Svadba na úrade
Ahojte baby, tie ktoré ste mali poslednu dobu svadbu na úrade s tým ze jeden z vás tam ma miesto trvalého bydliska a druhy v inom okrese koľko ste prosím platili? Nerozum tomuto textu co je uvedeny na stránke našej matriky co to je za poplatok, no debilka som, ostane poplatky sú tam pekne rozpísané co sa týka cudzincov alebo keď chcete obrad mimo hodín atď... Ale toto? Co to je za poplatok? 😅
"Mestské zastupiteľstvo schválilo: uznesením racionalizáciu občianskych obradov a slávností Zboru pre občianske záležitosti pri Mestskej rade" v čiastke 70,00 € , ak aspoň jeden zo snúbencov má trvalý pobyt na území mesta a v čiastke 150,00 €, ak ani jeden zo snúbencov nemá trvalý pobyt na území mesta.
My chceme len rýchlovku podpísať a ísť, žiadne šaty, kvetiny, obrúčky, vykecavacky.. Max 5 minút, ak sa bude tak dat. Ďakujem za Vaše postrehy
Takú určili cenu. Keď budeš chcieť zapísať vklad nehnutelnosti do katastra tiež nebudeš zisťovať co obsahuje ta suma,ktorá sa platí za to. Keď pôjdeš ku kozmeticke.. tiež ma stanovené ceny za služby. Keď si kúpiš topánky, tiež nezistijes prečo ta cena je taka a taka..co všetko zahŕňa ...
tiez sme sa brali na radnici, myslim, ze min. 4 zriadenci mestskeho uradu tam pri obrade su, to nie je len o oddavajucom, niekto pusta hudbu, niekto usmernuje svadobcanov... a to, ze ty to na svojom obrade nechces, to je tvoj problem, ti ludia tam budu robit sobase cely den, takze tam budu tak ci tak
@zojazoja ved hej ale aj tak ma to zaujíma na čo by mali ísť nase peniaze a co všetko je v tom poplatku
V poplatku sú všetky náklady spojené s obradom plus možno nejaký zisk navyše..lebo zadarmo ani kura nehrabe. A nie je ich málo. Ja ti tiež nepoviem prečo máme cenu služby v práci takú a takú..do toho zákazníkov s prepacenim prd..to sú naše interne záležitosti..ponuku ti dali..ber alebo neber..ale nie sú povinní ti hlásiť na základe čoho určili takú cenu..nie sme v Arábii na trhu
@klarissa25 no dobre ale keby v inom meste nebol alebo bol nižší tak si spravíme výlet a vezmeme sa tam, thats the point, čakala som ze niekto napíše že oni nič také neplatili
@zojazoja vezmem tam kde nebudeme platiť nič, čakám ci sa mi nikto ozve ze ich mesto ich nezdiera 🤣
Zbytočne vyhodených 70 eur? Chceš svadbu z praktických dôvodov, tak za to zaplatíš 70 eur.
Kde nebudete platiť nič? A Na tejto planéte sa chcete brat?
Väčšinou je to tak ze tam kde sa idete brat musí mať aspoň jeden trvalý pobyt a potom je to zadarmo...takže ak pôjdete inde a nemáte tam trvalý pobyt určite to nebudete mať zadarmo
V žiadnom meste nebudeš platiť nič. Pochop to. To sú poplatky platné všade na Slovensku. Ak to vnímaš ako zdieranie, tak sa neberte. Asi tie praktické dôvody nie sú také podstatné, keď nie ste ochotní zaplatiť 70 eur.
@klarissa25 ved aspoň jeden, ale u nás zjavne nie, takže ešte ostáva druhé mesto
No ved pozri sú na nete aké sú poplatky vrámci vašich miest TP, či máme my pozrieť?
@melanta ja som zgrlana odjakziva, hold mam to v povahe ze chcem vedieť načo idú moje peniaze, daňové odvody, keď platím za tovar či je toho hoden, porovnávam zloženie verzus cena, náklady, etc... Pomer výkon atď atď...aj hypo sme vyberali tam kde nám dali naj ponuku, ak iné mesto dá lepšiu lacnejšiu ponuku spolu s cenou benzínu tam a späť tak beriem
to ako vazne tu robis takyto cirkus pre 70e za obrad? pises, ze zarobis 9e/hodinu, to mas za jednu smenu odpracovane. Ide o celkom vazny krok v zivote a tebe je luto 70e, fakt nechapem 🙈
@klarissa25 kľudne nechcem sa mi hľadat, ak mám ľudí čo mi to spravia zadarmo prečo nie 😉... Treba efektívne využiť ak sa niekto ponúka, ja zatedy využijem čas inak
nemyslím, že tento 70/150 eurový poplatok je všade, takže pre začiatok skús tú matriku, kde má trvalý pobyt ten druhý z vás (teda ak chápem správne, že máte každý inde). Ak by ste mali niekde inde (mimo TP vás oboch), tak minimálne ten 20 eurový poplatok z tabuľky by sa na vás vzťahoval. Ja som zo zvedavosti mrkla, čo píšu na matrike mesta, odkiaľ pochádzam, a je tam, že sobáš je bez poplatku v určené dni (1x do mesiaca), ale ak si pár vyberie iný dátum, tak vtedy je 20 eur príplatok.
Stačí pozrieť na matriku toho druhého tp a keď ani to ti nebude vyhovovať tak hľadaj ďalšie mestá v okolí, neviem prečo by to mali ženy na MK robiť za teba.
tieto poplatky su dane zakonom 1445/1995 Z.z. o správnych poplatkoch.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1... časť Vnutorna správa, Položka 18. takže mestské úrady si ceny necucajú z prsta, ale je to dané zákonom SR.
Keď chceš sobáš bez kecov a muziky, tak ho budeš mat. Potom neplatis za kecy a muziku, čo je ta časť "zbor pre občianske zalazitosti" bude tam len matrikarka a sobasiaci, ktorí to majú v pracovnej náplní.
A racionizacia znamená, že týmito poplatkami obmedzia počet sobášov, pri ktorých sa poskytuje "kultúrny program" alebo poplatkami dosiahnu rovnováhu medzi nákladmi na kultúrny program. Pretože, tých čo tam kultúrny program robia, musí niekto zaplatiť. Bud obec alebo snúbenci.
Keď pôjdete tam, kde ani jeden nená trvalý pobyt, tak zacvakate tiež (a možno aj viac ako 70 eur)
Pochop, že nie je to nikde zadarmo (energie, ľudia, čo tam byt musia, sobasiaca osoba, príprava miestnosti)
To, ze ty si "zgrlana" to je už bohužiaľ tvoj problém, to ľudí na úrade vôbec nezaujíma, okrem toho, vydávať sa ideš ty, takže nechápem prečo by ti mali cudzí ľudia niečo niekde hľadať..
. A nie, aj keby neboli básničky, pesničky a "vykecavaký" aj tak poplatok zaplatíte. Hotovo, čomu nerozumies?
Proste je to za to ze vás niekdo odda niekto to proste podpísať musí ci už chceš básničky alebo nie a za to si z účtujú 70 € prísť tam musí takže tak

@nelca84 nie ja nepracujem zadarmo mam cca 9€ na hodinu, isto nie 20-70 ( neviem aké majú náklady na par kusov papiera a modrej tuhy v pere, zazatie svetla, a odomknutie dverí, cestu do práce nerátam za tu som není ani ja platená)