icon

Účasť na svadobnom obrade bez pozvania

25. apr 2025

Pekny den vam prajem 🙂, zakladam diskusiu, lebo neviem, ako v takychto spolocenskych situaciach reagovat slusne. Moja sesternica sa bude vydavat. Nemame spolu prakticky nijaky vztah, nevidame sa, nepiseme si, no proste sme si v podstate cudzie. Bude sa vydavat a na svadbu pozyva tety, ujov.. (cize mojich rodicov ano), ale sesternice, bratrancov nie. A teraz mi tu vyvstava otazka - ist na jej obrad a zagratulovat jej pred kostolom alebo je to jedno? Ako by ste to riesili na mojom mieste?

Strana
z3
patka06
25. apr 2025

Dala ti aspoň svadobné oznámene? Ak áno, išla by som na obrad zagratulovať.

andreakotesova
25. apr 2025

Ak s nou nie si v kontakte, tak tam nechoď. Na čo?

deti95060810
25. apr 2025

nešla... nie ste si blízke, nie ste v kontakte tak načo

lulana79
25. apr 2025

Je to len a len na tebe... aj moji bratranci na svadbu pozivali iba ujov a tety, ja som gratulovat nesla

autor
25. apr 2025
@patka06

Dala ti aspoň svadobné oznámene? Ak áno, išla by som na obrad zagratulovať.

@patka06 Nie, nedala. Len rodicom oznamenie + pozvanie ku svadobnemu stolu. Najlepsie je, ze som vtedy bola doma aj ja, ked prisla a ani sa neprisla pochvalit, ze sa vydava… no, jednoducho celkom smutne, ale co uz.

janinah
25. apr 2025

Samozrejme.ze by som sla zagratulovat.Ze nie si pozvana je asi preto.ze by to bolo o dost ludi naviac a nad ich financne moznosti.A ze nie ste v kontakte je rovnako tvojim pricinenim a aj jej.Toto sa da zmenit

patka06
25. apr 2025

V tom prípade by som nešla

cyberk
25. apr 2025

Nesla by som, sa cudujem, ze ta to vobec napadlo, bolo by to fest trapne tam prist…

viestta
25. apr 2025

Ak mas pocit, ze sa ta to dotklo, nechod nikam. Ak mas pocit, ze by sa vase vztahy mohli zlepsit a chces spravit prvy krok tak chod alebo posli blahozelanie. (Aj ked si myslim, ze vztahy sa aj tak nezlepsia. Ked ste si neboli blizke ako deti ako dospele uz asi nebudete)

zuzanita1609
25. apr 2025

Pozýva tety,ujov bez svojích rodín?Keď nie,nešla by som,ale ako sesternica-rodina by som poslala po tatkovi/mamine aspoň kyticu 😊.

tramtada31
25. apr 2025

To je smutne, že ste si cudzie, to znamená, že ste sa ani so strýkom a strynkou nenavstevovali, lebo ten vzťah k sesternici by si mala, aspoň nejaký.. žiaľ, za to už môžu rodicia… Podľa mna by bolo mile, keby si šla aspoň na obrad. Ale rob, ako cítiš.

autor
25. apr 2025
@cyberk

Nesla by som, sa cudujem, ze ta to vobec napadlo, bolo by to fest trapne tam prist…

@cyberk Co by bolo trapne na tom, keby pridem na obrad, zagratulujem a idem domov? Ved na hostinu sa jej nanominovat nejdem.

tramtada31
25. apr 2025
@cyberk

@cyberk v com konkretne je trapne prist na obrad? Tebe nedosli na obrat gratulovat kolegovia, kamaráti rodicov, kamaráti? Mne Ano, dokonca aj nevlastná sesternica… bolo to mile, že si našli čas a prišli mi s kyticou pogratulovať. Kazdemu normálnemu cloveku je jasne, že na hostinu idu najbližší, keď nemas rozpocet na 200 ludi

anos18
25. apr 2025

Ja by som šla na obrad blahoželať a potom domov

autor
25. apr 2025
@viestta

Ak mas pocit, ze sa ta to dotklo, nechod nikam. Ak mas pocit, ze by sa vase vztahy mohli zlepsit a chces spravit prvy krok tak chod alebo posli blahozelanie. (Aj ked si myslim, ze vztahy sa aj tak nezlepsia. Ked ste si neboli blizke ako deti ako dospele uz asi nebudete)

@viestta Vobec sa ma to nedotklo, necitim sa urazena, len premyslam, co a ci sa odo mna nieco ocakava😅. To, ze nepozve na hostinu uplne chapem, sme velka rodina, financne by ich to mohlo zruinovat, hlavne v dnesnej dobe drazoby. Ide mi len o akusi slusnost, uctu k nej. Predsa len je to rodina, aj ked vzdialena. Co sa tyka rodinnych vztahov, neocakavam ziadnu zmenu.
@tramtada31 Ako deti sme sa stretavali, tam nejaky ten vztah bol, ale postupne sa to vytratilo. Celkom mi ale prislo luto, ako prisla oznamit nasim, ze sa vydava a mne nepovedala aspon nieco v zmysle „Idem sa vydavat, na obrad pozyvame len najblizsiu rodinu, ale ak by si si nasla cas, bola by som rada, keby prides aspon na obrad.”… Hned by to inak vyzeralo, aspon zo slusnosti. Ale asi takto dala najavo, kde ma ma.😁

thereisabear
25. apr 2025

Ak sa ti chce, máš vtedy čas tak choď. Ak je sobáš 150km ďaleko, máš doma 4 deti alebo v tom čase naplánovaný výlet, tak nechoď.

valikasikulova
25. apr 2025

Nešla by som, to už keď bola u vas mohla nakuknúť k tebe do izby, povedať cau a sa spýtať ci prídeš kuknúť na obrad...

januska12323
25. apr 2025

Ja by som nešla alebo by som sa opýtala rodičov ako to vidia oni.

larisa
25. apr 2025

Nešla by som. Slušne je oznamenie poslať aj sesternici alebo bratrancovi. To vážne chceš ísť gratulovať na svadbu . Veď tebe nedala vedieť ze sa vydáva.

klotildabazarik
25. apr 2025

Nie nesla by somv tvojom pripade

autor
25. apr 2025
@larisa

Nešla by som. Slušne je oznamenie poslať aj sesternici alebo bratrancovi. To vážne chceš ísť gratulovať na svadbu . Veď tebe nedala vedieť ze sa vydáva.

@larisa Mas pravdu. Teraz mi dochadza, ze mna na tom celom najviac zamrzelo to, ako ma odignorovala pri tom oznameni.😕

cyberk
25. apr 2025
@tramtada31

@cyberk v com konkretne je trapne prist na obrad? Tebe nedosli na obrat gratulovat kolegovia, kamaráti rodicov, kamaráti? Mne Ano, dokonca aj nevlastná sesternica… bolo to mile, že si našli čas a prišli mi s kyticou pogratulovať. Kazdemu normálnemu cloveku je jasne, že na hostinu idu najbližší, keď nemas rozpocet na 200 ludi

@tramtada31 v tom, ze ked nie si pozvana, tak sa tam vnucujes… je to trapne, ale kazdy ma hranicu niekde inde 🙄

bielasovicka
25. apr 2025

Nie, nechoď. Iné by bolo, keby ti dala oznámenie, alebo by ti povedala ze sa vydáva. Takto by som nešla, ved ta odignorovala.

lucia13022023
25. apr 2025

Išla by som.

trema
25. apr 2025

Mne sa takto zenil bratranec a nesla som, pre mna prakticky cudzia osoba

ssimusska
25. apr 2025

Nie nešla by som. Načo

michaela329
25. apr 2025

Ja by som asi nešla, odpoveď máš hneď na začiatku, veď sa nevidate a nemáte vzťahy 🤷

sulavikova
25. apr 2025

Nie, nechce ťa tam.

zuzanita1609
25. apr 2025

Ale veď vy dve nemáte ani nejaký vzťah, čiže skoro ako cudzia osoba s rodinnou príslušnosťou-rodokmenom. Pozdravila,oslovila by si ju,keby sa stretnete niekde v meste?

biba_18
25. apr 2025

ja by som do kostola zablahoželať išla ... čo to má s tým spoločné že nie som pozvaná k svadobnému stolu?

Strana
z3