icon

Sú sady voňaviek a deodorantov zbytočným darčekom?

14. jan 2025

Ahojte,nepríde vám sada voňavky s deodorantom už ako prežitok ? 🤣 Dostala som od budúcej svokry a každý rok to isté, moja mama dáva priateľovi skôr darčeky ktoré ona vlastne vyrobí čiže ma to nejakú hodnotu ,ale moja budúca svokra mi príde ako keby to len odflakla,proste reálne načo je dobré niečo také dávať ? Nepríde vám to ako zbytočnosť ktorá len stojí v skrini ? A sú to sady za 5€ čo ani nevydrží vôňa nič čiže za mňa zbytočne vyhodené peniaze

sissy27
14. jan 2025

Vonavka s deodorantom - zalezi, rozhodne sa to da vyuzit. Vlastnorucne vyrobene nieco - diskutabilne. Hodnotu to ma pre teba, lebo to robila tvoja mama, ale tiez velmi zalezi co to je a ci to obdarovany vie vyuzit. Mydlova kytica je za mna totalne nevhodny darcek a moze byt aj od princeznej, proste s tym nemam co urobit.

belllinka
14. jan 2025

@jamimo ako vies, ze vzdy sa trafis do cierneho?

jamimo
14. jan 2025

@belllinka obrarúvam ľudí, kt. mám rada, dôverne poznám, som pozorný poslucháč, pozorovateľ. Tak napr. viem aké kamarátka číta knihy, ktoré ešte nemá... viem aký parfum (môj) sa páči mojej mame, s kamoškou s ktorou lyžujeme, viem aké by chcela merino legíny... sestra je fanúšik scifi a komiksov, tak taký Pandora prívesok... kamarátka zbiera anjelov... Som typ darcu, ktorý neodbije obdarovaného len preto lebo musí, mal by, patrilo by sa, len aby som niečo dosniesla... A tak isto to vnímam voči mojej osobe. Nie, nemusím dostať Chanel za 150 € aby sa mi oči rozžiarili. Veľmi ma poteší kniha, aj z antikvariátu, telový olej, balzam na pery. To sú položky od 5 do 20€. Neznášam a vyjadruje to postoj toho kto daruje ak mi niekto kúpi papuče z KIK 🤨 Aj z toho dôvodu som zatrhla dary, nepotrebujem takéto silené pózy. A ešte rešpektujem aj niekto povie nič, tak nič 😉

weleda123
14. jan 2025

Určite by som si radšej vybrala parfum a deodorant, čo využijem, ako vlastnoručne vyrobené niečo, čo mi zrejme bude niekde na poličke stať a nič z toho. Neznášam také darčeky, popravde. Akurát minule som vyhodila vázu s mydlami alá kvety, lebo už sa to tam rozpadalo. Zo začiatku to aspoň voňalo v kúpeľni, časom už len bordel z toho bol a používať to absolútne nemienim. U nás v rodine sa práveže veľa dáva kozmetika. Máme to radi. Aj tento rok od nás ségra s mužom dostali pod stromček kávovar a kozmetické kazety napríklad. Ja ozaj po vianociach kozmetiku nekupujem aj 6 mesiacov a som s tým veľmi spokojná 😅

ikka204
14. jan 2025

Ja NENAVIDIM darceky. Trvalo mi to strasne dlho, kym som si to bola ochotna priznat, ale nenavidim sa zo slusnosti potesit niecomu, co je pre mna zbytocnost. Nenavidim ani darceky davat, nie preto, zeby som bola skupa, ale beriem to zo svojho pohladu, ze proste kupim vec nie taku, aku chce. Mne, ked niekto prinesie darcek, pride mi doslova luto jeho penazi. Ja si veci starostlivo vyberam, viem presne ake maju byt a potom sa musim "uspokojit" s darovanym. Lebo ved nekupite si nieco, co uz mate. A potom ma to az zlosti. Jedine dary, ktore ma dokazu potesit, su od mojho muza. Ten vie presne, po com tuzim, pozna ma a daruje mi, sice vynimocne, ale presne to, co je sice len rozmar a odmietam si to dopriat za tie prachy, ale snivam, ze si to raz kupim. Tym mi vlastne dokazuje, ake mam v jeho zivote dolezite miesto, ze ma ma radsej, ako ja samu seba. Vzdy to cele oplacem od dojatia. Ostatnym rovno poviem, ze ja darceky neznasam, max cokoladu alebo kavu, to sa aspon vyuzije.

muchotrafka298
14. jan 2025

Ja budem teraz vyzerat ako najviac nevdacna osoba na svete. Ale ked mi ma niekto dat nieco, co mu doma zavadzia alebo to vobec nie je cosi, co by som chcela, nech mi nedava nic. Ja ludi pocuvam a na zaklade toho ich obdarovavam. Ak si davame darceky, nie peniaze. Mala som kamaratku, ktora mi ku kazdemu sviatku darovala drahe veganske biocokolady zo specialnych obchodov, ktore boli vyslovene nechutne, ze som to vyhadzovalo a v zasade iba s prichutou matcha, co som jej povedala milionkrat, ze ja matchu nenavidim, nikdy si ju nedavam a neznasam veganske cokolady. Mne bolo najviac luto to, ze som to vyhadzovala, lebo ani v robote to nikto nechcel a tam su zname "kyseliny" co nezjedia len to, co by zjedlo ich. Lebo to stalo peniaze a vela a zbytocne. Lebo ona nemala bohuzial ziadnu empatiu, nic. Mohli sme ist radsej niekam na kavu, kolacik alebo zmrzlinu a to mi mohla kupit namiesto tych cokolad.

kitycat
14. jan 2025

Co cenne vyraba tvoja mama? 🤓

rozculena
14. jan 2025

@jamimo by som to rozbalila pred ňou a prečítala to venovanie😂

evcagabi
14. jan 2025

@jamimo toto je top darcek 😅😅😅

heln
14. jan 2025

@jamimo tak mna by trilogia sci-fi potesila.... aj ked s tym venovanim to muselo byt "super".

jamimo
14. jan 2025

@heln tretí diel z trilógie... Scifi nečítam. Tu aspoň svokra ukázala svoju sprostosť v plnej kráse 😉
Ak niekomu darujem knihu, tak buď viem aký žáner číta, alebo sa opýtam, zaujímam. Nekupujem dary od buka do jedle, len aby boli. 🙄 A už tobôž neposúvam niečo čo bolo darované mne a nerobím antré okolo ako to láskavo vyberala 🤦

muchotrafka298
14. jan 2025

@jamimo ja som vedela, ze kamoska rada cita. Tak som jej dala poukazku do Martinusu za 20 EUR a velmi sa potesila. Vybrala si presne co chcela.

jamimo
14. jan 2025

@muchotrafka298 aj tak je to fajn👍

natalka13
16. jan 2025

Dozvieme sa aku otrasnu vonavku si dostala a co pre chlapa vyraba tvoja mama?

valikasikulova
16. jan 2025

@natalka13 nedozvieme ale tiez na to čakám 😅

queen_el
16. jan 2025

Napísala si to veľmi všeobecne. Oba typy darčekov si viem predstaviť aj ako užitočné, aj ako zbytočnosť.
Kozmetické balíky sú síce "odfláknuté", ale pokiaľ je to kozmetika, ktorú využijem, tak am to poteší, je to praktické. Môj osobný problém je, že mám atopický ekzém a môžem iba kozmetiku z lekárne. Aj keď nenápadne to naznačujem ľudom, ktorí mi zvyknú takéto darčeky dávať, stále mi nosia také, ktoré nevyužijem. Taký darček je pre mňa teda zbytočný, ale keby nemám tento problém, potešila by ma aj iná kozmetika, okrem takej tej najlacnejšej, smradľavej.
Handmade výrobky, ak sú lapače prachu, nemám moc rada. Všeobecne nemám rada lapače prachu a chlapi väčšinou tiež nie. Ak je to niečo napríklad jedlé, alebo čokoľvek, čo sa využije, tak ok.

guiseppinka
16. jan 2025

@ikka204 absolutne ta chapem. Som taka ista. Ak nieco chcem, mam konkretnu predstavu a ked to poviem, tak "preco take? A nestaci ti take?" Nie, nestaci. Davanie darcekov je pre mna masaker, pokial si clovek nepovie, co presne chce...

ukgirls
16. jan 2025

mozno ti naznacuje ze smrdis ....

nyusika
16. jan 2025

Ešte ani vydatá nie je a už kyda na matku svojho frajera...

dominikamacakova
16. jan 2025

Tak jej povedz, že to nechceš a nebude ti to dávať každý rok. Ak sa tváriš, že sa tešíš tak ti to dá aj ďalší rok nie? Strašne ma zaujíma čo vyrába tvoja mama tvojmu priateľovi a či je z toho tak strašne nadšený 🤣

mama80
16. jan 2025

Poďakujem, poviem, že také nepoužívam tak posuniem ďalej.....a viac sa k tomu nevraciam, nie vyhodené peniaze ale i čas s nad tým zamýšľať....

kp7333
16. jan 2025

Za kozmeticky balicek podakujem, ak nevyuzijem, posuniem niekomu, kto vyuzije alebo darujem na charitu. S vlastnorucne robenymi darmi je to tazsie, vzdy si spomeniem na film Pelisky 😄

brigitte93
16. jan 2025

Bud rada ,ze svokra si na teba spomenie a aspoň niečo ti dá , moja svokra len muzovi a dcere dáva 🤷‍♀️

zuzu11166
16. jan 2025

@tomiholjubavi fuuha,tak to je iny level
Ten dazdnik-topka😁

mayflowernl
16. jan 2025

Nic v zlom, ale domaci handmade ma pre mna este mensiu hodnotu ako kozmeticka sada za 5€, ved to bordel do domu. 😅 Vacsinou su to somariny hackovane, kozmeticke tasticky, mydielka... Pre mna nukova hodnota, radsej trn dezodorant. Ale suhlasim so zienkami v komentaroch predomnou, nie kazda si moze dovolit nieco kupit a je im lepsie nieco vyrobit. Za mna radsej dostat jednu cokoladu ako nieco handmade. Ide o to, ze si clovek spomenie a nie izaj pozerat na to kolko to stalo a aku to ma asi tak hodnotu, ci kupovane alebo handmade, o tom darceky nie su.

baskustek
16. jan 2025

Mňa by to určite potešilo viac ako nejaké homemade háčkované hlúposti alebo domáce sviečky

gabrielabydzo
16. jan 2025

@jamimo kamarátka nech toho muža nasmeruje smerom TN ku mne.Mne môj chlap nedáva žiadne kvety a nie to ešte že kyticu.Snivajte s nami.To je tak keď si muž ženu váži a ona si kvety neváži.Zo srdca neznášam červenú farbu ale ruže červené sú asi ozaj z lásky.Asi by ma to potešilo.

sisska96
16. jan 2025

Ja mam rada keď dostanem kozmetiku. Aj tie 5 eurove sú dobré. A ak by sa mi nepáčilo tak posuniem ďalej.

beronsche
16. jan 2025

Ja nemám rada kozmetické sady (kozmetiku si vyberám sama) a ani home made zbytočnosti. Ak si mám z toho vybrať, tak radšej nič. 🙂

sisska96
16. jan 2025

Asi nikdy nedozvieme co jej mama vyrába 😂😂😂😂