Vegetariánka na rodinnej oslave: Ako zvládnuť situáciu?
Dobry den,
Co si myslite o takejto situacii? Partnerov clen rodiny bude mat oslavu, na ktorej sa ako obed bude podavat kura, ja som uz roky vegetarianka, ale partnerova rodina mi odkazala ze sa pre mna nebude objednat specialne jedlo, ze vsetko dostanu rovnake. Tak som povedala partnerovi, ze mne to nevadi, ze ja si objednam nieco bezmasite s tym ze si to aj zaplatim, vsak budeme predsa v restike tak snad nebudu problem mat uvarit jedno jedlo, naco mi on povedal ze to bude cudne...akoze velmi som sklamana z jeho spravania, ci cudne nebude ze oni vsetci budu jest a ja sa mam na nich pozerat...
A otázka? Tvoj frajer a jeho rodina sú sedlaci. Ani by som to ďalej nerozoberala s ním. Normálne by som si objednala zaplatila niečo bezmäsité.
To su ale dementi, sorry😳 vratane tvojho frajera -wtf? Jasne, ze si objednaj nieco ked sa bude dat. Nezabudni si to zaplatit lebo ti sedlaci ta este ohovoria
@anonym_autor tak ak to maju v restike, tak su chrapuni, ked ti neobjednali extra... to byva uplny standard (mozes mat aj ine obmedzenia na jedlo)...
@anonym_autor automaticky sa objednáva iné jedlo ak je niekto z pozvaných vegetarián alebo alergik ...resp. v normálnej spoločnosti to tak chodí. Zrejme nie si až taká vítaná...a tvojej drahej polovičke je to jedno.
Reštaurácie sú na to zvyknuté, a je to to najmenej co pre teba mohli spraviť. Ale asi sa im moc nechce....
Tvoj frajer fakt čaká že tam budeš sedieť o hlade a pozerať na nich ako sa napchavaju?
Aspon mas jasno v tom, ako ta partnerova rodina respektuje. A aj priatel sa celkom vyfarbil. Zapamatej si to pre buducnost, toto je kontrolka, ktora by mala blikat.
My sme asi mentalne inde ako oni, pretoze vegetarianov respektujeme a ak maju nejake poziadavky vyjdeme im v ustrety. Rovnako ako diabetikom alebo ludom s intoleranciami.
Ty si kludne objednaj vegetarinaske jedlo a neries co si kto o tom bude mysliet.
@anonym_autor veľmi čudne a smutne. Ja mám veľmi prísnu dietu (zdr. Problémy) keď ideme na svadbu,pýtajú sa má čo mi majú objednať,lebo nevedia presne čo môžem. To iste na oslavách. Ty si si jedlo chcela dokonca zaplatiť sama čo je veľmi pekne gesto z tvojej strany. Aspoň partner by to mal pochopiť. Na tvojom mieste tam ani nejdem. Sú neslušní voči tebe.
Ty sa budeš pozerať ako oni jedia? Ty by si tam nemala ísť po tejto skúsenosti vôbec.
My keď sme mali oslavu,vopred sme kuklli,čo daná restika ponúka,spýtali sme sa rodinných príslušníkov a z toho si vybral aj ten,ktorý mäso nejedol. Vybavené.
@anonym_autor fakt divne. Tvoj frajer by sa mal za teba postavit. Som vege od 18r, cize vyse 30 a nikdy - nikdy - s tym nikto nemal problem. To je taky nerespektujuci pristup jeho rodiny.
@anonym_autor aspon vidiš už teraz ako ťa rodina vníma, oni nemaju rešpekt voči tebe, v tom prípade by som nikam nešla, veď ideš na oslavu, takže jednu porciu bezmäsitu mali vybaviť aj tebe
Riadne trápne, akože vedia, že si vegetariánka automaticky bez pýtania ti mali rezervovať také jedlo, nechápem buď ťa neznášajú alebo sú totálny sedliaci, a priateľa by som tiež vymenila, takého čo má len mamička pravdu nepotrebuješ k životu absolútne
@anonym_autor nie som vegetarianka, ale nejem ziadnu hydinu, tak by som tiez bola na tej oslqve v podobnej situacii ako ty, a normalne by som si objednala jedlo pre seba, aj si ho zaplatila, a vobec by som sa necitila trapne....
@anonym_autor nie som vegetarianka, ale nejem ziadnu hydinu, tak by som tiez bola na tej oslqve v podobnej situacii ako ty, a normalne by som si objednala jedlo pre seba, aj si ho zaplatila, a vobec by som sa necitila trapne....
@tenerifka presne tak,radšej objednať to čo vieš,že zjes,ako potom nechať je tanieri nezjedene a plytvat
J by som nesla. Ved to je v dnesnej dobe uz totalne normalne. Som vegetarianka od detstva - ako jedina v rodine. Vzdy som bola ta najvacsia cudacka. Roky rokuce som ohryzala len prilohy, lebo ved co budeme pre jednu robit nieco extra, neni dostatocne hladna, ak bude naje sa, natlac to do nej nasilu - skusili raz a skoncil o🤮 cely stol. Po cca 10rokoch mozno aj voacej sa s tym zmierili. U teba je ale situacia ina. Ja by som nesla. Ak je to oslava, asi sa ocakava nejaky dar, na to budes dobra, ale porcia napr cestovin ci rozota je im zatazko? Nie nesla by som a partnera by som vymenila.
Chápem. Jediná z rodiny som vegetariánka, cize som divná. Vždy na zabijacke, kde mna brali (neviem naco) som hladovala. A vždy divná, autistka, bizar. Nie si nesvojpravna, no tak si vyber podla seba bezmasite. Ich neries. Aspoň uvidíš reakcie a ci je partner vhodný do života. Na svojej svadbe som mala tiez ako jediná bezmasite a nikomu to nebolo divné a nie preto, že nevesta. Teraz si mi pripomenula, chodila som s typkom, kde sice ako tak chápali, že teda maso nejem, ale už nie tak, že do taniera po polievke si hned naberam další chod. Vždy som som si isla tanier opláchnut. A ked partner začal zaplatit 50 centov za vodu navyse, tak o pár mesiacov bol ex. Ci sa mi ulavilo.
Partner ti má byť oporou a držať s tebou a nie že si čudná a prispôsob sa našej rodine tak ako mamka, teta, ujo, strýko kážu.
Partner netuší že neješ mäso? Veď sa on mal ozvať hneď keď spomínali kura že moja Xy neje kura vyberte niečo bez mäsa. Asi ťa má len na to jedno že ho netrkne a nenapadne čo ješ a neješ.
@anonym_autor "rodina mi odkazala ze sa pre mna nebude objednat specialne jedlo, ze vsetko dostanu rovnake" tak by som odkazala, ze je to v dnesnej dobe bezne a nech laskavo objednaju nieco vege lebo inak na oslavu nejdes. A ani by som nesla. A mozu sa cudovat celu oslavu na cele s tvojim partnerom (mozno byvalym). Toto su tie "drobnosti" ktore ti ukazuju ci mas OK partnera.
@anonym_autor a inak s partnerom nemate ziadne problemy? toto je prby ked sa zachoval ako chuj?
@anonym_autor tu máš ukážku toho,ako ťa nikto nerešpektuje už teraz,a čo potom,ak sa zoberiete?
ja keď som sa vydávala,to bolo teda riadne dávno,tak sme mali prispôsobený jedálniček pre každého.....svokor neje hydinu,svokra ryby,a mama mala žlčníkovú diétu.Úplne normálne nám v reštike urobili všetko podľa týchto podmienok,takže v reštike problém nie je.
Problém je v ľuďoch .....
Ja nejem mäso od 18 rokov a teda s takýmto prístupom som sa ešte nestretla. Sorry, ale tvoj priateľ je riadny blb, ja by som na tú oslavu ani nešla!!!
ako, zas hneď vymeniť partnera - prečo? ak neviete podrobnosti? on ako partner môže byť ok, len má napr. drbnutú mamu čo každého komanduje a on jednoducho prišiel na to, že prežiť pri nej je jednoduchšie sa s ňou nehádať ...
autorka, ja by som za zariadila podľa toho ...
preco by to malo byt cudne? ked raz nieco nejes, tak hadam to nebudes mat pred sebou polozene a pozerat sa na tanier. normalne si objednas a vybavena vec. akurat ta jeho reakcia akoze zamrzela aj mna.
ako, zas hneď vymeniť partnera - prečo? ak neviete podrobnosti? on ako partner môže byť ok, len má napr. drbnutú mamu čo každého komanduje a on jednoducho prišiel na to, že prežiť pri nej je jednoduchšie sa s ňou nehádať ...
@biba_18 tak potom aj ten priateľ je blb,lebo takto bude mamičke ustupovať vždy a nikdy nebude stáť za autorkou a jej názormy.Veľmi,veľmi zlé.....
@anonym_autor tu by som sa ozaj zamyslela aj nad partnerom. lebo ver tomu, ze ked si Ta nezastal teraz v takejto jednoduchej veci, nezastane sa Ta pred rodinou ani v buducnosti (nie, po svadbe to nebude "ine" lebo uz si manzelka. ani ked mu porodis dieta, 2., 3.... piate).
u nas nedavno dcera robila doma oslavu a automaticky poslala kamaratkam dotaznik ohladne stravy, ci ma niekto alergie a pod. aby sme mohli nachystat obcerstvenie tak, aby si kazdy mohol nieco vybrat a to ma dcera 15 rokov. (a nie, neocakavali sme, ze si "extra" kupovane veci zaplatia sami). ked niekoho pozvem na oslavu, chcem, aby si ten den uzil aj on aj co sa stravy tyka... ibaze by som ho tam nechcela, ignorovanie jeho stravovacich zvyklosti je zakerny a "nenapadny" sposob ako mu to dat najavo 🤔
ak by ste mali raz dieta s alergiami na stravu, bojim sa, ze Tvoja nadejna nova rodina, by to veselo ignorovala, lebo to je tiez len take vymyslanie, kedysi vsetci jedli vsetko a boli zivi...
ja osobne by som na tu oslavu nesla. nie pre tych par eur, co by som si extra stravu objednala, ale z principu.
Takéto partnera by som poslala do teplých krajín. Pred hostinu sa vzdy pýtame na diéty, obmedzenia ap. Fakt sú to sedláci.
@biba_18 tieto "neviete podrobnosti" neskor prerastu do "obludnosti". Co to musi byt za rodina ked neobjedna vegetarianske jedlo? Nezijeme v praveku, ze ked sa ulovil mamut tak sa mesiac jedol mamut. Hlavne v dnesnej dobe ked mas grilovany encian ci sopsky salat pomaly v kazdej krcme. Partner moze mat matku drbn*tu ale tak snad vie objednat jeden syr aj bez matky ci rodiny? A nie ze reakcia "bude to cudne".

@anonym_autor ak nebude možné objednať bezmäsité jedlo, kura prehodíš frajerovi, zješ ryžu alebo zemiaky alebo šalát. Nerobila by som z toho drámu, asi frajerova rodina funguje ako z minulého tisícročia, keď vegetarián bol exot.