Svadba, keď rodiny spolu vôbec nevychádzajú
Ahojte, mám dilemu. Plánujeme svadbu, no rodiny spolu nevychádzajú, teda hlavne moja rodina vôbec nemá rada môjho partnera a ani jeho rodinu. Nemajú sa o čom rozprávať a ani nechcú. Svadba každopádne bude. Aký program vymyslieť ľuďom, ktorí si neželajú nič o tom druhom vedieť? Chceli sme aspoň topánkový kvíz, no “ich nezaujíma, čo robí pán X”, chceli sme fotky, no nebudem ich tam premietať, vystavovať, keď sa stretnú skôr s odporom, tancovať rodiny tiež nechcú, hlavne naši sú “suchári” a konzervatívni... čo by ste robili na mojom mieste?
@juliet86 @terezka1947 @elizabet173 nastávajúci je odo mňa mladší, to bol vždy najväčší problém... a tiež nejaké “hriechy z minulosti”, ktoré síce nesúvisia priamo s mojom budúcim, ale s jeho rodinou a to sa tej mojej rodine nepáči (nezhody medzi mojou mamou a jeho otcom keď boli ešte oni mladí, kriminálnik v rodine a pod.) 😶 a mladší je o cca 3 roky, aby som predišla špekuláciám.
Ostatným ďakujem za názory. Máte veru pravdu. Musíme to spraviť inak, ako štandardne...
Škoda peňazí na svadbu ( Bohužiaľ je to tak nič nespravis, len ta znechutia keď tam budú sedieť a zazerat na seba. Má to byť tvoj deň tak skús vymyslieť niečo iné🙂🙂 veľa šťastia prajem.
mladší o tri roky, to by som neriešila absolútne, to bol aj môj otec od mojej maminy, teda 2,5 presne a prežili spolu nádherné vyše 40 ročné manželstvo. Skôr by som sa zamerala na tie hriechy v minulosti, ale tak potknúť sa môže každý, podstatné je, či to bolo len raz a poučil sa z toho, alebo bolo tých blbostí viac. Predpokladám, že ten kriminálnik nie je on
@elizabet173 suhlasim....tie hriechy minulosti mozu byt na zamyslenie. Uz ty musis vediet.
Svadba trva par hodin.....zivot kolko?
@elizabet173
@terezka1947 ved pise, ze nesuvisia priamo so zenichom ale jeho otcom. Tak nad cim sa zamyslat? To je problem jej matky. Zenich predsa nemoze zato, co sa stalo par rokov dozadu kym jeho otec a jej matka boli mladi 🤷♀️
Autorka svadbu urob ale malicku a babku zavolaj. Drzim palce
Minule,na Den matiel,som pocuvala radio..nevie ci Fun,ci ktore.
A tam mali posluchaci volat,v com.mala mama pravdu a nepocuvali.
A jedna pani,podla hlasu vyzerala uz starsia povedala:keby som posluchla mamu,mozno by som sa vyhla 3rozvodom.
Cize...ja som za,pouvazivat triezvo vzdy o vyhradach rodicov,blizkych....a potom sa rozhodnut. Mozu sa mylit. Ale aj nemusia.
Mozu radit,no rozhodnut sa musime my,aj znasat nasledky.
@petulda333 to z dvoch jej prispevkov vies,ze je problem iba v mame?
Mozno. Ale keby sme chceli byt ferovi,museli by sme poznat celu situciu. A tu nepozname.
@elizabet173 ani tie hriechy z minulosti nie sú jeho, ale sú členov jeho rodiny... ja som zas názoru, že každý je iná osobnosť a nikto nemôže za konanie toho druhého aj keď je to jeho blízky. Ako keby on za to mohol, že jedna otehotnela v 16 alebo že ujo si zničil život a pod. Jeho otec používa strašne veľa sarkazmu, zároveň je flegmatik a zo všetkého si spraví srandu, to moja mama nejde prežiť... ona konzervatívna a rozvážna, distingvovaná sa nebude rozprávať s “hentým vtipálkom”.
Ale áno, som rada, že viem, že v rodine mali nejaké problémy. Vždy som nad tým rozmýšľala, lebo “mama má vždy pravdu” ... Ale viem o tom viac ako 10 rokov, nie je to pre mňa novinka.
A teda tieto hriechy sú až druhé v poradí. Najväčší problém je ten vek, čo som nikdy nepochopila prečo im to vadí
@terezka1947 kde pisem, ze problem je v matke? Alebo teda len v nej. Nie. Ale zenich ani autorka predsa nemozu zato, co sa zrejme stalo este ked ani na svete neboli. Pise, ze problem ma jej matka s jeho otcom este z cias ich mladosti. Cize ako buduca nevesta by som sa netrápila. A ani sa nad tym nezamyslala. Problem s tym ma jej matka, kt by mala zabudnut na minulost a hlavne sa nehnevat na niekoho kto zato nemoze
3 rocny vekovy rozdiel nie je problem.
Mam v rodine 4 rocny a tiez 3 rocny (muz mladsi) oba vztahy funkcne. Ten 4 rocny bola moja starka, brali sa v 60. rokoch, si zober aka to musela byt vtedy odvaha.
Zeny sa pri mladsich chlapoch velmi dobre drzia...akoby ich to drzalo dlhsie mladymi...3 roky nie je az taky velky vekovy rozdiel...tym sa nemusis trapit (nech sa trapi tvoja matka ak tak strasne chce).
opakujem, ten vek absolútne nerieš, ak by to bolo 13 rokov, napíšem ti, aby si do toho nešla, ale takto by som to úplne hodila za hlavu. Za svoju rodinu nikto nemôže, ak sa to netýka jeho, máte rovnaký alebo aspoň veľmi podobný názor na štýl života, hospodárenie, výchovu detí, urobila by som skutočne svadbu na nejakom ostrove a vybavené. Nechcela by som byť v kŕči celý deň.
3 roky? Nepoviem keby 10, ale 3 roky sú fakt smiešny dôvod na nespokojnosť
No nič, spravte si svadbu s 2 svedkami a choďte niekam na super dovolenku. Načo chceš rovit svadbu? Však už teraz máš z toho nervy a stres
@pribinak moja svokra je od muza starsia az o 13 dni a jej mame to zere nervy stale a to ma uz babka 91r 🙈
@petulda333 tak bez urážky, ale normálna nie je. To je už fakt brutálny rozdiel
@pribinak tak ano, teraz to ma v hlave pomiesane, ale vraj to vzdy bol problem pre nu. Co je uplne mimo
nesla by som ani za svet do velkej svadby, ked su taketo vztahy, podla mna svadba ma byt prijemna zalezitost a nie aby si tam niekto nieco dokazoval, pripadne aby niektori boli ofucani a neviem co ;)

naco robit hostiny ludom ktory ti tu svadbu pokazia :D no nech si trhnu nohou sprav si svadbu o 2 svedkoch, budes v nervoch a stresoch vobec si ju neuzijes skoda penazi