prečo má tričko s kvetmi a nie pásikavé. ...
Možno by som pri stretnutí s rodinou aj im natvrdo povedala, že vaše predstavy a plány, nikoho do toho nič, ani matku.
Normalne som sa pousmiala.
Vsak je to VASA svadba, mama si moze povedat, co chce. Iba povedat!
Mimochodom, my sme mali civilny obrad a na zahradke kavu s tortou. Tot vsjo.
@oli18 je to významná udalosť ale nie každý ju potrebuje mať celú noc. Prečo tlačiť niekoho do niečoho, čo nechce? Ak sa moja dcéra rozhodne vydať a mať iba obed, rešpektujem. A hlavne teraz, keď ceny sú nehorázne. RAdšej nech si za tie peniaze užijú niekde dovolenku.
Autorka , prajem príjemnú svadbu a šťastný manželský život, nech Vám to čo najdlhšie vydrží. U nás sa viacerí vydávali a ženili o 150 ľuďoch a už sú rozvedení. Je to tvoja svadba , tvoja vec. A keďže nemáš dobre vzťahy s mamou, urobila by som to tiež tak ako ty. O dvoch svedkoch a hotovo.
Tiež sme mali takú svadbu. 12.12.2012 o 14tej hodine. Cca 15 ľudí nás bolo. Civilný sobáš, potom obed, káva a mali sme aj misy akože večera. O 21.00 už sme aj doma boli.
@fem panabeka, toto ako fakt myslis vazne? Ma sa premoct na vlastnej svadbe? Ma robit nieco, co mu je proti srsti na vlastnej svadbe?
Svadba je predsa RAZ za zivot. Ked si na nu spomenu o 5r, o 15r, o 40r, tak maju spominat, ze sa premohli, bolo im neprijemne a vobec z toho ani po rokoch nemaju dobry pocit? Lebo mamka chcela?
No zasnem! To by bol pre nich fakt den ,,D".
My sme mali tiez teda "neandrtalsku" 😃😃svadbu, iba uzka rodina a po obrade velky obed bez tancovania a vsetkych navyse veci. U nas to ale bolo uz aj s vela detmi, nas mal necely rok, sestier decka podobne tak sme po deviatej uz vsetci so spiacimi deckami v posteliach este posedeli u nas , ja nelutujem. Naozaj tiez nie som na velke divadla okolo toho a hlavne sme chceli peniaze pouzit na dva tyzdne svadobnej cesty po slovensku aj s malym.
ako ja sa ti ani necudujem, preco chces len taku svadbu a plne ta v tom podporujem. tvoja mama ma asi potrebu celu svadbu zorganizovat, podla svojich predstav aj ked teda vie, ze vam sa to nepacil
Úplná pohoda, robte podľa seba..mama si môže urobiť party na narodeniny ak jej tak chyba tanec
@oli18 no ja neviem, mám syna aj dcéru pubertiakov a vôbec do budúcnosti netúžim tancovať na ich svadbe. Keď bude len obrad a obed, stačí úplne. Ale to bude tým, že nemám rada ceremónie ja sama 🙂
@filipka250 premoct sa v uvodzovkach, prvy tanec nemusi byt extra prijemny, ale mat z neho taky problem nie je jednoducho normalne, sutredit sa na to, mysliet na to, riesit to, nedokazat sa trosku prisposobit. Nie je len take nic ako sa tu prezentuje. Ked nebude tancovat so synom a dcerou na stuzkovej to bude len pre nich ten den D. Je to moj nazor , pokojne majte tu v diskusii kazdy svoj. Nemam s tym problem.
@sense Pisala som v 2 prispevkoch nieco o inom, je pre zdielanie sa ostatnymi nie pre siroku familiu, aj keby tam mali byt ludia od 2 plus viacej je to o prezivani spolocnej radosti a zdielanie tejto radosti, nie je to o nich 2 , ak je to o nich dvoch nerobim spolocensku udalost, ale ist do svadby izolovane je pre mna no go. Kazdy ako chce. Kazdy ma pravo na nazor a vyber.
@althejka U nás sa to akosi nestretlo s pochopením, obrad - obed - domov. Pritom my s priateľom, otec aj brat si to pochvaľujú, tiež nemusia oslavy a tak, ale mama začala robiť problémy. A po tých nej urážkach sme to vyriešili tak, že bude len obrad. Aj priateľ je v šoku z toho, ako nás po rodine ohovára a netýka sa to len svadby.
@fem Tak to je Tvoj názor, ja Ti ho neberiem. Len podľa toho čo píšeš sa budem celý život niekomu musieť prispôsobiť.

Ja by som jej povedala ze ked sa jej nepaci,nemusi ani prist😅A hned by bola ticho🤣Ona uz mala sancu zazit velku svadbu aku chcela,tak nech necha teba zazit svadbu aku chces ty