Svadba kamaráta - platenie výdavkov
Chcela by som poznať váš názor sme spolu už skoro rok a pol s partnerom a chystáme sa na svadbu jeho kamarátovi,chcem poznať váš názor na to že si idem kupovať šaty do cca 60€,plus kozmetička a kaderníčka má vyjde spolu okolo 100€ a to ešte nerátam topánky,kabelku a tak ...Pritom väčšinu našich utrat financuje partner keďže ja som študentka ale sem-tam mu pošlem pár e na účet ak niekde ideme ,on pracuje v zahraničí má dosť dobrý plat,sebe kúpil dosť dráhy oblek a pritom ani nič nehovorí žeby on mi niečo kúpil na svadbu pritom to je svadba jeho kamaráta..nie môjho ..akurát do povedal že mám si zaplatiť kaderníčku a kozmetičku a keď bude náhodou viac tak mi doplatí..mne to prídu veľmi veľké výdaje a ako študentka prídem skoro o 200€ tak neviem aký máte nárok názor ?
Môj názor mňa by ani nenapadlo žiadať od frajera aby mi zaplatil kaderníčku a kozmetickú plus Outfit na svatbu bez ohľadu koho kamarát to je. To ze si študentka nehrá žiadnu rolu, ak nemáš na to tak sa namalujes à uceses doma, alebo popros kamarátku. A šaty máš určite doma nejaké slušne alebo z bazáru. Ak by chlap vymýšľal nad nejakými konkrétnymi šatami a nemala by som na ne tak ôk nech zaplatí ale inak, nevidím dôvod. A druha možnosť ak nutné potrebuješ všetko komplet nové ešte aj service kolo toho a nemáš na to tak mu povedz nech ide sam ze žiaľ sú to pre teba privysoké náklady na svadbu niekoho koho ani nepoznas
@kitycat to aj mne napadlo. Ale možno ju neposlal
Ale napíšem k veci.
Tiež som sa chcela páčiť,aj všetko,keď som chodila s niekým. Ale seba som obliekala za svoje. Akurát dar vždy sme kupovali ten z dvojice,z kt.strany svadba bola.
Ten druhý kúpil kyticu.
Myslím si že keď ideš len ako partnerka, niesi v úplne inom vzťahu kamarátovi... Dá sa aj za lacnejšie pripraviť sa na svadbu si myslím a nie 200€, navyše tam ozaj nebudeš veľmi dôležitá žeby si musela toľko do toho investovať
Otvor svoju skriňu a neverím že nemáš letné šaty a topánky či nejakú kabelku, úpravy vlasov a mejkapu sama doma....ak šaty fakt nemáš u cinana majú pekné ale aj v reserved za 30 eur
No neviem, ale mne by hrdosť nedala aby mi frajer platil za povrchové úpravy, či už by išlo o bežnú údržbu alebo nejakú spoločenskú udalosť.
Na čo nemám, na to neminam. Nenechávam sa vydržiavat. Mne tvoj postoj smrdí zlatokopecstvom.
A to tvoje zdôvodnenie, že sa jedná o svadbu jeho kamaráta, tak to už je mimo moje chápanie. Keď pôjdeš na svadbu svojej sesternici to už nadnaklady na reprezentaciu budeš hradiť zo svojho alebo pumpnes rodičov? Frajerovi tvoji kúpiš (rodičia kúpia) ancug, aby tam nešiel v teplákoch?
ja som tomu velmi nepochopila, priatel ti povedal ze mas ist ku kadernicke akoze je to jeho poziadavka? ak je to poziadavka a chce sa tebou pysit ano nech ti to zaplati, ak to nieje poziadavka, tak sa namaluj uces a oblec tak, aby ti to neslo do rozpoctu teda sama a lacno...
Na malovanie nemas nejaku sikovnu kamaratku? Mna napr. Na bratovu svadbu malovala buduca svagrina (z manzelovej strany), ktora sa rada a pekne maluje a zvladla to super. Uces zalezi od toho, ake mas vlasy. A Ak nutne musis mat kabelku, popozeraj cinancov a podobne obchody, ja som tak kedysi kupila, Lebo kvoli jednej spolocenskej udalosti za rok sa mi neoplatilo kupovat nejaku drahu kabelku. Aj saty a topanky SA daju zohnat za normalnu cenu, prip..AK bezne nosis lodicky, mohla by si nejake pekne mat aj doma. Neziadala by som vsak od priatela prispevok, obliekala.som.sa vzdy podla.svojich moznosti.
Ako studentka by som si NIČ neplatila, hlavne ak s dotycnym ratam ako so svojim buducim muzom. Mne to dokonca manzel, vtedy este len frajer, ani nedovolil.
Ale priznam sa, som z ineho kraja... neviem do akej miery je nevyhnutna kozmeticka a kadernicka pre teba.
Kebyze ty si nevesta - to je jasnačka, a to by mal calovat tvoj priatel, kedze studujes.
Ale iba ako host a a to "dost neznameny host" sa mi zda az prilis...
Inak ja som si šaty ako "host"kupovala vzdy tak vo vypredajoch za 20-30 eur, a to nie som studentka a zarabam slusne
Hmm... čichám, čichám zlatokopku 🙊 bez urážky ale toto by ma ani nenapadlo od partnera čakať, a to som tiež bola študentka s holým zadkom 🤣
Pozri,uz ked vojvodkyna Kate sa mohla na vlastnu svadbu licit sama, myslim, ze by si o tejto moznosti mala uvazovat aj ty 🙂
@kitycat tak bohvie ako presne jej to povedal. Keďže píše ze si ma zaplatiť kaderníčku à ak to bude viac jej zaplatí. Ale viac ako co? Koľko? Plus predtým jej veta, on robí v zahraničí, kúpi si dráhy oblek a jej pritom nič nepovie žeby niečo zaplatil hoci je to svadba jeho kamaráta. Celé mi to príde také divne....
Ak tvoj priatel dobre zarobi,a je ochotny,nevidim najmensi dovod preco by to nemohol financovat. Podla mna makeup aj vlasy si vies aj sama urobit 🙂
Kvoli svadbe niekoho, koho ani nepoznas, kozmeticka a kadernicka 100 eur? Tolko to asi nebude stat ani nevestu. Nemal by ti preplatit aj diety? Priatel by ti mal dat co najskor zbohom.
Ja si pamatam, ze ako studentka som sla na svadbu byvaleho kamosa, kupila som si saty za asi 15 €, topanky tiez. Namalovala a ucesala som sa sama.
Neskor uz s terajsim manzelom sme sli na 2 svadby a tiez som mala saty za 25€ a topanky tiez. Na oboch rovnake. Na 3. som si kupila saty za 50, svadba sa nekonala, uz je tomu 5 rokov a este maju visacku 😀
Ale napr. sestra chodila na svadby asi kazdy mesiac, niekedy aj 2 krat do mesiaca. Zarobi celkom dobre, ma doma nejake saty, plus vymienaju s kamoskami. Rovnako aj kabelky, doplnky. Lici sa sama, vlasy obcas sama, obcas spravi kamoska.
Ako studentka som si kupila jedny saty a tie som nosila na vsetky svadby. Licila som sa sama a uces bud som poprosila kamosku,sestru alebo som si sama urobila. 200€ by som urcite neminala na svadbu pre cudzieho cloveka. Pozri sa na to z pohladu mladomanzelov. Oni tiez pozvali cudziu zenu,ktoru tam budu krmit a hostit.
ved tak sa namaluj a uces sama,alebo nejaka kamaratka nech Ti pomoze vlasy nejako urobit....no a v zivote by som nepytala peniaze na taketo veci od frajera.
Bože, no ja by som sa vysrala na kaderníčku a kozmetičku, veď nejdeš sa ty vydávať... Veď si umy vlasy, kúp si peknú sponu, vytrhaj si obočie a namaľuj sa a je to, nie? Šaty lodičky, atď., to nemáš žiadne? Či na každú slávnostnú udalosť nové kupuješ? Na to že si študentka máš dosť vysoké nároky od priateľa.
Ja som sa na svoju svadbu licila sama a niektori hostia boli u kozmeticky 😀 takisto sa niektori o polnoci prezliekli do dalsich siat. Netreba nic prehanat
Nepotrebujes tak drahe veci, naozaj nie. Hlavne nie v dnesnej dobe, ked sa na svadby chodi obleceny uplne akokolvek. Od letnych siat cez male cierne az po dlhe roby. Skus pozriet saty u cinana, alebo nejake slavnosnejsie/dlhe letne vo vlastnej skrini. Pripadne, ak mas kamosky s podobnou postavou, skus sa prehrabat aj v ich skriniach. A ak mas dobru velkost, pozri sekace... Alebo, ak mas peknu postavu (ja nie som prave stihla a mne sa take nehodi, preto pisem o peknej postave, na ktorej vsetko vyzera dobre), tak si daj pekny top/slavnostne obtiahnute tricko napr. s cipkou alebo cipkovanymi tristvrtovymi rukavmi a k tomu siroku suknu - urcite mas aspon nieco z toho doma. To som videla na viacerych babach na svadbach a potom ked sli na rozne svadby tak si menili topy alebo sukne a boli tak s par kuskami na kazdej svadbe ine... Ja som na poslednej svadbe mala "korzet"/top, co mala moja mama 20 rokov v skrini kupeny s dlhou suknou,
- lebo vtedy sa nosili take slavnostne saty... Ja som vsak k nemu mala cisto ciernu kratku suknu a pod nou taku "tutu" ciernu spodnicku z aliexpresu (ale to uz nestihas, no mozno najdes u kamosky v skrini). A vyzeralo to fakt dobre.
Kabelku bude urcite niekto v okoli mat - mama, sesternica, teta, kamoska, kamoskina mama, buduca "svokra" - ved otvor usta a pytaj sa po okoli.
Topanky su jedina vec, ktoru by som si na svadbu kupila - ale tanecne, kedze inak opatky nenosim a v tychto sa da chodit. No ak mas pekne slusne topanky V KTORYCH VIES CHODIT, tak chod v takych. Nemusia to byt zrovna ihlicky v kt sa da maximalne tak sediet... A idealne su aj tak rozchodene topanky, aby si si ich vtedy neobula prvykrat a nenatlacili Ta.
A ako pisali baby, na kadernicku a kozmeticku sa vykasli, daj si par dni pred tym upravit obocie (zalezitost 5 eur) a namaluj sa sama.. uplne jemne, aby si nebola ako kraslica a zaroven sa Ti to vsetko po hodine nerozmazalo. A rozpust si vlasy. Zlozite ucesy ma uz dnes na svadbach malokto.
My s priatelom obcas na svadby chodime, ale nepreplacame si nic, max mu ja este kupim motylika alebo tenku kravatu, kedze hrube sa mi vobec nepacia a ja ho chcem prinutit, aby vyzeral dobre :D a este mame dohodu, ze mojim kamaratom dar zaobstaranie ja a jeho kamaratom on...
Šaty by si si mala kúpiť sama, ale sú aj lacnejšie šaty, 60€ mi príde už ako celkom luxusné, aj keď ok, sú šaty aj za pár stovák, ale aj za pár eur. Môžeš si kúpiť z druhej ruky za pár eur a budú vyzerať ako tie za 60€. Taktiež vlasy a make up si nevieš urobiť sama? Alebo poprosiť kamarátku, nech ťa nalíči? A lodičky, kabelka, veď to neverím, že ani jedny nemáš v skrini, čo by vyzerali vkusne. Neviem, prečo by ti to mal platiť. Skôr keby nejaké gélové nechty, tak to áno, to nech zaplatí.
My ideme na svadbu o mesiac, kupila som so saty na nete s nejakým kódom za 20e aj s postou😃😃(dám tip ak niekto chcete) bude to len malý obrad a rodinný obed..stopanok a kebliek mam doma dosť takže si vyberiem z tých, nemusím mat koli svadbe nové..ale kaderníčku a kozmeticku som si platila len keď som sa vydávala sama. Natocit vlasy a zapnut si zvládneš aj sama, investovala by som max do nejakého pekného stipca alebo spony..a nejaký nový ruz na pery a možno nejaké náušnice dodajú šmrnc. Aspoň podľa seba pisem
Keby ste šli na svadbu tvojmu kamarátovi tak mu ty kúpiš oblek ?? Zaplatíš barbera a tak ??
Ved to nie je tvoja svadba, ani nikoho blizkeho z rodiny.. ja som si teraz kupila uplne pekne letne saty zo sinsay za 10 eur, v pohode aj na svadbu ak nie je moc nobl..vlasy sme na svagrininej svadbe riesili s dcerou tak, ze sme si kupili taky vlnkovac na vlasy a boli sme princezne, natocila som sama a kulma nam zostala na dalsie prilezitosti..da sa vynajst 🙂

Ozaj je to dobrá otázka ako to bude s darom.. lebo hej v ideálnom svete sa ísť zadarmo najesť a zabaviť, s tým že ešte aj iní mi zafinancujú moje nároky by bolo nádherné..
Slečna, ak chceš rozhadzovať, treba sa k tomu nejak finančne pričiniť 🙂