icon

Svadba po narodení dieťaťa

sara288
27. apr 2023

Aký máte názor na svadbu až po tom, čo sa Vám narodí dieťa? S priateľom sme spolu už niekoľko rokov, sme zasnúbení, budúci rok sme plánovali veľkú svadbu. Avšak sa stala taká vec, že som medzitým otehotnela. Vydávať sa ako tehotná nechcem, čiže jediná možnosť je mať svadbu až po narodení dieťaťa. Príde mi však nevhodné chystať honosnú a veľkolepú “tradičnú” svadbu, ak už spolu máme dieťa, napriek tomu, že to bol náš sen. Preto rozmýšľam, či by nebolo vhodnejšie svadbu zrušiť a mať iba menší obrad. Akú s tým máte skúsenosti? Pozeráte sa na svadbu dvoch ľudí po dieťati “inak” ako v prípade “klasického poradia” (najprv svadba-potom deti)?

Strana
z2
bibka26
28. apr 2023

necitala som koemnty vyssie mozno to uz bolo ale nepocuvaj nikoho sprav svadbu po akej tuzis kedze berieme ze to je raz v zivote .... my sme sa brali ked mal maly pol roka a spravili sme svadbu v kostole aj s hostipu a hudbou potom sice sme velku ani super tradicnu nikdy nechceli jedine mozno by som to zmenila to vypytovanie z domu kedze vy uz tvorite jednu domacnost a potom to cepcenie skladanie zavoja myslim ze to sa bralo ako ak toho ze nevesta je panna alebo tak nejak .... co asi tazko uz v dnesnej dobe .. ale inak ak chces hostinu hudbu obrad tak ho maj dnes si nemyslim ze treba riesit .... skor by som sa zamerala na ten cas neje dobre ked bude babo prilis male ale zas ide od dietata nas napr je teraz dost plachy urcite by mu vadilo tolko ludi a samozrejme ho kazdy chcel aspon pohladkat ale ked mal 6 mesiacov este bol dostatocne ,,nevnimavy" na to aby neriesil milion cudzich :D ... cize vacsia dilema je podla mna kedy naplanovat datum ked uz male je ..... 🙂 inak kazdeho mat v pazi pln si svoje sny nie inych nazory

zuzikq91
28. apr 2023

@sara288 nie nepozeram sa na svadbu dvoch ludi inak ci s dietom, troma alebo bez.
Je to len vasa vec… Ak je to vysnivane , spravte ju, ale ak ju nespravite len koli ludim co povedia, tak sa neberte vobec lebo niekto nieco….

alexka89
28. apr 2023

Svadba so synom keď mal niečo vyše roka ..mala som biele šaty...svadba so všetkým...okrem cepcenia...ale neboli sme prehnane hostí lebo sme malá rodina.

basska_b
28. apr 2023

Nuz, ja osobne som rada, cisto z praktickeho hladiska, ze som na svadbe nemusela odbiehat za drobcom, kojit ci zverit ho babkam... potom uz to nebude len o vas dvoch, ale v podstate o vas troch. Co ale nebrani velkej svadbe... otehotnela som prvykrat mesiac po svadbe a veru nasli sa ludia, co pocitali 9 mesiacov, reku ci som bola uz vtedy tehotna.... ja som muzovi povedala, ze dieta az po svadbe, nech ludia nevravia, ze sa berieme kvoli tomu. Suseda sa ma napr. pytala: "A to sa musis vydavat, alebo chces?" 🤣 kamoska sa vydavala v 12tt a ja som jej to videla na tvari. Bola taka ina... nepila alkohol a vraj ju to velmi unavilo, cela ta akcia. Takze chapem rozhodnutie pockat uz po porode 🙂 kazdopadne, uzite si to!

lenkadenisa
28. apr 2023

Ja som sa vydávala tehotná (na úrade) a mala som už nemanželskú dcéru z predošlého vzťahu. Teraz sa berieme znova (v kostole) a máme dokopy 3 deti. Prvá svadba bola počas lockdownu, nedalo sa vyskakovať, takže len rodina a susedia. Teraz plánujeme veľkú svadbu a mám u prdele čo si o tom myslia ostatní, budem mať aj biele šaty a závoj, lebo som to vždy tak chcela, ale osud to zariadil inak. A sny sa majú plniť ❤️

ibrunova
28. apr 2023

My sme sa tak brali.. Nikdy viac s malým bábom, bolo to dosť náročné.

domininini
28. apr 2023

Cozee ? Ak mam raz vysnivanu velku honosnu svadbu tak ju taku mat aj budem, ci je tam dieta alebo nieje 😅 to naco je takato uvaha ? Vsak raz mam nieco vysnivane, svadba je len 1x tak preco si ju riadne neuzit ako mam vysnivane 🤦‍♀️ Ja som sa vydavala ked mal syn 3r, v tehu som nechcela potom bol velmi maly svadbu by som si neuzila tak sme si pockali aby som mala svoju vysnivanu svadbu snov 🙂

zeldia
29. apr 2023

@sara288 ja by som išla na úrad a vyriešila papiere svadbou. Oslavu by som urobila po pôrode keď sa budete na to cítiť nspr po roku spolu s narodeninami dieťaťa.

senta_sofia
29. apr 2023

@sara288 nikdy nevyhovies vsetkym, teraz by riesili, ze sa vydavas, lebo musis, potom, ze preco ste sa nezobrali skor. Spravte si svadbu, aku ste chceli. Za mna su to vyhodene peniaze, radsej by som spravila nieco komornejsie v kruhu najblizsich a sla na dovolenku.

rik01lulaka
29. apr 2023

My sme tiež plánovali veľkú svadbu, ale otehotnela som. Svadbu sme zrušili a keď mala mala rok tak sme sa zobrali na úrade a urobili malý obed pre najbližších, cca 30 ľudi, ale teda my sme tu veľkú svadbu robili iba kôli rodine, my sme vždy chceli len na úrade iba s blízkou rodinou . Môj brat sa ženil a švagriná bola v 8 mesiaci a všetko zvládla v pohode až do rána, čo by som ja nedala.

cajomila
29. apr 2023

Ja by som Vám odporučila svadbu ešte pred narodením dieťaťa.
Nie kvôli predsudkom, to vôbec neriešim.

Ale predsa len to má iné čaro... vstúpit do novej etapy života, do ktorej privádzate vaše spoločné dieťa...dávate si sľub, že to naozaj myslíte vážne.
A zakladáte si oficiálnu rodinu.
Je to naozaj veľká vec.

Lebo čo si budeme hovoriť...keď už máte svatbu s deťmi, ten magický moment toho očakávania, príchodu nového života a úplne inej fázy vzťahu je už fuč.
Už ste to zažili, jednoducho už to máte za sebou....také veľké zmeny vás už nečakajú.

Samozrejme, že aj taká svadba môže byť krásna.

sibrez
29. apr 2023

ja som sa vydavala minuly rok po 7 rokoch vztahu a 2 detoch :D my sme kvoli rozpoctu a aj kvoli detom mali len svadobny obrad a svadobnu veceru - bolo nas 23 cca a bolo to take pekne rodinne a prijemne. ja som nikdy po velkej svadbe netuzila, preto my len tak v malom a radsej sme nasetrili na letnu dovolenku kde tento rok ideme s detmi.

janickacrazy
29. apr 2023

@sara288 Ja by som sa vydala ako tehotná. Lebo stačí si prečítať tu na koniku x príbehov. Zoberieme sa po narodení dieťaťa. Potom zrazu chlap zistí, že má všetko a vlastne tu svadbu ani nepotrebuje. Tak hľadá výhovorky a nakoniec si ju ani nezoberie. Česť výnimkám.

mima1988m
29. apr 2023

My sme sa zobrali na urade o dvoch svetkoch v 8mesiaci tehotenstva. Koli papierom.
Svadbu v kostole sme mali az o 5rokov s dvoma detmi.

obleckodogymu
29. apr 2023

Plánujem to úplne rovnako (teraz som tehotná a svadba bude až tak o rok, o 2)...nevidím v tom žiadny problém😊

ikaja
29. apr 2023

My sme sa brali keď malá dcérka 2 roky, mali sme klasickú veľkú svadbu, nevidím v tom ziaden problém mat svadbu po ktorej žena túži ☺️ tehotná som sa nechcela vydávať a ani sme to neriešili.. najskôr sme si postavili dom, do nového sme si rovno doniesli dcérku a potom sme sa začali o svadbe rozprávať ☺️

kvietocek87
29. apr 2023

Ja mám dve deti, zachvilu dospelého syna a prežili sme to aj bez svadby a honosných osláv.V budúcnosti sa zoberieme ,ale už len o dvoch svedkov.Peniaze na svadbu máme aj na veľkú hostinu, ale človek má už iné priority.Radsej ich necháme synovi a dcére, zídu sa im, keď si budú zakladať svoje rodiny.Kazde euro sa im zíde.

majulino
29. apr 2023

Mali sme takmer dvojročného syna a bola som v 6mesiaci s dcérou, keď sme sa brali. Mali sme obrad v kostole a potom grilovačku a guláš u svokra na dvore. Celkovo asi 30 ľudí.
Všetci hostia si. Chválili aká skvelá svadba to bola, že sa skvelo zabavili. Obrad bol o 11 koniec párty.na dvore o 3 ráno.

escape22819
29. apr 2023

Ja sa budem vydavat v auguste a mam 2 rocne dvojicky. Velka veselica ale nebude, nie zeby som nechcela ale nie su peniaze na to. Bude len take pohostenie pre najblizsich, a moji tam dlho nevydrzia a samozrejme su na mna naviazani, tak aj kvoli tomu, lebo neviem kto by ich ulozil. Svadbu urob aku chces ty, malu, velku, s dietatom , bez.. to uz nikto neriesi. Akurat s detmi malymi je to komplikovanejsie. Ja som v tehu nevydala, bola korona a plus mne byvalo strasne zle , to by som nedala. Ale pokial sa tehulka citi ok , ziaden problem

hubka51
29. apr 2023

Je to vaša svadba 🙂 Ja som nechcela na rýchlo zbuchavať svadbu lebo som tehotna. Nasi tiez riesili ze sak urobte svadbu len rodina a svedkovia ale ja som vzdy tuzila po svadbe so zabavou s kamaratmi a rodinou.Tak sme si postupne nasetrili a svadbu mali 5rokov po narodeni dcerky 🙂 Mali sme krasnu druzicku a svadbu tiez taku po akej som vzdy tuzila.

cimage
29. apr 2023

Ja by som sa radsej vydavala tehotna ako s malym dietatom. Kedze svadbu chystate o rok, tak dieta nebude mat ani 1r. Je mozne, ze dieta budes kojit a aj ked ho niekto bude strazit, tak budes musiet odbiehat. Ak chytite obdobie napr. zubkov, tak na vlastnej svadbe budes menej ako s dietatom na izbe, pretoze ta bude potrebovat pri sebe.

lucia245
29. apr 2023

@sara288 mne osobne príde divne pozerať sa na nevestu s velkym bruchom, v bielych šatách, ktorú čepčia - a doslovne hovoria - skladám ti z hlavy vienok nevinnosti, dnes sa z teba stane zena... to bola za mna top odveci svadba, na akej som bola, vobec sa to tam nehodilo😃
A o tomto to asi je - ci s bruchom, či bez, či s dieťaťom pred či po - upraviť program/priebeh svadby závisle od okolnosti. Aby tam nezaznel takyto absurd... A či už bude 200 ľudí ci dvaja, je ozaj jedno.

ursulienka1
29. apr 2023

@sara288 ja som sa vydávala keď mali moje dcéry 5 a 17 rokov 😉
Som rada že moje deti boli súčasťou našej svadby, bolo krásne sledovať ako sa tešia ako všetko plánujú a pomáhajú ♥️
Keď sme 1x pozerali video z našej svadby najstaršia plakala od dojatia..

cacianka
29. apr 2023

Môj názor - urobte si malý slávnostný sobáš, s najbližšími ľuďmi, a po narodení dieťaťa si podľa všetkých okolností urobte svadobnú hostinu /oslavu akú chcete, snívate
Jednak aby si mala všetky právne istoty a potom napr. Výročie sobášu ako potvrdenie sľubov, 1.narodeniny dieťaťa.

lenkadenisa
29. apr 2023

@lucia245 ako ja... odčepčoval ma sused 🤣🤣🤣 ja s bruchom už, ale on trval na tom, že to musí byť!

elis248
29. apr 2023

Tiež sme sa brali až keď mal synček 9 mesiacov. Počas lockdownu sme mali malú svadbu na úrade a potom obed u nás doma. Skôr sme sa brať nemohli, mali sme dosť zložitú situáciu. Ale aj bez lockdownu by sme mali iba malú svadbu, nemám rada veľké spoločenské akcie akéhokoľvek druhu a nikdy som ani nesnívala o svadobných šatách a pod. Ale aby som odpovedala na otázku, tak je mi to úplne jedno v akom je to poradí, či dieťa-svadba alebo svadba-dieťa.

eruvanda
30. apr 2023

Urob ako to cítiš. Mne to nie je čudné ak je dieťa malé ale už keď ma 5+ tak už mi to príde dosť neskôro (môj názor). Ja som sa radšej vydala pred dieťaťom tehotná a neľutujem pretože by sme zrejme neboli zobrati doteraz.
Ak sa nechceš vydávať teraz určite by som trvala potom na tom že dieťa bude mať do svadby tvoje priezvisko a taktiež dohodnúť nový termín svadby a držať sa ho.
Poznám pár žien zasnúbené roky -jedno dieťa, druhé dieťa ale svadba ešte nebola.
Veď keď nemám na veľkú svadbu tak podľa mňa radšej pri dvoch svedkoch ako roky čakať na veľkú dokonalú svadbu ktorá ani možno nikdy nebude. 🤷

ada12345
30. apr 2023

Osobne, keď už ste predbehli svadbu dieťaťom, by som sa zobrala počas tehotenstva, samozrejme po prvom trimestri, ideálne v druhom. Lebo potom sa ti môže stať, že sa už žiadnej svadby ani nedočkáš. Nevieš aké budete mať dieťa, niektoré ti prespí celý obrad a niektoré ti ho preplače.... Riešiť celú svadbu čo je s dieťaťom, to by som nechcela. A či bude po pár rokoch ešte záujem zo strany tvojho partnera si ťa zobrať....to je tiež vo hviezdach. Ty si snívala o veľkej svadbe a on si zvykne, že však to funguje aj bez nej... Tiež by sa mi nechcelo riešiť otcovstvo, priezvisko, príp. následnú zmenu priezviska, ak dáš najprv svoje a po svadbe manželove. No kopec zbytočných úkonov.

Strana
z2