Švagriná má na svadbu prehnane výstredné šaty
Ahojte,
v septembri máme naplánovanú svadbu. Malú, na uráde potom hostina v reštaurácii, 18 ľudí. Ja budem mať biely nohavicový kostým a včera mi svokra ukázala aké šaty si na svadbu kúpila švagriná a skoro ma vykotilo 😢 Brutálna plesová róba takej akoby striebornej lesklej farby.
Čo mám robiť ženy? Ja síce nie som typ ktorý potrebuje všetku pozornosť ale na tento deň som sa ozaj tešila že bude náš. Predpokladám že si dá spraviť ešte aj brutálny výčes a rovno si môže za vrch stola sadnúť ona ...
Autorka vezmi si nejaké jednoduché biele svadobné šaty. Napríklad niečo takéto (môžeš nemusíš si k nim vziať bolerko). A nemusíš riešiť ju. Kostým môže byť pekný, ale ten môžeš využiť na bežný deň na akúkoľvek oslavu. Takéto šaty si oblečieš len raz za život. A ak ti ide o fotky, tak na nich budú šaty vyzerať lepšie. +Švagrinej môžeš povedať nech si vezme na fotky nejaké jednoduché šedé bolerko a máš vybavené (nebudú tam rušiť jej prsia a bude to menej lesklé a svetlé aspoň zhora, tým pádom to dá úplne iný výsledok 🙂 ). To isté do vlasov a doplnkov - ty si môžeš vziať biele ozdoby, alebo závoj, a ju popros aby si vzala nejaké šede alebo tmavšie strieborné.
Autorka vezmi si nejaké jednoduché biele svadobné šaty. Napríklad niečo takéto (môžeš nemusíš si k nim vziať bolerko). A nemusíš riešiť ju. Kostým môže byť pekný, ale ten môžeš využiť na bežný deň na akúkoľvek oslavu. Takéto šaty si oblečieš len raz za život. A ak ti ide o fotky, tak na nich budú šaty vyzerať lepšie. +Švagrinej môžeš povedať nech si vezme na fotky nejaké jednoduché šedé bolerko a máš vybavené (nebudú tam rušiť jej prsia a bude to menej lesklé a svetlé aspoň zhora, tým pádom to dá úplne iný výsledok 🙂 ). To isté do vlasov a doplnkov - ty si môžeš vziať biele ozdoby, alebo závoj, a ju popros aby si vzala nejaké šede alebo tmavšie strieborné.
@lenkakravcova krásne a jednoduché 🥰
@lenkakravcova Ale baby, ona nechce šaty. Myslíte si, že neuvažovala nad hocijakými možnosťami, prečo si myslíte, že si dáva svadobný nohavicový kostým, lebo má na háku svadbu a nie preto, že sa jej to jednoducho najviac zo všetkého páči? Veď každý sme iní, kopec báb tu malo jednoduchú svadbu, ani v bielom neboli, pretože to tak jednoducho nechcú, toto je ich predstava. Poznám babu, čo celý život na seba nedala šaty, to má ísť proti sebe na svadbe, lebo si niekto bude myslieť, že nie je ozajstná nevesta? Táto nevesta nechce veľkú svadbu, nechce zábavu do polnoci, nechce šaty, chce to mať po svojom. Prečo to stále riešite? Za mňa je základ ako hosťa rešpektovať mladomanželov a ich požiadavky. To, že ja by som si niečo urobila inak, obliekla inak, pripravila inak je úplne nepodstatné. Každý s primeraným taktom, empatiou a nejakými základmi toho, čo sa patrí by porozumel, že tie šaty na svadbu v tom štýle nie sú vhodné. Ja som mala svadbu so 45 ľuďmi a aj na tej mojej by tie šaty boli neprimerané. Ale nie preto, že by zatieňovali nevestu. Keby ta svadba bola obrad a záhradná párty? Aj tak by išla švagrina cez mŕtvoly a dala si takéto šaty? Ale myslím si, že základ je si to pekne vysvetliť. Autorka píše, že aj svokra sa čudovala, aj ona, aj muž. Však nech jej povedia, ale pekne. Neverím, že sa to nedá vysvetliť.
@lenkakravcova Veď pekné. Ale moderné boli tak 5 rokov dozadu.
@lenkakravcova Veď pekné. Ale moderné boli tak 5 rokov dozadu.
@maidenfair Vieš čo, keby boli aj najnovšia kolekcia. Autorka šaty nechce. Ona sa ide vydávať, nie my. Mne moja dcéra tiež povedala, že by radšej niečo s nohavicami na slávnosť, ona šaty proste nemá rada. Tak hľadáme. Možno kým bude nevesta, tak zistí, že aj jednoduché šaty by zvládla a možno nie. A mne to bude úplne jedno. Dám si ako svadobná mama nejaké jednoduché elegantné šaty (pretože ja zas nemám rada nohavice😁). A budem si užívať jej deň a budem sa snažiť, aby bol podľa jej predstáv.
Je nádherný! 😍
Tak ak ideš mať takýto kostým,nechapem prečo tabtrapi švagriná a jej šaty,toto nič neprekoná a určite nie tie strieborné šaty
Nič výnimočné. Vhodné do mesta s kamoškami, ale na svadbu nie. Nepáči sa mi. Ale ty si to oblečieš a nie ja. Tak, aby si sa v tom cítila pohodlne.
Budeš krásna. Vieš prečo? Lebo budeš mať oblečené to, v čom sa ty cítiš krásne a dobre. A budeš to vyžarovať.❤️
So švagrinou som sa včera rozprávala. Povedala som jej že mi svokra ukázala tie šaty a že si myslím že na našu mini svadbu je to trocha too much, dohodli sme sa že v piatok zbehneme spolu do mesta popozerať niečo iné.
Ďakujem za všetky komentáre, hlavne tie milé a podporujúce 🙂
Pre mňa je cez čiaru, aby niekto určoval neveste, čo si má obliecť. Rovnako je cez čiaru, aby nevesta určovala, čo si môžu a majú obliecť hostia.
No vidíš. Ja som vedela, že ako dve dospelé osoby si to dokážete vysvetliť. Ešte ju fakt môžeš zobrať v januári na nejaký ples, aby si mohla spraviť radosť a dať si tie veľké šaty, keď sa jej tak páčia😉
Pre mňa je cez čiaru, aby niekto určoval neveste, čo si má obliecť. Rovnako je cez čiaru, aby nevesta určovala, čo si môžu a majú obliecť hostia.
@abbey1 má druhej strane by sa ľudia mali vedieť vhodne obliecť na danú príležitosť. Na mini svadbu žiadnu plesovú róbu. Do divadla nie tepláky....
Autorka už problém vyriešila. A babám, čo ju hejtovali a sú presvedčené, že na svadbu patria róby, pozrite si, čo nosia hostia na anglické kráľovské svadby. Žiadne róby ako na plese v opere alá strieborná krinolina...
Ak si na toto spomenieš neskor, tak hod sem fotku, strašne som zvedavá 🙂. Nech ti svadba vyjde presne podľa plánu! 🥰
Ak si na toto spomenieš neskor, tak hod sem fotku, strašne som zvedavá 🙂. Nech ti svadba vyjde presne podľa plánu! 🥰
@gerrwie_girl Ďakujem krásne, veľmi sa na ňu teším 😍
@abbey1 Nesúhlasím. Vo svete je bežný dress code. A veľmi často sa určuje aj na svadbách. Ak nie je vyslovene napísaný, aj tak sú isté pravidlá, ktoré by sa dodržať mali. Ja ak som niekde pozvaná, tak prejavím svoju vďačnosť za pozvanie a úctu k usporiadateľovi tým, že sa napríklad aj vhodné oblečiem. Vhodne k udalosti, usporiadateľovi a miestu.
@abbey1 má druhej strane by sa ľudia mali vedieť vhodne obliecť na danú príležitosť. Na mini svadbu žiadnu plesovú róbu. Do divadla nie tepláky....
Autorka už problém vyriešila. A babám, čo ju hejtovali a sú presvedčené, že na svadbu patria róby, pozrite si, čo nosia hostia na anglické kráľovské svadby. Žiadne róby ako na plese v opere alá strieborná krinolina...
@ukulela Samozrejme, že by sa mal človek vedieť primerane obliecť. A tomu učíme svoje deti, najlepšie svojim príkladom.
Dospelým osobám už nediktujem 🙂
Pomyslím si svoje, zasmejem sa, alebo ma niekedy až napne, kľudne s kamarátkou sa zabavíme, ale nediktujem, v čom má kto prísť.
Kašli na ňu. Ty budeš mať na sebe to čo chceš a na čo sa cítiš...a že bude ona jak divá Bára.

@moonlight1210 tak ale zase sa tu netvar nechápavo obrad s obedom a následne domov , nie je svadba v klasickom poňatí.
@sidicek v doteraz zauzivanom (sala, pat druhov zakuskov, mnohi hostia, velke saty, dva-tri chody, koniec o druhej rano, atd.) nie, ale stale to svadba je.
To na tom nic nemeni.
Takze ani vztah hostia-mlady par sa nemeni. Slusnost voci mlademu paru ostava.
Alebo nie?