icon

Švagriná má na svadbu prehnane výstredné šaty

29. máj 2025

Ahojte,
v septembri máme naplánovanú svadbu. Malú, na uráde potom hostina v reštaurácii, 18 ľudí. Ja budem mať biely nohavicový kostým a včera mi svokra ukázala aké šaty si na svadbu kúpila švagriná a skoro ma vykotilo 😢 Brutálna plesová róba takej akoby striebornej lesklej farby.
Čo mám robiť ženy? Ja síce nie som typ ktorý potrebuje všetku pozornosť ale na tento deň som sa ozaj tešila že bude náš. Predpokladám že si dá spraviť ešte aj brutálny výčes a rovno si môže za vrch stola sadnúť ona ...

loliki
1. jún 2025
@moonlight1210

@loliki
Mazes po sebe, tak kopirujem:
“Slušnosť káže niečo aj neveste. 🙂 Ona má problém sama so sebou. Sama sa vhodne neoblečie ale iným bude nariaďovať. Ak zatiaľ nemajú konflikty, tak už s tým začala, aby mali.”

Svadba je vynimocna v tom, ze je to den toho paru. Vyniknut ma ten par. Je to cele o nich.
Hostia su tam pre to, aby oslavili ten par a ich den.

Toto nie je bal, ples, zabava, maskarny, atd., kde hostujuci par dba na to, aby hostia vynikli.

Neviem, ci nemas tieto dve udalosti vymenene, alebo nevhodne prepletene do jednej.

@moonlight1210 Vymazala som, lebo som si už pozrela tie šaty. Teba naozaj všetko trápi. Ak má vyniknúť ten pár, nech si dajú záležať, aby vynikli. Nie že nariadia pozvaným hosťom, aby prišli v teplákoch, aby vynikol nohavicový kostým nevesty. 🙄 Už čo si tie nevesty dovoľujú nariaďovať hosťom, do čoho sa majú obliecť. Ty máš dačo vymenené. Toto je svadba. Keď si mladí urobia z toho obed, tak to ozaj veľmi prežívajú. Môže im byť šumafuk jedno, kto ako príde na obed.

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@moonlight1210 Vymazala som, lebo som si už pozrela tie šaty. Teba naozaj všetko trápi. Ak má vyniknúť ten pár, nech si dajú záležať, aby vynikli. Nie že nariadia pozvaným hosťom, aby prišli v teplákoch, aby vynikol nohavicový kostým nevesty. 🙄 Už čo si tie nevesty dovoľujú nariaďovať hosťom, do čoho sa majú obliecť. Ty máš dačo vymenené. Toto je svadba. Keď si mladí urobia z toho obed, tak to ozaj veľmi prežívajú. Môže im byť šumafuk jedno, kto ako príde na obed.

@loliki ty si dovolíš nariadiť neveste saty a ideš sa tu rozčuľovať ze co si nevesta dovoľuje nariadiť hostom obliecť? A tepláky? Kde sa píše o teplákoch? Vieš ty vôbec niečo o svadbách? To naozaj poznas len dve možnosti, tepláky alebo plesová roba? Vieš, že existujú aj normalne elegantné decentne saty vhodné na túto príležitosť?

moonlight1210
1. jún 2025
@loliki

@loliki vies co? Jednak uz vytahujes extremy, ked ti dochadzaju argumenty. Jednak si presvedcena, ze host stoji nad mladym parom na svadbe.
A ak chce mlady par vyniknut na svojej vlastnej svadbe, ma sa snazit prebit hosti, pretoze host nema ziadnu povinnost tlmit svoje modne chutky.

S tymto typom myslenia proste pochopit nemozes. Rozumiem.

loliki
1. jún 2025
@moonlight1210

@loliki vies co? Jednak uz vytahujes extremy, ked ti dochadzaju argumenty. Jednak si presvedcena, ze host stoji nad mladym parom na svadbe.
A ak chce mlady par vyniknut na svojej vlastnej svadbe, ma sa snazit prebit hosti, pretoze host nema ziadnu povinnost tlmit svoje modne chutky.

S tymto typom myslenia proste pochopit nemozes. Rozumiem.

@gerrwie_girl Ja si dovolím autorke napísať svoj názor. Ty si tá nevesta? Ak si si nevšimla viaceré máme ten názor, že nohavicový kostým nie je vhodný pre nevestu. Prejdi si komentáre a uvažuj. Čo sa tu navážaš do mňa? Ja píšem autorke a ty sa do toho nestaraj. Svoje trápne fotky si už poslala, nepáčia sa mi. Ak si už zistila, že existujú elegantné šaty vhodné na túto príležitosť, pošli to autorke. Urob jej láskavosť, nech sa nehanbí za seba.
@moonlight1210 A nevesta stojí nad ostatnými hosťami?? Ak už raz niekoho pozve, nestáva sa kráľovnou, ale hostiteľkou. Má sa snažiť, aby sa hostia cítili na jej oslave dobre. Aby sa hosť stresoval, či náhodou sa znepáči neveste! To kam sme sa dostali? Ďakujem pekne za takú "oslavu", čo je v podstate len jeden obyčajný obed. Neviem čím chce ten pár vyniknúť na obede??

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@gerrwie_girl Ja si dovolím autorke napísať svoj názor. Ty si tá nevesta? Ak si si nevšimla viaceré máme ten názor, že nohavicový kostým nie je vhodný pre nevestu. Prejdi si komentáre a uvažuj. Čo sa tu navážaš do mňa? Ja píšem autorke a ty sa do toho nestaraj. Svoje trápne fotky si už poslala, nepáčia sa mi. Ak si už zistila, že existujú elegantné šaty vhodné na túto príležitosť, pošli to autorke. Urob jej láskavosť, nech sa nehanbí za seba.
@moonlight1210 A nevesta stojí nad ostatnými hosťami?? Ak už raz niekoho pozve, nestáva sa kráľovnou, ale hostiteľkou. Má sa snažiť, aby sa hostia cítili na jej oslave dobre. Aby sa hosť stresoval, či náhodou sa znepáči neveste! To kam sme sa dostali? Ďakujem pekne za takú "oslavu", čo je v podstate len jeden obyčajný obed. Neviem čím chce ten pár vyniknúť na obede??

@loliki ty si strašne mimo 😀. Písala som o hostoch ze môžu si dat predsa klasické elegantné saty, noe roby. Bohužiaľ ty absolútne nechápeš o com je tu rec 😀. A áno, viaceré písali ze nohavicovy kostym sa im nepáči. Ale napísali to slušne. Nie tak ako ty.

loliki
1. jún 2025
@gerrwie_girl

@loliki ty si strašne mimo 😀. Písala som o hostoch ze môžu si dat predsa klasické elegantné saty, noe roby. Bohužiaľ ty absolútne nechápeš o com je tu rec 😀. A áno, viaceré písali ze nohavicovy kostym sa im nepáči. Ale napísali to slušne. Nie tak ako ty.

@gerrwie_girl O čom je tu reč? O jednom obede. Si tam pozvaná? Tak čo to tak prežívaš? Presne tie elegantné šaty navrhujem neveste. A ty hosťom. do septembra by sme sa možno aj dohodli. Ty si mimo.

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@gerrwie_girl O čom je tu reč? O jednom obede. Si tam pozvaná? Tak čo to tak prežívaš? Presne tie elegantné šaty navrhujem neveste. A ty hosťom. do septembra by sme sa možno aj dohodli. Ty si mimo.

@loliki pozri nebudem ti to tu uz vysvetľovať ako malému decku. Vygoogli si co to o tom, tu máš príklad 🙂.

tiezjedna
1. jún 2025

s takým outfitom bude akurát na smiech... neriešila by som to vôbec. Buď nad vecou😉

loliki
1. jún 2025
@gerrwie_girl

@loliki pozri nebudem ti to tu uz vysvetľovať ako malému decku. Vygoogli si co to o tom, tu máš príklad 🙂.

@gerrwie_girl Veď si to prečítaj, je to tam jasne napísané: Biele šaty prináležia neveste. Tak nech si to nevesta uvedomí, že sa oblieka pod úroveň. Chápeš konečne?

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@gerrwie_girl Veď si to prečítaj, je to tam jasne napísané: Biele šaty prináležia neveste. Tak nech si to nevesta uvedomí, že sa oblieka pod úroveň. Chápeš konečne?

@loliki 😀😀😀😀 preboha s kým sa to bavim 😀😀😀

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@loliki ano. Biele šaty prináležia neveste V PRIPADE ZE SI ICH OBLECIE! Niekde nie je napísané že ich mat musí. Omg ak si si z toho vzala toto a nie to hlavne co tam je napísané, tak to vzdávam s tebou 😀.

loliki
1. jún 2025
@gerrwie_girl

@loliki 😀😀😀😀 preboha s kým sa to bavim 😀😀😀

@gerrwie_girl Pošleš mi text a sama tomu nerozumieš. Tak sa nauč čítať s porozumením. Tak si nájdi niečo o tom, ako má byť oblečená nevesta. Fakt si nechápavá. Nechaj si tie rady pre seba.

sidicek
1. jún 2025
@modrahruska

Strieborne saty su na svadbu ok podla mna, to ze ty budes mat nohavicovy kostym je v podstate tvoj “problem”, ale v takom obleceni (ktore je uplne ok ak to tak citis) by som vsak neocakavala nejaku velku pozornost. Ja mam skor pocit ze ak si niekto oblecie kostym, tak velku pozornost asi nechce, takze nerozumiem celkom co ti vadi. Druha vec je ako tie jej saty budu vyzerat na malom pohosteni, ale to je zase uz jej “problem”. Cize ja by som to neriesila. Ak vie aku velku-malu hostinu budete mat, ze to nebude klasicka svadba, tak ju nechaj tak, snad sa vie obliect.

@modrahruska podľa mňa skôr tými nohavicami pozornosť priputa ,lebo väčšina nevieš nosí saty.

gerrwie_girl
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
1. jún 2025
@loliki

@loliki “ A nevesta stojí nad ostatnými hosťami??”

Na jej vladtnej svadbe?
Toto sa pytas vazne?

A ano, hapem, ze ty mas udalosti svadba a ples prehidene, pripadne spojene dpod jednu hlavicku.

Nevies, kde si host, ktory je pozvany oslavit nieciu udalost a kde si host, kvoli ktoremu organizuju danu udalost.

Ty v tom rozdiel nevidis.

loliki
1. jún 2025
@gerrwie_girl
Odpoveď bola zmazaná

@gerrwie_girl Máš to pomýlené. To môžeš písať jedine tak o sebe, že si strašne hlúpučká, keďže ma nepoznáš. Len za to že človek má iný názor, dovoľuješ si ho urážať. Prehrala si. porušuješ kódex MK. Nemáš pravdu, aj keď ma budeš presviedčať do septembra.

loliki
1. jún 2025
@moonlight1210

@loliki “ A nevesta stojí nad ostatnými hosťami??”

Na jej vladtnej svadbe?
Toto sa pytas vazne?

A ano, hapem, ze ty mas udalosti svadba a ples prehidene, pripadne spojene dpod jednu hlavicku.

Nevies, kde si host, ktory je pozvany oslavit nieciu udalost a kde si host, kvoli ktoremu organizuju danu udalost.

Ty v tom rozdiel nevidis.

@moonlight1210 Nevesta a ženích pozvú pár ľudí na obed po sobáši a nazvú to svadbou? Choď variť aj ty nejaký obed a patrične sa obleč.

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@gerrwie_girl Máš to pomýlené. To môžeš písať jedine tak o sebe, že si strašne hlúpučká, keďže ma nepoznáš. Len za to že človek má iný názor, dovoľuješ si ho urážať. Prehrala si. porušuješ kódex MK. Nemáš pravdu, aj keď ma budeš presviedčať do septembra.

@loliki fiha, prehrala som 😀. My sutazime? Vieš vôbec, prečo som ta nazvala hlupuckou? Lebo za mna je človek hlúpy nie preto, že niečo nevie. Ale stáva sa ním, ked odmieta prijať normalne vysvetlenie, aspoň sa nad tým zamyslieť a snažiť sa pochopiť. Ty si ideš stále svoje a nezaujímajú ta argumenty ostatnych. Smutne. Venujem ti ešte 1 komentár, kde ti to vysvetlím tak ze by to pochopil aj moj 7 ročný syn. V prvej časti obrázka sa píše Nechajte žiariť nevestu. Cize ano, je to jej deň, ona ma byt stredobodom pozornosti a dokonca tam máš jasne napísané, že takéto roby su nevhodné. V druhej časti sa píše, že neveste patrí biela. Píšu biele šaty lebo vacsina neviest nosi saty takze je to pochopiteľné. Ale každý rozumie, ze tam ide o farbu ako taku. Cize je jedno, či saty alebo kostym. Nie je vhodné aby si hosť obliekol biele saty/kostym a ani tie tepláky co si spomínala. Cize z tohoto všetkého máš pochopiť, že je jedno, čo ma nevesta oblečené. Ty ako hosť máš prísť oblečená v niečom co nebude príliš luxusné a plesové aby si ju nezatienila a ani biele. To je všetko z mojej strany. Písala som to naozaj dosť jednoducho, hádam si z toho niečo odnesies, hoci ako tak sledujem, tak je to ako hrach o stenu hádzať. Pekný deň ti želám, idem sa venovať uz iným veciam.

loliki
1. jún 2025
@gerrwie_girl

@loliki fiha, prehrala som 😀. My sutazime? Vieš vôbec, prečo som ta nazvala hlupuckou? Lebo za mna je človek hlúpy nie preto, že niečo nevie. Ale stáva sa ním, ked odmieta prijať normalne vysvetlenie, aspoň sa nad tým zamyslieť a snažiť sa pochopiť. Ty si ideš stále svoje a nezaujímajú ta argumenty ostatnych. Smutne. Venujem ti ešte 1 komentár, kde ti to vysvetlím tak ze by to pochopil aj moj 7 ročný syn. V prvej časti obrázka sa píše Nechajte žiariť nevestu. Cize ano, je to jej deň, ona ma byt stredobodom pozornosti a dokonca tam máš jasne napísané, že takéto roby su nevhodné. V druhej časti sa píše, že neveste patrí biela. Píšu biele šaty lebo vacsina neviest nosi saty takze je to pochopiteľné. Ale každý rozumie, ze tam ide o farbu ako taku. Cize je jedno, či saty alebo kostym. Nie je vhodné aby si hosť obliekol biele saty/kostym a ani tie tepláky co si spomínala. Cize z tohoto všetkého máš pochopiť, že je jedno, čo ma nevesta oblečené. Ty ako hosť máš prísť oblečená v niečom co nebude príliš luxusné a plesové aby si ju nezatienila a ani biele. To je všetko z mojej strany. Písala som to naozaj dosť jednoducho, hádam si z toho niečo odnesies, hoci ako tak sledujem, tak je to ako hrach o stenu hádzať. Pekný deň ti želám, idem sa venovať uz iným veciam.

@gerrwie_girl Ak si nepochopila, že je to fórum, kde vyjadrujeme svoj názor autorke témy, tak si ozaj málo chápavá. Nie je tvojou úlohou ma tu presviedčať o svojej pravde. Si jedna panovačná, namyslená a drzá žienka. Nepochopila si ani pravidlá fóra o slušnosti, tak nájdi si inú činnosť. V tejto diskusii si prehrala.

gerrwie_girl
1. jún 2025
@loliki

@gerrwie_girl Ak si nepochopila, že je to fórum, kde vyjadrujeme svoj názor autorke témy, tak si ozaj málo chápavá. Nie je tvojou úlohou ma tu presviedčať o svojej pravde. Si jedna panovačná, namyslená a drzá žienka. Nepochopila si ani pravidlá fóra o slušnosti, tak nájdi si inú činnosť. V tejto diskusii si prehrala.

@loliki 😁

moonlight1210
1. jún 2025
@loliki

@moonlight1210 Nevesta a ženích pozvú pár ľudí na obed po sobáši a nazvú to svadbou? Choď variť aj ty nejaký obed a patrične sa obleč.

@loliki “Nevesta a ženích pozvú pár ľudí na obed po sobáši a nazvú to svadbou? Choď variť aj ty nejaký obed a patrične sa obleč.”

Netozumiem.
Tymto chces teraz urazit tu svadbu, co autorka chysta, akoze je to daka bezvyznamna talafatka, co sa za svadbu ani pokladat neda?
Ci ako?

V smiem sa spytat, co (podla tvojich stnadardov) je ta skutocna svadba?
Musi povinne zahrnat taftove saty s tylom, salu, 50 hosti, minimum dva chody a popolnocny tanec?

loliki
1. jún 2025
@moonlight1210

@loliki “Nevesta a ženích pozvú pár ľudí na obed po sobáši a nazvú to svadbou? Choď variť aj ty nejaký obed a patrične sa obleč.”

Netozumiem.
Tymto chces teraz urazit tu svadbu, co autorka chysta, akoze je to daka bezvyznamna talafatka, co sa za svadbu ani pokladat neda?
Ci ako?

V smiem sa spytat, co (podla tvojich stnadardov) je ta skutocna svadba?
Musi povinne zahrnat taftove saty s tylom, salu, 50 hosti, minimum dva chody a popolnocny tanec?

@moonlight1210 Veď sa opýtaj autorky, keď nechápeš. Načo sa zapájaš do diskusií, keď nerozumieš písanému textu? Autorka všetkému chápe, nereaguje, ale 2 nechápavé osoby sa tu do nekonečna navážajú, hádajú a vypytujú. Keď nerozumieš, prečítaj si to viac krát po sebe.

janamoto78
1. jún 2025

Veď sa jej normálne opýtaj, čo si ide obliecť a keď ti šaty ukáže, povedz jej, že sa ti nezdajú vhodné na taký typ svadby, že sa sama nebude cítiť v pohode na úrade ani na obede. Alebo nech si ich dá skrátiť a hotovo.

bessie12
1. jún 2025
@janamoto78

Veď sa jej normálne opýtaj, čo si ide obliecť a keď ti šaty ukáže, povedz jej, že sa ti nezdajú vhodné na taký typ svadby, že sa sama nebude cítiť v pohode na úrade ani na obede. Alebo nech si ich dá skrátiť a hotovo.

@janamoto78 fotku siat už pridala. Nájdeš ich na druhej strane.

darovanie
1. jún 2025

Ahoj, skús jej vysvetliť, že máte na svadbu určený dress code. Určite nájde krásne jednoduché trebárs aj strieborné šaty vhodné do reštaurácie. Ja som bola na veľa svadbách, všelijakých, nikdy som si neobiekla plesovú róbu. Ja mám pocit, že toto je taký slovenský prežitok. Vo svete majú spoločenské šaty iba družičky nevesty, inak je každý vhodné oblečený a prispôsobuje sa štýlu a miestu svadby. Je tam aj celkom prirodzené mať uvedený dress code alebo požiadavku na oblečenie a nikoho z hostí to neuráža. Ak máte dobre vzťahy skúste si to vysvetliť. Budúci rok cez plesovú sezónu sa dohodnite na plese, nech tie šaty vyvetrá, keď sa jej tak páčia. Komentáre, ktoré zhadzujú tvoju svadbu a oblečenie ani nejdem komentovať. Ja už sa niekedy ani nečudujem, prečo to v našej krajine takto vyzerá🫣. Bola som na svadbe so 120 ľuďmi, aj na slávnostných obedoch, na svadbe kde mala nevesta jednoduché šaty, aj veľké, letné dokonca aj ružový kostým. Všetky boli krásne a šťastné, pretože mali svadbu podľa seba. Ak švagrina neustúpi, nenechaj si svoj deň pokaziť. Nie je to tvoja starosť, ani hanba. Užívaj si to tak, ako si si to predstavovala.

moonlight1210
1. jún 2025
@loliki

@moonlight1210 Veď sa opýtaj autorky, keď nechápeš. Načo sa zapájaš do diskusií, keď nerozumieš písanému textu? Autorka všetkému chápe, nereaguje, ale 2 nechápavé osoby sa tu do nekonečna navážajú, hádajú a vypytujú. Keď nerozumieš, prečítaj si to viac krát po sebe.

@loliki nuz, to ty si napisala, ze svadba iba s obedom v restauracii nie je svadba. Tak sa pytam teda teba, co je teda ta prava svadba v tvojom ponimani.

Tak ma neodkazuj na autorku. To nie je jej tvrdenie, ale tvoje.

sidicek
1. jún 2025
@moonlight1210

@loliki nuz, to ty si napisala, ze svadba iba s obedom v restauracii nie je svadba. Tak sa pytam teda teba, co je teda ta prava svadba v tvojom ponimani.

Tak ma neodkazuj na autorku. To nie je jej tvrdenie, ale tvoje.

@moonlight1210 tak ale zase sa tu netvar nechápavo obrad s obedom a následne domov , nie je svadba v klasickom poňatí.

gerrwie_girl
1. jún 2025
@sidicek

@moonlight1210 tak ale zase sa tu netvar nechápavo obrad s obedom a následne domov , nie je svadba v klasickom poňatí.

@sidicek takéto svadby sa uz robia bezne

sidicek
1. jún 2025
@gerrwie_girl

@sidicek takéto svadby sa uz robia bezne

@gerrwie_girl a co ze sa robia ? Stále je svadba brana ako obrad a nasledna hostina minimálne do večera, s nejakou zábavou, tancom.Takisto ako nevesta ma väčšinou biele šaty, to neznamená ze nemôže mať niečo iné. A prosím nereaguj na mňa, nepotrebujem tvoje mudrovanie.

gerrwie_girl
1. jún 2025
@sidicek

@gerrwie_girl a co ze sa robia ? Stále je svadba brana ako obrad a nasledna hostina minimálne do večera, s nejakou zábavou, tancom.Takisto ako nevesta ma väčšinou biele šaty, to neznamená ze nemôže mať niečo iné. A prosím nereaguj na mňa, nepotrebujem tvoje mudrovanie.

@sidicek jaj pise ta co reaguje na komentár ktory nebol pre ňu 😀. Je to svadba ktorú chcem aj ja. A je mi tiez uriti ci sa to niekomu páči 🙂