icon

Švagriná má na svadbu prehnane výstredné šaty

29. máj 2025

Ahojte,
v septembri máme naplánovanú svadbu. Malú, na uráde potom hostina v reštaurácii, 18 ľudí. Ja budem mať biely nohavicový kostým a včera mi svokra ukázala aké šaty si na svadbu kúpila švagriná a skoro ma vykotilo 😢 Brutálna plesová róba takej akoby striebornej lesklej farby.
Čo mám robiť ženy? Ja síce nie som typ ktorý potrebuje všetku pozornosť ale na tento deň som sa ozaj tešila že bude náš. Predpokladám že si dá spraviť ešte aj brutálny výčes a rovno si môže za vrch stola sadnúť ona ...

viky7
29. máj 2025
@minka201

Mne sa tejto téme akosi nechce veriť. Autorka robí malú skromnú svadbu na pár hodín pre pár ľudí. 4 mesiace pred touto mini oslavou majú už všetci nachystané šaty a kostýmy a pilne sa rieši, čo si kto oblečie. Autorke nezáleží na parádach, tak si dá len nohavicový kostým a zrazu jej veľmi prekáža, že niekto si dá parádnejšie šaty. Veď na tradičnú veľkú svadbu sa hostia pozývajú asi 2 - 3 mesiace dopredu, nie aby už švagriné kupovali šaty 🤦

@minka201 mne to tiez pride nerealne... lebo najskor problem, ze svagrina vezme pozornost, ktora by mala patrit neveste ( aj ked teda ja neviem, ze ako mozu nejake saty sposobit, ze nevesta sa dostane na vlastnej svadbe do uzadia, ved cele je to o mladomanzeloch ), a potom zrazu problem, ze sa bude za svagrinu hanbit .... co tiez nechapem... ved ona svagrinu neoblieka, aby mala citit hanbu za jej oblecenie ...

ismarela
29. máj 2025

Ja by som si určite ako nevesta nedala nohavice, aj keby to bola iba mala svadba. Teraz neviem čo je nevhodnejsie 🤷‍♀️

mogaa
29. máj 2025

Prepáč ak ťa štve že švagriná bude mať lepšiu róbu ako ty, tak si kúp lepšiu aj ty....ty nemáš čo riešiť že kto si čo oblečie.....čo jej chceš nakázať aby si obliekla niečo iné? kúpila si niečo čo sa páči jej a tak je to v poriadku, veď si to oblečie ona nie ty....

mamina7070
29. máj 2025

na taketo saty je potrebna jedna vec
dva deci cerveneho, nepit- vyliat

zmrzlinka2021
29. máj 2025

Autorka

Tie šaty sú ok.
Podľa mňa skôr nohavicový kostým je out. Pre nevestu. Možno taký 70 ročnú ok.

natalka13
29. máj 2025

Teba mat za svagrinu je fakt vyhra🙈

bessie12
29. máj 2025

Nohavicový kostým pre nevestu ? Kúp si radšej normálne svadobné šaty a nebudeš musieť žiarliť na (buducu) švagrinu.

elli333
29. máj 2025

Autorka pises, ze svagrina ma 47rokov a ty si o 15rokov mladsia cize mas 32? Vydavas sa a vravis, ze to ste uz dlho spolu? Nuz vzhladom na vek co znamena dlho? A tym padom svadba je len formalita takze pojdes v nohaviciach, ale vadi ti, ze ta niekto zatieni. Nuz tak ako bolo spomenute zatieni ta tam zrejme takmer kazda. Kostym akokolvek drahy, prepracovany a pekny si na neveste viem predstavit vo veku 50+ . Preco si to robis? Nie svagrina, ale ty sama sebe podla mna ublizujes a ani to nevidis, ale ukazujes prstom na svagrinu. Kup si pekne saty, vydavas sa snad len raz.

bessie12
29. máj 2025

Nohavicovy kostým si môžeš obliecť kedykoľvek. Aj biely, ale svadobné šaty len raz. Tak využi tu príležitosť. Nemusia byť za 1000€. Pekné šaty kúpiš aj za oveľa menej. Do septembra určite niečo nájdeš.

procrastique
29. máj 2025

Tak ty si vyberieš debilný nohavicový kostým na vlastnú svadbu a potom nindžuješ, že tvoja švagriná sa ide lepšie oháknuť ako ty? 😀

gerdusha
29. máj 2025

Na svadbe vás bude 18 a ty potrebuješ udržať pozornosť na sebe? Na viacmenej prefĺženom svadobnom obede? Nie je svadba o niečom úplne inom? Prečo teba trápi,čo si oblečú iní? A určovať dress code na takéto mini svadobné posedenie? Ale prosím ťa...uprac si priority,bude sa ti ľahšie dýchať. A nechaj dýchať aj švagrinu, očividne si život viac užíva a ma recht!

foxyfox
29. máj 2025

Keď som bola malá, zažila som v rodine takú čo tiež chcela veľmi hviezdiť, dala si ružové šaty s takou tutu sukňou, proste niečo čo si skôr predstavíte na malých dievčatách. Dlho mala potom prezývku cukrová vata 😆

maja22
29. máj 2025

Ja som raz bola na svadbe, kde sme sa vsetci schádzali pred kostolom. Zdiaľky vidím nejakú babu v úzkych bielych šatach, úplne jednoduchých, prvé, čo mi napadlo - prepánajána, to kto si dovolil obliecť čisté biele šaty na svadbu, veď to patrí neveste… A bola to nevesta. Absolútne nevynikala, šaty neboli ničím výnimočné, žiadna čipka, zvláštnejší strih, ani závoj, nič… Skromné dievča. Asi vynikať nechcela. Ja by som si ju s jej postavou vedela predstaviť v toľkých krásnych šatách, v ktorých by bola vážne za hviezdu, takto som si ju pomýlila s hosťom… Ale bola to jej voľba, ona sa v nich cítila dobre. A neriešila, kto si akú róbu dá. Nerieš ani ty. Nech si každý oblečie, v čom sa cíti príjemne, slávnostne… Svadba je príležitosť pre všetkých zúčastnených obliecť sa trochu inak ako bežne do práce. Nemáme v živote až tak veľa príležitostí cítiť sa výnimočne pekne. Doprajme si to navzájom.

marca12
29. máj 2025

Ja nevidim nic zle na tom,ked sa host chce na svadbu vyparadit. Ze ty tam ides za sivu mysku a das si nohavicovy kostym,to je tvoja vec. Ale ohovarat hosta,ze sa obliekol ako sa na taku prilezitost patri,to sa mi nepaci z tvojej strany. Namiesto toho,aby si jej diktovala ako sa ma obliect,by som prehodnotila svoje oblecenie,ci je hodne takej prilezitosti.

lienka.7
29. máj 2025
@zmrzlinka2021

Autorka

Tie šaty sú ok.
Podľa mňa skôr nohavicový kostým je out. Pre nevestu. Možno taký 70 ročnú ok.

@zmrzlinka2021 možno chce byt trendy ako drobova🙈🤣

oblecenie99
29. máj 2025

Ja sa autorky ale zastanem: tiež si myslím, že nie je najlepší nápad mať nohavicový kostým a tak trochu očakávať, presnejšie veriť, že snáď nikto ma nezatieni, ale tak zase, pokiaľ švagriná vie, že tá svadba bude vlastne len obyčajný obed a hrsť ľudí, tak sa dá trošku predpokladať, aké šaty sú vhodné na takýto druh svadobnej oslavy.. mňa by nenapadlo zobrať si takúto večernú róbu na obed. Lebo keď sa už rieši nohavicovy kostým nevesty, tak zase povedzme B, že ta strieborná torta tiež nie je úplne dobre trafený výber od hosťa. Na takúto svadbu naozaj nie.

Autorka, nie že by som ťa chcela odhovarat, ale naozaj si zváž, či nechceš svadobné šaty, naozaj v dobrom.. nemusia byť obrovske, ani typické, dokonca ani drahé. Nie je to len taký obyčajný a bežný deň...aby si neoľutovala neskôr výber tých nohavic. Ver mi, že v svadobných šatách sa budeš cítiť výnimočne. Nohavicový kostým si môžeš dať kedykoľvek. Aj každý deň. Svadobné šaty budeš mať na sebe (v ideálnom prípade) len raz za zivot.

kukuk29
Autor odpoveď zmazal
rozculena
29. máj 2025

ja som mala tiež malú svadbu a ani som netušila,kto bude mať čo oblečené

rozculena
29. máj 2025

ja nechápem,čo máte proti nohavicovému kostýmu,autorka píše,že nohavice sú široké a vyzerajú ako sukňa.
Ste malomeštiačky.
https://tvojasvadba.sk/nevesta/svadobne-saty/sv...

bessie12
29. máj 2025
@rozculena

ja nechápem,čo máte proti nohavicovému kostýmu,autorka píše,že nohavice sú široké a vyzerajú ako sukňa.
Ste malomeštiačky.

@rozculena mne sa to nepáči. Je to pre mňa otras. A tie čipkované ani nehovorím. Ani keby som mala na to postavu, tak by som toto nechcela. Radšej svadobné šaty. Nemusia byť v princeznovskom štýle. Stačia úplne jednoduché z padaveho materiálu.

lienka.7
29. máj 2025
@oblecenie99

Ja sa autorky ale zastanem: tiež si myslím, že nie je najlepší nápad mať nohavicový kostým a tak trochu očakávať, presnejšie veriť, že snáď nikto ma nezatieni, ale tak zase, pokiaľ švagriná vie, že tá svadba bude vlastne len obyčajný obed a hrsť ľudí, tak sa dá trošku predpokladať, aké šaty sú vhodné na takýto druh svadobnej oslavy.. mňa by nenapadlo zobrať si takúto večernú róbu na obed. Lebo keď sa už rieši nohavicovy kostým nevesty, tak zase povedzme B, že ta strieborná torta tiež nie je úplne dobre trafený výber od hosťa. Na takúto svadbu naozaj nie.

Autorka, nie že by som ťa chcela odhovarat, ale naozaj si zváž, či nechceš svadobné šaty, naozaj v dobrom.. nemusia byť obrovske, ani typické, dokonca ani drahé. Nie je to len taký obyčajný a bežný deň...aby si neoľutovala neskôr výber tých nohavic. Ver mi, že v svadobných šatách sa budeš cítiť výnimočne. Nohavicový kostým si môžeš dať kedykoľvek. Aj každý deň. Svadobné šaty budeš mať na sebe (v ideálnom prípade) len raz za zivot.

@oblecenie99 ak by mala tak 50+, bolo by to môžme trápne "šaškovat" vo svadobných šatách... ale tuším ma 32 tu niekto písal(?), sú aj jednoduché saty, vôbec nemusí mať čipky ci iné tortovej katastrofy...

lienka.7
29. máj 2025
@rozculena

Ste malomeštiačky.

@rozculena sorry, ale hento je otras 👎

rozculena
29. máj 2025
@lienka.7

@rozculena sorry, ale hento je otras 👎

@bessie12
@lienka.7
vy sa nevydávate,tak nechajte autorku,nech si oblečie,čo chce.
pre každého je otras niečo iné.
Vôbec nechápem,prečo vôbec hodnotíte,čo bude mať ona oblečené,pýtala sa na váš názor?

bessie12
29. máj 2025
@rozculena

@bessie12
@lienka.7
Vôbec nechápem,prečo vôbec hodnotíte,čo bude mať ona oblečené,pýtala sa na váš názor?

@rozculena vydávam sa za 3 týždne 🤷‍♀️ v tomto ja som škrob. Svadba sa mi spája so svadobnymi šatami a nie nejakými módnymi vystrelkami.

lienka.7
29. máj 2025
@rozculena

@bessie12
@lienka.7

@rozculena jaj, tak za to, ze sa niekto chce slusnejsie obliecť, keďže ide o spoločenskú udalost, ho tu budeme hejtovat? A ešte je aj problém, že chce ísť ku kadernicke ?🙈
Ono možno by nebolo na škodu, keby nám tu @autorka ukázala ten jej kostým keďže saty svagrinnej sem s radosťou postla

elviku11
30. máj 2025
@rozculena

Ste malomeštiačky.

@rozculena nie je isté, či sme malomeštiačky, možno je ten jej nohavicový kostým fakt len obyčajný biely nohavicový kostým - sako a nohavice. Možno to nemá také nádherné a slávnostné ako na tých linkoch, čo si dala. Autorka to nezverejní....

elviku11
30. máj 2025
@lienka.7

@rozculena jaj, tak za to, ze sa niekto chce slusnejsie obliecť, keďže ide o spoločenskú udalost, ho tu budeme hejtovat? A ešte je aj problém, že chce ísť ku kadernicke ?🙈
Ono možno by nebolo na škodu, keby nám tu @autorka ukázala ten jej kostým keďže saty svagrinnej sem s radosťou postla

@lienka.7 Tiež nerozumiem tej kritike, že hosť ide pred svadbou ku kaderníčke. No veď tomu sa hovorí slušnosť, úcta k tej slávnostnej udalosti...
Snáď je v 21. sotročí normálne, že žena ide pred svadbou ku kaderníčke, nie? A vôbec si nemusí dať obrovský kudrnatý účes, aj kaderníčky sú dnes moderné.
Či ešte jej chce nevesta nadiktovať, nech si dá vlasy do copu do gumičky, aby náhodou nemala krajší účes ako nevesta?.... Čistý trapas toto riešiť. Nech autorka rovno napíše, že ona ako nevesta ku kaderníčke ani nepôjde, veď načo, nebude z toho robiť vedu... :(

1ryba
Odpoveď bola odstránená
elenka.k
30. máj 2025
@maja22

Ja som raz bola na svadbe, kde sme sa vsetci schádzali pred kostolom. Zdiaľky vidím nejakú babu v úzkych bielych šatach, úplne jednoduchých, prvé, čo mi napadlo - prepánajána, to kto si dovolil obliecť čisté biele šaty na svadbu, veď to patrí neveste… A bola to nevesta. Absolútne nevynikala, šaty neboli ničím výnimočné, žiadna čipka, zvláštnejší strih, ani závoj, nič… Skromné dievča. Asi vynikať nechcela. Ja by som si ju s jej postavou vedela predstaviť v toľkých krásnych šatách, v ktorých by bola vážne za hviezdu, takto som si ju pomýlila s hosťom… Ale bola to jej voľba, ona sa v nich cítila dobre. A neriešila, kto si akú róbu dá. Nerieš ani ty. Nech si každý oblečie, v čom sa cíti príjemne, slávnostne… Svadba je príležitosť pre všetkých zúčastnených obliecť sa trochu inak ako bežne do práce. Nemáme v živote až tak veľa príležitostí cítiť sa výnimočne pekne. Doprajme si to navzájom.

@maja22 juj, ako si to pekne napísala 👍

elenka.k
30. máj 2025
@rozculena

Ste malomeštiačky.

@rozculena tak, ak bude mať jeden z tých, čo si pridala, tak waw a autorka, by sa ale vôbec nemala báť, že ju niekto z hostí zatieni.
Ja som mala síce skôr strednú svadbu a mala som krásne šaty - navrhnuté mnou a vtedy som chcela skôr - stredne široké, ale teraz keby som si mala vziať svadobné šaty - určite by som zobrala široké - ako princezná 😉