Ubúdať s vekom na množstve darčekov?
Kedysi som čitala, že ak chcete vychovať šťastné a vďačné dieťa, je fajn zachovať pravidlo, že čím väčšie dieťa, tým menej a jednoduchšie darčeky. Čo vy na to? Uvažujete nad darčekmi aj takto? Uberáte na ich množstve/cene ako deti rastú? 🤔
nase deti mali vela darcekov, vsetko oblecenie, co si zazelali a vyskusali, hold teens nebudes kupovať blbosti, vyberu si sami.
potrebovali vymenit a doplnit satnik. takze to vsetko dostali na vianoce.
je rozdiel skolkar, skolak, stredoškolák.....
vobec by som neriešila kolko darcekov je dost. kazdy to ma inak nastavene. kupis co uznas za vhodne
@janulik2008 prosím ta, toto je reálna fotka u teba doma? Pre koľko ľudí sú tie halda darčekov? A dobré vidím, sú tam 2 stromčeky?
Moja dcera ma 16 rokov a napisala zoznam s 20 darcekmi a z toho bolo 15 oblecenie.Proste brazdila net a nasla tricko, nasla capicu, nasla mikinu....
Kazdopadne rekord bol ked mala necele 3 roky 37 darcekov.
Teraz dostala to oblecko, hru do nintenda, kozmetiku a graficky tablet po ktorom tuzila
@zuzitko74 neviem, ako dieťa si pamätám také darčeky a veľmi ma potešili. Hlavne niečo, čo sa vtedy nedalo zohnať. Napríklad jelenicové rukavice. Mala som ich potom odložené asi 20 rokov 😊 Ak by na to prišlo, aj knihy, ako súčasť vzdelávania by rodičia mali deťom zabezpečiť bežne , ale aj tak je to krásny darček.
@kaktusik007 si moja krvná skupina 🙌😊
@bielasovicka ano sú dva. Odkedy bola malá menšia tak máme 2 pretože ona zdobí ten menší podľa seba. Pod ním ani nič nemáme 😁
A darčeky sú pre jedno dieťa. Má tam 3/4 postavičky Lilo & Stitch dokonca sú tam aj knihy a veci do školy.
A oblečenie má absolútne niekde 🤣
Moja ma 3 roky a od nas dostane (este niesme doma) "len" babiku, ktoru chcela a knihu. Knihu dostava vzdy k sviatkom + co si zela. A tak to chcem zachovat. Dostava darceky aj od dalsej rodiny a potom by toho bolo privela. Financny strop nemam, skor nech to je nieco co naozaj chce alebo nieco zmysluplne... plny kos 2-4€ hraciek na 5 minut nepotrebujem, len aby "bola kopa pod stromcekom".
@maya_hi u nás to je primerané skôr čím som staršia tým hodnotnejšie darčeky som dávala rodičom, tento rok výrobník sódy+ hodinky a vecičky k tomu. A na druhu stranu som dostala kufor, kabelku= veci čo som potrebovala a sama si ich cez rok nekúpim. Ale aj napriek tomu že mám viac rokov necítim že by na mne rodičia šetrili. Ani v porovnaní s mladším súrodencom.
Ja nemám strop na počet alebo cenu darčekov, čo kto potrebuje alebo chce to dostane.
Ja veľmi rada kupujem darčeky a keby sa mám obmedzovať nejakým limitom by ma asi j****.
Tak isto to robím aj pri dcére. U nás sú ale darčeky aj oblečenie a kozmetika.
@simcas75 no vidíš ty máš, ja nemám každý to má inak. Nikde nepíšem že je zle mať limit alebo čo, píšem ako to mám ja. Keby mám limit napríklad 100€ na osobu a viem o dvoch veciach čo chce, ktoré dokopy stoja 150€ tak áno j**** by ma keby sa mám rozhodovať takto kúpim a hotovo.
@maya_hi mame pravidlo, aby sa uslo aj ostatnym detom… takze jeden vacsi darcek a jeden mensi, ak po niecom tuzia. Vzdy hladaju to, co si zelali, kedze este veria v caro Vianoc a pisu list, co si zelaju. Skor chodia prekvapeni z toho, co vsetko podostavaju ini a zda sa im to prehnane. Preferencie sa samozrejme vekom menia, ale my vedome detom neuberame, lebo oni ani tonu darcekov necakaju. Vatu tipu kozmetika, oblecenie a podobne nebalime, len aby sme nahnali objem.

@maya_hi čo by to boli za Vianoce,keby pod stromčekom neboli ponožky a slipy 😆😆😆