Váš názor na meno Lukrécia
Chcela by som sa poradit ohladom mena pre dievčatko.Velmi sa mi páči meno Lukrécia.Myslím že to nieje často použivane meno preto sa chcem spýtať na váš názor či je take meno vhodné.ďakujem 😵 😵
@ditatxu osobne si myslim, ze deti nemaju to, ze sa im mena zdaju smiesne (resp. ich kombinacia s priezviskom) od rodicov....deti maju vlastnu hlavu a vedia byt v tomto od isteho veku velmi krute......vedia byt krute k tomu, kto ma nadvahu, silne dioptrie atd a tiez to nemaju od rodicov...vzdy sa ich par takych najde. neviem si to predstavit, ze by toto mali od rodicov...od rodicov maju rozne zdrobneliny....resp.ich pocuju od druhych a opakuju ich
Cize asi by som nedala svojmu dietatu meno Francesco Kožka ci Armando Haluška napriklad....myslim, ze by mu to asi sposobilo nejaky ten problem najma v detstve
nie, nepaci sa mi..
@ditatxu mne sa nezda divne, ze tu mamicky riesia ci sa meno hodi k priezvisku ... su ludia ktori na to dbaju a podla mna, je to asi zalezitost vlastneho vkusu. niektorym ludom zalezi na tom, aby sa jeho dieta nevolalo napr. arabela novakova ale lucia novakova..a podla mna vyber mena je velmi dolezite a je to podla mna zodpovedna uloha. ved meno nas prevadza cely zivot..a casto krat, by sme sa mali riadit radsej praktickostou, vlastnym rozumom ako tym, ci sa nam nieco paci alebo nie... mne sa tiez hrozne vela veci paci, ale nemozem ich mat, lebo ... je na to x logickych vysvetleni preco.. cize nemozes vyslovene ludi, ktori sa nad tym pozastavuu nazvat hlupakmi..jednoducho pre niektorych je vyber mena velka zodpovednost, ktora bude sprevadzat dieta cely zivot ..tak len tolko 😉
Pre Boha to radsej Seherezada
pekne meno. poznam dve. jednu volaju Lulika a druhu Dada 🙂
@jankaa120 snad sa pre meno svojho dietata nechces rozhodnut na zaklade tych z nas, ktore si tu kratime chvile? beriem to tak,ze aj ty si touto otazkou kratis chvilu 😉 ...meno lukrecia samo o sebe pekne, zaujimave, ale pre mna neprakticke. Predstav si realnu situaciu, akoze uz malinku mas a chces na nu zavolat... alebo pri mojkani ju milo nazvat,ako jej budes hovorit,luky? A ako tu uz bolo napisane, pozor na priezvisko aj spominanu krutost deti
Ak sa tebe paci...Ale ma napada,ze raz na kupalisku sa mamicke stratilo dievca a nevedeli ho najst v dave ludi,tak vyhlasili v rozhlase...Lukrecia Netucna nech pride do osetrovne.Co ti poviem.Napriek vaznosti situacie sa ludia naokolo zacali smiat.Naozaj meno a priezvisko by mali "ladit,,,zial toto bolo ako pes na oko. ☹
@pribinak a preco nie? Urcite by sa zdrobnena forma nasla, urcite vhodnejsia nez si uviedla. Netreba prepadat stereotypom a predsudkom, ze niektore mena a ich skratky su len pre dievca ci pre chalana. No nepomozem si, v tomto pripade mi to vobec nepride nevhodne. Luky ci Luki, uplne univerzalne to znie. Asi je to vec nazoru. 😉
Inac k tym detom, moje deti sa predstavuju zasadne plnym menom, ziadne zdrobneninky. Doma ich tak volame, ale same sa tak nepredstavuju.
predstav si ako budu to meno vyslovovat deti v skolke... predstav si ako ho vyslovi 2rocne dieta, ked sa ho spytaju ako sa vola... budu sa jej pytat stale znova, budu tipovat vselico ale lukreciu nie. vies ake to bude pre nu stresujuce? vies s akou malou dusickou sa bude uz od malicka predstavovat?! dcera, ked mala asi 2,5 mala v nemocnici mozno rocnu spolupacientku noemi. pre malu jak doremi, tak doremi 😀
necitala som celu diskusiu, tak neviem ake su nazory, ale mala som znamu ktora sa tak volala, meno dostala po babke a kym bola mala volali ju Lulika, kedze som sa s tym menom od malicka stretavala, neprislo mi nijako divne, ani zvlastne
@jankaa120 meno ako každé iné. Daj ake sa ti paci. Volať ju budú tak ako povieš alebo si ju naučíš. My mame Korneliu. A tak ju aj voláme, zdrobneliny sa používať nemusia. Ja zas nechápem ze ked dám meno prečo hneď všetci riešia, ze ako budeme dieta volať, akú zdrobnelinu. Atd
Poznam Lukreciu a to meno je krasne. Volame ju Lukrecia, nijako to neskracujeme. Ma obycajne slovenske priezvisko a je to len o zvyku.
@jankaa120 mne sa to meno nepaci, ale budes sa rozhodovat hlavne podla seba, ale meno by malo ladit aj k priezvisku nech to nie je ako Sarah Jessica Novakova...to len ako priklad...ak je meno zlozite a dlhe hodi sa k tomu nieco kratke a jednoduche a taktiez sa zle vyslovuju mena, ktore koncia na slabiku akou zacina priezvisko...ja mam napr. dlhe zahranicne a zlozite priezvisko, preto moje meno je kratke jednoduche a slovenske..a ako baby pisu deti si stale v skole najdu nieco cize treba aj zvazovat aj to, aby prve co na dietati riesia je meno, lebo tym sa clovek predstavuje vsade 🙂
@moni73 🙂 komolia sa aj obyc. mena detmi, ktore maju problemy s vyslovnostou, cize, tohto by som sa ja osobne neobavala. Skor ide o to ci sa zvolene meno hodi k priezvisku. A ide aj o to ako budu mat potrebu dosislavat dospeli, lebo obcas teda kukam ako sa dospelaci bavia s detmi ako, bez urazky, retardovani. Odsislaju, dosislaju a dokomolia prave oni mena, pomenovania predmetov a spol. Ja ked pocujem na pomenovanie svetla žiža a na auto tutu, tak mam dost. 😀
Joj a trapit Ta nechcem, to by som si nedovolila. 🙂
Myslite že su na Slovensku osoby s menom Lukrécia??
Mne sa nepaci.. ale bolo by mi srdecne fuk co si o mene, ktore chcem dat svojmu dietatu mysli rodina, kamosky a o zenach na konovi ani nehovorim!

@jankaa120 mne sa to paci..urcite sa vsak nebdes rozhodovat podla nazorov na.mk ci?