Váš názor na meno Lukrécia
Chcela by som sa poradit ohladom mena pre dievčatko.Velmi sa mi páči meno Lukrécia.Myslím že to nieje často použivane meno preto sa chcem spýtať na váš názor či je take meno vhodné.ďakujem 😵 😵
@nosalinda a vieš, že aj ja poznám malého chlapca Filipa, ktorého volajú Pipo? Pre mňa hrozná skomolenina... Okrem toho mám neter Paulínku, ktorej hovoria Paja, pre mňa tiež zhovadené meno...
A ešte Kika a Kiko pre Kristínu a Kristiána je pre mňa osobne fakt nepekné, ale Kristíny a Kristiánovia sú na to už asi zvyknutí.... 😖
Inak, vôbec to nie je zlé meno...nám keď príde obecný časopis s oslávencami, tak takéto mena boli kedysi bežné a to sú už dámy na 70🙂 Našla som tam Alma, Blandína, Sidónia, Anchela a ešte kopec iných🙂)) A ešte o krutosti dnešných detí..dnešné detí sú navyknuté na všetko a tie, čo majú zvláštne meno sú ešte aj hrdé, že sa odlišujú🙂 Som učiteľka, máme aj originálne mená v triede a nikto sa nad tým nepozastavuje....A to ako ju budú volať je skoro riešiť, to príde keď ju uvidíte🙂 Ja mám kamošku, čo ju volajú Slávka a pritom je Vladislava a jednu, ktorej inak nepovieme ako Lenka a pritom je to Magdaléna🙂 A potom ešte uja, ktorého voláme všetci Vladko a krstený je Štefan🙂))
Podľa mňa je Filip nepekné a dosť prepoužívané ale Pipo úúúžasné. Môjho muža tak volám ale nevolá sa Filip.
@nosalinda moja je Hanka a kamoskin muz ju stale vola Anicka 😀 ale nejako extra ma to netankuje, hoci keby ju tak zacali volat vsetci to by mi uz asi vadilo, ved ide o ine meno
@luckamorka tak jeden pomýlenec sa dá prežiť🙂 Ale kedysi to bolo veľmi zaužívané volať Aničky ako Hanky, ale mne doma hovorili Anička, tak som bojovala za svoje meno🙂
Každý má vlastný názor a vkus 😉 Neviem čím som spôsobila že máš na mňa chuť kydať, tipujem že máš Filipa, ale ja som Flilipov neurážala len som povedala že MNE osobne sa nepáči. Úplne chápem že niekomu inému stopercentne vyhovujú a sedia. To neznamená že iným sa nemá páčiť. Moji sa volajú Florian a Felix a ja tie mená milujem a mojich nádherných chlapcov ešte viac a nikdy by som nemenila. Druhé mená majú ako poctu osobám ktoré sú mi drahé. A ktokoľvek povie že majú škaredé je to jeho názor a ak to hovorí len najust naproti tak o to horšie pre neho, mne je to jedno. Zatiaľ každý kto nás stretol a pýtal sa na chlapcov vždy poznamenal aké nádherné mená a ako im sedia 🙂
@eliniatko ja mam Filipa a odolavala som tomuto menu cele tehu, chcel ho drahy 😀 Takze viem, o com hovoris, a uz som si zvykla, ze najstarsi je Filip 🙂 Druheho mam Davida a teraz cakam tretieho musketiera a nevieme sa zase dohodnut s MM 😀 Ja chcem Leo, on Dominik a najstarsi syn Maxa 🙂 a ty mas fakt pekne a zaujimave mena, Florian super, Felix ma napadne Slovacek, ale ako pises, kazdemu sa paci nieco ine 🙂
@nosalinda nas Filip je tiez od malicka Pipo, Pipko a David zase Dado 🙂
@eliniatko myslim, ze je rozdiel napisal ze ti meno nepaci, ako ze je to nepekne meno
nikdy som si o ziadnom mene v ziadnej diskusii nedovolila povedat, ze je nepekne (dokonca ani v tejto)..snazim sa byt v tom trochu diplomaticka...ale kedze si sa uz vyjadrila k menu filip ako si sa vyjadrila, tak ja detto...cize nieco ako skarede meno (=nepekne) si pouzila ty.....
uprimne tie kombinacie mien sa mi ozaj nepacia - vobec sa to sebe nehodi ...germanske mena so slovenskymi asi ako past na oko....
A David si vyberala ty či muž? Lebo ak vybral prvé aj druhé on určite si na rade ty, ak on prvé ty druhé tak asi syn nech vyberie 😀 Mne sa páči Max (druhého som najprv uvažovala že Maximilian sa bude volať) ale v okolí a všeobecne aj tu na MK je poslednom čase veľa veľa Maxov, Maximov tak som nechcela aby boli treja v triede a upustila od neho a vybrala Felix (keď som nad ním začala rozmýšľať hneď som vedela že je to ono) a som fakt rada, aj kvôli tomu že jeho meno má moje meno v strede (Eli - fELIx). Ďalšie v poradí z tvojich vymenovaných je Leo to je také mužné 🙂
@mircalla tá veta začína (presne kvôli tomu že vyjadrujem čisto svoj názor) PODĽA MŇA 🙂 Martin a Michal slovenského pôvodu teda rozhodne nie sú 😉 Martin http://www.babynames.com/name/Martin latinské, Michal http://www.babynames.com/name/Michal hebrejské. A ako som už povedala, druhé mená nepoužvame, nevolám syna Florian Martin, len Florian/Flori atď. Martin je pocta môjmu mužovi kt. sa volá Martin.
A tiež sa opakujem - ja ti tvoj názor neberiem, mne je to úúúplne jedno. Nechápem čo si taká citlivá na to že niekomu sa nepáči meno tvojho syna? Ako ťa to môže urážať keď tebe sa páči a to je jediné podstatné? Aj keby mi celý modrý koník teraz napísal že mená mojich synov sú podľa nich nepekné mne je to šumafuk, ja ich zbožňujem 🙂
A to je v podstate aj odpoveď na pôvodný príspevok. Ak sa autorke to meno páči, je s ním stotožnená, zbožňuje ho, vie si predstaviť že ho bude každodenne používať, je jedno čo tu kto napíše, je jedno komu sa nepáči, komu sa páči, pre koho je nepekné pre koho smiešne pre koho zaujímavé pre koho odpudivé. Je to meno pre jej pokladík a ak to tak cíti je to pre ňu to najkrajšie na svete 🙂
@eliniatko mne to dost jedno....nebudem sa opakovat matej a martin su v pohode, len sa to totalne nehodi spolu..pre mna to znie komicky ako celok...ale je mi to fuk.....aspon si ma vyprovokovala prvy raz na plnu hubu napisat na nejake meno svoj nazor a nebyt sa snazit taktna....nikdy som doteraz nikomu nenepisala, ze nejake meno je otrasne, aj ked som si to myslela a myslela som si to casto
nech sa páči aspoň si sa zasmiala keď je to komické 🙂 a máš hneď lepší deň. ja sa len usmievam lebo počujem svojho Floriana Martina ako sa rozpráva v izbičke so svojím psíkom a pri tom pozerám na trojmesačného Felixa Michala ako spokojne odfukuje v postieľke a je mi najlepšie na svete
😉 ty máš ale agresívnu náladu, mamina Filipa. asi si treba viac zasexovať lebo inak to nevidím prečo potrebuješ útočiť na pokojných spokojných ľudí 😉
komický príd. m. vzbudzujúci smiech, smiešny: k. príbeh, k-á situácia, k-á postava, k-á úloha (v divadelnej hre)
výkladový slovník
@eliniatko prve vyberal drahy, Davida sme akosi vybrali spolocne 😉 Este bol na pretrase aj Teo, ale asi skusim pouzit zenske zbrane, aby to bol Leo 😀
Mne sa toto meno nepaci... 😀
Krásne meno. Páči sa mi. Podľa mňa sa dajú používať všetky varianty mena Lucia - Luci, Lucka, Lulu - podľa nálady a situácie. Podobne ako keď Martin, Matúš, Matej sa skracuje rovnako na Maťo alebo Maťko. Mne sa osobne páči keď sa používajú rôzne varianty mena. Okrem tých hanlivých - Anča, Mariša.

Mám kamrátku s takým menom a celkom sa mi páči 🙂 nikdy som ho predtým nepočula keď som ju spoznala, ale nik sa jej nevysmieval