icon

Svadba bez alkoholu

18. feb 2025

Aký máte názor? Zvažujeme svadbu 100% bez alkoholu, viac ludi v rodine malo v minulosti problém s pitím....partner je športovec nepije vôbec ja občas víno ale úplne minimum...nepáči sa mi táto slovenská kultúra piť vždy a všade

Strana
z9
tiezjedna
20. feb 2025

@madeincssr ale áno, taký miestny kolorit😂👍

tramtada31
20. feb 2025

@sisaka my sme bol teraz na vegánskej svadbe a najprv sme boli zhrození, ale boli to len predsudky. Novomanželia povedali, že je to z etických dovodov, čo aj rozumiem, že na taku svadbu by padli za obeť desiatky zvierat. Nakoniec to bolo fajn, na vyber boli vegánskej jedla, aj bufet. Dalo sa najst aj chutné jedlo a aspoň som vyskúšala niečo nove, lebo som čo sa týka stravy konzervativna

nelka93
20. feb 2025

Ale ste sa tu do nej opäť niektoré pustili. Prísť na svadbu nie je povinnosť, keď sa vám nepáči svadba bez alkoholu, môžete pozvanie odmietnuť, lebo si proste chcete vypiť. Je to len vaša vizitka. Mne by taka svadba vôbec nevadila a pozvanie by som prijala, bezne na oslavách nepijem a neplánujem piť ani na vlastnej svadbe. A tie co sa tu ohanaju tým, že však im dajú 50 eur do obalky, no wau 🤣 asi nemáte tušenie co teraz stoja svadby na osobu. Takže nie tých 50 eur im nepokoje výdavky aby ste si mohli vy diktovať podmienky 😅 a nie ja nepotrebujem aby mi hostia dávali peniaze za svadbu, ja som rada, že tam budú a každému hovorím, že nemusia nič dávať, stačí, že prídu a oslávia to s nami.

tyriss
20. feb 2025

Za mna vyborny napad. Nepijem alkohol vobec a rozhodne neocakavam, ze by sa mal podavat ako povinnost na kazdej udalosti.

madeincssr
20. feb 2025

@tyriss ved iste, mnohi by to privitali, dalsim by to nevadilo, ale... ci je v poriadku pristup JA, JA, JA, resp. ja a moja najblizsia komunita/rodina. Svadba je aj spajanie dvoch (niekedy velkych), casto roznorodych, rodin.

darina14m
20. feb 2025

Aby si tú svadbu, resp.hostinu nakoniec nerobila "zbytocne"...a hostia ti začnú odchádzať ešte večer...a z dlhomesacnych drahých príprav a z tvojho velkeho dna bude fraška...

sisa_s
20. feb 2025

"Milujem" tieto 10stranove diskusie, kde sa zeny idu dozrat, kto ma pravdu a autorka je ticho...

aurora33
20. feb 2025

@sisa_s presne tak. Toto už je taká modrokoníkovská klasika

margotka17
20. feb 2025

Mne by to osobne vôbec nevadilo. Stačí dobré jedlo, minerálka, voda s citrónom a k tomu skvelá kapela, ktorá roztancuje všetkých 👍

pomaranc24
20. feb 2025

My sme už pri pozývaní starých rodičov na svadbu dostali 5l domáceho a ďalšie dve 3 l fľaše ako svadobný dar 😂 plus 12 l 30 ročnej vodky.
Ani jeden z nás nepije, všetko je to odložené, že dáme na svadbu našim deťom 😂
My sme mali malú svadbu, skôr také posedenie. Na prípitok bola Vinea. A pilo sa len domáce pálené, kto chcel. Iný alkohol sme nemali

evansova
20. feb 2025

@michaela329 Tiez si myslim. Nechapem comu ma posluzit takyto napad (znizenie nakladov?).
Hadam to ma byt vychovny cin pre tych, ktori piju? A preco prave na svadbe? Nie som pijan, aj na velkych oslavach vypijem pripitok a potom uz pijem len svoju oblubenu sodu, ale perlivu mineralku.
Nie, neriskovala by som, že niektorí hostia odidu príliš skoro.

sisaka
20. feb 2025

@tramtada31 ja nie som čo sa týka stravy konzervatívna, mám rada jedlá rôznych kultur a oblasti, aj vegetariánske. Veganske - zjem, ale nevyhľadávam, pointa nie je v tom, či by som JA konkrétne neprežila svadbu bez alkoholu alebo svadbu bez masa/mlieka/vajec, úplne v pohode, ani by som neutekala si do baru kúpiť fľašu vodky, ani by som si nedala doviesť šnicel, pointa je, že oslava sa robí AJ pre hostí, tak keď pozvem 99% všežravcov nebudem sa snažiť dokazovať im aké úžasné je byť vegánom, prispôsobim menu väčšine a zabepečim náhradné pre ľudí s alergiami a inými obmedzeniami. Tak ale to by vegáni nerozdychali, lebo majú nutkavú potrebu ľudí vychovávať, aj keď sa ich o to nikto neprosil.

andymady
20. feb 2025

@evaachesa Jednoznačne, - už by som všetko urobila pre nás dvoch a vôbec na nikoho nepozerala

susitko
21. feb 2025

uz som na takej bola.a bolo to ok.ti co chceli pit ,tak si isli kupit flasku na cerpaciu stanicu co bola v blizkosti🤣🤣🤣🤣 pan co robil rozvoz na tej svadbe mal nervy...cely vecer vozil ludi na nakup na pumy🤦🤦🤦.takze tak.je to vasa svadba.urobte si ju podla seba.

ahhola
21. feb 2025

@mandzula..... Švagriná mala narážky typu, že kto jej naleje, bola jej ponúknutá káva, čaj. Áno, mohla byť za lazníka a ofučať sa, odísť si po lahvinku do krčmy, no zrejme pochopila, že by sa tým nadobro pochovala...

Nic ma do toho, ale tolko slusnych zien chodi po svete, preco sa bracho drzi toho odisteneho granatu🤔💥

lenkakravcova
21. feb 2025

Bola som na svadbe, kde nebol alkohol. Svadba asi o 60 ľuďoch, možno viac. A bolo to super. 🙂
Za mňa teda určite áno.

kristiii
22. feb 2025

No ja neviem, nevolá sa to svadobná hostina asi len tak. Mala by si v nej hostiť predovšetkým hostí a nie sa tvrdohlavo riadiť len tým ako to vyhovuje tebe. Je to síce vaša svadba, ale všetci vieme, že u nás platí nepísané pravidlo, že si každý hosť tú svoju časť zaplatí vo forme daru. Takže by som sa naopak snažila vyhovieť každému a nie si tam určovať nejaké obmedzenia, lebo...keď mám problémových príbuzných, tak tam radšej týchto pár jedincov nepozvem a nie, že budem buzerovať všetkých ostatných čo si smú dať a čo nie. Aj tak podľa skúseností vyššie vidíš ako to na väčšine takýchto svadieb dopadlo.

ibrunova
22. feb 2025

Podľa mňa je rozdiel, či sú tam abstinujúci alkoholici, samozrejme by bolo naj, kebyže tam žiadny alkohol nie je. A potom sú ľudia, ktorí majú problém s alkoholom, tí, keď zistia, že nie je nič na pitie, tak si hudú odbehovať a opijú sa tak či tak. Ale fandím tomuto nápadu veľmi 👍

tyriss
22. feb 2025

@madeincssr jasne, ze je to dobry pristup. Svadba je o mladomanzeloch, je to ich den, ich udalost a slavnost. Posledne co chcu je, aby im to tam neukazneni hostia, ktori su sice svojpravni, ale zjavne iba na papieri, kazili akymkolvek sposobom. Napr. aj takym, ze sa nevedia v jeden den a to tiez iba par hodin zdrzat konzumacie alkoholu. Koho trha za chlastom v akomkolvek mnozstve, ze si bez toho udalost neuzije, ma rozhodne problem.

ninanikalova
22. feb 2025

Keď tu niektoré vidím ženy vy ste mali svadby pekne dávno svadby bez alkoholu/ s inými úpravami sú už celkom bežná vec a ako ak niektoré potrebujete alkohol aby ste sa zabavili je mi vás ľúto. Úprimne svadba bez alkoholu super nápad. Aspoň sa človek nemusí báť že niektorí z rodiny urobia hanbu pretože keď je "zadarmo" treba sa ožrať pod obraz. A navyše v tejto dobe sa dajú spraviť aj neskutočne mocktaily pokiaľ človek chce mať ten pocit že môže niečo "popíjať". Známy mali oslavu bez alkoholu a namiesto baru tam robil mixológ molekulárne nealko bolo to skvelé ! Nikomu nebolo treba nič s percentami.

ninusa221
28. feb 2025

Nie každý tancuje. Je tam rodina ktorá sa možno nestretáva pravidelne stretnú sa ja neviem po 5 rokoch aj chlapi sadnú si a čo tam budú piť limonádu?😂 ja na takýchto akciách pijem. Ale vždy to vytancujem, človek sa vie viac zabaviť a odviazať. Nerobila by som takú svadbu.

mmmt
2. mar 2025

Ja som takú chcela, celý život nepijem môj muž občas. Ale sfukli ma že to musí byt a kopec hostí sa vyjadrilo, že neprídu. Za mňa by mi nechýbali. Ale manžel chcel veľkú svadbu a mať ich tam tak som ustúpila.

biba_18
2. mar 2025

@mmmt ja chápem keď niekto nepije - čo ale nechápem je ak mu prekáža že niekto iný na jeho svadbe pije… nehovoríme o alkoholikoch čo spravia bordel všade kam prídu, ale o bežných ľuďoch…

mischy00
2. mar 2025

Pri takom veľkom počte hostí je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa to stretne so 100% pochopením. Tiež mi to príde, ako výchovné opatrenia ale hostina nemá byt o tom, ľudia sa tam majú cítiť dobre a ani absencia alkoholu nezabezpečí, že sa nejaká " prihoda " nestane. Ja pijem veľmi veľmi málo, mne by to absolútne nevadilo ale nevidím dôvod na to, preco by si niekto iný nemohol slušne niečo dať. Rovnako nefajčím a tiež si neviem predstaviť niekomu zakázať, ze si neprajem , aby si pocas nasho dňa odbehoval zapáliť...

mmmt
2. mar 2025

@biba_18 mne nevadí že niekto pije kým ma neotravuje je mi to jedno… len som tam nechcela riešiť pripadne konflikty opitých ľudí … na šťastie bol len jeden menší a ten sme vyriešili rýchlo a rázne … a manžel dotyčného vyhodil a bol pokoj

Strana
z9