Švagriná má na svadbu prehnane výstredné šaty
Ahojte,
v septembri máme naplánovanú svadbu. Malú, na uráde potom hostina v reštaurácii, 18 ľudí. Ja budem mať biely nohavicový kostým a včera mi svokra ukázala aké šaty si na svadbu kúpila švagriná a skoro ma vykotilo 😢 Brutálna plesová róba takej akoby striebornej lesklej farby.
Čo mám robiť ženy? Ja síce nie som typ ktorý potrebuje všetku pozornosť ale na tento deň som sa ozaj tešila že bude náš. Predpokladám že si dá spraviť ešte aj brutálny výčes a rovno si môže za vrch stola sadnúť ona ...
@autorka
No veď si mohla mať aj ty krásne biele šaty...nemuseli by byť svadobné...ale to je jedno...pozri...ja som bola pozvaná na svadbu kamarátke...a keď mi zavolala a povedala, že nikto nemôže mať nohavice, každá žena musí mať sukňu alebo šaty, silónky a topánky na minimálne 10cm podpätku a do obálky najmenej 100€, tak som na svadbu ani nešla 🤣 takže buď to nebudeš riešiť alebo...môže sa stáť, že ti na svadbu nepríde...
Ale prosim ta,preco hanbu? Kazdy tam ide sam za seba. Keby prisla ozrata, spadla tam a nieco rozbila,vtedy by si mala pravo citit hanbu,ale za to,ze si vybrala saty,ake sa jej pacia? Neprehanas? Dala si jej dresscode? Ak nie,je len a len na nej,co si oblecie. Ved ti to moze byt jedno,ked ako sama pises,je to len obed a o 16-tej idete domov. Mozno tie saty chce este vyuzit na inu svadbu.
Nerobila by som nič , pri takejto svadbe bude viac za divnu ako za divu. Alebo čítala miestne rady na MK že na svadbu ako hosť treba šaty ktoré sa už nedajú vynosit
... prečo by si mala spraviť švagriná hanbu nechápem,je svojprávna, šaty určite vhodné zvolila na túto príležitosť.. skôr..autorka tu trošku nafukuje a ide streliť závisťou a žiarlenim, že švagriná je riadna kosť 🤪😜😝
Mne sa tejto téme akosi nechce veriť. Autorka robí malú skromnú svadbu na pár hodín pre pár ľudí. 4 mesiace pred touto mini oslavou majú už všetci nachystané šaty a kostýmy a pilne sa rieši, čo si kto oblečie. Autorke nezáleží na parádach, tak si dá len nohavicový kostým a zrazu jej veľmi prekáža, že niekto si dá parádnejšie šaty. Veď na tradičnú veľkú svadbu sa hostia pozývajú asi 2 - 3 mesiace dopredu, nie aby už švagriné kupovali šaty 🤦
Mne sa tejto téme akosi nechce veriť. Autorka robí malú skromnú svadbu na pár hodín pre pár ľudí. 4 mesiace pred touto mini oslavou majú už všetci nachystané šaty a kostýmy a pilne sa rieši, čo si kto oblečie. Autorke nezáleží na parádach, tak si dá len nohavicový kostým a zrazu jej veľmi prekáža, že niekto si dá parádnejšie šaty. Veď na tradičnú veľkú svadbu sa hostia pozývajú asi 2 - 3 mesiace dopredu, nie aby už švagriné kupovali šaty 🤦
@minka201 asi tak po tej pridanej foto tých šiat mi to moc reálne nepride
A? Pokial nema 100kil nech si ich vezme. A co povedia deti? Nic alebo sa zasmeju,tak ako sa mi zasmejeme na fotkach nasich rodicov a ich ucesov a pod. Neviem,nejak mam pocit,ze zavidis alebo mas nejaky iny problem nez tie saty. Priam to z teba krici. Saty sme neskritizovali,tak pises dalsie ,,zle,, veci,aby sme dali za pravdu tebe. Skus sa zamysliet
@minka201 vies co,my ideme na svadbu v juli,vieme o tom od minuleho roka,saty,oblek uz mam doma dlhsie. Nic divne na tom nevidim.
Nerozumiem ti.. presnejšie, nerozumiem, čo ti vadí. Prečo by si sa ty mala hanbiť za ňu? Bude v tých šatách vyzerať smiešne a bude sa cítiť trápne ONA, ty sa nemáš prečo hanbiť. Čo ešte viete urobiť, ak ste ešte nejak oficiálne nepozývali: určiť dress code. Povedať na rovinu.
Je to super vec, lebo sama som už išla na svadbu, o ktorej nám bolo povedané, že taká menšia, ale klasická, a potom som stretla ďalšiu pozvanú u kaderníčky, ktorá to zas pochopila tak, že nejaká garden party á la lepšia grilovačka. Oni aj my sme tam išli so stiahnutým hrdlom, kto z nás sa bude cítiť kvoli oblečeniu debilne, buď za to, že to prehnal, alebo za to, že to podcenil..
Na druhej strane: píšeš, že je to váš veľký deň, deň, ktorý má byť o vás a ona potrebuje pozornosť, ale ty, ako nevesta si dáš kostým. Je to tvoje právo, tvoj výber, len úprimne: ťažko nezatieniť nevestu, ktorá bude v kostýme. Ledaže je to špeciálny kostým, vytunovaný a nápadný. Ináč hrozí, že ťa zatieni každá žena, ktorá si oblečie spoločenské šaty, vhodné na svadbu.
Ty si sa rozhodla na vlastnej svadbe mat nohavicovy kostym. Svagrina ide na svadbu, tak chcela byt ako na svadbe v robe. Mne sa tie saty nepacia, ale je to jej vec. Mala si od zacuatku povedat, ze idete lezernej elegancii a nie ked uz maju hostia kupene oblecenie.
Neviem prečo by sa švagriná v tých šatách mala hanbiť alebo sa cítiť trápne. Sú elegantné a vhodné na svadbu.
co by si robila ak by si tu fotku nevidela?
a ako to povedat? normale, ze si ich videla a ze sa velmi nehodia na obed skor na veceru.
Neviem prečo by sa švagriná v tých šatách mala hanbiť alebo sa cítiť trápne. Sú elegantné a vhodné na svadbu.
@elviku11 tie komenty tiez nechapem. Aj ked ano,mala svadba a len obed,tak je to ,,cez,, ale saty nie su hrozne,ak sa jej pacia tak nech ich vezme a hanbit sa nemusi a asi ani nebude
@elviku11 no lebo všetky, ktoré to napísali by škrípali od jedu zubami,keby sa niekto v takých šatách objavil na ich svadbe 😆
Pozri. Ona bude za divnú, keď tam budete všetci oblečení povedzme "v civile" a ona bude mať na obed veľkú róbu. Osobne by som sa nad tým pousmiala. Ak Ti to ale veľmi prekáža, daj k pozvánkam aj dress code aký si praješ. Hádam to neodignoruje. Alebo sa s ňou normálne porozprávaj.
Ved nech jej to povie mama ,ze sa to veľmi nehodí, keď si to aj sama myslí. Ja by som sa v kostýme nechcela vydávať a ani ma nenapadlo riešiť v com kto príde na svadbu, ani si to moc nepamätám. Ty ozaj riešiš blbiny , prečo sa za ňu chceš hanbiť? Ved ak to bude príšer bude sa hanbiť sama za seba a pri fotení ju dáte do zadného radu
Este sa moze stat,ze svagrina sa bude hanbit za to,ze ide na svadbu neveste,ktora ma nohavicovy kostym🤷♀️
Nikdy by ma nenapadlo riešiť, čo si kto oblečie na moju svadbu. Ak sa ja rozhodnem byť ako nevesta za nevýraznu, je to moje rozhodnutie a nemôžem čakať, že všetci teda prídu vo vreci, nech som najkrajšia 😀. Je to váš deň, to áno ale ak je švagriná kosť, tak zatieni aj v puzdrovych šatách 😉
Pozornosť bude na ňu, ale z nesprávneho dôvodu (trapas) 🤦
Šaty sa mne osobne páčia strieborná nie je biela
Každý bude vedieť že nevesta si ty len by som jej povedala že svadba je taká jednoduchšia aby sa pototm necitila moc prezdobena náhodou 😅
Prepáč autorka ale tiez mi to príde divne, sama si napísala ze ja budem mat len nohavicovy kostym ako keby si nebola s tým stotoznena, keby si bola spokojná sama so sebou neriesila by si svagrinu...ved keď sa na to cíti nech si dá aj vrece...aj ja som mala malinku svadbu o obede ale teda saty som si dopriala nie ako do sály ale boli...
Vieš čo? Kúp si velikanske princeznovske svadobné šaty, a bude pokoj🤣
Daj fotku Tvojho kostymu
@autorka tebe v podstate vadi, ze ty budeš na vlastnej svadbe za sedu myš a švagriná za dámu. Btw, tie šaty nie sú žiadna disco guľa. Prečo by mala ísť v obyčajnom kostýme, v ktorom možno chodi každý deň? Ani ja by som nešla, lebo to sa na svadbu podľa mňa proste nehodí... Tak si aj ty kúp NORMALNE saty a nebudeš jej musieť závidieť. A nemusí to byť zrovna typ svadobná torta
Ak tam vsetci budu tak priemerne hostovsky obleceni, teda ziadne plesove vystrelky, bude tam svietit, akoby si omylom odskocila medzi vas z plesu, alebo nepochopila zadanie.
Sice strhne vsetku pozornost - na prvy moment - a potom bude uz len tercom pobavenia.
Kludne hod za hlavu. Svagrina vie, do coho ide. Ved je o 15 rokov starsia.
Druha moznost je mat sice kostym, ale pozicat si aj vyrazne svadobne saty.
Tie mat na sebe pri obrade a v restauracii sa prezliect do kostymu.
Nech ti niektora druzicka pomoze, a potom ich odnesie do auta (alebo ak su tam priestory na odlozenie, tak tam), aby si ty nemusela prilis zdrzovat hosti.

Veď normálne jej to povedz,že toto a toto bude na tvojej svadbe a ak ti nevadí ako človek,tak ju nechaj užiť si tie šaty asi ich naozaj chce a hento jej sennibliect si ich