Váš názor na meno Lukrécia
Chcela by som sa poradit ohladom mena pre dievčatko.Velmi sa mi páči meno Lukrécia.Myslím že to nieje často použivane meno preto sa chcem spýtať na váš názor či je take meno vhodné.ďakujem 😵 😵
@tranquillo ďakujem. Zopár ľudí mi to povedalo, ale som radšej keď ma volajú Franka alebo Fany
Ja zas keď som minule bola v DMke, tak mamička zakričala na syna že "Mojmír!!!!!!!" Tak napríklad toto meno som ešte na nikom živom nepočula 😀 a zdrobneninu k tomu menu si tiež neviem predstaviť.
A jedno z mien v našom kalendári, čo ma neskutočne irituje je Zlatko. To niekto také meno naozaj dá? 😒
@mamaf ja som mala spoluziacku Františku a volali sme ju [Fren]. Tiež sa jej veľmi nepáčilo, aj keď podľa mňa je to krásne meno 😉
Baby, vsak zakladatelka sa pyta na nazor. Co je na tom take zle. Meno si ocividne uz vybrala len asi si nie je 100%ne ista.
@charlie1980 Mne sa Johanka paci, ale teda s jednym n🙂
nevymyslaj to dieta bude s tym menom zit cely zivot , slovenske mena su najkrajsie
inak Johanka a taketo mena su slovenske, iba sa vytratili pocas komunizmu,ale co pamatam babicky este tak tam Johana bolo bezne meno, tiez Jozefina, tych bolo kopec, stvrt dediny, tiez take dalsie exotiky ako Albina, Eleonora, Stefania. Potom bolo take obdobie ze iba sama Katka, Janka, Marika a tieto slovenke mena,ale teraz je to zase pestrejsie.
My sme uvazovali dat ked tak meno po pradedkovi Gustav. Ako jeden z moznych napadov.
@hanka_april ...alebo ja poznám jednu,čo svojej dcére dala meno Kimberly a priezvisko Slivková ☹ ....Kimberly Slivková... kto toto počuje,tak sa smeje...na mieste toho dieťaťa by som buď veeeľmi skoro vydávala,možno už aj v 16-stke,lebo toto zahraničné meno a čislo slovenské priezvisko vyznie vyslovene smiešne...alebo by som si na mieste toho dieťaťa v osemnástke dala zmeniť radšej to krstné meno (ak sa to vôbec u nás dá)... a ešte keď počujem,ako na to dievčatko volá- "Kim,Kim"...ja som zo začiatku myslela,že jej hovorí - kým,kým (pokiaľ) ....kým (pokiaľ) pôjdeme domov,alebo niečo podobné 😒
@andrii 😀 Ze Kimberly 😀 Ako Fakt...My mame tiez nezvycajne meno, v IT bezne, Ale mame aj IT priezvisko 🙂 Dufam, ze raz ma za meno syn nevytresta 😀
@tranquillo a nielen Zlatko 🙂 ... poznám jedného čo sa naozaj volá Vratko
a Mojmíra sme mali spolužiaka, takže pre mňa celkom normálne meno, také slovanské
Meno dieťaťa, pokiaľ nie je vyslovene urážlivé, by malo byť len na tebe a mužovi... musíš byť s ním zžitá, vtedy sa nebudeš cítiť divne keď ju tak budeš volať. Mne osobne sa Lukrécia až tak nepáči, ale nie je zasa zlé a hlavne - nebude ich 5 v triede. Zato Neliek, Sofií, Vivieniek, Viktórií a Lilieniek (s jednými alebo dvomy l alebo n) tam bude ako maku, čo ja doteraz nechápem ako môžu maminy dávať húfne dokola zo 5 mien. Nevravím že byť za každú cenu originálna, ale zasa furt to isté ako papagáje to je podľa mňa na smiech, a nie nevšedné meno. Čiže za mňa hurá do toho, ak si s ním stotožnená a cítiš to tak, je to to správne. Je zaujímavé a originálne. Ja by som ju skrátene volala Luky alebo Lukinka 🙂 (p.s. Fernanda je fakt ako z telenovely to radšej tá Lukrécia 😀 )
@andrii ja mám dve známe, jedna dala dcére meno Vivien Kováčová a druhá Noemi Čaládiková :D je to brutál, takto si dohovädiť deti :D :D :D
meno Lukrécia je pekné, pokiaľ sa k nemu hodí priezvisko. ak nie, tak hanba na štyri zimy pre to dieťa
@fra Mojmír je pekné meno, len som fakt ešte nepočula, že by sa tak niekto volal 🙂 a volali ste toho spolužiaka aj inak ako Mojmír? Lebo to sa asi ani nedá 🙂
Ešte je aj Vratislav, aj toho volajú Vratko. Inak niekedy mám pocit, že nás kalendár by sa mal trošku aktualizovať. Neviem, či by niekto dal svojmu bábätku meno Adolf, Vít, Gejza a podobne. Ja by som na to odvahu nemala.
dnes som stretla velmi zlatu kocku a volala sa Frederika. Podla mna, pekne meno a velmi jej pristalo.
Ked uz tu podaktore spomenuli telenovely a konkretne meno Fernanda. V latinoamerickych krajinach uplne bezne meno, ako u nas Kata. Mam znamu, brazilcanku, ktora ma sestru Fernandu - sexy a pritazlivu babu! Je lekarka, ziadna sluzka z telenovely. 🙂 😉
@tranquillo poznám Mojmíra, volajú ho Momo. aj malého syna má s rovnakým menom
@tranquillo volali sme ho Mojmír, inak sa nedalo, ešte aj jeho frajerka ho myslím volala Mojmír 🙂
@helenanovakova v skolke sme mali chlapceka Mojmira a volali ho Mojko. Prislo mi to chutne. 🙂
ak sa chcete pobavit, odporucam nejaky clanok tusim na Topkach, je tam spomenute meno Přemysl Tomišuk. Tomu sa povie des a hruza. 😀
@helenanovakova tak Momo sa mi teda nepáči, to už radšej Mojmír. Pripomína mi to knižku "Dievčatko Momo a ukradnutý čas. " (off topic)
@jabadaba chudák chlapec/chlap, to je fakt des a hruza ☹
@tranquillo ze? Uz dospely, uz neviem k comu sa vyjadroval, v clanku ho citovali. No cista katastrova ako ten slovensky povestny Teofil Strašivtak.
@tranquillo pripajam link, tak zmylila som sa, vola sa Tomašuk. 😀

@jabadaba my sme mali kohúta menom Pipo 😀 takže u mňa je asociácia jasná 🙂