icon

Svadba mojej svokry

13. júl 2023

Ahojte. Poraďte co by ste robili vy. Moja svokra sa ide vydávať teraz na konci augusta. Bude to svatba vraj v nejakej restike kde bude aj terasa. Cca 40 ľudí, len rodina. No problém je ten, že mám 5 mesačného syna, vtedy bude mať 6 mesiacov, a absoutlne tam nemám chuť ísť aj kvôli sebe, ale aj kvôli nemu. Dôvodov mam asi 100, no muž je len taky ze chce aby ho jeho rodina videla. To prečo ho doteraz neprišli pozrieť nekomentujem... A ze ak bude umrncany, pôjdeme domkv.. Ale, svatba je asi pol hodina od nás, čiže 1.dovod je cesta, moje dieťa reve ako pavian keď je v aute, a ešte k tomu keď bude teplo...
2.dovod je aj jeho rodina. Nemáme zle vzťahy, no pokiaľ sa my neunuvame prísť s malým, oni neprídu.. No svokra hej raz za mesiac🤣 ale ostatní chcú nech chodíme my.. Co som jasne povedala ze s mesačným dieťaťom nebudem cestovať do dedín kde bývajú.
Ďalší dôvod je ze malý mal rsv keď mal 10 dní, a dr mi odporúčala aspoň do pol roka sa vyhýbať veľa ľuďom atď.. A keď týmto argumentujem, tak ze už bude mať pol roka, že je to v poriadku 🤷‍♀️
4.dôvod je ze keď je medzi veľa ľuďmi, hluk, atď je nervny taky nesvoj..
Ďalšie dôvody sú jedlo, spánok atď.. Môžem to tu písať do nekonečná. Proste ja mam fakt plno dôvodov prečo neísť, aj kvôli jej partnerovi, ktorého nemusíme ja ani muž, všetci tam budu Maďari a ja viem tak 2 slová po maďarsky, a neverím ze sa budu len kvôli mne baviť po slovensky. Hovorím mužovi, chod sam, a on ze no uvidím.. Keď mu tieto dôvody poviem, povie ze je to za mesiac a ze sa porozprávame potom.. Jemu ide hlavne o to aby ho videla jeho rodina, no ja stále tvrdím ze dvere majú otvorené, môžu prísť...je mi ho aj ľúto, lebo vidím ze ho to serie ako na tom sú, ešte keď my sme úplne iní, myslím moju rodinu.. My sme stále spolu, držíme spolu, píšeme si, voláme.. Oni si zavolajú raz za týždne a ideme sa tu rodinkovat.. No ja neviem.. Chcem počuť vaše názory ☺️

Strana
z6
antilop1
16. júl 2023

Dôvody chápem. Rozpísané ale ako výhovorky. Možno si skús ku každému bodu urobiť plán ako by sa to zvládlo. Ak sa aj rozhodneš ísť tak chod s tým že nech je to akékoľvek zle (možno sa prekvapis) tak si to urobila pre rodinu.

simca06022011
16. júl 2023

Samozrejme ze by som išla. Všetko čo opisujes sú pre mňa priam smiešne dôvody.

sim_simonka
16. júl 2023

Ja len idem reagovať na tvoj priblbly komentár typu: ,, Možno tu niektorým ženám sú u prdele ich deti typu - nejak vydržia-no mne nie”…áno, je mi strašne u prdele moje ročne dieťa, ktoré od jej 2 mesiacov každé ráno a poobede vláčim v aute či sa jej to páči alebo nepáči, lebo musím staršieho odviezť a doviezť do školy. Cesta tam aj spat trva cca 45 minút, keď je dobrá premávka. Takze niekedy stačí premýšľať kým niečo povieš. Či podľa teba radšej starší nemá chodiť do skoly aby ta mladšia mala pohodlicko?
V živote to ale nefunguje tak, že každý bude okolo tvojho decka chodiť ako v rukavičkách. Čím skôr ho na to pripravis, tým lepšie to bude neskôr znášať. Potom nám tu vyrastá generácia tupcov, co ledva zmaturuje a myslia si že im patrí svet. A možno aj preto, lebo rodičia vždy všetko podriaďovali im.
Ja teraz nechcem vyzniet ako krkavčia mater, svoje deti milujem a tiež sa snazim aby boli v prvom rade spokojne ony. Ale sú situácie, kedy sa musia prispôsobiť zasa ony nám.
Keď mala dcéra 2-3 mesiace, tiež sme boli na svadbe svokre. Tiež cca 30-40 ľudí, cca 30 minút cesta autom. Kojila som, ak bola hladná tak som sa zavrela do jednej miestnosti (tu boli majitelia podniku veľmi nápomocný a mohla som malú nakŕmiť v sklade, na stoličke…inak by som šla do auta). Svadba bola v septembri, počasie super. Mala nám zaspala vonku na terase v kociku, ani neviem kto ju vozil a ja som sa v klude najedla. Za mna, vydarená akcia, ako tu už odznelo, aspoň som nemusela ja kmitat okolo návštevy, pekne sa to odbilo všetko naraz a ešte aj zadarmo 😀😀 ja som s malou odišla asi o 20:00, muž ešte ostal oslavovať. Stačí z toho nerobiť drámu, ani sama nevieš ako sa drobci vedia prispôsobiť. Hlavne byt v pohode

lunademonica
16. júl 2023

Cestu si mozete rozlozit na 15 a 15 min, nech si drobec oddychne, pokuka niekde na odpocivadle...
Na svadbe sa mozes drzat dalej od ostatnych, napr na ihrisku, alebo kocikovat po okoli. Ukazes maleho a vzdialis sa, len nech ho nechytaju po tvaricke, budu na neho dychat, ja viem, aj pre mna bolo neprijemne ist medzi vela ludi s miminkom ale uz nema 3 ale 6m, na chvilu to zvladne a potom sa vzdial, povies, ze je rozruseny a vsetci to pochopia (a keby aj nie...) No a mozte aj skorej odist domov, ved muz ti povedal, ze je ochotny odist ak bude malemu zle tam. Ja by som sa asi ukazala na chvilocku byt tebou...
Pripadne sa porad s pediatrickou, a povie ti, ci je to ok.

klaridka
18. júl 2023

Ty máš 1505 dôvodov , prečo tam, nechceš ísť. No očividne sú to všetko také dôvody, aby si si presadila svoje predstavy. Či svoju rodinu nenavštevuješ? Vieš, aby Vás tam náhodou nebolo veľa, nebol príliš hluk malý nebol "nervný" ... Prípadne, cesta za Tvojou rodinou, z ktorou vychádzate dobre, by mohla byť preňho stresujúca, dopotí sa, bude teplo, môže od niekoho z nich ochorieť....
Tvoj manžel má zrejme dôvod, prečo mu záleží na tom, aby ste tam išli spolu, ako rodina, tak je na mieste, aby si ho podporila a zúčastnila sa tam s ním, či nie? ❤

lucky_k
18. júl 2023

Hľadáš výhovorky prečo neísť, väčšina z nás tu má malé deti, i náročné i menšie a pol hodina v aute je nič...si precitlivelá, čo je na prvorodičku typické ... ukludni sa a teš sa na veselku... predpokladám, že keby išlo o tvoju rodinu, dovolenku či výlet, bolo by to v poriadku...

Strana
z6