icon

Šaty na svadbu

mameha7
27. júl 2023

Ahojte baby, v sekáči som si kúpila tieto šaty. Myslíte, že sú vhodné na svadbu pre hosťa? Nesedia mi dobre pod pazuchami, či sa oplatí ich dať upravovať krajčírke, alebo kúpiť proste iné. Ďakujem 🙂

Strana
z2
enoula
28. júl 2023

To by chcelo cele prerobit, skoda minat peniaze. Za ne radsej pozri ine.
Pozri napr mohito, ma vypredaj, urcite najdes cosi co ti viac sadne

fineta
28. júl 2023

@monicka144 úplne v poriadku 🤍😁

moonlight1210
28. júl 2023

Ak ich das ku krajcirke, tak ti ich prisposobi na postavu.

Na bokoch je ocividne materialu dost, kedze su stahovacie na korzetove viazanie. Takze je z coho uberat a prisposobit ti ich. To, ze teraz nesedia na bokoch, by som teda neriesila, kedze sa to da lahko zmenit.

Skratila by som trochu suknu, nech je okolo kolien, resp. kusok nad kolena (to urobi opticky pekne stihle nohy dokonca aj tym zenam, co maju inak tucne stehna, nielen stihlym).
A vyhodila by som tu tylovu spodnicku. Alebo ak nahodou je taka, ze dava sukni trochu tvar (z fotky to dobre nevidiet), tak ju tiez iba skratila, aby spod sukne nevycnievala.

Nevidim zmysel v zahadzovani siat len preto, ze su ake su. Kopec veci sa da upravit/presit a prisposobit.

hladamematku
28. júl 2023

ja mam vsetky plesove saty zo sekaca, mozem okaslat plesove saty za stovky eur, to necham pre tie ekonomicky negramotnejsie, ale toto je fakt nieco strasne...

dzejsik
28. júl 2023

@mameha7 vhodné obecne sú, ale podľa foto ti rozširujú boky a nejako krivo to ide cez brucho, tak potom skús to u krajčírky dať upraviť celkovo a tu vystáva otázka či sa to cenovo oplatí dať upravovať, a či radšej nenájsť niečo iné, ale to už je samozrejme na tebe 🙂

katka700
28. júl 2023

@mameha7 Vhodné sú, len ich treba vyzehlit, upraviť odstávajuce pazuchy, zbaviť sa šnúrok na bokoch a možno aj toho tylu čo trčí spod sukne.
Saténových šiat je plno a celkový efekt veľmi závisí od materiálu, ak je to hodváb pôsobia luxusne, kvalitný polyesterový satén je ok, najhorší je lacný polyester tam to ani dokonalá postava nositeľky nezachráni.

radkaradix
28. júl 2023

@hladamematku len preto, ze si niekto moze dovolit kupit plesove saty za stovky eur neznamena, ze je ekonomicky negramotnejsi, nie? naopak, asi je ekonomicky velmi gramotny, ked ma na to dostatok financii..

monika_63
28. júl 2023

Vobec sa mi nepacia, k tvojim krasnym vlasom si viem predstavit uplne jednoduche zelene saty

lucia245
28. júl 2023

@mameha7 vôbec sa ti nehodia k postave, dizajn mi tiež príde z minulého storočia. Snažila by som sa vymeniť v obchode za ine

a_alexandra_a
28. júl 2023

@hladamematku to, že nakupuješ v sekáči neznamená, že si ekonomicky gramotnejšia 🙂 Je to tvoja voľba, ale nie jediný správny prístup 😉

mameha7
autor
28. júl 2023

@moonlight1210 presne tak, ďakujem za super odpoveď 💓. Skúsim ísť za krajčírkou a nech mi nacení takéto prešitie. Vybrala som si ich, lebo ten lesklý materiál pôsobí na dotyk kvalitne, videla som v nich nejaký potenciál. A mám oči takej farby aké sú šaty.

muchotrafka298
28. júl 2023

@mameha7 pri dnesnych cenach sa Ti presitie neoplati, pokial Ti to krajcirka nespravi za kamaratsku cenu.

hladamematku
28. júl 2023

@radkaradix alebo ze by naopak ? 🙂

radkaradix
28. júl 2023

@hladamematku cize aka je tvoja premisa? ze vsetci ekonomicky gramotni ludia nakupuju len lacne veci a preto sa maju financne dobre?

rivini
28. júl 2023

@mameha7 nieee, niekto to tu uz pisal-mali zostat v 90.tych rokoch. Zly material, farba, strih…vsetko

hladamematku
28. júl 2023

@radkaradix moja premisa je, ze kdze som ekonomicky gramotna a dari sa mi dobre zistila som, ze za svoje peniaze si kupim hodnotu, ktora hodnotou naozaj je, nie cena, ktoru stanovi predavajuci. Ergo poznam hodnotu svojich penazi. Slovaci su velmi negramotni preto tu ficia hypo, lizingy, drahe svadobne saty etc 🙂

macik166
28. júl 2023

@mameha7 vyhod ich. Strašné.

aurora33
28. júl 2023

@mameha7 praveze ten materiál na foto vyzerá otrasne. Je veľa kvalitných a krásnych látok ale toto urcite nie. Za mňa su to veľmi škaredé šaty.

sovica
29. júl 2023

@mameha7 Daj potom vediet, ako Ti to krajcirka nacenila. Ja len za obycajne skratenie nohavic platim 12 Eur. Kazda krajcirka Ti povie, ze prerabanie je ovela zlozitejsie, ako usitie novych siat. Takze za takuto prerabku tipujem min. 30 a viac Eur. To sa Ti oplatia viac kupit nove saty. Vsade su uz vypredaje...

mircalla
29. júl 2023

Su strasne. Na cokolvek. Kde sa podel zakladny vkus?

viky7
31. júl 2023

ja som si davala len zuzovat riflovu suknu... bolo to drahsie ako ta sukna nova 😀 keby to nebola speci sukna, ani to nerobim ... a teda ja mam teraz asi vacsinu veci zo sekacu, ale tieto saty sa mi nehodia na svadbu... myslim, ze sa v sekaci da najst vela ovela vhodnejsich ...

Strana
z2