Svadba mojej svokry
Ahojte. Poraďte co by ste robili vy. Moja svokra sa ide vydávať teraz na konci augusta. Bude to svatba vraj v nejakej restike kde bude aj terasa. Cca 40 ľudí, len rodina. No problém je ten, že mám 5 mesačného syna, vtedy bude mať 6 mesiacov, a absoutlne tam nemám chuť ísť aj kvôli sebe, ale aj kvôli nemu. Dôvodov mam asi 100, no muž je len taky ze chce aby ho jeho rodina videla. To prečo ho doteraz neprišli pozrieť nekomentujem... A ze ak bude umrncany, pôjdeme domkv.. Ale, svatba je asi pol hodina od nás, čiže 1.dovod je cesta, moje dieťa reve ako pavian keď je v aute, a ešte k tomu keď bude teplo...
2.dovod je aj jeho rodina. Nemáme zle vzťahy, no pokiaľ sa my neunuvame prísť s malým, oni neprídu.. No svokra hej raz za mesiac🤣 ale ostatní chcú nech chodíme my.. Co som jasne povedala ze s mesačným dieťaťom nebudem cestovať do dedín kde bývajú.
Ďalší dôvod je ze malý mal rsv keď mal 10 dní, a dr mi odporúčala aspoň do pol roka sa vyhýbať veľa ľuďom atď.. A keď týmto argumentujem, tak ze už bude mať pol roka, že je to v poriadku 🤷♀️
4.dôvod je ze keď je medzi veľa ľuďmi, hluk, atď je nervny taky nesvoj..
Ďalšie dôvody sú jedlo, spánok atď.. Môžem to tu písať do nekonečná. Proste ja mam fakt plno dôvodov prečo neísť, aj kvôli jej partnerovi, ktorého nemusíme ja ani muž, všetci tam budu Maďari a ja viem tak 2 slová po maďarsky, a neverím ze sa budu len kvôli mne baviť po slovensky. Hovorím mužovi, chod sam, a on ze no uvidím.. Keď mu tieto dôvody poviem, povie ze je to za mesiac a ze sa porozprávame potom.. Jemu ide hlavne o to aby ho videla jeho rodina, no ja stále tvrdím ze dvere majú otvorené, môžu prísť...je mi ho aj ľúto, lebo vidím ze ho to serie ako na tom sú, ešte keď my sme úplne iní, myslím moju rodinu.. My sme stále spolu, držíme spolu, píšeme si, voláme.. Oni si zavolajú raz za týždne a ideme sa tu rodinkovat.. No ja neviem.. Chcem počuť vaše názory ☺️
Pol hodina v aute, 2 hodiny tam, potom mozes pouzit ktorukolvek z hore vymenovanych vyhovoriek na to, aby si sa pobrala domov. Bude spokojna muzova rodina, muz a aj ty s malym, ze ste si to cele odbili a aj koza zostane cela, aj vlk syty. Ak by ste mali ist na svadbu do zahranicia alebo by bol maly fakt velmi chory, tak ok. Ale vsetko ostatne su nasilu vymyslene vyhovorky, a nech ich akokolvek nemusis, tie 2 hodiny s nimi hlavne kvoli muzovej spokojnosti proste pretrp ked aj nasilu.
Žiadnej normálnej matke nie je jej dieťa u prdele-uplne odveci komentár. Ale život treba žiť, prispôsobovať sa, učiť, zvykať a nie len sa všetkého báť, a od všetkého dieťa chrániť.
nie sú nám naše deti u prdele. Práve naopak. Učíme ich od malička na všetky banality akou je obyčajná jazda autom. To len ty tvojho neučíš a tým pádom je ti u prdele asi tvoje dieťa
Nebudem sa vyjadrovať k Maďar nemaďar radšej. V každom prípade je to matka tvojho muža. Dve hodiny aj s obradom ta určite nezabijú. Hladas dôvody ako tam neísť a nie ako to absolvovať. Nebyť dieťaťa co si vymyslíš?Koľko žien tu nadáva, že majú svokru na krku 24/7 a ty raz za mesiac🤷♀️ ze co ta je po rodine tvojho budúceho svokra🤦♀️ žasnem žena. Fakt.
je to tvoja svokra a ide sa vydavat..na chvilku tam zajst vies..otravnych ludi prezijes a sups,mozes ist naspat domov-vtedy sa ti aj tie dovody o dietati zidu..teraz by vyznievali,ze sa v taky dolezity den chovas neslusne,a ver mi,vsetci si to zapamataju....a hoci tvoj muz mozno nema idealne vztahy s rodinou,raz ti toto moze vyhodit na oci,lebo predpokladam k tvojej rodine pojdete..a potom uz necakaj lepsie vztahy s jeho rodinou...nemusis ich uz viackrat v zivote stretnut-ale vydavat sa bude mam tvojho muza..to je velka vec...ja ta sice chapem,ze v teple je aj clovek bez dietata a s pravidelnym spankom unaveny a nervozny..ale najdi nejake riesenie,ako tam byt trebars den predtym,aby si nemusela cestovat v ten den..a rodinne ukazovanie syna odbijes uz vtedy...a po obrade mozes ist domov...
Pred dvoma rokmi koncom augusta sa vydavala dcera a my sme narýchlo kupovali čaj svadobčanom,čo tak chladno prišlo....všetko sú len výhovorky a ukazuješ svoju nezrelost,minimálne kvôli manželovi sa treba inak v hlave nastaviť a ísť.Moze to byť celkom fajn akcia,ale nemôžeš ísť zduta a s kyslým výrazom už dopredu nastavená negatívne.Rodina nespadne z teba na zadok len preto.ze máš malé dieťa. To dieťa potrebuje aj babku,aj tetký aj sesternice mat vo svojom živote.
@lukbe presne, asi to nemá cenu, keby viem aké názory to budu, radšej nepisem nic🤣🤦♀️ takže vypínam upozornenia, ak chcete ďalej si píšte, pekný večer ešte každej co sem niečo napíše 🙂
@sasa1310 a k tebe.. Vyprosujem si aby si ešte raz písala niečo o mojom dieťati, toľko som si s ním zažila, ale to vysvetľovat a hlavne tu nejde.. Hnus takéto niečo
Ideme tento vikend na svadbu cez 350km od nas s 3 detmi, najmladsi ma 3 mesiace. Ostava mi modlit sa, nech maly neplace celu cestu a nech mi nosic vyschne dozajtra(musela som vyprat, lebo zmokol a smrdel ako zdochnuty pes). Prezila by si tu svadbu, mozno ludia zo strany svokrinho nastavajuceho su fajn a dokonca pokecas 🤷♀️. Inak moj maly place vacsinou vo vajicku ked mu treba odgrgnut, neskusali ste niekedy zastat a dat ho odgrgnut, ak nie, skuste(ano citala som, ze tych jazd autom nebolo vela). A nie je pri tretom dietati vsetko jedno- 3 deti, 3x take starosti 😀
a my si vyprosíme všetky, aby si písala o nás, že sú nám naše deti u prdele. Som ti len vrátila požičané, tak sa uvedom. Madam
keby mala svadbu tvoja mama nohy si dolames aby si tam nechybala... je to od teba sebecke -30minut nieje vela a aspon ukazat by ste sa tam mohli a netvrd mi za maly autom nejazdi vobec ..
Píšeš 30 min autom. Ja som so svojím 2 mesačným išla 15 hodín. Pol hodina to je fakt nič, zbytočne hysterčiš. Skôr ti asi vadí jeho rodina ako pol hodinová cesta.
Ja by som nešla, prečo by som mala narúšať režim dieťaťu, len preto aby ho niekto videl? Je to dieťa, nie cvičená opica z cirkusu. Cesta autom tam, kopec cudzích ľudí, pre to dieťa je to priveľa vnemov naraz ... a pre mňa za mňa nech sa každý aj 💩💩💩 A čo keď je to svokra je to na grc toto rodinkárčenie na oko 🤮
Mohla si napísať, že nenávidíš svokru... načo také omáčky okolo? Nuž si ,, nevesta snov,,🤦.
Pre pokoj v rodine choďte. Cestu v aute nejak prežije. A keď bude aj na svadbe malý uplakany, nervózny, tak budeš mať dobrý dôvod ísť domov. Možno nakoniec sa aj malému tak bude páčiť, že budeš prekvapená 🙂
Ale ozaj by som išla, a podľa situácie ohľadne malého by si už potom zvážila odchod odtiaľ. To snáď každý pochopí, keď vidí, že dieťa je nepokojné, tak treba brať ohľad hlavne na neho. Aj keď mne by sa asi tiež nepacilo, keby polročné dieťa mi naraz očumuje 40 cudzích ľudí a kazdy si ho bude chcieť popestovat. Niektoré bábätko je s tým ok, niektoré z toho môže byť vyrušené.
Ale určite vyskúšajte ísť, veď je to mužova mama, patrí sa to.
Dieta nechaj u svojej mamy, sestry.... A ty chod s manželom na svadbu jeho mamy. Aspoň na chvíľu ta to urcite nezabije
Hnusná a sebecká si tu jedine ty. Len za to že ti neprikyvneme, že nemáš chodiť na svadbu svokry 🤦♀️ spamätaj sa žena.
Diskusia na dve strany a ja tu nevidim tu viac ako jeden dva prispevky, kde by niekto pisal, aby si tam nesla. Co si asi chcela primarne citat, ze tam nemas chodi, dieta je male, je to daleko, neoplati sa to, nebudu mi tam dieta ocumovat ako nejaky exponat.
@elizabet173 no chudák jej chlap. Má to doma ťažké
polrocne dieta je uz vatsie aj kebyze reve 30' nie je vela naozaj my sme cestovali aj 3h a mal neznasala cestu autom tiez 30' revala a potom zaspala a neubudlo z nej.Cize tak si poreve 30' sa da vydrzat a je to malo.Rvs virus je nebezpecny pre predcasniatka nie ore donosene deti,cize nerob paniku z neskodneho virusu okrem toho je teplo,cize ani tolko virusov nie je.
Autorka,
načo zakladas diskusiu, ked pocujes iny nazor a hned takto reagujes?
Uvedomujes si, ze vsetky vyhovorky co si sem pisala boli iba o tebe? A co tvoja svokra? Je to matka tvojho manzela, velmi dolezita osobnost v jeho zivote. Hladis niekedy aj na inych, ci len nech sa vsetci okolo teba krutia?
Lenze zivot takyto nie je - ak chces mat pekne a sudrzne vztahy, musis sa vediet aj prekonavat, aj byt ohladupna, ludska a nie sa ludom mstit, lebo ta nechodia pozerat.
Neuraz sa, ale ak aj v realnom zivote takto vymyslas a reagujes, uplne chapem, ze ludia nemaju chut chodit k vam.
Co sa tyka dietata - s polrocnym dietatom ludia bezne uz cestuju po celom svete. Zbytocne svojou opicou laskou ublizujes aj dietatu, aj manzelovi.

Autorka, fakt chabe vyhovorky a naozaj si jesitna. Este aj to delenie na “my” (my sme uplne ini, drzime spolu) a “oni” (zavolaju si raz za dva tyzdne). Pocujes sa vobec??? Ved vy ste uz jedna rodina, ziadne my a oni!!! Premoz sa, utuz rodinu, 30 minut autom je nic!