icon

Váš názor na meno Nathanael

kikataldikova
30. sep 2016

Ahojte, čo poviete na meno Nathanael? 🙂
Chceli by sme dať dve mená, aké by ste k nemu navrhli? 🙂 Už máme Ivana Svätopluka 🙂

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
laurika1517
4. okt 2016

@obsadenemeno akoze nepoznali ineho Jana? citaj pozorne. meno natanael nasli v biblii v Jan 1, 47 pise @nikelca

co je na to nepochopitelne?

obsadenemeno
4. okt 2016

@laurika1517no jo, ukrizuj ma teraz....proste to tak napisala a ako som mala vediet, ze je to ten slavny nathanaelko, co ho nasli? pisala, ze ma petru nelu tak neviem o ako nathanaelkovi toci......sklidni hormon

laurika1517
4. okt 2016

@obsadenemeno tak prv ako napises priblbly komentar tak si over odkaz na ktory reagujes a tam by si to nasla...

petruska222
4. okt 2016

Nathanael je síce celkom pekne meno, ale urcite nie pre slovenské dieťa s priezviskom Balík.to je katastrofalna kombinácia...chudak malý.no ja by som sa tak nechcela volať😞 a ani svojmu dieťati by som niečo podobne nespravila.NEZNASAM, KED MAJU SLOVENSKE DETI SO SLOVENSKYMI PRIEZVISKAMI ZAHRANICNE MENA, JE TO OTRAS, STRASNE TO ZNIE.Ja by som dala Igora😊

eeffka
Odpoveď bola odstránená
monilik
4. okt 2016

@eliniatko super napisane 😉

stellasweet
4. okt 2016

@rutie Patrim do skupiny umelcov 👍

michaellll4
4. okt 2016

ja mam syna Natanaela ma 2 roky meno je super každému sa paci a meno je biblicke nie americke 🙂 😉 😵

ewwa666
4. okt 2016

Meno je krasne . Je biblicke a normalne si myslim ze ak sa mi narodi chlapec tak vam to meno ukradnem 😄 no a co ze ma slovenske priezvisko. Dnes ma kazde 3dieta zahranicne meno a slovenske priezvisko. Ked bude velky bude to normalne a nikomu to nepride zvlastne. Aspon nebude ako ja, v triede 3 eäEvicky ,3 Zuzky , 2 Jankovia , 3Matkovia...

novana
4. okt 2016

@ewwa666 Áno, určite nebudú v triede tri Evičky a traja Jankovia, pre zmenu budú v triede štyri Vivienky a štyria Natanelkovia. 😉

obsadenemeno
4. okt 2016

@laurika1517 stale neviem o akom nathanaelkovi toci, ked pise, ze "nasi to nasli v biblii", "nas nathanaelko" a pritom ma dceru Pertonelu..... a ako som pisala, meno je pekne, ale sa proste nehodi na slovensko koli sklonovaniu a zdrobnovaniu. Ak by zila autorka v zahranici, mala ine priezvisko, mozno aj mm z inej krajiny, tak to by bolo ok, hlavne ak tam chcu zit. Inak je to asi ta prva skupina, co rutie pisala v svojom prispevku.
Mi nehovor, ze aj ty mas "nathanaelka"...... 😀
A neber to vsetko tak vazne, je to meno, ak to mamicka chce, tak ho da a moj nazor jej aj tak bude sumafuk, lebo ma bude povazovat za rypalku a ze "zavidim" (ako je tu dobrym zvykom, kazdy kto sa odvazi mat iny nazor, uz zavidi)....
Ja by som vybrala meno, co bude jednoduche v niekolkych jazykoch, kedze u nas hovorime troma.... a nechcem, aby sa to meno komolilo. Tot vsio.
Daj si kavu ako ja a uzivaj si pekny den 😉

rutie
4. okt 2016

Na odlahcenie: moja najmladsia dcera chce mat 6 deti: chlapci: Haluška, Ponožka a Kolobežka (volat ich bude Halu, Pono a Kolo) a dievcata Zoo, Bubo a Pipi. Nevieme do akej nas nasa matrikarka zaradi kategorie, ale uz sa tesim, ako budem spievat vnucatkam uspavanky: Spi Haluska spi... Dobru noc Buboška, dobru noc... 🙂 Ale urcite sa nebudu v triede pani ucitelke s nikym pliest. A Pipi a bude si určite rozumieť s Ponožkom... 🙂

Inak mam arabsku externu kolegynu a vola sa "Noha". : 😉

eeffka
4. okt 2016

@rutie my sme mali dodavatelku z azie, volala sa foneticky Kur Va, volali sme ju Ellen ,po dohode s nou 😀

nikelca
4. okt 2016

@obsadenemeno moj brat je Natanael. Uz som to pisala. Preto som sa zapojila do diskusie. Preco si sa do nej zapojila ty netusim. A prqve preto ze je to niekto koho poznam a v nasom okoli neni uz jediny sa cudujem tebe dospelej zene ako mozes urazat. Náš Natanaelko bol vymodlené dieta po mamininom nárocnom tehotenstve. Je to úzasny chlapcek s krasnym menom a kazdy kto ho pozna povie ze sa mu hodi. Mame natanaelka a sme na neho hrdy a preto mna isobne uraza ako sa vyjadrujes o mene mojho brata. Jedna vec je ked ako ine napisu ze sa im nepaci. Fajn mne sa nepaci dDamian a Natalia. Ale nerozumiem tvojej potrebe rypat. Nikto nebere ako tragediu ze sa mena v minulosti opakovali neviem preco by mala byt preto tragedia ked 4 janky nahradia 4 sofie.

obsadenemeno
4. okt 2016

@nikelca napis mi, kde som rypala. Len som napisala, ze sa mi nepaci v zdrobneninkovej forme. A ak pises na verejne forum je samozrejme, ze tu budu nazory, ktore sa ti nebudu pacit. Ale vyletiet na niekoho, ze rype, ked nerype....ale no ano, plati to o trafenej husi. Ak ti nieco vadi, hladaj v sebe, ze preco.
A nikde som nepisala ze vas natanaelko je taky alebo hentaky. To uz si namyslas. Je to moj nazor, ze sa nehodi take meno zdrobnovat. Bodka. Take it or leave it.

novana
4. okt 2016

Niektoré príspevky mi asociujú pohľad na mladého muža (v USA) s mastnými vlasmi, špinavých džínach, sediaceho v hrdzavom aute, ktoré zdobila americká zástava a nápis: Som hrdý, že som Američan.

dobromila1111
4. okt 2016

@kikataldikova ja mám syna Nathana. Natanael mi už prišlo moc🙂 o to viac ak chcete dve mená.

nikelca
4. okt 2016

@obsadenemeno popravde v tej kategorizácii som sa nenašla. meno som dcére dala podla mena ktoré má manžel v kalendári na svoje meniny lebo sa nám obom páčilo. Neriešili sme socialny status ani sme si nič nemuseli dokazovať, proste sme sa na ňom zhodli 🙂
čo sa týka natanaelka naša rodina ma asi štastie na inteligentných ludi lebo nikto nemá problém so sklonovaním, ani so zdobneninami, nikdz nemusel hláskovať svoje meno, či už na dedine u babky alebo v meste v školke. Rýpeš keď používaš výrazi ako "o čom točíš". si pasívne agresivna ked napíšeš "ukrižujte ma". Ako som už písala so zdrobneninami problem nikto nema ani s tym ze meno nie je klasicky slovenske aj ked priezvisko ano.

marse
4. okt 2016

Meno sa mi nepáči. A môj názor je, že na SVK asi nezapadne, v cudzine možno. A s vaším priezviskom to veľmi dohromady nejde.

marfikchov
4. okt 2016

@nikelca ja nechápem toto obraňovanie mena... však keď ste sa pre také rozhodli, ostatným je do toho prd... nech by ste dali aj meno odzadu písané... ja nechápem diskusie na tému meno dieťaťa, lebo ak napíšeš negatívne, tak si zlá, no a ak chce len pozitívne, aby jej pritakali, že dobre vybrali, tak načo o tom písať na niekoľkých stranách. V podstate si myslím, že tu riešime meno dieťaťa, ktoré je asi len v pláne, kedže spomínaný Svätopluk má 4 mesiace, čiže v podstate je celá diskusia na nič a len sa tu doberáte... Prikláňam sa k názoru, že meno má sedieť k priezvisku, lebo meno Scarlett Mrkvičková je priznajme si, ozaj na smiech. Ale proti gustu.... Nech si každý urobí, ako si myslí, že bude správne. A howk!

obsadenemeno
4. okt 2016

@nikelca jasne ze nemusi hlaskovat meno ludom v rodine....ved vedia, ako sa vola, nie? To pride neskor, v styku s cudzimi....aj ked mozno nie, kym vyrastie, bude uz natanaelkov desat v kazdej triede.....
nespominam si, zeby som pisala "ukrizujte ma"???????????????????? Takze citame co tam vlastne ani nie je zase, ze?

Pozri, uz to nechaj. Nemusis sa so mnou vypravdovat. Ja mam svoj nazor na meno a ze sa tebe moj nazor nepaci je to tvoja vec.
Vlastne, po tejto debate sa mi meno paci este menej....... a super ze ste vsetci v rodine taki inteligentni. Potom sa nemusis so mnou hlupou co nerozumie ake krasne meno natanaelko je, bavit, kedze som pod tvoju uroven.

Prislo mi na um to porekadlo: Ze ked sa delil rozum, kazdy spravodlivo dostal, kolko si zasluzil. Je to jedina vec, na ktoru sa nik nestazuje, ze jej ma malo.

A ked sa aj teraz urazis, tak si davam facku uz dopredu....slap!!!! spokojna? Mas pravdu vo vsetkom a ja som ta truba co nepozna mena a pouziva slang v komunikacii.

mihula
4. okt 2016

a čo tak UPS Balík,znie to tak moderne 😀

obsadenemeno
4. okt 2016

@marfikchov este poznam Kevina Kvocku..... 😖

nikelca
4. okt 2016

@obsadenemeno pisala si ukrizuj ma hore n tejto strane. Mozes si to najst. Ja som nehovorila iba o rodine ale o meste v ktorom zijem, o skolavh kam chodi, o priateloch a ludoch z ktorymi sa stretavam vseobecne. Ja tvoj nazor ze sa ti meno nepaci respektujem. Nepaci sa mi vsak tvoje podanie plne urazok na mna a moju rodinu. Nerespektujes pravidla fora ani vseobecnej Netikety preto som mala potrebu ta na to upozornit. Dufala som ze si to vsimnes a s takymto pristupom prestanes ale ty si zacala zase iba viacej zaparat. Podla ostatnych diskusii mam pocit ze sa v tom vyzivas co je naozaj smutne.

rutie
4. okt 2016

@nikelca Petronelu by som zaradila ako menej bezne normalne meno z kategorie 2. V kategorii Marcel, Eugen... Petronela Džavornoková prip. Halušťoková (ano, mali sme klienta s týmto menom) by asi nebolo uplne to prave orechove, ale k beznym slovnskym priezviskam je to podla mna uplne normalne, pekne meno, ktore sa neda pokazit a dcerka bude mat na vyber, ci chce byt Petra alebo Nela. Podla mna ste dobre vybrali.

Nechcem rypat, len ma to zaujima, preco ste u Nathanaela nechali to H? Zaujima ma to vsobesne, preco rodicia maji Sarah, Hannah, Ruth... To H tam ostalo z hebrejciny, lebo klasicka hebrejcina nema v pisanej forme samohlasky a keby nepouzila H, tak by sa Sara citala Sar (pripadne Ser, alebo Sir). Ani v originali sa to H necita, ani v anglictine sa to H necita aj ked tam ho do pisanej formy prebrali. Ale u nas to h nema uplne ziadny vyznam.

Mne to pride tak, ze je velmi vela peknych mien. Na mnoho krasnych sa zabuda. V materinskej reci dokazeleme lepsie precitit tu emociu. Akokeby clovek nebol OK zo svojou identitou, ked sa ju zdraha vyjadrit menom a lovi v cudzich vodach. Akoby sa hral na nieco, co nie je ani nebude. Tak to vnimam, neurazte sa.

nikelca
4. okt 2016

@rutie neni tam h je iba natanael. Ak som h niekde napisala bolo to nechtiac. Meno vyberali aby sa hodilo k bratovi Emanuelovi 🙂 mal byt za mrich ale na imricha sa narodil 🙂 emanuel je podla kamarata z vojny mojho ocina

siska53
4. okt 2016

@kikataldikova Kebyze mate ine priezvisko,tak by som ti napisala,ze ho kludne daj v kombinacii Jan Nathanel neviemaky. Ale k vasmu priezvisku sa mi nehodi,prepac.
Ani k priezvisku mojich deti a mojho muza,uz lepsie mi to znie s mojim priezviskom.

A mozno sa nakoniec rozhodnete inak, ved prve dieta je este malicke.
Ja som vyberala tak,aby ladilo s muzovym priezviskom. Meno pre dceru som mala vybrane a do toho mi nik nesmel hovorit.
Pre chlapca dostal muz zoznam s menami a vybral. Sice ame nevedeli,ze je tiez caste,ale nie je ich tolko,co Samuelov,hoci moja velka tuzba bola mat Samka ( uz od vysky ) a vobec som nesledovala nejaku oblubenost mien.
Ak by sme mali dve dievcata,tam vy sme tiez dali normalne meno zo slovenskeho kalendara. Tak,aby sa dobre vyslovovalo tu aj v zahranici.

Mohla som dat mena dve,pri krste bola ta moznost,ale nevyuzila som.to,pre mna zbytocne,aj tak dieta budem volat len jednym menom.

No ked na tom trvas,nik ti nezabrani mu dat to meno s tym priezviskom,len by som ho dala ako druhe v poradi a ako prve dala nieco jednosuche a kratke ako ste to spravili pri prvom dietatku, mne tam stale najlepsie pasuje meno Jan (hoci meno Jan nie je moje oblubene,v tejto verzii mi znie fajn Jan Nathanel...).

rutie
4. okt 2016

Inak, kebyze som Balíková, tak mám Dalibora ( Libora), pripadne Olivera v pripade dcery Barboru, Lindu alebo Améliu.

obsadenemeno
4. okt 2016

@nikelca ok, teraz som si vsimla to ukrizovanie, sorry teda, vobec som si to neuvedomila..... ☹ ale napis mi kde som urazala teba alebo tvoju rodinu????
Nie si ty nejaka vztahovacna?