Sesternicine oslavy
Nechápem túto potrebu, ale ok nech si robí každý ako chce. Sesternica usporadúva oslavy kvôli doslova hlúpostiam, bola tehotná tak hneď rodinné posedenie zorganizovala aby nám túto novinku oznámila, potom keď už vedela pohlavie, tak zase oslava s krájaním torty, či to bude chlapec alebo dievča, keď sa malý narodil tak samozrejme ďalšia oslava, potom meniny, narodeniny všetkých členov, oslava keď išiel prvý krát do škôlky, potom do školy...nedávno sa jej narodila dcéra takže celý kolotoč odznova. Do toho rôzne párty.
Hnevá ma, že tieto oslavy usporadúva len kvôli peniazom, že čaká peniaze od rodiny, od pozvaných. Mama chcela malému kúpiť nejaký dar, tak sesternica že nie, že nech dá radšej peniaze. Aj k babke bola nepríjemná, babka chcela kúpiť nejakú knižku, ale ona chcela peniaze, že ona kúpi podľa jej vkusu.
Oslavy kvôli každému prdu doslova, pardon za výraz. Proste stále nejaké posedenia a oslavy, čo najviacu ľudí, aby čo najviac peňazí vyzbierala.
Ja už na tie oslavy nechodím, je urazená. Potom sa aj všetci pýtajú, že čo mám za problém, tak som povedala aký mám problém a teda to, čo píšem sem. Urazil sa aj krstný otec, aj krstná,, teda jej rodičia. Neviem či som dobre urobila, že som jej to takto od pľúc povedala.
Ďakujem za názory, tak si to zhrňme, závidím, bojím sa, že bude menej dedičstva pre mňa (myslela som, že dedia v prvom rade deti a nie vnuci, ale ok), som zatrpknuta a negatívna. Zabudla som na niečo?
Za normálne neurážlivé odpovede ďakujem a pekný zvyšok dňa 🙂
tak moja sestra ma tiez menej deti a usporaduva viac oslav ako ja ved kazdy podla vkusu a pocitu... obvinovat ale niekoho z toho ze chce vyzbierat.. aj keby mam taky pocit tak to nebudem nikomu vesat na nos... chapem le ze kazdy je ina pobaha a mozno mas uplnu pravdu.. ja niesom zrovna super asertivny typ. co je vo vela veciach aj dost zle.... a to ze na oslavy nechces chodit a nechodis je tvoja vec a nepotrebujes mat podla mna na to specialne ospravedlnenia.. ucast je snad dobrovolna... ja tiez nechodim na vecsinu a neriesim.. ked mam chut a hodi sa mi to prave ze mam cas a nemame nieco ine a chce sa nam a ak nie tak nie necitim sa povinna ... ale ja som vyslovene neni siroko rodinkovaci sa typ aj ked ich vsetkyh raz za cas rada vidim a sme aj rozlezeny vemi daleko od seba vsedci tak moze to inak vypalit ak su to susedia cez ulicu
ze si z tych zvlastnych komentarov este aj nieco robis.. hlavu hore... ;).. a ozaj to ci si dobre urobila to ako ak si myslela ze to ma spravit sluzbu tak taketo veci sluzbu ze sa iny uvedomia asi spravit ani nevedia... ale mozno si to v sebe dusila a potrebovala si to zo seba dostat uprimne von tak mozno ti to trochu pomohlo... ;) to al vies len sama... a mrzi ma ze sa na teba svokrovci urazili ... rodinu si clovek nevybera.. si vzdy ja hovorim.. kazdy sme ine povahy...
My sme typ ľudí čo oslavujeme malo a keď tak iba svokra môj brácho a moji rodičia a môjho muža brat z rodinou to sú naše oslavy ale sme v kontakte denne to je iné, krstný rodičia a sesternice to iba v totálne výnimočných prípadoch a už som zatrhla aj z krásnymi rodičmi menínkovanie, na narodeniny už sme si toho roku nedoniesla taktiez nič jediné čo oslavujeme sú Vianoce, s kstnou som dohodnutá do 20€ja mám 3 deti ona jedno takže ja jej približne kupujem do tých 50€ a ona to dá 3x po 15-20€ krstný netuším on stále kupuje dosť, my si nosíme pri príležitosti keď sa stretneme po čase 2-3x do roka tak stále nejaké blbosti sladkosti malé drobnosti z pepca sa kúpia on už má deti veľké tak isto ako aj mojeho muža brat má veľké deti tak som išla do h&m a nabila som im všetkým 4 dievčatám kartičky darčekové keďže sú pubertacky to bolo extrémnej radosti😁 a tak to plánujem aj toho roku ja som typ človeka ktorý neznáša kupovať darčeky❤️😁 už keď neviem čo dám im korunky ale aj keď sa ma pred vianocami či zvykne každý či treba našim dievčatám pýta tak im poviem stále nieco čo využijú aby nekúpili somarinu svokra ide somnou do h&m alebo lindexu a platí tak sme dohodnuté svokra sa teší že majú to čo sa mne páči a ona im to mohla kúpiť ja mám rodinu super, otec mi volá cez massanger keď je v obchode a chce im kúpiť ukáže mi či môže byť atď .. no my to nepreháňame akurát svokra a moji rodičia, ale toto čo ona robí je podľa mňa choreeeee nikdy by som si peniaze nepýtala hovorím aj keď sa ma opýtajú stále poviem že treba im obliečky na posteľ/osušku/ alebo chcú takú hračku alebo encyklopédiu chcela naposledy dcéra tak sa jej kúpilo to ...
@summer23456 kúpim magnetky s dovolenky hotovo .... je oslava deckam bublifuk ci dáku blbosticku po 2e a hotovo
Ja mam vždy doma zopár somariniek na podarovanie deckam co poznam. V lete ideme von beriem takú žabu a bublifuk a púšťam na ihrisku a sa zabavia. Alebo balóniky s vodou. Som v obchode vidím dáke retro maškrty kúpim a keď som vonku zo susedov dám deckam. Ozaj take pár e somariny a sú šťastné.
To ze je doba mobilova neznamená ze lízatko v tváre píšťalky nespraví radosť aj dospelemu keď si zaspomina.
@00kvetinka00 áno, ale vieš, napr moja mama júli vnúčatám vždy nejaké oblečenie, hoci aj v pepcu, napr ja som kupovala aj v pepcu a po dcére to nosí aj neter,takže dá sa aj tam vybrať. Plus kúpi hračku a k tomu vždy nejakú čokoládou,cukríky,kúpim,chrumky a švagriná ešte ohrna nosím. Niekedy sú ti dospelí fakt nenazrati.
@chrumka333 si predstavi,že nie,nepoteší každého budúceho tata,to je také slovenské myslieť si ,že fľaša alkoholu je top darček pre každého. Na peniazoch v peknej obálke s milým želaním,nevidím nič zle a myslím,že zaručene toto poteší kazdeho,keďže si vie kúpiť,čo sa mu páči. Ale veď každý ako uzná. U nás sa nejako extra nepije,takže ten darček s vínom by bol absolútne mimo. Navyše si myslím,že každá blízka rodina si pozná členov a vie čo sa im páči a čo potrebujú,ale zaručene peniazmi sa nič nepokazí. Iste je lacnejsie,niekde v Lidli chnapnut fľašu a čoko ,tomu rozumiem,ale nie každý takto funguje.
@maciatkolulu dá sa chňapnut aj kvalitná čokoláda a víno... áno každý podľa podľa vlastného uváženia.peniaze v peknej obálke s milým želaním jednoznačne áno,ale určite nie na všetky tie príležitosti ako autorka vymenovala ....
@summer23456 a tak aj taky lindex (Keď si z mesta ) sa dá kúpiť za dobrý peniaz (u nás stále dačo nájde človek v akcii ukryté..... ak je mamka náročnejšia alebo aj iné značky. A somariny a cokoška/cukrík k tomu a hotovo.
Jako peniazky sú tiež fajn lebo nie každý trafí styl.... (svokra absolútne nevie co jej vnučka nosí a hlavne kúpi o 2 čísla menšie ..... keby ju neprezliekala 3krat za deň keď je u nich pochopím ale vidí predsa velkost na oblečení a aj tak kúpi malé a vo farbe ktorú neznasam🤣 nevadí vždy predám a sú korunky na niečo ine)
Ale teda ja vy som vedela pri takych xastych oslavách pohode fungovat. Brala by som to ako keď sa ide človek najesť von tiež zaplatí. Takto je oslava človek napapa sa .... kávu dá.... koláčik (niekedy sa môže popit) takže smiešnych 10/20e by som kľudne dala.
Chodili sme víkendy k svokre a tam som vždy doniesla bud meso na gril (3kg aspon) alebo koláč (vyhrala som sa s tým .... pekne plnka ovocie nech sa zalizuju) takže asi by som to tak tragicky nebrala ako autorka..... kým nežiada diamanty a 100ky v obálke bola by som s tým OK.
@00kvetinka00 mamina má 60 rokov a v našom meste máme Tesco,Lidl,KiK,pepco,Takko a dva cinaky. 🙈😂
@natall113 Mne príde maximálne drzé a trápne povedať, že ste dali iba 200 eur a mali ste dať viac že je to vaša hanba. Veď každý dáva podľa toho v akej je finančnej situácii alebo ako uzná za vhodné. A povedať niekomu dali ste nám malo, chceme viac je vrchol drzosti. 200 eur nie je mala samu. 🤦🤦
Och tato slovenska zavist a sebaklam...
Keby si bola taka vysporiadana so svojim postojom, a ze si sa zachovala spravne,nemala by si absolutne potrebu poohovarat svoju sesternicu na mk..
Ale ty si mala potrebu to vykricat do sveta.. lebo je v tebe pocit sebalutosti, nepochopenia, zavisti
@estellas nuž, u nich je to tak, preto sme tam aj prestali chodiť, keď mal ten ich syn dva roky robili veľkú rodinu oslavu v reštaurácii, hovorím doma čisté hračkarstvo tak som nevedela čo už kúpiť vybrala som v dračíku nejaké auto v lindexe dvoje tepláky a také Sunar kekse čo viem že jedáva, nuž tiež nám bolo naznačené, že to je veľmi úbohý darček a nieje vhodný na takúto oslavu. Samozrejme keď od ostatných dostávali hračky a 50 alebo 100€ v obálke, čo som ja odmietala podporovať. V čase tej svadby som inak ja bola študent mala som slabú brigádu a zarábal len muž a vtedy sme ešte boli v podnájme aj tých 200€ bolo pre nás moc. Preto chápem autorku o čom tu píše, niektorí obia naozaj takéto veci len pre peniaze

@lenka.25 Áno, zamyslím sa nad sebou, ďakujem pekne 🙂