Svadobny dar - holuby
Dobrý večer,
Moja najlepšia kamarátka bude mať svadbu, je to pre mňa výnimočná osoba, poznáme sa od základnej školy
a veľmi dobre spolu vychádzame, svadbu bude mať v kruhu najbližších, rodiny ale pozvala aj mňa.
Nakoľko si ju moc vážim a mam ju rada, chcela by som jej venovať niečo "špecialne".
Holuby, aby ich po obrade vypustili, mate s tým niekto nejakú skúsenosť? Alebo Váš názor na toto ? Mám jej opýtať alebo? ( lebo chcela som aby to mala ako prekvapenie po tom ako vyjdu z kostola - ale neviem )
Ďalšie pre ňu mam pripravene peniaze - nie v obálke ale v takom ráme "náš prvý milión" kde budú aj ich mená a dátum svadby .
A kyticu - ale nie živú, nakoľko takých určite bude mať viac a zbytočne toľko kvetov zvadne ale so žrebmy.
Poprosím Vás o názor🙂
@lubmar ahoj, práveže tieto holuby pretekárske chová aj jeden známy, on vyhral s nimi aj nejaké sútaže a vždy sa mu vrátili domov, nakoniec ako som uviedla vyššie, kamarátke som oznámila ze mam takéhoto známeho, že keby ona chce ja jej toto vybavím, už nech sa ona rozhodne ako chce 🙂
@cacianka Mne sa najma paci ze si niekto da tu namahu a vymysla skutocny dar pre najlepsiu kamosku. To by mna ako nevestu potesilo najviac... ta namaha ktora je za tym.... clovek si to pamata na cely zivot...
@sonicka96 To okakanie je je znak stastia? Lebo zda sa ze vam to nevadilo..🙂
@andreatytler U nás sa tak hovorí, že keď sa taká nehoda stane, že ťa niečo trafí.. mne sa to stalo raz, a bol to prosím pekne bocian, išla som po chodníku zamyslená, a nejak som si neuvedomila, že nad ním je už asi 30 rokov bocianie hniezdo.. bolo to u našich a stihla som sa otočiť prezliecť sa - keď ma moja mama uvidela, smiala sa cez slzy a ledva vedela so seba vykoktať, že "nevadí, aspoň budeš mať šťastie" :D
Sorry, ale keď ste.take dobre kamošky, ty musíš vedieť, či ju holuby potešia alebo nie. Za mňa nie.
@oblecenie99 ha, ha.. No od takeho velkeho vtaka ako bocian to muselo byt riadne velke "stastie". Ja mam strasne rada bociany.
@cacianka ďakujem krásne ❤️ inak ten váš darček to sa mi páči veľmi 🙂
@andreatytler stačí drobnosť, ale vyberaná vymyslená cielene, vyrobená.
Švagrovi som urobila niečo ako jedlá kytica. Naaranzovala som kvety, papriku, pór, mrkvu petržlen, 3 druhy klobásky , pareničky,korbačiky atď.
Bratrancovi som vyrobila "minizáhradku", ako stromy boli miniflasticky alkoholu,chodník, skalka, dokonca aj mini záhradnícke náradie,,kvietky stromčeky.velmi sa vytesoval, 4x obišiel všetkých hostí na oslave . takže za mňa áno, ak sa dá vymyslieť vhodný darček
@andreatytler áno mali sme šťastie manžel sa dostal z rakoviny🙂
@sonicka96 Blahozelam. To je skutocna radost...
@cacianka Krasne. daj fotky ak mas... ja sa vytesujem aj z toho ked mi darcek niekto pekne alebo zaujimavo zabali.
Podla mna je to pekny dar. Mam rada darceky co vo mne zanechajú nejaku emóciu, zazitok. Pre mna by to bolo viac ako 100€ v obalke .
Podľa mňa máš originálne nápady 🙂 teraz už každý dáva obálku s peniazmi, lebo je to najjednoduchšie... Nám napríklad moja krstná dala ručne maľovaný obraz v rámiku: nevesta so ženíchom v aute, v ruke balóny a z tých balónikov trčali šnúrky na ktorých boli peniaze. Bolo to originálne a mňa osobne to potešilo viac ako obálka... 🙂
Na svadbu som dostala svadobný telegram s pekným textom a v obálke peniaze. Toto ma potešilo.
Peniaze sa použili a telegram si aj po rokoch prečítam s úsmevom.
Kvety zomreli.
Toto by ma potešilo viac ako žreb, čo sú pre mňa vyhodené peniaze, lebo šanca na slušnú výhru je minimálna.
🕊 za mňa tiež nie. Je to pár sekundová záležitosť.
Radšej tie peniaze dať novomanželom. To im pomôže viac. Na dovolenku napríklad. Na náklady za svadbu.
@valeriakadarova možno je to najjednoduchšie dať do obálky peniaze, ale pre mňa najpraktickejšie, ja napríklad neviem, čo by som potom robila s tým obrazom. Ľudia sú rôzni, to, čo jedného poteší, druhého nemusí. Niekto ocení snahu, ktorú si ten druhý s výrobou darčeka dal, niekto to považuje za zbytočnosť. Autorka témy pozná svoju kamarátku hádam natoľko, aby odhadla, do ktorej skupiny patrí.
@elizabet173 súhlasím, každému vyhovuje respektíve každému sa páči niečo iné🙂
@lenka1993 ze lietajuce potkany 😂😂😂 sice su to ine holuby ako tie mestske, ale uz mam tak vypestovany odpor voci tymto vtakom, ze mozu byt aj zo zlata, i tak by som ich nechcela. Este by ma nahodou os*ali, tak by ani domov nedosli. A tomu co by mi dal takyto "darcek" , tak by som sa mu "pekne" podakovala.
Bol k tomu aj humorný návod, balíček originál hnojivá smrdelo fest 🤪
@cacianka Nadhera! Velmi kreativne.
@andreatytler ďakujem,
Plot bol drevený, ( dosky vyrezané z kartónu)
@cacianka Ved som pozerala ze ci si to vyrezavala z dreva. Fakt ze velmi efektne. A tie kamienky na cesticke, to si nalepila aby drzali na mieste?
@andreatytler v bednicke od jahôd je aranzovacia hmota , aby sa dali 🍾 zatlačiť, napichat stromy a i., Cestička vyrezana z kartónu, potreta lepidlom, posypané pieskom, kamienky nalapene tavnou aj náradie kvapkou.
Hnojivo sme kúpi domov, tak som vystríhal mini obrázok z letáku Lidlu, dala do mini sáčku a nasypala granule. Smrdeli ako 🐄
Dar - kvety fľaša gratulácia. 3 v 1. Návod v štýle okopavaj, polievaj, pohnoj - z mini ti narastú litrovky
@cacianka ha, ha. A zavora a napis na plote sa mi tiez paci.
No prisaham, mozes predavat.
My sme vypúšťali holuby. Darovala nám to teta, tušila som,že na nás niečo vymyslí. Sama by som si to nevybrala,ale nakoniec to bolo fajn a pobavili sme sa. Boli v takej malej prenosnej krabici a hostia nám ich dali do ruky a potom sme ich vypustili. Manželovi okakal ruku tak budeme mať šťastie 🙂 aspoň že mu to neušlo na šaty. Ale určite si to nejak prezisti,či by to bolo ok.
Aj tie ostatné dary sú fajn,rada skrtam žreby,ale nevyhrávam 🙂 a ak sa dajú peniaze z rámu vybrať tak tiež super.
Ešte by som doplnila,že jednalo sa o dva holuby a tie sa potom vrátili k chovatelovi
My sme na svadbe pustali holuby....ja sa bojim vsetkeho co ma perie, no aj tak som chcela...tyzden vopred som to bola trenovat u holubara....bolo to krasne a som rada ze som sa prekonala .... kamaratka tiez mala, ale oni ich vypustili iba z klietky

Vyjadrim sa len k tym holubom, mnohe baby ta tu uplne zhodili, pricom vobec nerozumeju chovnym holubom, moj dedko choval cely zivot pretekarske holuby, holuba vypustis v inom meste, a on sa vzdy neomylne vrati domov. V tomto by problem nebol. No efekt vypustenia holubov na svadbe je otazny, nakolko je to predsalen zviera, a nikdy nevies, ako sa v strese zachova. Vo filmoch to vyzera efektne, ale tam sa scena opakuje aj 10x kym sa natoci,nie vzdy sa to podari. Kolegynina sestra takto vypustala na svadbe, jeden holub po vyleteni odletel, druhy sadol na najblizsii plot a nechcel odletiet, stare babky zacali horekovat, ze to je zle znamenie🥴Alebo som pocula o svadbe, kde vypustili viac holubov z kosa niekde pred kostolom v meste, a niektore narazili do steny do budovy, velmi neprijemne ako pre hosti tak aj pre vtaky. Je to teda na zvazenie, ci to stoji za ten risk. Ak to vyjde, a holuby vzlietnu k oblohe, je to velmi efektne, ak nie, a holuby bud nevyletia, alebo len poodletia a budu chodit po zemi, prip. sadnu na najblizsi strom, je to trapas.. 🤔