icon

Svadba - nezáujem snúbenca

gitka1808
22. mar 2022

Ahojte 🙂 chcela by som vedieť Váš názor. Plánujeme svadbu. Snúbenec sa na plánovaní vôbec nepodieľal, nemal záujem, že si mám urobiť ako chcem. Aj keď ma to veľmi mrzelo lebo môj názor bol, že takú udalosť by sme mali plánovať spolu. Vravím si,OK, má toho veľa v práci. Povedala som, že treba ísť kúpiť obrúčky. On na to, že on nikam nejde, mám ísť kúpiť sama. To ma už dorazilo a nemám už vôbec naladu na nejakú svadbu, tak som sa rozhodla že bude mala svadba - skôr len taka večera. Samozrejme sa do toho zamiešala jeho mamina, naložila mi, že kedy ma ísť keď je stále v práci (pondelok-piatok), že ho nechápem, že mam byť šťastná lebo si môžem urobiť svadbu podľa svojich predstav a že svadba bude normálne veľká lebo inak to ani nemusí byť svadba, môžme ísť len sami na úrad...zložila. Snúbenec ma obvinil, že kvôli mne je jeho mama a rodina nešťastná, že ich nemám rada. (To si ja ale nemyslím)
Ako prebiehalo plánovanie svadby u Vás ? Zapájal sa do toho Váš snúbenec ? Ja už som z celej situácie znechutená… vôbec sa netešim.
Ďakujem 😇

Strana
z2
7lenka11
22. mar 2022

@lilyianka súhlas, obrúčky by sa patrilo ísť aspoň vyskúšať :D hovorím len o tom, že v prvom rade by si autorka mala sama pre seba vyhodnotiť správanie svojho partnera.. lebo ak je to leňoch lenivý, čo nepohne zadkom, ani keby dom horel, tak potom sa asi zbytočne rozčuľuje a je len na nej, ako naloží so životom s takýmto človekom...
inak moja kolegyňa aktuálne plánuje svadbu, a teda jej nastávajúci bol naozaj len vyskúšať oblek a obrúčky, všetko si inak rieši sama... ale zase jej to vyhovuje, ona je veľmi organizačný typ a chce to mať podľa svojich predstáv, nedá si do toho nikým hovoriť

simca06022011
22. mar 2022

Keby mi chlap povedal, ze nejde so mnou kupit prstene, tak ziadna svadba nebude. Kupila by som si v meste tak nanajvys kufre a pobalila sa a zbohom. Neboj, keby prisla ina, ktoru si naozaj chce vziat, nohy by si isiel polamat ako by letel prstene nakupovat. To ze neplanuje svadbu v style vyzdoba, kvety ok.. ale tak jedlo, program by aj jeho malo zaujimat. Budu tam aj jeho hostia. Takto to je na svadbu vo dvojici na urade :D na co riesit viac... kto vie ako by sa jeho rodina tvarila :D

dorkany
22. mar 2022

A ak na to pozrieš reálne, čo si mysliš? chce mať svadbu?
lebo podla mna určiťe NIE! tak ako píše (retatka), otvor oči..... a hlavne od parnera preč z toho nebude nič dobre, keď už teraz je to také, aké je...

misulienkamisa
22. mar 2022

Vieš čo u nás to bolo tak, že vlastne môjmu drahému to bolo jedno v tom smere, že chcel aby som to mala podľa seba, samozrejme keď sme niečo riešili riešil aj on, obvolával a tak ale čo sa týkalo detailov to nechal na mňa že predsa len som žena tie to majú skôr vysnené 🙂

gitka1808
autor
22. mar 2022

@zuzanka.zuzu nie, toto je môj úplne prvý príspevok. Ale teda viem, že asi nie som sama čo ma taký problém 🥲

gitka1808
autor
22. mar 2022

@natalienka12 práveže netlačím, práveže ja som sa predtým nikdy o svadbe ani nezmienila, sám od seba ma požiadal o ruku. Dokonca som navrhla aby sme svadbu odložili o rok… s tým nesúhlasil lebo on sám svadbu ako takú chce.

hopsadobrandejsa
22. mar 2022

"Vravím si,OK, má toho veľa v práci. Povedala som, že treba ísť kúpiť obrúčky. On na to, že on nikam nejde, mám ísť kúpiť sama."

Svadby su velke udalosti skor pre zeny nez pre nas muzov, ale ja suhlasim s babami, ze toto urcite v poriadku nie je.

Toto je inak pre teba maly pohlad do buducnosti ako to medzi vami bude fungovat. To, ze je pracovne vytazeny chapem a je to OK lenze vo vztahu je potrebne hladat kompromisy a riesenia a nie sa odut jak maly chlapec a povedat "urob si sama".

Robi sa ta svadba pre teba ci pre Vas oboch? Mal povedat, ze ma momentalne toho vela a spytat sa ci to nemozete presunut o tyzden alebo tak a nie vykaslat sa na teba.

Sama musis vediet ci si chces takehoto chlapa vziat, ale minimalne z pribehov co si tu precitas tak svadba obvykle taketo problemy len prehlbi. Chlap jak je zenaty tak to uz berie, ze je proste za vodou, zena sa nikam nechysta a vsetko co sa jemu nebude chciet robit bude tebe vesat na hlavu a racionalizovat to faktom, ze je zaneprazdneny v praci a ze musi tazko makat aby si ty mohla byt na materskej a podobne keci.

"Samozrejme sa do toho zamiešala jeho mamina, naložila mi, že kedy ma ísť keď je stále v práci (pondelok-piatok), že ho nechápem."

....a toto je uz len klinec do rakvy. Svokra ktora neda na synacika dopustit. Nielenze manzel bude s tebou narabat, ale ked mu bude tazko tak sa pojde zdoverit mame a nasledne dojde svokra ktora zjazdi teba.......double trouble.

Toto ti veru nezavidim. Osobne dufam, ze tu svadbu raz neolutujes pretoze toto urcite ok nie je.

gitka1808
autor
22. mar 2022

@michaela789
@michaela789 žijeme spolu a doteraz sme fungovali v pohode. Áno, na tú faru šiel so mnou, mali sme tam dohodnutý termín stretnutia.

jana121212
22. mar 2022

@gitka1808 on chce svadbu alebo jeho mama chce aby mal svadbu? Byvanie mate ako do buducnosti poriesene? Na tom sa podiela a viete sa zhodnut? Alebo uz spolu byvate? Nezasahuje vam jeho rodina do zivota? V inych veciach citis, ze ma zaujem?
Podla mna je dolezite, ako si nadstavena ty. Su zeny, pre ktore by to nebol problem, spravili by si svadbu aku by chceli a boli by rady, ze nie su nikym obmedzovane a nemusia robit kompromisy a vobec riesit nebudu, či sa chlap zapája alebo nie. Vacsine zien by to ale vadilo. Vacsina zien proste potrebuje citit zaujem muza. Neviem si predstavit, ze o organizaciu svadby zaujem nema ale o ine veci sa zaujima. Ak napriklad otehotnies, tak sa o veci s tehotenstvom bude zaujimat?
Mne to trochu pride tak, ze sa cely zivot snazil posluchat mamu a nemal vela priestoru rozhodovat sa. Pokial posluchal, tak bola jeho mama spokojna a preto mu teraz robi problemy rozhodovat sa, respektive su mu veci jedno, nema na ne svoj nazor.

gitka1808
autor
22. mar 2022

@oktoberka ja som sa nerozhodla , že bude svadba. Rozhodol sa on tým, že ma požiadal o ruku. Do ničoho som ho nenútila a ani nenútim.

joesvk
24. mar 2022

Nič ma do toho nie je, ale sama si písala, že aj si navrhla rok počkať, ale on chce svadbu skôr.. Veľmi by som odporučila aspoň rok počkať. Radšej rok počkať, ako potom celé roky ľutovať.

Strana
z2