Šaty k ryšavým vlasom a modrozeleným očiam
Ahojte idem bratovi na svadbu a neviem sa rozhodnuť ktoré šaty si zobrať.Mám ryšavé vlasy a modrozelené oči.
Ktoré by boli lepšie-tyrkisovo čierne alebo čisto modré.
Dakujem velmi pekne 🙂

@ketrin1211 mne sa pacia tie tyrkysove...neviem ci su moderne, v tom sa ja nevyznam, ale podla mna sú krasne. empirovou klasikou este nikto nic nepokazil 🙂 a nemyslim si, ze na svadbu musia byt dlhe saty...na vacsine svadieb, na ktorych som bola, mali baby tak do kolien saty..dlha roba bola ozaj vynimocna.
@tomiholjubavi samozrejme, že nemusia. Musíme len jedno. Zmysel spoločenskej etikety je aj v tom, aby sa nikto v spoločnosti necítil nepatrične a už vôbec nie hostiteľ, v tomto prípade novomanželia. Ako sa asi musí cítiť nevesta v dlhých bielych šatách so závojom a vlečkou a ženích vo fraku, ak vedľa pri stole sedí dáma v šatách, ktoré vyzerajú ako na žúrku niekde pri plážovom bare...? Asi aj preto sme my mali neformálnu svadbu, nemala som veľké biele šaty a manžel nemal frak, nebol určený dress cod, ale oznámili sme poloformálne pohodlné oblečenie, väčšina mužov prišla v oblekoch, ženy mali koktailky, obrad sme mali v prírode, nasledovala večera, nie banket. Ale keby som šla na klasickú svadbu v bielom, tak z úcty k neveste a ženíchovi, by som si dala dlhé spoločenské šaty. Ak sa niekto rozhodne pre šaty strednej dĺžky, tak je to tiež prijateľné, ak sú šaty vyslovene slávnostné s istým puncom elegancie a vážnosti, aká prislúcha tejto príležitosti. Krátke, elastické na ramienka by som si dala jedine na svadbu na pláži, kde má nevesta podobný outfit a všetci sú v bermudách😉
A z tychto dvoch u mna opat nula bodov - tie vlavo ako nocna kosielka - fakt nemam rada leskly material a nejake trblietky k tomu a tie v pravo skor do kancelarie a ta modra mi kole oci, ozaj nepekna modra
Som asi zla, ale nebudem klamat
Zelené určite, ale zmeň štýl, ani jedny z tých, čo si ukázala sa mi nepáčia. Lesklé sa nosia málo, niektoré sú nemoderne. Skus pozrieť napr. Mango, Zaru. Sú tam šaty za prijateľné sumy.
Isla by som do takehoto stylu (farby ale tyrkysove). Ako sestra zenicha musis zachovat aspon punc elegancie a noblesy (teda ak sa nejedna vyslovene o neformalnu svadbu). Prve saty co si dala dychaju lacnotou (sorry). Ostatne mozno na zurku do baru (aj ked su na mna dost nemoderne) alebo pripadne do kanclu pripadne veceru 😊
@biba12 problém s lesklým materiálom je, že je tam obrovské riziko, že bude pôsobiť lacno. Asi preto sa nosí málo. Navyše na fotkách vyzerá ešte oveľa horšie. Obľubujú ho rómky, straky a vykonávateľky najstaršieho remesla 😉 Moja babka kedysi darovala jednej cigánočke saténovú nočnú košeľu a tá sa v nej vydávala 😎
@ketrin1211 ani jedny z týchto. Tie tmavomodré sú pekné, ale na svadbu sa nehodia. Tie lesklé nevyzerajú dobre a na svadbu už vôbec nie. Keď chceš niečo lesklé, nech je to prírodný hodváb. To je klasa. Satén musí byť dostatočne hrubý a spracovaný do šiat veľmi elegantne, ak nemá pôsobiť vulgárne a rozhodne na to už nepatria trblietky. Dobre ti radí biba12 - Mango, Zara...za dobré ceny kúpiš elegantné kúsky.
@alaguema akurat som sla vlozit tu istu webstranku
https://www.pinterest.com/pin/346917977516275290/
Ono fakt je, ze co sa vkusu tyka - slovenky (drviva vacsina az na par vynimiek) mozu len ticho zavidiet takym taliankam ci francuzkam.....a nie je to len otazka financii
moj nazor
@alaguema chapem..jasne, ze ked idem na ples do barokoveho zamocku, nedam si koktejlky 🙂...ale napr. my sme mali svadbu tiez bez dress codu...mala som velke biele saty, 4 m dlhy zavoj a ohromnu kyticu...no vobec sa ma nedotklo, ze vacsina bab mala pod koleno saty... kazdy si obliekol co chcel, jedine, co nebolo dovolene boli rifle a spol... ono to dost zavisi od mladomanzelov..a vela sa to riesi na mojej svadbe. Niektore nevesty nestrpia ciernu farbu, ine zase bielu a kremovu..niektore vyzaduju dlhe saty, ine nic...skor by sa teda zakladatelka mala opytat nevesty ako bab na koni...lebo sto ludi, sto chuti 🙂 mne napr. ako neveste nevadilo vobec nic...aj ked sa mi nepaci, ked si niekto da prilis kratke a prilis flitrovane saty (takzvane k*rvičkovske)...ale ci maju hostia nemoderne, lacne, alebo nedostatocne nobl oblecenie, to som vobec neriesila 🙂
@ketrin1211 jednoznacne zelene! napr tieto 🙂
@ketrin1211 tie z 18,12h su celkom fajn, len skoda, ze su kratke.... mne sa na svadu hodia skor dlhe saty.... hlavne kde si sestra zenicha...
@tomiholjubavi ani mne osobne nevadilo nič. Preto som aj mala neformálnu svadbu, nevyhľadávam konvencie ani formality. Ale sú príležitosti, ktoré proste nepustia. Pre mňa je napr. taký ples v opere len trápna prehliadka snobov, pre niekoho vrchol spoločenskej udalosti. Ale keby som naň šla, tak dodržím dress cod jednoducho preto, že je určený. Rovnako je podľa etikety určené, že na svadby, kde má nevesta veľké biele šaty, sa nosí spoločenský odev. Nemusí byť nóbl. Stačia aj úplne jednoduché šaty vhodnej dĺžky a materiálu namiesto krátkych saténových s trblietkami, ktorých cena je zhruba rovnaká, ako tých jednoduchých. Nie je to otázka peňazí, ale otázka po A - vedieť túto info a po B - niečo pre to urobiť.
@mircalla zdieľam tento názor. Žiaľ, je to tak...fakt netuším, čím to je. Taliani a francúzi majú vkus v krvi. Samozrejme nie všetci. Ale proporčne ich je nepomerne viac, ako vkusne oblečených ľudí na Slovensku.
@alaguema no ano...aj ako pises...je to otazka nielen toho co je dane, ale aj kde je to dane..ak taliani a francuzi maju vkus, super...ale napr. videla som dve nemecke svadby, kde nevesta mala velku tortovitu robu a par hosti prislo v rifloch a ostatni v nohavicovych kostymoch ako do roboty...tam sa vobec neriesi nejaky kodex...a na fotkach to potom vyzera ..hmm... pestro 😀
@alaguema talian si s prehladom oblecie aj kriklavo cervene nohavice, ale ako celkovo vypada a zladi sa...proste je neprekonatelny. zeny ani nehovorim, mne v taliansku vzdy pada sanka - jednoduche, malo farieb, kvalitne, stylove a vyrazne doplnky
U nas najjma muzi....no niekedy sa nestiham divit. zial je to tak, ze cudzinca rozoznam na 100 metrov....vzdy ma napadne - tento neni odtialto. ale aj zeny s peniazmi sa jednoducho casto oblecu preplacano az vulgarne...proste nemaju to v krvi. opakujem najdu sa vynimky.nechcem sa nikoho urazit, ale ponozky, tenisky, karovane sortky a ladvinka...pomoc
@ketrin1211 TYRKYSOVÁ sa píše s tvrdým Y !!!!! až mi oko skoro vytlačilo nad tou hrubicou pomoooooc 😠 😠 😠
No podľa mňa to nie je tyrkysová. 😉
@lvka
Ahoj prosím ťa máš skúsenosti stými šatami? a ak hej odkial si ich zohnala ďakujem 🙂)
@simonaharisova ahoj, nemam.s nimi skusenost ale videla som.ich tusim na manzare ;)
@lvka a krásne ukážu ? lebo snažím sa ich zhánať, že by som si ich aj objednala 🙂
@ketrin1211 a kedy je ta svadba? Ides sama alebo s partnerom? Podla mna nie je dolezite farba vlasov ani farba oci. Saty mozu byt hocijakej farby, musia ti sediet, musia byt spolocenske a terajsie , musis sa v nich citit dobre a tebe sa musia pacit. A ked mas partnera, tak sa zladit aj s nim.
Nabehni do butikov a hladaj, co sa tebe paci. Nam je to jedno.
Asi uz bola. Len to tu niekto ozivil.
@alaguema niekde som čítala svadobnú etiketu a bolo tam, že na svadbe má mať dlhé šaty jedine nevesta. Dlhé šaty a tiež smoking sú večerné odevy, takže pokiaľ sa svadba nekoná o osmej večer, vhodné sú kokteilky a oblek. U nás na svadbe mala manželova sesternica úpletové (teplákovina) biele šaty, tesne pod zadok a presvitali jej tangáče. Neurazilo ma to, ale bolo to celkom zábavné a tak celkom trápne. Ale ked bola ona spokojná, prečo nie 🙂 Asi nebola, lebo po večery sa bola prezliecť 🙂
@igorfuxo a svadba nie je večerná záležitosť??? Neviem ako ty, ale ja čo som bola na svadbách, tak banket bol stále večer, do noci a niekedy až do rána bieleho 😀 Pokiaľ je len sobáš a večera v úzkom kruhu a po večeri fajront, tak tam snáď ani nevesta nemá dlhé biele a teda logicky ani žiadna prítomná dáma, pokiaľ je pri zmysloch 😎

podla mna tie tmavozelene dlhe.. aj farba aj styl vhodny na svadbu... tie prve dve ani jedny..