Svadba len pre dvoch
Ahojte , so snúbencom by sme chceli svadbu kde budeme len my dvaja. Mate s týmto niekto skúsentosť?
Chceli by sme svadbu asi na nejakom peknom mieste takže budeme potrebovat niekoho kto nás odda kedže to nebude v mieste bydliska. Vôbec neviem ani kde začat niečo takéto riešit na nete nieje veľa informácii takže budem velmi vdačná za každú odpoveď. 🙂
@anonym_440c89 áno, nie o 80 ľuďoch, ale hádam rodičov si tak vážim, že aspoň na obrad ich pozvem, keď aj nikoho iného, ale rodičov?
@anonym_d7a73c ale tak autorka píše, že potom by museli pozvať všetkých a bolo by tam veľa ludi, zas nie každý rodič to tak prežíva, povedzme si úprimne, aj nám svokrovci povedali ze sme nemuseli robiť svadbu, že by boli ok s tým keby im to len povieme
Ja inak nerozumiem vyznamu tych svedkov, naco su potrebni? Snubenci su snad svojpravni 🤦
Vdakabohu ze mame normalne rodiny a vsetci su s tym ok lebo maju rozum a vedia ze to je nas den 🙂
@n_ ak sú teda normálni tak by vedeli aj pochopit , ze tam všetci nemôžu byť ale aspoň rodicia, súrodenci a stačí 🤔...či?
Riadne sebecké zmýšľanie, dúfam, že sa toho nedožijem, aby moje deti povedali, že by len pretrpeli svadbu, kde by som bola ja ako hosť a že by si ju mojou účasťou neužili . Hnus.
@anonym_d7a73c podla vasho vyjadrovania na internete dufam ze vas tam tie deti budu chciet.
@anonym_d7a73c ale tak autorka píše, že potom by museli pozvať všetkých a bolo by tam veľa ludi, zas nie každý rodič to tak prežíva, povedzme si úprimne, aj nám svokrovci povedali ze sme nemuseli robiť svadbu, že by boli ok s tým keby im to len povieme
@nikha2809 nemusela by pozvať všetkých. A na obrad môže prísť, kto chce, ak vie termín. Ak ho nezverejnia, tak nepríde nikto.
Mňa by zaujímalo, ako si chcete užiť tých 15 minút obradu, v čom bránia užitiu si sobáša rodičia.
@n_ ak sú teda normálni tak by vedeli aj pochopit , ze tam všetci nemôžu byť ale aspoň rodicia, súrodenci a stačí 🤔...či?
@anonym_3359ff takto som myslela aj ja. Len rodičia.
@nikha2809 ale autorka píše ze je rodina je chapava a na druhej strane by musela pozvať všetkých.. trochu jedno vylučuje druhé...ak sú chapavi tak by mohli pochopit, ze všetci tam nebudú...ale aspoň úzka rodina určite áno za mňa..rodicia, surodenci
@nikha2809 ale autorka píše ze je rodina je chapava a na druhej strane by musela pozvať všetkých.. trochu jedno vylučuje druhé...ak sú chapavi tak by mohli pochopit, ze všetci tam nebudú...ale aspoň úzka rodina určite áno za mňa..rodicia, surodenci
@anonym_d7a73c
@anonym_3359ff ale ved to je úplne jedno prečo sa chcú zobrať a byt tam sami, dôvodov je milión, čo však nechápem prečo tak anonymným ženám s koníka tak strašne záleží na tom, akú svadbu bude mať pre nich cudzí človek, ktorý sa pýtal na niečo úplne ine
@anonym_3359ff Rodicov az tak svatba nezaujima mame dohodnuty spolocny obed. Ak by prisli rodicia zacnu sa stary rodicia a surodenci stazovat ze preco ked to mala byt svadba pre 2 su tam zrazu rodicia a oni prist nemozu. Ja som sa vyjadrila ze rodicia chapu nie ze cela rodina chape 🙂 Kedze snubenec ma velku rodinu znamena to ze “uzka” alebo teda najblizsia rodina je minimalne 50 ludi. Co bohuzial vysvetlovat sa nemusim mam dovod preco chcem svadbu len s nami dvoma a partner tiez.
@anonym_d7a73c
@anonym_3359ff ale ved to je úplne jedno prečo sa chcú zobrať a byt tam sami, dôvodov je milión, čo však nechápem prečo tak anonymným ženám s koníka tak strašne záleží na tom, akú svadbu bude mať pre nich cudzí človek, ktorý sa pýtal na niečo úplne ine
@nikha2809 asi sa boja ze by im dieta spravilo to iste lebo to beru v negativnom svetle. No nechapem cakala som mozno 3 odpovede a koniec a nie ze uz ma tu plna rit (s prepacenim) ludi ide nazyvat cudnou a sa tu do mna pustat ked ani nevedia ziadne okolnosti a vlastne ich to nemusi ani zaujimat😄
@nikha2809 asi sa boja ze by im dieta spravilo to iste lebo to beru v negativnom svetle. No nechapem cakala som mozno 3 odpovede a koniec a nie ze uz ma tu plna rit (s prepacenim) ludi ide nazyvat cudnou a sa tu do mna pustat ked ani nevedia ziadne okolnosti a vlastne ich to nemusi ani zaujimat😄
napr. táto agentúra https://www.yachtwedding.sk/svatebni-balicky/ , vybrala by som si svadbu v zahraničí a dobre uvažuješ, mne sa páči svadba len o dvoch svedkoch
@n_ ináč moja priateľka mi v jeden pondelok oznámila že idem za svedka svadbu má vo štvrtok, bolo to fajn, ešteže som mala šaty, lebo by som si nestihla kúpiť, druhý svedok bol môj manžel, následne sme ich odprevadili na letisko a dali sme si tam spolu kávu a sme sa nasmiali, ešte na letisku oznamovala všetkým blízkym sms kou, že sa vydala
Ja vám fandím. Urobte to tak, ako to cítite. Keby sa dal vrátiť čas, tiež sa zosobášim o dvoch svedkoch. Autorka nenechaj sa znechutiť. Vzťahy to naruší len tomu, kto ich mal dávno narušené.
@terezka1947 mne urcite luto nebude cim menej ludi tym lepsie. Svadbu s viacerymi ludmi si neuzijem ja a iba ho pretrpim. A myslim si ze moje stastie je dolezitejsie v tento den
@n_ vieš,mne a manželovi žil iba jeden rodič a veľmi skoro po svadbe nám zomreli i ti. A smutné je,čo píšeš,veľmi smutné.
Asi by som sa veľmi zamyslela nad tým,čo som vychovala,keby ma moje deti nechceli na svadbe,lebo je to iba ich deň.
Ešte možno horšie je,keď tvoj nastávajúci sa ti v tomto podriadil a nechce tam rodinu kvôli tebe. Toto mu bude vždy ľúto. Ale už by viete....
Presne toto teraz riesim aj ja, sme obaja rozvedeni a najprv ze dame obed rodicia surodenxi babky ale nechce sa mi uz saskovat, obaja sme mali velke svadby, ktore dopadli zle, a rizmyslam kde to zbuchnut, najlepsie by bolo dakde na Liptove v zasratej dedinke na konci sveta a ostat hned na vikend 🙂
@n_ autorka, ja a môj muž sme mali tiež sobáš iba so svedkami, ktorí ani neboli rodinní príslušníci, rodine sme po sobáši poslali kartičky s oznámením, že sme sa vzali. bolo to super rozhodnutie, vôbec to neľutujeme,a taktiež to neznamená,že si nevážime rodinu atď ... A radu vlastne žiadnu nemám,ale nenechaj sa znechutiť ženami a rečami na mk 🙃
My máme svadbu na úrade túto sobotu o dvoch svedkoch, je to váš deň a je na vás, koho si tam zavoláte. Mne to až také dôležité nepríde volať tam rodičov na tých dokopy cca 10 minút obradu. Potom dodatočne spravíme s nimi posedenie. Oni sa niekoľkokrát inak aj vyjadrili, že čo sa nezoberieme len o dvoch svedkoch. Spravte si, ako to cítite vy 😊
My máme svadbu na úrade túto sobotu o dvoch svedkoch, je to váš deň a je na vás, koho si tam zavoláte. Mne to až také dôležité nepríde volať tam rodičov na tých dokopy cca 10 minút obradu. Potom dodatočne spravíme s nimi posedenie. Oni sa niekoľkokrát inak aj vyjadrili, že čo sa nezoberieme len o dvoch svedkoch. Spravte si, ako to cítite vy 😊
@maria2202 gratulujem užite si!
@n_ vieš,mne a manželovi žil iba jeden rodič a veľmi skoro po svadbe nám zomreli i ti. A smutné je,čo píšeš,veľmi smutné.
Asi by som sa veľmi zamyslela nad tým,čo som vychovala,keby ma moje deti nechceli na svadbe,lebo je to iba ich deň.
Ešte možno horšie je,keď tvoj nastávajúci sa ti v tomto podriadil a nechce tam rodinu kvôli tebe. Toto mu bude vždy ľúto. Ale už by viete....
@terezka1947 podriadil? Ako viete ci to nenavrhol on? Je mi luto v akej situacii sa nachadzate no kazd yma na to pohlad iny. Ja mam iba mamu a ani ta tam nepride a vobec ju to netrapi. Pride na spolocny obed (oslavu) a viac nam netreba
Jezis, ludia, ved co vas do toho, kto sa ako chce zosobasit? 😀😀😀😀Ved polozila otazku, ak neviete poradit, tak citajte dalej. Vsak tobuz niebje normalne, ze rypete aj do veci, co vas absolutne netyka. 😀😀😀
Autorka, drzim palce! ❤️
Ja som veľmi zvažovala svadbu o nás dvoch na Lomnickom štíte, vtedy sa dalo, neviem ako teraz.. Ale my sme veľkí nadšenci Tatier, tak pre nás by to malo aj symboliku.
Sesternica mala pri mori, išli cez agentúru. Ale zdá sa mi, že na fotkách mali aj rodičov a deti (už mali deti, keď sa brali). Ale takúto viete urobiť aj vy dvaja a mohli by ste to mať spojené so svadobnou cestou. Keďže by to bola taká extra svadba, nikto by do toho nemindžoval, že ste nepozvali, lebo to by od vás snáď nikto nechcel, aby ste celú perepúť pozývali na svadbu k moru.
@n_ nečítam celú diskusiu, čudná niesi, my sme sa tiež brali na úrade dvaja + dvaja kamaráti a sme spokojní 😁 rodina je s tým ok
...máme ušetrené na rozumnejšie veci, usetreny stres aj zbytocne vybavovačky. Ja nechápem absolútne ľudí ktorí sú ochotní vyhodiť 10000-15000€ na svadbu, toto mi príde na hlavu postavené.
@anonym_79dc71 nazyvat ludi cudnymi vam pride vporiadku? 🙂
@n_ áno príde. A vám prečo nie?
@n_ nečítam celú diskusiu, čudná niesi, my sme sa tiež brali na úrade dvaja + dvaja kamaráti a sme spokojní 😁 rodina je s tým ok
...máme ušetrené na rozumnejšie veci, usetreny stres aj zbytocne vybavovačky. Ja nechápem absolútne ľudí ktorí sú ochotní vyhodiť 10000-15000€ na svadbu, toto mi príde na hlavu postavené.
@mia2906 o koľko viac by Vás to stálo, ak by na tom úrade boli aj rodičia? Nikto ju tu nenahovára na veľkú svadbu, reč bola o rodičoch na obrade.

@anonym_440c89 áno, nie o 80 ľuďoch, ale hádam rodičov si tak vážim, že aspoň na obrad ich pozvem, keď aj nikoho iného, ale rodičov?
@anonym_d7a73c opat treba citat co pisem rodicia su s tym ok neviem preco tu riesite taketo hluposti 🙂