Ste tu niektorá, ktorá neoslavuje Vianoce a nemáte štedrú večeru?
Mamičky, je tu niektorá, ktorá má deti, nerobí Štedrú večeru, ale normálne varí v ten deň, a ani extra neoslavuje Vianoce, ani nevyvára, ani nevypeká? Proste len pozeráte s deťmi rozprávky, idete sa prejsť a strávite tieto dni ako bežný víkend. Ďakujem.
Veď nemáš len jedno, a keď si tento rok lenivá tak budeš aj ďalšie roky. A tvoje dieťa potom nakresli v škôlke rožok s pastekou- Vianoce
Ma srdce bolí aj za tvoje deti.
@mondolina no a nakreslí ich podla seba
moje dieta pod pojmom velká noc a tradicie v našej rodine - nakreslený štít, vylet, a vyrehotanu rodinu, kamzik + svišt a bolo to ,nik neriešil a ak tak by som to uč vysvetlila
druhy nakreslil zase vyrehotanu rodinu na záhrade na deke ležiac
v podstate u dedky a babky uvidia iné vianoce, cez filmy tiež a potom ked budu dospele samé si vyberu
ja by som čakala aj väčšiu iniciativu ale napr najstaršiemu to tak velka noc, vianoce proste vyhovuje a vôbec nemá náladu si ich napr prispôsobovat ako vidi u babky dedky x2
dala som si námahu a spytala som sa ho čo chce zmenit, či niečo nechce pridat
a vôbec nemá chut na večeru ani len olovrant vyhovuje mu obed ako je , prečo si myslíš že nakreslí zrovna len rožok a paštétu
schválne im dám kreslit zajtra vianoce ako to beru normálne som aj ja zvedavá
@hettinka presne my sme tiež boli na veľkú noc na Zanzibare a keď malý podrastie Vianoce a Veľká noc budú pri mori 😁 v kľude neznášam tote stresy preplnené obchody 🤣 ľuďom doslova sibe.
@mondolina A z coho by ti puklo srdce?? Z toho obzerstva a mamonu?? Z toho nahlenia,nakupovania a blaznenia takzvanych krestanov?? Mozno su tie deti 100 x stastnejsie ako tvoje. Vela ludom unika pointa Vianoc. Je to uz len bezbreha zranica a nakupy a niektori blbi sa kvoli tomu este aj zadlzuju. Nech si kazdy spravi podla seba. A ze je leniva? A co? Ale spokojna.
@stanulienkat
Naše Vianoce nie sú o obžerstve ani o mamone.
O tom, že keď zazvoní zvonček vie, že darčeky sú pod stromčekom. Ale tebe to vysvetľovať nebudem, keď vidíš mamon a obžerstvo. Vec pohľadu.
Co ti napadne ked sa povie slovo Vianoce? Mne napadne typicke jedlo (kapor, salat, kapustnica u niekoho aj bobalky), stromcek, svetielka, ticha noc, darceky, cela rodina spolu. Takto to mam zauzivane od detstva
Nejdem sa starat do vas robte si ako chcete ved nemozme nikomu kazat ako ma slavit vianoce alebo neslavit ale co napadne tvojim detom o 20 rokov ked sa povie vianoce? Nic specialne, uplne bezne dni.
Ja inak nepochopim ani to ze zatazovat jeziskom? Ako prosim? Mna to teda nikdy nezatazovalo jed som nanho verila aj ked som sa dozvedela ze tie darceky tam davaju moji rodicia a nieje to ziadny zazrak od jeziska 🙈 caro vianoc sa v tejto modernej dobe vykrada coraz viac.
@mell_k Ja proste nepotrebujem Vianoce robiť, dnes sme sa s mužom dohodli, že ani Vianočný stromček nebudeme mať tento rok, ani výzdobu, ani nič.
@ariannazara Ja tiež nabudúci rok, už pôjdem niekam do zahraničia na Vianoce, nepotrebujem tieto Vianočné zvyky, stresy
Ja teda žiadne stresy nemám. Ak sa ti nechce, proste napis, že sa ti nechce. A nie že máš stres. Stres mávam z roboty, choroby a podobne. Nie zo zdobenia stromčeka a krásnych chvíľ pod ním.

@miriam11 Deti určite nebudú nič riešiť okolo Vianoc, menší má iba 3 mesiace