icon

Veľký dar pre novorodenca, keď nič nepotrebujeme

27. sep 2021

Ahojte, o par tyzdnov sa nam narodi druha dcerka, dedkovci uz chystaju velke dary.. A tu je kamen urazu. Jedny nam k narodeniu prvej dcerky dali peniaze na kocik, resp zaplatili vybrany. Vybrala som pre nas uzasny, som s nim spokojna, mame neutralny, lebo od zaciatku som dufala, ze raz bude aj pre druhe a tretie babatko, nechcem novy, no oni nas "nutia" do vyberu druheho, lebo predsa druhu vnucku nechcu osidit. Velmi tazko vnimaju nase rozhodnutie, ze novy kocik nechceme. Navrhla som, nech tie peniazky odlozia, nechaju si u seba alebo daju nam a my neskor vyberieme vec podla potreby. Nie, trvaju na novom kociku.

Druhi dedkovci tiez pytali tip na dar, velky. No my naozaj vsetko velke mame, kocik, vajicko, postielku, komodu na oblecenie.. Nemam co velke vybrat, oblecenie tiez mame po prvej dcerke a druha bude tiez jesenna, mali by to po sebe vsetko vynosit. Velke veci ako fusak do kocika ci vajicka, overal zimny, vsetko vsetko naozaj mame. Hracky detto, hrkaliek milion. Tak vybrali hupacie kresielko. Ze to jedine nemame, tak kupia to. Ano, jedine nemame, pretoze som ho nikdy nechcela a nechcem ani teraz. Naozaj netreba nasilu minat peniazky na veci, ktore uz mame/nechceme/nevyuzijeme.

Od mojho otca som si vypocula titul rozmaznaneho fracka, ktoremu nie je ziadny ponukany dar dost dobry. To ma zamrzelo, ja predsa chcem setrit ich peniaze, aby nekupovali taketo velke veci dvojmo, ci vec, ktoru naozaj do bytu nechcem (kresielko ci neskor navrhnuty chodak).

Navrhli sme s muzom obidvom stranam peniaze do obalky, ktore vyuzijeme podla potreby. Z obidvich stran razne nie, a ze ked nevieme vybrat, vyberu oni. Tak neviem, asi sa chcem len vyrozpravat, taketo napate vztahy kvoli vlastne peniazom a darom naozaj oar dni pred porodom nepotrebujeme. Ale nemali by aj oni trosku zvolnit? Aku mate skusenost, respektive mate iny tip ako z kola von?

Strana
z3
basska_b
28. sep 2021

To je vtipné, ako sa k tomu postavili, lebo ja mam 2 dievčatá 2 roky po sebe a mladšia teda dostala výrazne menej - peňazí i darov - než staršia. Jediný, kto vníma, že mladšia bola "ošidena", som ja 😁 nikto ostatný sa nad tým ani len nezamyslel. Chápem, že starí rodičia chcú silou mocou hodnotný a zároveň materiálny dar. Chápem aj to, že sa im nedá nič vysvetliť, vidia to proste po svojom. Treba asi fakt vymyslieť vec, ktorú ešte nemáte a ktorá "ukojí" ich potreby (napr. nábytok do detskej izbičky, hračka typu trampolina, pieskovisko), zlatý šperk (na neskôr, keď bude väčšia)) - uspokojí to obe strany a využijú to obe deti, zároveň to bude niečo, čo nie je explicitne len pre staršiu, ale dá sa to chápať ako priamo pre tú mladšiu.

evkamotka
8. okt 2021

Nausnice- pises ze daju krstni, ale tie babatkovske vydrzia nvm? Rok,mozno 3? (neviem, mam chlapcov). Tak si vypytaj "velkacske", nie novorodenecke
Kurz plavania, baby gymnastiky
Vianocne foto, novorodenecke, rodinne...
Preplatit krstiny, tortu...
Alebo nech ta vezmu do dmky s lekarnou, pokupis si plienky a fajnovu kozmetiku na rok
Detsku kuchynku ak nemate, nas sa s nou hral od 10m

lulus13
11. okt 2021

Ak môžem skočiť do debaty, cítim že aj my budeme mat problemy a to je nase prve, lebo uz teraz si kazdy rozkazuje a nas vynechavaju, a tiez nechceme vyzniet nevdacne, ale mame prichystane argumenty, ked chcu utratit peniaze tak na zlato investicne ako tu uz padlo, ja by som si pytala diamantove nausnice, nahrdelnik ale take aby ich mala v dospelosti, alebo pozemok a na nom vysadeny strom dna narodenia 😅 chcu velky dar tak podme do patosu, ked ta uz oznacili ze si nevdacna, neboj nie si v tomto sama.

Strana
z3