Valentínska večera: Stoja ceny naozaj za to?
Dobrý večer,boli ste niekde na Valentína na večeru? Mi sme aj plánovali,no ale keď sme si pozreli ponuku v okolí a dať 56€ za dve večere čo inokedy by vyšlo možno 40€ mi prišlo cez čiaru. To čo,bolo robené z nejakej inej panenky?alebo ten plyn na ktorom sa to robilo dnes syčal 5x toľko a sa ho viac minulo?alebo kuchár ktorý bol dnes v práci mal za smenu 205€?neverím tomu..
To gastro chce naozaj tak dopadnúť? Majitelia si naozaj nevedia zrátať koľko je dva a dva?
Kde je dopyt,tam je ponuka🤷♀️ Na Silvestra a Vianoce tiez jedlo ani ubytovanie nestoja ako bezne,ci?
Tak nemusíš ísť priamo že na valentínsku večeru. Jasne za na tom majú nahodene. Stačí ísť na normálnu poprípade si urobiť pohodu doma. Načo podporovať tieto vymyslené blbosti.
Skôr si vedia zrátať koľko je dva a dva. Vedia, že niekto príde aj napriek cene. Férové je to, ak za to ponúknu zákazníkom aj pridanú hodnotu. Niečo k tej romantickej atmosfére alebo špeciálnejšie menu. Skôr mi príde divné nevyužiť to.
Tomu sa hovori biznis. Proste sa chopili prilezitosti.
@lucia13022023 presne tak :D hadam nepojdem do restiky na hranolky so syrom 🤣
Ved, ak sa Ti zdalo vela, nemusela si prave do tej chodit. Mohla si vybrat inu, lacnejsiu. A ak si oni ohodnotili valentinsku veceru na tu sumu, to bola ich vec, komu sa zdalo vela, nemusel prist.
@flatwhite @autorka
Mne sa tiež nedá nereagovať 😁 I ja sa o.i. pohybujem v gastro. Ta cena nie je vysoká. Povedala by som možno naopak. Áno, náklady vzrástli, za všetko. DPH je nižšie, na niečo, v com je však obrovský chaos, desiatky usmernení, výnimiek, v konečnom dôsledku teda efekt žiadny.
Ta mzda kuchára… predstav si, že podnik ma celkove náklady omnoho vyssie, než ten kuchár zarobí, u nás 270-290€/zmenu. Ak si ho chceš udržať potrebuješ mu dať brutto toľko, aby mu netto vyšlo rovnako ako inde, kde ho platia na čierno. Veď inak u teba nezostane. A týka sa to celého personálu. Ak to chceš teda robiť poctivo, neostane ti iné než zdvihnúť cenu. Aj tak zisk nie je žiadne terno. Vela reštaurácii, hotelov sa drží nad úrovňou prežitia. Nie, gastro nie je vo všeobecnosti žiadny veľký biznis. Je to kopec prace, problémov. Ak k tomu niekto nemá vzťah, chce iba zarobiť, bude robiť niečo iné.
Ty máš možnosť na tu večeru ísť/neísť. Nečakaj, ze tie ceny budú rovnaké ako doteraz. Pokojne si za to návrate niečo špeciálne, užite si to viac podľa predstav.
@flatwhite presne. My sme boli v reštaurácii kam chodíme aj mimo sviatky. Okrem valentínskeho drahšieho menu sa mohlo objednať aj bežne ponúkané jedlo a tam ceny upravené neboli. Bolo plno nových čašníkov, čo tam bežne nepracujú a keď sme išli už k autu, z boku je vidno cez okná do kuchyne a ešte sme sa pristavili, že bože ako makajú, určite aj tam mali výpomoc
@balerina2025 vidno, že si nedoprajes...ja si užívam cestovanie a aj reštaurácie
Inak cena plynu pre podniky vzrástla 3-násobne pokial viem (pokojne ma opravte, ak ma niekto iný údaj). Tie podniky potrebujú pokryť náklady za cele obdobie, nielen to, keď sa im darí. Takze je logické, že pokial sa da, snazia sa zarobiť čo najviac a kompenzovať hluché obdobia, keď idu do mínusu.
Aj v kvetinarstve bude stat v pondelok ruza menej ako stala vcera. Kazdy che vyuzit prilezitost - lebo dopyt.
ved raz v roku si hadam mozeme dopriat 🙂 aj tak to plati muz
Je to predsa logické. Vyšší záujem o službu = vyššie ceny. U nás boli všetky reštaurácie vybookované.
Tak je prirodzené, že je všetko drahšie.
káže ti niekto oslavovať valentína? Veď to vzniklo práve z takéhoto dôvodu,aby sa podnikatelia nabalili a ošklbali zákazníkov
@deti95060810 a preto ja som bola s kamoskou na kafe😄
Valentin sa da oslavit aj inak ako v restike 14.2. - ja som upiekla morcacie rezne a hranolky - viem ze je to nezdrave ale mame to radi...najedli sme sa a mali sme oslavené...manzel priniesol kyticku a bolo..
A ty nevieš, že my je s tvrdým Y
Keď nechceš minúť za večeru od šéfkukára, tak uvar ty a seď doma. Bože, to je diskusia...😄😄😄

Sorry, ale mne sa uz neda nevyjadrit. Ano, predstav si, ze tie ceny su tak vysoke lebo VSETKO islo hore. Ceny potravin, ceny plynu, odvody socialky za zamestnancov proste vsetko. Mna ako cloveka, ktory pracuje a podnika v gastre ide vykotit ked sa k tomu idu vyjadrovat ludia, ktori v tejto oblasti ocividne v zivote nerobili. My sme mali vcera tiez v praci valentinske menu, 50€ dokopy pre par a boli sme vybookovani. A bol to masaker, namiesto dvoch casnikov boli styria, v kuchyni traja a makalo sa. Cize ano, aj sa muselo zaplatit viac zamestnancov, naklady na valentinsku veceru tak aby bola kvalitna boli tiez vyssie a stale si myslim,ze oproti konkurecii sme mali cenu stale nizku. Ale teda verim, ze napriek tomu si mala pekny valentinsky vecer hoc aj doma. Ja uplne chapem, ze su ludia, ktori nemaju peniaze nazvys na taketo vecere, ale prosim fakt nenavazajte sa do gastra, ze sme nenazrani a pytame vela.. tiez robime co sa da 😀