Tešíte sa na Vianoce?
...mega veľmi totálne 👍🏻🎄🩷
Neoslavujeme 🙂 (Ježiš sa narodil inokedy - v lete/jeseni)
Ano
Vobec. Syn lezi v horuckach s anginou.
Teším, dnešným dňom kedy končia v škôlke škole nám začínajú prázdniny. 23.pride manžel, to bude pre mňa najkrajší darček aj sviatky. Minulý rok sme boli sami bez jeho.
Otázka: tešíte sa na Vianoce
Odpoveď: Ježiš sa narodil inokedy...
Čítanie s porozumením opustilo MK... 😂🫣
Áno. (Ale nemusí tu byť tá otázka každý deň) 😅
Ja ano, kvoli tomu, ze moje dieta sa velmi tesi. Ked vidim tu radost v detskej tvari, tesim sa aj ja.
Nie
@lenkakravcova Pravdepodobne v jeseni. Nie je dôležité kedy, dôležité je, že sa narodil. A pripomíname si Jeho narodenie v decembri.
Ja akosi vôbec nemám pocit, že majú byť Vianoce 😅 ale teším sa na voľno a jedlo od mamy 😀
@lenkakravcova Čakala by som, že sa nezapojíš do diskusie, keď ich neoslavujete. Tak, ako ja sa nebudem vyjadrovať, či sa teším na nejaké muslimské sviatky.
To, kedy sa Ježiš narodil, je úplne jedno. Oslavuje sa to na Vianoce.
A áno, teším sa veľmi. Od dnes mám dovolenku, takže až do januára klídek a pohoda.
veľmi <3 spravíme si ich krásne a pohodové 🙂
Teším veľmi , aj keď sme sa so synom dostali v noci do nemocnice, ale aj napriek tomu, doma už je všetko napečené nachystané takže už iba pripraviť štedrú večeru🙂♥️
Veľmi sa teším, od zajtra ako mi padne posledná minúta v práci , si budem vychutnávať dovolenku naplno s deťmi, mužom, bez žiadnych školských povinností, žiadne tréningy ...iba my zababušený v teplých dekách pred telkou , varené víno /čaj , prechádzky ❤ ...nemáme ešte ani stromček, ani nakúpené a ani mi to nevadí , spolu to dáme raz dva 👍
Tesim sa viac ako ked som bola mala :D uz nech si dcerka odbali darceky 🥰
tak ako na každý oddych,
@lenkakravcova ...ja som čítala teóriu,že sa narodil na jar,marec- apríl.
Tak a je všeobecne známe,že Vianoce a Veľká noc sú prispôsobené sviatky.Kvoli zimnej a letnej rovnodennosti.
Nie sme veriaci ale tesim😊 tento rok budeme prvykrat na Vianoce traja, tak som zvedava ako sa bude dcerke pacit stromcek a darceky a vsetko okolo toho. A najviac sa tesim ze ocko bude mat volno a ze si ho uzijeme.
@h2 No vidíš, nesklamala som ťa 🙂
@valeria_h
@doriiis
Podľa islamských zdrojov sa Mesiáš Ježiš narodil v období dozrievania datlí, čo je v oblastí Palestíny približne prelom mesiacov: august-september:
„Pôrodné bolesti ju (Máriu) priviedli ku kmeňu palmy. Povedala: Bodaj by som bola zomrela pre týmto a bola by som bezvýznamnou a zabudnutou. Zavolal na ňu spod nej: Nežiaľ! Pán tvoj učinil pred tebou potôčik. Zatras kmeň palmy smerom k sebe, spadnú na teba čerstvé plody (datlí). Jedz a pi a buď spokojná..“ (Korán, 19:22-25)
Toto obdobie opisuje i kresťanská tradícia Biblie ako letné obdobie, kedy pastieri spali na poliach: „V tom kraji boli pastieri, ktorí v noci bdeli na poli a strážili svoje stádo. “(Biblia, Lk 2:8)
Pôvod slávenia Vianoc na 24-25.12 náj́deme v pohanskej mytológii. Pohania slávili narodenie boha slnka Mithra, 25. decembra v období zimného slnovratu. Mnohé pohanské zvyky boli pokresťančené, napríklad používanie sviečok, vianočného stromčeka a girlandy. Tieto symboly boli brané medzi rannými kresťanmi ako symbol pohanstva, no neskôr sa stali bežnými.
@lenkakravcova Nepchaj sem islam, buď tej lásky. Mňa naozaj nezaujíma, čo hovoria islamské zdroje.
@valeria_h je tam aj Biblia 🙂 nebuď taká podráždená, však sa ti blížia sviatky lásky a pokoja - trochu praktizuj. Neni zlé poznať teóriu. 🙂
@lenkakravcova Ty si vážne mimo. Choď si vyučovať Islam inam, diskusia je o inom.
Galganka neveriaco a nepokrsteno púli oči a napriek všetkému sa ďalej teší na Vianoce. Sviatky radosti a pokoja. 😂
@lenkakravcova prepac.... Rada si citam tvoje prispevky. Ale ozaj aj dnes, konkretne do tejto temy to musis tahat??
Autorka - ano, tesim sa. Neskutocne milujem vianocnu atmosferu ❤️❤️❤️
@lenkakravcova je jedno kedy sa Jezis narodil, pointa je úplne niekde inde
Teším sa samozrejme veľmi.

Teším, ale cez sviatky som v práci 😁