icon

Svadba - rodina s deťmi, kamaráti bez detí

10. júl 2025

Ako by sa vam pacilo, keby ste pozvani na svadbu s tym,ze rodina moze prist s detmi a kamosi bez deti? Robi sa to tak bezne? Ja by som to urobila bud, alebo. Bud vsetci s detmi alebo bez. Ci to viete pochopit?

sense
10. júl 2025

Tak musíš dieťa na babysitterku pripraviť.
Napr ja som mala svadbu bez detí, ale platilo to pre všetkých, tiež sa jednému páru s troma deťmi moc nepáčilo, nakoniec priznali že si to užili a že im dobre padlo byť niekde aj bez deti

enmery
10. júl 2025

Super mať kamošku,ktorú pozvem na svadbu a ona bude rozoberať, na koňovi, že ona by urobila svadbu tak alebo tak,lebo deti,namiesto toho,aby mi úprimne povedala, ze ma nejaký organizačný problém.

autor
10. júl 2025
@enmery

Pretože tu rozoberaš svadbu dvoch ľudí a ich deň a vypisuješ, že ty by si urobila buď alebo. Je nepodstatné, čo by si urobila ty. Je to ich deň, ich dôvody, ich peniaze. Akceptuj alebo nechaj tak. Takých tém tu už bolo xy a furt to isté. Namiesto vypisovanie tu im povedz,nemám kde nechať deti-neprídem.

@enmery preco? Vsak hadam mam pravo napisat svoj nazor. Napisala som ako to maju oni,ako to beriem ja a ako to beriete vy? Ak ta to obtazuje, zavri diskusiu a chod prispievat inde,nikto ta nenuti to citat a ani tu pisat

ha_ha
10. júl 2025

Koľko rokov/mesiacov má dieťa? Ak je naozaj malé, tak aj keby na tej svadbe bolo, tak si to tam neužiješ a budeš musieť ísť skôr domov.

autor
10. júl 2025
@enmery

Super mať kamošku,ktorú pozvem na svadbu a ona bude rozoberať, na koňovi, že ona by urobila svadbu tak alebo tak,lebo deti,namiesto toho,aby mi úprimne povedala, ze ma nejaký organizačný problém.

@enmery po prve to rozoberam anonymne, tak ako jej tym ublizim ? Nukto nevie o koho ide...po druhe sme to rozoberali spolu, vedia,ako to mame, ze sa mozno nebudeme moct zdrzat, povedali*/,ze im to je luti ale deti z rodiny je vela,ze si to budeme muset nejak zariadit ked chceme prist

unicornlady
10. júl 2025

To je dobrá otázka, že aké staré je dieťa.
Veď ako píšem, nájdite si niekde blízko ubytko, môžeš odbehnúť za malým, keby niečo.
Večer uspíš a môžeš sa ísť zase zabávať.

Inak ja aj sesternicine deti beriem ako "svoje". Ale chápem, že každý má iné vzťahy v rodine. Z otcovej strany tie vzťahy nemáme vôbec.

autor
10. júl 2025
@ha_ha

Koľko rokov/mesiacov má dieťa? Ak je naozaj malé, tak aj keby na tej svadbe bolo, tak si to tam neužiješ a budeš musieť ísť skôr domov.

@ha_ha 2,5 roka ma,zas nie je male,ale ani veľké

ha_ha
10. júl 2025
@anonym_autor

@ha_ha 2,5 roka ma,zas nie je male,ale ani veľké

@anonym_autor 2,5 roka je malé na to, aby bolo s rodičmi na svadbe. Aj keby si tam bola s dieťaťom, odišli by ste najneskôr po večeri domov.

abbey1
10. júl 2025
@bonboniera

@abbey1 hlúposť a nepochopiteľne je nerešpektovať želanie svadobčanov. Ale tak aj keby sa ti to stalo a ty odmietnes pozvanie pretože sa všetko musí točiť okolo teba a tvojej “celej” rodiny tak verím ze nikto by ta na kolenách neprosil aby si prišla ;) to už kde sme aby som si ja ako hosť kládla podmienky kto ma a kto nemá byt na svadbu pozvaný, sebestrednost level milión.
@autorka k tomu jedlu som tu raz čítala asi najhlúpejšie vec a to ako žena s manželom a tromi deťmi ked idú na svadbu (samozrejme všetci 🙂) tak dávajú do obálky len za dospelých a to tiez nejakých 50€ lebo “deti aj tak veľa nezjedia, iba sa v tom jedle pobrblu” 🙂

@bonboniera Ty čo so mnou riešiš? Áno, našťastie mám inú rodinu, iných priateľov a tak som takúto vec nikdy riešiť nemusela.
Nie, nikto ma nemusí o nič na kolenách prosiť.
Ak by taká požiadavka prišla, slušne by sme pozvanie odmietli a hotovo. Ja by som akceptovala ich želanie, oni moje rozhodnutie a život, a i naše priateľstvo, by išli ďalej. Áno, za mňa hlúposť, ale každý má právo urobiť si ako chce, rovnako ja mám právo považovať to za hlúposť.

autor
10. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor 2,5 roka je malé na to, aby bolo s rodičmi na svadbe. Aj keby si tam bola s dieťaťom, odišli by ste najneskôr po večeri domov.

@ha_ha no, odkvacol by skoro, to je pravda.

anonym_71abbe
10. júl 2025
@anonym_autor

@unicornlady ale inak,mne su napriklad blizsie kamoskine deti, resp.deti kamosov, deti z rodiny su síce pokrvne,ale vidime sa raz za uhorsky rok.
No verim,zw to muselo byt neprijemne

@anonym_autor a musíš na tu svadbu ísť...?

autor
10. júl 2025
@bonboniera

@abbey1 hlúposť a nepochopiteľne je nerešpektovať želanie svadobčanov. Ale tak aj keby sa ti to stalo a ty odmietnes pozvanie pretože sa všetko musí točiť okolo teba a tvojej “celej” rodiny tak verím ze nikto by ta na kolenách neprosil aby si prišla ;) to už kde sme aby som si ja ako hosť kládla podmienky kto ma a kto nemá byt na svadbu pozvaný, sebestrednost level milión.
@autorka k tomu jedlu som tu raz čítala asi najhlúpejšie vec a to ako žena s manželom a tromi deťmi ked idú na svadbu (samozrejme všetci 🙂) tak dávajú do obálky len za dospelých a to tiez nejakých 50€ lebo “deti aj tak veľa nezjedia, iba sa v tom jedle pobrblu” 🙂

@bonboniera ja by som teda 50€ za troch nedala. To je hanba. Planujeme dat dvaja 200€.

prasiatko30
10. júl 2025

Ano, u nas je to bezne. Len z velmi blizkej rodiny - rozumej deti bratov a sestier si dovolia doniest deti. Ostatni chodia bez deti.

autor
10. júl 2025
@abbey1

@bonboniera Ty čo so mnou riešiš? Áno, našťastie mám inú rodinu, iných priateľov a tak som takúto vec nikdy riešiť nemusela.
Nie, nikto ma nemusí o nič na kolenách prosiť.
Ak by taká požiadavka prišla, slušne by sme pozvanie odmietli a hotovo. Ja by som akceptovala ich želanie, oni moje rozhodnutie a život, a i naše priateľstvo, by išli ďalej. Áno, za mňa hlúposť, ale každý má právo urobiť si ako chce, rovnako ja mám právo považovať to za hlúposť.

@abbey1 nerozumiem prečo niekto nechce qkceptovat nazor druhych, ako tebe pise bonboniera, len preto,ze mas iny nazor nez ona. Komu to pride ok, fajn, komu nie, tiez fajn,

- preboha ludia!

evcagabi
10. júl 2025

co je na tom nepochopitelne. Ich den, ich peniaze, ich pravidla. Je len na tebe, ci to budes akceptovat

katica06
10. júl 2025

@anonym_autor buď to akceptuješ a pôjdeš alebo neakceptuješ....to že ja som sa s tým osobne nestretla nie je relevantné

lucia13022023
10. júl 2025

Bola som na svadbe bez deti, kamoška sa vydávala, ja som bola bezdetna a bolo to super. Taky veľký dospelácky žúr.
Ale zas, bola som aj na svadbe sesternici kde bolo strašne veľa detí z rodiny, a tie deti tomu dodali také čaro. Neviem to vysvetliť 🤣

anickaaa6aaa
10. júl 2025

Boli sme na svadbe kde boli pozvané aj deti. Syn ostal s babkou, lebo sme si to s mužom chceli užiť, posedieť a porozprávať sa bez toho aby som (hlavne) ja naháňala syna... Boli sme aj na takej kde deti neboli pozvané. Akceptovali sme to. úplne v pohode. Teraz ideme zas na svadbu, syn má už 12r netrebalo by ho naháňať, ale je to bez detí. Samého ho nechcem nechať a teraz ani nemám nikoho z rodiny u koho by mohol prespať (2 noci, lebo svadba je ďalej) čiže to je normálne.

sissy27
10. júl 2025

@anonym_autor podla mna uplne v pohode. Deti z rodiny su im samozrejme blizsie, tak to znesu, ale mat tam dalsich 20 deti - chapem ich 😂 potom sa to zvrhne na detsku oslavu, deti stredobod pozornosti, lebo sa treba o ne starat a ist s nimi spat…

lucia13022023
10. júl 2025

Inak, pravda je, že priveľa deti ruší tu svadbu. My sme boli teraz mužovej kamarátke len na obrade, a dievča, asi 4r, sa hodila neveste pod nohy keď išla k oltáru, tak skoro spadla. Veľký rev, prehucal jemnú hudbu a celý nástup, woe efekt ze vidíme nevestu, že ženích vidí 1x nevestu sa nekonal. Potom dieťa odpratali a nevesta isla ešte raz.

espeo
10. júl 2025

My sme tak boli kamarátom. Bolo tam 150 ľudí a len asi 10 deti - deti z ich najbližšej rodiny. Bolo to ich prianie, ktoré sme rešpektovali. Viem, že tam asi dva páry kamaratov neboli práve preto, že bez deti nechceli ísť.

selest
10. júl 2025

Na nasu svadbu bolo len par deti, boli to take kt poznam a stretavam cize som ich tam chcela hoci to nebola blizka rodjna a potom dietatko so specialnymi potrebami. Sesternice aj kamosky nechali deti doma, a vobec to nikoho netrapilo. Mali sme obmedzeny pocet hosti koli sale..

17alexis
10. júl 2025

@anonym_autor my sme mali bez deti. Prisli iba tie dojcene, logicky. Nedelili sme to na kamosov a rodinu. Aj my chodime na svadby bez dcerky bez ohladu na to, ci deti su alebo nie su pozvane.

autor
10. júl 2025
@anickaaa6aaa

Boli sme na svadbe kde boli pozvané aj deti. Syn ostal s babkou, lebo sme si to s mužom chceli užiť, posedieť a porozprávať sa bez toho aby som (hlavne) ja naháňala syna... Boli sme aj na takej kde deti neboli pozvané. Akceptovali sme to. úplne v pohode. Teraz ideme zas na svadbu, syn má už 12r netrebalo by ho naháňať, ale je to bez detí. Samého ho nechcem nechať a teraz ani nemám nikoho z rodiny u koho by mohol prespať (2 noci, lebo svadba je ďalej) čiže to je normálne.

@lucia13022023
@anickaaa6aaa ďakujem za normálne odpovede, vidim,ze aspin s niektorymi sa da diskutovat ako s dospelými

autor
10. júl 2025
@espeo

My sme tak boli kamarátom. Bolo tam 150 ľudí a len asi 10 deti - deti z ich najbližšej rodiny. Bolo to ich prianie, ktoré sme rešpektovali. Viem, že tam asi dva páry kamaratov neboli práve preto, že bez deti nechceli ísť.

@selest
@selest
@espeo dakujem aj vam za prispevky, ja chapem aj jendu aj druhu stranu

autor
10. júl 2025
@katica06

@anonym_autor buď to akceptuješ a pôjdeš alebo neakceptuješ....to že ja som sa s tým osobne nestretla nie je relevantné

@katica06 a je tu este moznost to akceptovat, ale vnutorne sa s tym stotoznit nemusim, chapes? Ved mozdm mat na to iny nazor a to neznamena teraz ze tam nepôjdem

cacianka
10. júl 2025
@veronikaszabova

@anonym_autor treba akceptovat rozhodnutie zenicha a nevesty.
Deti rodiny su pre nich viacej, ako deti kamaratov. Ja to chapem. A je to aj logicke - setria miesto

@veronikaszabova miesto peniaze aj nervy

lenkakoc444
10. júl 2025

@anonym_autor podla mna normalne bola som uz parkrat na takejto svadbe. Mne to pride logicke, ze deti z rodiny idu (aj by ich asi nemal kto strazit) je to rodina, s kt. sa mladomanzelia stretavaju, maju blizsi vztah. Dietatu kamaratov je sumafuk kto sa berie velakrat sa videli mozno 5x. Ked deti zostanu s niekym na koho nie su az tak zvyknuti tak jeden z Vas pojde skor domov co uz.

januska12323
10. júl 2025

Ja sa im vôbec nečudujem, videla som ako decká dokážu narušiť oslavu lebo ich rodičia sú na hlavu a nechajú ich behať kde chcú. Spojí sa takto viac detí a má o zábavu postarané každý okolo.

autor
10. júl 2025
@lenkakoc444

@anonym_autor podla mna normalne bola som uz parkrat na takejto svadbe. Mne to pride logicke, ze deti z rodiny idu (aj by ich asi nemal kto strazit) je to rodina, s kt. sa mladomanzelia stretavaju, maju blizsi vztah. Dietatu kamaratov je sumafuk kto sa berie velakrat sa videli mozno 5x. Ked deti zostanu s niekym na koho nie su az tak zvyknuti tak jeden z Vas pojde skor domov co uz.

@lenkakoc444 praveze vavsinu rodiny pozvali zo slusnosti,aby sa neurazili, nestretavaju sa. Ale ano su aj taki clenovia,s ktorymi su si blizki. No ked pojdeme domov tak naraz, co tam budem sama 🙂