Svokra a darček - neobvyklý prístup k narodeninovým prekvapeniam
Nechcem radu, len si ma vypočujte, lebo už je mi z toho smiešne.
Mala som okrúhle narodeniny pred 3 týždňami. Manžel má narodeniny v ten istý deň, a náš druhý syn o 2 dni neskôr (mal 3 r.).
Dohodla som sa so svokrovcami,že kedy urobíme menšiu oslavu u nás doma. Svorka súhlasila s dátumom (lebo ona je dirigentom), svokor musel súhlasiť 😃.
Prišli k nám na oslavu a svokra mi hovorí,že ona absolútne nič nemá pre nás prichystané (darčeky).
Ja som to vzala v pohode, veď nestihli.. o.k.
Povedala mi neskor, že keďže mám okrúhle, tak by mi chcela kúpiť niečo cennejšie.
Dohodneme si termín a pôjdeme do zlatníctva (aby som mala pamiatku od nich).
Manželovi dala kávu a 100€. Pooslavovali sme, ml.syn si ani nejak nevšimol, že nemá darček. Deti sa tešili z torty (ja som upiekla).
O nejaké 3-4 dni sme do toho zlatníctva išli. Vybrala som si retiazku a náušnice. Keď sme zo zlatníctva odchádzali vzala krabičku a strčila si ju do tašky a hovorí mi, ale to ti ešte nedám.
Išli sme ešte na nákup potravín a potom som ju niesla domov. Tam sme posedeli ešte hodinku, pokecali so svokrom. Ukázala mu čo sme vybrali a hovorí mu, ale ešte jej to nedám..
A robí také divné veci častejšie? Suma je dosť vysoká... či sa naozaj nedostala do situácie ktorú potom oľutovala... že je to dosť veľa.
Ja by som k nim poslala muža aby zistil čo sa deje. Možností je milión.
Keď som mala 30tku, tak mi kúpila hodinky presne z toho istého zlatníctva.
Vtedy mi ich tiež nedala ihneď, ale oslava bola až neskôr.
Ona to má v hlave všetko v poriadku.
700? Dobrá pálka! Možno svokra neskôr oľutovala, že ťa nútila aby si si vybrala ešte niečo iné...Príde mi divné, že ty nedala hneď darček. Blbé, nechápem...
A nemôže byť, že pre teba chystá ešte nejaké prekvapenie napríklad oslavu alebo obed a tam ti to chce dat?
A nemôže byť, že pre teba chystá ešte nejaké prekvapenie napríklad oslavu alebo obed a tam ti to chce dat?
@eviq je pravda,že mi povedala,že mi chce ešte upiecť tortu.
Ja som vlastne tortu piekla pre syna na oslavu ( nie pre seba).
No iné je, keď má oslava ešte len prebehnúť a iné je, že už bola. Najviac šokujúce je, že k tomu "ale to ti ešte nedám" nedodala žiadne vysvetlenie... Ale ak má pre teba ešte piecť tortu, možno chce naozaj odovzdať ti ten dar oficiálnejšie....... Každopádne manžel by jej mal zavolať a opýtať sa, či je všetko v poriadku. Či si ju trebárs niečim neurazila (akože v dobrom sa jej opýtať).
Tak potom to bude asi tak, že ešte upečie tu tortu a pozve vás a tam ti to da. Inak veľmi milé od nej a tiež hodnotný darček.
No iné je, keď má oslava ešte len prebehnúť a iné je, že už bola. Najviac šokujúce je, že k tomu "ale to ti ešte nedám" nedodala žiadne vysvetlenie... Ale ak má pre teba ešte piecť tortu, možno chce naozaj odovzdať ti ten dar oficiálnejšie....... Každopádne manžel by jej mal zavolať a opýtať sa, či je všetko v poriadku. Či si ju trebárs niečim neurazila (akože v dobrom sa jej opýtať).
@zuzanapjat my sme si odvtedy už aj viackrát volali, normálne sme sa bavili. Včera tam starší syn aj spal,manžel ho bol vyzdvihnúť.
Možno len čaká na ten správny čas ..
Svokra sa inak stará aj o svoju ležiacu mamu, tak nemá až tak veľa času.
Svokra mi ešte na tých nákupoch "vyznala lásku", hovorila ako ma má rada,že má berie ako svoju dcéru, ktorú nikdy nemala.
Spomínala ,že s druhou nevestou to má ťažšie.
Nekomunikuje s ňou toľko čo s nami, nestretáva sa s nimi, iba na sviatky.
Druhý syn jej ani na sms neodpovie, ozve sa iba keď niečo potrebuje. A s podobnými veci sa mi vyžalovala.
Možno skutočne chce ten dar odovzdať oficiálnejšie, nejako krajšie... nie len tak v zlatníctve do ruky. Na druhej strane aby to nedopadlo tak, že na to úplne zabudne, nedajbože sa pominú a potom môžeš všetkým dedičom vysvetľovať, že to bolo tvoje. Keď to tam prevráti druhá nevesta hore nohami. Stávajú sa žiaľ aj také scenáre. Časom jej to treba pripomenúť. Napr. keď pôjdete posedieť v lete niekde do letnej záhrady, alebo opäť ich pozvete apd.
A nechce to teda urobiť na tej "oslave"kde bude aj tá torta? Možno že nechcela ti to len tak dať do ruky,že "na tu máš"ale chce to trochu slávnostnejsie?
Lebo inak fakt by bolo jej chovanie divné....
A nechce to teda urobiť na tej "oslave"kde bude aj tá torta? Možno že nechcela ti to len tak dať do ruky,že "na tu máš"ale chce to trochu slávnostnejsie?
Lebo inak fakt by bolo jej chovanie divné....
@jaskolka nechám sa prekvapiť, počkám ešte chvíľu a potom ich pozvem na grilovačku 😃
Neviem,ale svokra na teba minie 700e,co by som osobne v zivote od svokry neprijala (ale tak to som ja) a chce ti dat este tortu a ty riesis,ze ti to nedala ako banany v zlatnictve.Este ti aj povie ako ta ma rada a ty ofuknuta,este zalozis o nej temu. Neviem,asi som jedina,ale mne to pride divne z tvojej strany.
Najprv mi to pripadalo zvlastne ale teraz vlastne nechapem teba 😀 ved ak ti povedala ze este ti chce upiect tortu tak je to jasne nie? Preco by ti to davala hned v zlatnictve. A teda 700€ ako darcek od svokry fhuuuu pekna palka…to by som sa neodvazila ani pipnut a cakala 😀
Neviem, mne sa to zda dalsia tema z kategorie troll. Synovi dala 100 eur a neveste kupila darcek za 700 eur. Aj keby mala neviem ake okruhle, tak nechce sa mi verit, ze by matka dala neveste o tolko eur viac ako synovi. A uz ked je taka bohacka, ze neveste kupi darcek za 700 eur. Tak vnucatu nekupi nic a pride bez darceka na oslavu...
Neviem, mne sa to zda dalsia tema z kategorie troll. Synovi dala 100 eur a neveste kupila darcek za 700 eur. Aj keby mala neviem ake okruhle, tak nechce sa mi verit, ze by matka dala neveste o tolko eur viac ako synovi. A uz ked je taka bohacka, ze neveste kupi darcek za 700 eur. Tak vnucatu nekupi nic a pride bez darceka na oslavu...
@maciatkoe jej syn (môj manzel) mal minulého roku 40tku. Dala mu 1000€, ja som mala teraz 40tku.
A aj druhy syn mal 40tku pred 3 rokmi tiež dostal 1000€.
Jasne a vnucatu na oslavu prisla bez darceka. To uplne bezne pridu babky bohacky na oslavu vnucata bez darceka.
A necakala vacsiu oslavu? Lebo spojit 3 narodeniny dokopy doma, to je taka bezna mala oslava v ramci moznosti. To by som oddelila od okruhlin. Aj ked beriem do uvahy aj to ze, nie kazdy ma financie na velke oslavy. Kazdopadne je to s tym darcekom zvlastne. Asi by som sa jej po case spytala, ci sa nieco deje. Ze si ostala v rozpakoch po navsteve zlatnictva. Pripadne nadhodila, ci ju ta suma pri plateni zaskocila.
A necakala vacsiu oslavu? Lebo spojit 3 narodeniny dokopy doma, to je taka bezna mala oslava v ramci moznosti. To by som oddelila od okruhlin. Aj ked beriem do uvahy aj to ze, nie kazdy ma financie na velke oslavy. Kazdopadne je to s tym darcekom zvlastne. Asi by som sa jej po case spytala, ci sa nieco deje. Ze si ostala v rozpakoch po navsteve zlatnictva. Pripadne nadhodila, ci ju ta suma pri plateni zaskocila.
@solange7 my sme sa so svokrou bavili už začiatkom roka,že nerobím žiadnu veľkú oslavu, pretože už vtedy som vedela,že budem prepustená zo zamestnania.
U nás v rodine sa už takéto oslavy nerobia - poslednú veľkú sme robili na 30tku (máme deti, oslavy robíme už len pre nich).
V tomto máme všetci jasno.
Pred chvíľou som so svokrou hovorila, povedala mi,že sa k nám chystajú na ďalší víkend s tatíkom (tak voláme svokra).
Moja svokra sa stará o ležiacu mamu, strieda sa pri nej so švagrinou. A na ďalší víkend ma svokra "volno", nemá službu pri babke, takže chcú prísť k nám,že niečo pogrilujeme.
Tak snad teda buduci vikend dostanes svoj darcek. Inac mi to pride ako dost velky bizar. 😀 Ta natahuje ako gumu na trenkach.
Tak snad teda buduci vikend dostanes svoj darcek. Inac mi to pride ako dost velky bizar. 😀 Ta natahuje ako gumu na trenkach.
@solange7 veru, naťahuje ma.
A býva 10km od nás, hocikedy vie urobiť "prekvapko" a objaví sa vo dverách len tak bez toho ,aby sa ozvala dopredu.
Chcem tým povedať,že nemá problém tu kedykoľvek prísť.
Aspoň vieš, čo si nájdeš pod vianočným stromčekom. Už keď toľko do Teba investovala, prečo nezabiť 2 muchy jednou ranou?
Mne prídete divni všetci, svokra co nič nedá vnucatu, pritom oslava je hlavne jeho , potom vy ostatní co nekomunikujete, len hadáte co asi bude. ..
Mne prídete divni všetci, svokra co nič nedá vnucatu, pritom oslava je hlavne jeho , potom vy ostatní co nekomunikujete, len hadáte co asi bude. ..
@sidicek Tiez mam z toho celeho dost zmiesane pocity. Kazdy tam ma svoje muchy. A to este aby svokra z toho nevysla nakoniec najlepsie 😀
A ja si myslím že k tomu chce niečo dokúpiť alebo tam chce dať niečo vygravírovat. Dá ti to keď to bude hotové
Autorka, už máš ten darček či ešte čakáš? :D

Ja som si najprv vybrala iba náušnice, povedala som,že to stačí.
Ona na to,že nie - nech si ešte vyberiem niečo bud prsteň alebo retiazku, tak som zvolila retiazku, keďže moja je polámaná.
Celá suma nákupu bola niečo cez 700€, ceny som tam s ňou konzultovala.