Sú zásnuby preceňované v súčasnej spoločnosti?
Ahojte. Rada by som len podiskutovala a precitala si, ako to vidite vy. Som s priatelom uz dva roky, pred kratkym casom sme spolu zacali byvat. Lubime sa, ale ja este studujem, takze ziadne zivotne kroky v zmysle svadba, deti este neplanujeme. Tak nam to aj vyhovuje. No ale zo vsetkych stran od priatelov pocuvame, ze kedy budu zasnuby. To by ani samo o sebe nebolo cudne, lebo su typy ludi, ktori sa vypytuju tento typ otazok a neriesim tu samotmu otazku. Co ma vsak zaraza, ze v nasej vekovej kategorii (23-28r) sa v poslednej dobe zasnubuju uz asi vsetci, pricom vacsina z nich su zasnubeni aj niekolko rokov a svadba, byvanie, dieta v nedohladne. Chapete, ze tym zasnubenin sa de facto nic nezmenilo, ale robia z toho velke divadlo a nejaku spolocensku stigmu, ze to musi kazdy povinne absolvovat do nejakeho casu.. Byvala spoluziacka sa tiez zasnubila pred par mesiacmi, hned sa mi chvalila, ale svadbu a deti minimalne dva-tri roky nechce, no stoj co stoj trvala po roku vztahu na zasnubach a mne sa cuduje, ze ja to tak neriesim.😅Mne sa to jednoducho spaja so svadbou a nepovazujem za potrebne byt zasnubeni, ak svadba bude naskor o niekolko rokov. Zaujima ma, ci to mate aj vy podobne? Vnimate aj vy zasnubenie tak, ze sa nic nemeni a je casto ludmi precenovane? Nie je to podla mna ziaden zvazok, ten pride az so sobasom, detmi… Preco na tom potom ludia tak lipnu? V com je realne rozdiel medzi priatelom a snubencom?
Ja som čakala na prsteň 9 rokov, už som myslela že skôr sa rozideme ako ho dostanem. Tiež som počúvala reči kedy budú zásnuby, statočne som ich ignorovala. Mala som 29 keď som ho dostala, bolo to prekvapenie. Začali sme spolu bývať, do roka bola svadba, teraz čakáme dieťa. Keby som v 21 dostala prsteň, asi by som tiež nechcela do roka svadbu a dieťa, lebo som ešte študovala. Ale mám bývalé spolužiačky,ktoré boli už počas VS vydate a čakali dieťa. Každý ako si zariadiť, nevidím ani na jednom spôsobe nič zlé, každý si zariadi podľa seba ako jemu vyhovuje.
pre teba je to možno len cirkus, možno závisť?! že ty ešte snubák nemáš.
Ja to beriem ako niečo pekné, posun vo vzťahu, symboliku, ďalšiu fázu.
Každopádne ja zas nechápem, načo to riešiš, keď to máš ty a tvoj priateľ v hlave upratené, tak...? Mi nepovedz, že keby si priateľ pokľakne a požiada o ruku, tak by si mu povedala, že to je cirkus a v blízkej dobe neplánujete svadbu...určitéé
@martul, jasné, určite mladučkú zabicku trasie závisť, že pred ňou romantický nepoklakne chlap, ktorý sa najbližšie roky zenit neplánuje. Veľmi pravdepodobné . Keby každého mala triasť závisť tak, ako to tu niektoré predpokladajú, tak už je z toho trasenia Zem dávno vychylena zo svojej dráhy.
Zasnubili sme sa po 4.rokoch a 4 mesiacoch. Svadba je o rok. Bývame spolu vo vlastnom byte už 2 roky. Nikdy som neriešila kto sa zasnubil a kedy bude svadba. Však keď mu to tam vyhovuje, tak nech ma svadbu aj po 10.rokoch 🙂
@nelka93 a aby som dodala, v okolí mam len jednu babu, ktorá je zasnúbená, ale svadbu neriešia, lebo na ňu nemajú peniaze. Ale takmer všetci si dávajú foto na fb s prsteňom. U mňa sa to ešte aj rodicia dozvedeli po mesiaci. Na fb ani nikde fotka nie je doteraz a ani nebude 😅 načo, ti, ktorí sú pre mňa doleziti to vedia a ostatných to nemusí ani zaujímať 🤣
Sme spolu vyše 4 roky. Zasnúbená nie sme. Skôr sa bavíme rovno o svadbe.... A áno je to veľmi orecenovane a podla mňa trápne

@beata_k viac netreba asi tak.