icon

Svadba mojej svokry

13. júl 2023

Ahojte. Poraďte co by ste robili vy. Moja svokra sa ide vydávať teraz na konci augusta. Bude to svatba vraj v nejakej restike kde bude aj terasa. Cca 40 ľudí, len rodina. No problém je ten, že mám 5 mesačného syna, vtedy bude mať 6 mesiacov, a absoutlne tam nemám chuť ísť aj kvôli sebe, ale aj kvôli nemu. Dôvodov mam asi 100, no muž je len taky ze chce aby ho jeho rodina videla. To prečo ho doteraz neprišli pozrieť nekomentujem... A ze ak bude umrncany, pôjdeme domkv.. Ale, svatba je asi pol hodina od nás, čiže 1.dovod je cesta, moje dieťa reve ako pavian keď je v aute, a ešte k tomu keď bude teplo...
2.dovod je aj jeho rodina. Nemáme zle vzťahy, no pokiaľ sa my neunuvame prísť s malým, oni neprídu.. No svokra hej raz za mesiac🤣 ale ostatní chcú nech chodíme my.. Co som jasne povedala ze s mesačným dieťaťom nebudem cestovať do dedín kde bývajú.
Ďalší dôvod je ze malý mal rsv keď mal 10 dní, a dr mi odporúčala aspoň do pol roka sa vyhýbať veľa ľuďom atď.. A keď týmto argumentujem, tak ze už bude mať pol roka, že je to v poriadku 🤷‍♀️
4.dôvod je ze keď je medzi veľa ľuďmi, hluk, atď je nervny taky nesvoj..
Ďalšie dôvody sú jedlo, spánok atď.. Môžem to tu písať do nekonečná. Proste ja mam fakt plno dôvodov prečo neísť, aj kvôli jej partnerovi, ktorého nemusíme ja ani muž, všetci tam budu Maďari a ja viem tak 2 slová po maďarsky, a neverím ze sa budu len kvôli mne baviť po slovensky. Hovorím mužovi, chod sam, a on ze no uvidím.. Keď mu tieto dôvody poviem, povie ze je to za mesiac a ze sa porozprávame potom.. Jemu ide hlavne o to aby ho videla jeho rodina, no ja stále tvrdím ze dvere majú otvorené, môžu prísť...je mi ho aj ľúto, lebo vidím ze ho to serie ako na tom sú, ešte keď my sme úplne iní, myslím moju rodinu.. My sme stále spolu, držíme spolu, píšeme si, voláme.. Oni si zavolajú raz za týždne a ideme sa tu rodinkovat.. No ja neviem.. Chcem počuť vaše názory ☺️

senta_sofia
15. júl 2023

Isla by som podat ruku k uradu, ci kde budu mat obrad a domov. Taky kompromis.

mikadooo
15. júl 2023

Išla by som svojej svokre na svadbu. Aj s jej vnukom. Keď bude malý počas obradu vyvádzať, šup3 do kočíka a pred kostol/úrad. Počas hostiny detto. Na hostine by som vydržala toľko, koľko drobec nebude rušiť ostatných. Ak by bolo zle, zas šups von a budeme sa kočíkovať, až kým ofic. časť neskončí. Potom by som šla za novomanželmi, popriala im to najlepšie a ospravedlnila sa, že musíme ísť domov, lebo malý je nesvoj a musí ísť spinkať, ináč bude len horšie s ním. Dohodla by som sa vopred s manželom, že keď príde táto chvíľa, tak pôjdem s malým domov taxíkom. Alebo nás hodí on, ak je s tým ok, že dovtedy nebude piť a potom nech sa naspäť odvezie taxíkom a potom už môže hodovať až do rána.

marsmykkok
15. júl 2023

Ja by som išla, patrí sa. Na obrad a nejaké 2 hodiny a potom domov bud sama alebo s mužom, nebudem do piatej ráno ak mám malé dieťa. A máš 2 varianty, ísť s dieťaťom alebo na nejaké 4 hodiny aj s cestou ho nechať s mamou tvojou napríklad a ísť na obrat len a na 2 hodiny na hostinu a potom domov, že musíš byť pri dieťati.
Ja si úprimne myslím, že ak zoberieš dieťa, prereve to všetko, lebo dieťa cíti emocie matky a ak tebe sa tam tak nechce a budeš otrávená, nesvoja, dieťa nebude tiež happy. Teda volila by som skôr alternatívu ísť na chvíľku bez dieťaťa, nech aspoň ono chúda nemusí nasávať tie tvoje negatívne emocie voči rodine manžela a ženy čo porodila tvojho manžela a otca tvojho dieťaťa. A že nechodia sa nečudujem, si myslíš, že necítia ako ich máš rada veľmi? To človek nemusí povedať priamo, že Vás neznášam, ale človek to cíti že nie je vítaný...

fergiea
15. júl 2023

Nech sú dôvody akékoľvek, vzťahy akékoľvek, o ktorých viete iba vy doma, išla by som na svadbu a ukázala tak podporu svojmu mužovi, ktorého milujem. Všetko sa dá zvládnuť, keď človek chce. Držím palce.

mery333
15. júl 2023

Slovenská múdrosť hovorí:
"Kto chce hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody".

miskajankova
15. júl 2023

Ja Ta uplne chapem tiez mal syn virus ked bol mensi a tiez som sa vyhybala navstevam.Bala som sa aby sme zas neskoncili v nemocnici .Aj unava stres predca prvorodicka sa uci zvladat vsetko okolo dietata.Ja by som poslala len muža.Ale teda ak by som videla ze maly zvlada cestu tak potom na hodinku by som sla aby som si to nevycitala ze som nesla.

pink_lady
15. júl 2023

Autorka ja ta kus chapem, mám 2 deti prve sa vozilo rádo od začiatku a toto dalšie je horor a to už má 2 roky a nezlepsuje sa to ale zhoršuje...Lebo už je aj velký a Ked vidí sedačku tak řev a vzdor - muž ho tam raz polhodinu dával. my cestu TN -nm sme museli 3x stát lebo reve tak že sa až zajakava cerveny spoteny ugrcany a už sa aj odopina. Nie nefungují hračky alebo tablet, občas mobil. Ked bol vo
Vajci riesili sme to tak že uspali sme ho na rukách a tak dali do auta ale zas nikdy nepospal moc. Ale aj tak nás zajtra čaka 5h cesta tak ked budete pocut zjapat dieta nevolajte prosím sociálku 🙈😁 mám z toho stres že asi ani spat nebudem

hortenziaj
15. júl 2023

uprimne, pre mna je najdolezitejsie dieta, jeho pohoda.je este male, ono z tej svadby nebude mat nic, ni z tych ludi tam, takze aby ono trpelo tu cestu, ked sa ti v aute az zadúša mi pride zbytočne trapenie dietata.a neverim ze by hocijaka zena tuto co pise by sla ak by malo ich male dieta takto trpiet. a za druhe, chodit na akcie s takym malym dietatom,to je len rpe ostatných, to dieta si prekladaju z ruky na ruky, maju ho ako malu opicu, nevadi ze reve, vsak s anauci, musi byt bez mamy aj...zazila som, a nikd yviac, odvtedy bud nejdem alebo s nosicom s takym malym dietatom. toto nepochopim ,ako ti ludia beru to babo ako nejaku babiku s ktorou sa chcu vytesit aj napriek tomu ze sa mu to nepaci.
takze autiorka, urob to tak, aby bolo tvoje babatko v pohode s tym, proste ak teraz nechce cestovat a nepaci sa mu to, nechaj ho tak, chodte kocikom vsade, a cesty len najnutnejsie, ono s ato zmeni o par mesiacov a nebude mu vadit cestovanie a budes mat za sine moznosti. a nech manzel ide sam ak chce ist

vieronika14
15. júl 2023

Isla by som

elisebah91
15. júl 2023

Išla by som a pripravila si plán, rôzne varianty a podľa toho čo príde reagovala b ten deň...ide o MAMU tvojho MUZA...to vážne chces pripraviť svojho drahého o takúto životnú udalosť? A že chcú vidieť dieťa rodina ktorá sa nerodinkuje? Je super že ty máš zo svojou super vzťahy, ale sú ľudia ktorým stačí naliať raz za tri týždne a sú a tým im, nepotrebujú byť tak často atakovaný správami ako žijú a čo majú nové...stačí im to takto...takže práveže keď ho chcú vidieť a spoznať tak sa rodinkuju v ich vztahovo-socialnom pomere, nie v tvojom(ty potrebuješ asi častejši kontakt)
Cesta 30 minút, to ako ani nerieš...tak bude dieťa na prsníku, s cumlom..alebo na rukách...alebo čo..my sme tak neraz cestovali, lebo tiež že niekedy niečo potrebovali(dr, kontroly)a deti antiautove

cervenaruza123
15. júl 2023

Ja ta chapem, moja mala revala v aute odkedy sadla az kym sme nevystupili a bezne sa aj povracala cestou. Ked sme mali ist niekde len 10 minut, sme sa na to pripravovali pomaly par dni, aby sme casovo vsetko zladili tak, aby to zvladla. Bezne som skoncila komplet ovracana alebo sme sa zasekli niekde na kraji cesty, ona sialene revala a nevedeli sme ani ist dalej ani sa vratit. Nedalo sa "vydrzat", ze nech si place, lebo bud zacala strasne vracat alebo mala problem sa nadychnut kvoli placu. Kto nezazil, nepochopi. Teraz ma 2 roky, uz sa to da, ale kazdu cestu som nervozna a presne viem, kedy jej je uz zle a musime zastat a oddychnut, inak chyti aj teraz zachvat placu a bude vela vracat. Ale uz aspon dlhsie vydrzi ako kedysi.
V lete nam pomahalo, ked sme dali plienku do sedacky a tak ju, plienka vsala pot a nebolo jej az tak horuco, tak neplakala az tak. Kde sa dalo, chodili sme vlakmi, autobusmi, ale vtedy bola korona, tak sme to ani nemuseli tak riesit nastastie. Na vylety sme chodili len po okoli.
Neviem ako by som riesila vasu situaciu. Asi by som si zvazila, ze ci teda keby slo o moju mamu ci sestru, ci by som tiez nesla. Uprimne, sama pred sebou. Ja by som asi mame a sestre sla, takze by som sla aj svokre. Pokial by bolo fakt to cestovanie az take strasne, ze ani vlastnej mame by som nesla, tak nech ide len muz. Tie rodinne stretavky su casto nanic, ale zase maly by mal z toho celkom zazitok, ked by ste tam uz boli. Len to cestovanie no, zase kvoli polhodine sa vam neoplati cestovat. Vlakom alebo nejak inak sa neda ist? To by bol ideal. A ked vsetci maleho uvidia, budete mat od tych reci aj pokoj.

inak2022
15. júl 2023

Nejdem ti písať názor autorka, si dospelá žena, rozhodneš sa aj bez modrého koníka. Ale akože ženy, môžete sa hanbiť. To vyjadrovanie a správanie jedna ku druhej. Zvraciam....

alieeenka13
15. júl 2023

Vždy si nájdeš dôvod, prečo tam neísť kľud, náhod sa a ideš a život a dieťaťom nekončí normálne sa funguje s oslava mi a pod. Ja som bola s mojím 2. Dieťaťom má svadbe brata, keď mal 3 týždne. Ale samozrejme by ťa mali chápať, ak tam neprídeš, no na druhej strane hovoríš, ako nemáš naj vzťahu, no týmto ich moc nebudujes a stačí tam prísť na hodinku a ideš domov

0silvia0
15. júl 2023

Tak vies ako, to su take zdvorilostne kecy ze chceme vidiet batola. Kazdy sa na sekundu pozrie a berte si ho...
Urob tak ako citis. Su matky, ktore su velmi napojene na deti a nechcu im sposobovat ziadne stresy a potom su matky, ktore sa nenechaju dietatom obmedzovat a ziju a funguju.

elzika
15. júl 2023

Kto chce, najde sposob. Kto nechce, najde dovod.
Ty mi prides, ze tam ozaj nechces ist a hladas milion 5 dovodov. Ale je to svadba tvojej svokry, tak by si sa ozaj mala zatat a ist aspon na chvilu. Potom povedz muzovi, nech vas zoberie domov a on sa bavi trebars aj do rana 🙂

fajnova
16. júl 2023

@0silvia0 no presne. Nechápem, prečo si maminky myslia, že ich dieťa je niekto výnimočný, koho chce každý vidieť, stat nad ním niekoľko hodín, ochkat a jajkat a nosiť ho na rukách. Prosím vás, vychladnite. Naozaj tí ľudia chcú byť len slušní, pristaviť sa, prehodiť pár fráz a ísť si po svojom. Skutočne nikoho nezaujímaju pokroky vášho mesiáša, koľko papá, spinká, kaka. keby sa nepristavili, zas by bolo zle, že si ho nikto nevšíma. Ani tak, ani tak. Toto vidno aj tu na koniku, ako vseeeetci na dieťa pozerajú, chcú ho vidieť a vypytuju sa a maminku to veľmi obťažuje 😁 no jasné...

zomby
16. júl 2023

@simik22
@pribinak nejdem a hotovo , môže sa svokra aj muž na hlavu postaviť ,výhovorky si pre neschopné ženy

pribinak
16. júl 2023

@zomby s časti máš pravdu, ale ja by som sa nechcela správať k svojmu manželovi štýlom “môžeš sa aj na hlavu postaviť” lebo je otázka času kedy mi to vrati

A potom tu píšu ženy akí sú muži hrozní a ako oni trpia, ale často to má práve takéto pozadie, že “mizes sa aj na hlavu postaviť”

rhodesian
16. júl 2023

@autorka pokiaľ ísť nechceš, nechoď. Ty tam budeš nervózna a TVOJE dieťa bude nervózne z toho že si nervózna Ty 🙂
Ja by som nešla ani keby sa chlap postaví na hlavu a posúva sa ušami. Ty sa budeš musieť starať o dieťa (v tom lepšom prípade) v tom horšom? Svokra si ho "hrdo" zoberie do rúk a bude chodiť od človeka ku človeku sa chváliť svojim vnukom. Sama si povedala ze dvere u vás majú otvorené, naozaj ťahať pol ročne dieťa niekde kde je 40 ľudí, na svadbe sa pije 🤦‍♀️ ja mam ročnú slečnu a nešla by som. A ešte by mi bolo aj 3-5 niekomu vysvetľovať prečo. Lebo som sa tak rozhodla 🙌

bimbambim
16. júl 2023

My sme s dieťaťom sli v aute hodinu tridsať z ktorého prespala 20 minút a zbytok prerevala.A podľa mňa hľadáš iba výhovorky.Chojte aspoň na obrat pre pokoj v rodine.Som.zvedava ako by si penila kebyže sa vydáva tvoja mama a tvoj muž by nechcel ísť s dieťaťom na svadbu.Vsak tam nemusíte byť do rána.So synom sme boli síce nie na svadbe ale na oslave narodenín v reštike mal pol.roka zobrala som kočík fkase plienky vodu som poprosila obsluhu nech mi na mlieko uvaria najedol sa .Kým bol hore tak putoval z rúk do rúk prezabavali ho všetci keď bol unavený kočík bol k dispozícii

0silvia0
16. júl 2023

@fajnova ze mesiasa🤭
Ale pravda, netreba to tak prezivat.

danieladugard
16. júl 2023

ak dieta ma problem s cestovanim a je to len ta polhodina.. ak sa da, dam ju niekomu na strazenie na par hodin a idem sama s muzom. Ma 6 mesiacov. Nie je to novorodeniatko. Alebo - ide tam autobus/vlak? Da sa z cesty trochu ubrat? Manzel by prisiel k zastavke a islo by sa autom menej.

marika6
16. júl 2023

Nase deti vrieskali v aute dovtedy pokiaľ sa nepustilo cd Spievankovo, to cucali. V kuse to išlo aj keď išiel muž sam autom až to bolo smiešne keď sam vystúpil z autá a tam detské pesničky

zoeeoz
16. júl 2023

Argumenty trosku trapne..tak nech ide muz bez teba a ty sed doma na zadku, 6m dieta bez maminky 2-3h vydrzi aj ked je kojene, ak nie tak este viac🙂

autor
16. júl 2023

Ženy nečítala som si všetko, len tieto co sú posledné, a popravde urobila som chybu niečo sem písať, tu ženy píšu o mne aký som hrozný človek z jedného príspevku (ok beriem), hovoria chudá dieťa, chuda manžel, stali sa tu z nich psychologicky a neviem co všetko ešte, najlepšie poznajú situáciu rodinnú, zdravotnú atď..
Mne je len zle z toho koľká faloš tu je, ja som nikde nenapísala ze svokru nemusím, ani jeho rodinu, strašne mam rada jeho starých rodičov proste mame dobre vzťahy, to ze nemám záujem sa ísť rodinkovat s rodinou mne a mužovi neznámemu chlapovi ktorý urobil veľa zlého (aj tak si ho ide svokra brat, jej vec, beriem) už je zle. To ze som mala dieťa choré a skoro mi zomrelo, mam sa vyhýbať ľuďom, a áno bojím sa aby neochorel, leno aj sople mu môžu ísť po stopom času na pľúca a môže to ísť do niečoho horšieho, to u mňa najviac rezonuje a áno aj ta cesta, pre niekoho vtip ze pol hodina, pre mňa pol hodina nervov ked mam červené dieťa ktoré zmodrava a odpadáva.. Niektoré ženy by išli aj kvôli tomuto ja neviem, asi sa najesť, zabaviť, ja sa pozerám na neho. Potom tu boli postranné fakty, to ze si neželám aby ho nadrapovali, nie je to opica v cirkuse, proste ale ženy si zoberú len to chcú. Ale beriem im to, nech si myslia o mne co chcú, nech hovoria o mužovi ze je chudák, o mojom dieťati. To svedčí o nich, nie o mne. Týmto to uzatváram, ďakujem ktoré ste normálne poradili, možno s prestávkami by to šlo, neviem neskúšala som. Rozhodneme sa obaja asi par dni pred, nejdem to riešiť, vidím ze sa dieťa mení zo dňa na deň, o mesiac z neho bude už dospelák možno aj cestu lepšie zvládne ako pred pár týždňami 😁

majulino
16. júl 2023

Sú to hlúpe výhovorky. S dvojročným a 5 mesačnou som cestovala 100km aby sme prišli na oslavu 50. Bolo 80 ľudí a vonku 33. Zvládli sme. A tiež som polovicu z tých ľudí nikdy nevidela a zvyšnú časť som veľmi nemusela.

zomby
16. júl 2023

Vy neviete čo chcete , ste rozmaznana ,seďte doma na zadku to urobíte službu všetkým ,ja moju svokru a jej bandu nemusím ,manžela milujem aj naše deti ,švagrinej nemusím ,sama pretvárka a faloš ,takže Vy si prv usporiadajie v hlave a potom sa pýtajte

aurora33
16. júl 2023

Akoze autorka, strašne preháňaš a zvelicujes. Fakt radšej seď doma.

marsmykkok
16. júl 2023

Autorka A na to ísť bez dieťaťa, pol hodina cesty tam, hodina obrad, 2 posedieť a pol hodina cesta domov, teda 4 hodiny dokopy čo povieš? Muž nech ostane aj do rána, ty pôjdeš sa postarať o dieťa. Prečo to nejde? Nech je dieťa zatiaľ s tvojou mamou, sestrou alebo niekým podobným komu dôveruješ. Ak vieš, že dieťa nezvládne cestu, dav, nie si fakt povinná ho brať ako rekvizitu alebo atrakciu svadby. A keby sa pýtali kde je dieťa, vyhovorte sa, že napríklad malo trocha zvýšenú teplotu a nechceli ste ho brať a ak daná osoba chce ho vidieť, nech Vás príde pozrieť. Pravdu by som nevravela, že nedáva cestu, nech nemúdrujú,že je to len kúsok, skúsenosti svoje ako to naučiť ho a tak... Chod hlavne kvôli mužovi na chvíľku, ak sa tam neukážeš, bude ho to trápiť. Rodinu si nevyberieme, ale sú proste udalosti ako svadby, pohreby kde sa patrí ísť ak si blízka rodina, hoci nie sú tvoja krvná skupina.

fergiea
16. júl 2023

Tak ale nerozumiem, na co sa človek chce v takýchto veciach radiť na modrom koniku? Veď sami uvidíte, čo ako bude a je to len na vás dvoch, ako sa rozhodnete. Tu môže 1000 žien napísať uplne niečo iné. A v dnešnej dobe sa dalo očakávať, aké reakcie pridu od žien. Veď to vidíme vsade 🤷‍♀️