Šperk za pôrod
Aký šperk ste dostali od manžela/partnera za pôrod?
@lucinka1988 ja s tebou súhlasím. Mne sa to tiež veľmi páči, je to pekné gesto od muža. Ja som síce nedostala nič (nerodila som v dobrý deň - deň pred pôrodom som mala narodeniny, dostala som kyticu aj šperk, takže dostať to isté o 5 dní by bolo asi finančne náročné a narodeninovú kyticu som si ešte našla v peknom stave po príchode domov 😀 ). Ak by som ale mala termín inokedy, mňa by darček potešil a vieš čo, rovno poviem, že ja som na šperky nech to akokoľvek blbo vyznie. 😀 Podľa mňa je to pekný a hodnotný dar, ktorý neskôr môže potešiť aj deti, keď budú dospelé.
Mne sa inak pacia tie nazory, ze je darcek zbytocny a ziadna ho necaka a podobne, ale potom ked je tu tema o dare k prijmaniu, sesternicinej svadbe, promociam alebo hocicomu, tak tu lietaju stovky v obalkach. Pre mna osobne dava vacsiu logiku dat dar svojej vlastnej manzelke za porod dietata ako napriklad sesternicinej dcere za svate prijmanie. Akoze neodsudzujem ani jedno, len proste mi nejde do hlavy ten trend, ze porod dietata nie je dostatocny dovod na darovanie daru, ale prijmanie, promocie, meniny atd je. Ja som teda za porod necakala nic, vobec ma to popravde dopredu nenapadlo, ale od muza som dostala maly sperk. Ziadne diamanty, proste cenovo dostupny pekny maly sperk. A ano, nerodila som preto, aj bez toho by som mu to dieta domov doniesla, aj by som ho do rodneho listu dala, ani o rozvod by som neziadala. Ale uprimne ma to v tej chvili po porode plnu hormonov a emocii velmi potesilo a tesi ma to doteraz, vzdy ked si tie sperky davam, si na porod spomeniem. A svojim synom ich vzdy ukazujem, ze toto mi dal vas tatinko ked si sa ty narodil a jento pre mna krasna spomienka. Je to zivotne nevyhnutne? Nie. Robila by som scenu a plakala do vankusa keby som nedostala nic? Nie. Ale neeexistuje zena, ktora by sa nejakej malickosti za porod nepotesila, aj keby to bola len kytica a naramok z bizuterie a vratila to manzelovi, ze vies co nebud trapny, na toto si ja nepotrpim, zober to naspat.
@motogirl699 tak to mas doma poklad, šperky netreba.
@motogirl699 šperk si každá porodí , nechápem tiež tie preteky 🤷♀️🎁
Samozrejme, že som dostala. Mne sa veľmi páči, že väčšina žien ani netušila, že sa niečo patrí dávať od manžela/partnera za pôrod, ale každá druhá odpoveď je, že si na šperky nepotrpia 😂 aj keby mi mal ten šperk trčať v šperkovnici, za celé tehotenstvo, pôrod, následnú starostlivosť, nasledujúce OČR, PN a neviem čo, si podľa môjho názoru žena nejakú hodnotnú pozornosť zaslúži.
@macikovaiveta potrebuje sa pochvalit 😀 nechaj...pre mna su drahe sperky peniaze vyhodene do luftu, radsej na nieco rozumnejsie.
Kazdy by mal dostavat to, co ma rad a na com si potrpi. Ja sperky fakt nenosim, tak nevidim vyznam mat v skrinke hodenu krabicku s prstenom, ked som prstene nikdy nenosila, ani neplanujem zacat. To iste s retiazkami. To su vyhodene peniaze.
@malasandrika No podaktore nie sme take financne narocne, drahe sperky nepotrebujeme, staci manzelova pozornost. Keby mi muz kupi briliant pozerala by som ako tela, ka viem, ze tomu neveris, ale niektore to naozaj nepotrebuju ku stastiu 😀
@kikuska872 nie je to akt trend. Moja sestra ma uz 30. A pamatam si ako otec daroval mame po prichode z porodnice kyticu a zlate nausnice. Pred nedavnom ich mama darovala sestre. Je to mile gesto a kazdu zenu to potesi
@malasandrika a chlap si zaslúži za svoju následnú starostlivosť,ocr,pn a neviem čo ešte, čo
@lalala94 presne, ja si na šperky potrpim veľmi a prirom o skutočných hodnotách by som mohla knihu písať, to sa nijako nevylučuje, šperky sú na žene nádherné, ak ich vie nosiť a vie oceniť ich krásu a hodnotu, je to veľmi ženské. Tie moje raz zdedí moja vnučka- snáď🙏🤩🤭
@minutka moja mamina dostala za kazde dieta nieco zo zlata, tiez je to u nas zvykom (mam 37 takze ziadna novinka) Pamatam si ze za mna dostala prsten s cerveny ockom. A nie, nie sú to preteky len je to pekna spomienka a mne to pride mile. Presne ako na Valentina, zenu potesi ze nieco dostane, neznamena to ze sa lubia iba jeden den v roku, ako tu niektore zvyknu vykrikovat 🙄
Btw ja som nedostala nic, muz je inej narodnosti a tu taku tradiciu nemaju.
@lucilaines 😍😍😍🤩👏
@motogirl699 Dostala som prsteň s akvamarínom a diamantmi z bieleho zlata; akvamarín je kameň znamenia Rýb podľa dátumu narodenia dcéry, je na ňom vyryté jej meno a dátum narodenia. Mám v pláne darovať ho dcére, keď bude dospelá. Prsteň nosím spolu so zásnubným prsteňom a obrúčkou.
@minenkas žena obetuje v živote neporovnateľne viac ako muž, najmä s príchodom dieťaťa. Zasa si tu netvrďme, že jeden “šuter”, kytica, čokoláda pre matku svojho dieťaťa (!) muža zruinuje. Chudáčik chlap no
@motogirl699 tak pokiaľ si ten problém vyrieši, bude všetko ok 😊 a môžete premenit na niečo čo Ťa poteší.. 😁
@diewcatqoo ale tak byt by si mala asi aj bez pôrodu či?
@evaachesa moja mama tiež dala mne aj švagrine zlatý náhrdelník 🙂🙂
@malasandrika a čo žena obetuje a keby nechcela tak to dieťa nemá,už zas nerobme niečo extra z tehotenstva a pôrodu a následnej starostlivosti o dieťa
@malasandrika podla mna si zena po prejdeni prveho stupna zasluzi nejaku brutal luxusnu dovolenku, kde ju daju dokoly z tych vsetkych neprespatych noci, pn, ocr a nahanania sa v domacnosti... 🤭
@minenkas kolko mas deti? Lebo podla toho, co si napisala, by som povedala, ze bud ziadne alebo 1 nejake malicke a nevies este co ta caka...
@guiseppinka a čo ma čaká prichodom dieťaťa,veelmi rada by som vedela
@minenkas V podstate nic... Zije si svoj zivot ako zila pred detmi...
Nedostala som nic, a to som skoro 2x umrela, precasniatka sa asi nepocitaju za plnohodnotne deti 🙄🤷♀️
@guiseppinka tak potom nechápem ten humbuk a to obetovania
@minenkas zrovna si pozri komentar rovno nad tvojim... Alebo sa postavim? 🙄
Zlatý prsteň robený na mieru so smaragdom (nemám rada číre kamene, aj snubak mam modrý). Zlato bolo dedičstvo po nebohej babke a dedkovi ❤️ ale nenosim ho, pretože by ma veľmi mrzelo, keby ho stratím
Po prvom pôrode som dostala prsteň v tvare srdiečka s dátum narodenia dieťaťa, po druhom medailón tiež s dátumom. Nečítam si všetko, ale písala si že hľadáš inšpirácie tak si pozri AG šperky, tam sa určite inšpiruješ 😉
@kikushaa ale prosim ta, muzov taketo nieco ani nenapadne. Inak poznam velmi malo ludi co pozna tuto tradiciu-dat darcek po porode. Keby vedel ze ta sperk potesi urcite by ti ho kupil 🙂

@scorpionflower1 môj je tiež už piaty týždeň s nami doma a v decembri bude zase dva týždne.. k malej má pustí iba keď treba kojit alebo prebaliť 💩🙈😂😂