icon

Vianočný darček: Je láska bez neho dosť?

22. dec 2023

Pride vam ok, ak muz tvrdi zene, ze ju velmi lubi, ale na Vianoce nedostane od neho ziaden darcek?

mistymay33
22. dec 2023

Moj tato bol rovnaky. Nikdy nekupil mame darcek na ziadny sviatok, ani na vianoce. On totiz neznasal obchody, nikdy nechodil nakupovat a aj oblecenie pre neho kupovala mama bez neho. Ale daval mi vzdy peniaze, aby som mame kupila darcek akoze od neho. On aj vedel co by mamu potesilo, tak mi to kazal kupi, zabalit a dat pod stromcek. Tak isto aj na narodeniny. On nekupoval darceky nikomu, ani mne, ani svojej mame, otcovi… vzdy to niekto vybavil za neho. Ale nikdy sme to nebrali tak, ze by si mamu nevazil… on jej dokazoval lasku a naklonost inak. Ale proste darceky od neho sme nikdy necakali.

sense
22. dec 2023

Vieš čo, urobila by som to tak ze sebe by som kúpila a jemu nie. Alebo by som to. Urobila tak že keby sa niekto spýta tak poviem, neviem asi nestojím nikomu ani za malý darček.
Ale teda čudujem sa ze 7 rokov riešiš pre neho a jeho rodinu darček a nechápem keď to to 7 rokov nevadí alebo si neriešila tak teraz ano

deti95060810
22. dec 2023

to nemá ani 20 e na lístok do divadla ?

gejb
22. dec 2023

@deti95060810 to nebude o peniazoch, má proste v paži...

rozpravocka
22. dec 2023

Som na tom rovnako už 15 rokov. Môj muž na to vôbec nie je. Všetky darčeky kupujem ja, aj deťom aj rodine. Zvykla som si už na to, že si mám kúpiť niečo sama. Máme spoločný účet, takže finančne to je jedno. Zo začiatku ma to trochu mrzelo, ale už som si zvykla. Kvôli tomuto by som ho určite nemenila. Má iné prednosti.... napríklad umýva okná, vysáva a včera dokonca napastoval všetky podlahy v dome. 😂

alickapusinka
22. dec 2023

Preboha to nemá 10 eur na nejaký kozmetický balíček. Tu nejde o dar ja ťa chápem ale o to že nič nekúpi. Mate deti.

ejbyk
22. dec 2023

Môj muž mi kúpil fén a tričko...to bude pozerať pod stromčekom ako parádne vybral 🤣🤣
My dospelí si nekupujeme nič na Vianoce, a ak aj nieco kúpim a zabalím tak iba ja...nevidím v tom problém...

rivini
22. dec 2023

Tak sadnut a povedat muzovi, nech ti kupi darcek. Pripadne si nieco kup sama s daj mu to zabalit. To ti nikdy nic nedaroval, sedem rokov ti to nevadilo a teraz potrebujes radu?

prunee
22. dec 2023

Ak to tej zene neprekaza, a su vzajomne dohodnuti, ze darceky si davat nebudu, tak je to uplne O.K.

deti95060810
22. dec 2023

mne sa aj snažil niečo kupovať - sveter, a pod. ale všetko už nosia bezdomovci...
skrátka - mm je bez vkusu...

thoughtfulweirdo
22. dec 2023

A ako ťa počúva a ako sa ti snaží vyjsť v ústrety v ostatných záležitostiach? Od toho by záležalo, ako by som to ja riešila.

autor
22. dec 2023

@gejb máš pravdu, je to tak

tom_i
22. dec 2023

Je to o vašej komunikácii. Môj manžel bol od 14 r. samorast intrak, vojna odchod z domu ... Sme spolu vyše 20 rokov a boli to rozhovory o rodine, nikdy som sa ho nesnažila presvedčiť, čo sa patrí, ale ukázať to prepojenie... Nemusí znášať rodinné seansy, ale tam je to prepojenie. Nerád dostával (lebo od života dostával len facky), ale dnes ... Sám vybral a doniesol pre neterine deti hračky. A teší sa viac ako deti, lebo vždy kúpi najväčšiu hovadiny, ale to deti najviac poteší. Ja si pamätám naše prvé Vianoce - dostala som sprej a tú blbosť po pazuchy Secret a tešila som sa viac, ako susedy čo dostali šperky. Takže nevyčítaj, rozprávaj sa. Možno otvoríš nejakú komnatu

nikpa
22. dec 2023

Co napísať, je to smutné. A niečo mi hovorí, že toto nebude jeho jediná ,,chyba,, Len škoda, že už 7 rokov to každé vianoce, narodeniny a meniny predychas ako si napísala, sama si to tíško prijala, neviem co teraz čakáš?! Na rovinu mu povedz ako sa cítiš, ako chudera co mu nestojí za nič. A keď mu to aj tak nedocvakne, už je len na tebe ako sa zariadis.
Síce sa stále opakuje že vianoce nie sú o darčekoch ale každý človek si zaslúži nájsť pod tým stromčekom aspoň niečo, aj keď len za 5-10€. To už nie je podstatné, podstatné je ze dotyčný si dal vôbec námahu a išiel niečo vybrať. Môj muž je napr. úplne mimo, nakupovanie dámskych darčekov je pre neho akoby mal vyberať always vložky, no aj tak sa hecne a vzdy mam voľáke prekvapko, vážim si to aj keď často sú to veci, ktoré by som si sama nevybrala...

akvi
22. dec 2023

Riešiť to po 7 rokoch mi príde divné. Doteraz ti to nevadilo? Potrebuješ len "hrať formu" pred mamou? Alebo ťa to skutočne trápi? My si tiež darčeky s mužom nedávame, lenže my sme sa tak dohodli. Resp my si darčeky dávame, ale nepotrebujeme na to Vianoce, väčšinou sa dohodneme, že čo si kúpime pre radosť. No a môj otec napríklad tiež vždy kúpu darčekov delegoval, najprv na mamu, že nech si kúpi sama, čo chce, dal jej peniaze a akonáhle som už ja bola vo veku, že som bola schopná kúpiť sama, tak to delegoval na mňa. Všetko je predsa o dohode a komunikacii. V tvojom prípade mi to nepríde ok voči nemu, že 7 rokov si to tolerovala a tento rok mu to budeš vyčítať. Veď normálne sa porozprávajte o tom, možno má nejaký dôvod, že nerád dáva darčeky.

sissy27
22. dec 2023

ja nevidím problém v tom, že nekupuje darčeky, proste je taký. Tiež mám takého kamoša, darčeky nekupuje, na druhej strane ani žiadne nechce a nečaká. Je sporovlivý (na môj vkus až príliš), ale na byt si našetril hotovosť, nenechá sa ani od nikoho pozývať, proste svoje účty si platí sám, žiadne úvery, 3x ročne dobrá dovolenka, má svoje hobby (šport) kde si dopraje kvalitnú výbavu, inak žiadne zbytočné utrácanie. Má partnerku už cca 15 rokov, nikdy jej nekúpil darček (dovolenky ale platí on obom), ani rodičom, ani súrodencom. Proste je taká povaha, na druhej strane je to rovný chlap, ktorý dodrží čo sľúbi, nepodrazí ťa, vieš na čom si.
Ak je teda jediným mínusom tvojho partnera to, že ti nekupuje darčeky, tak mi to nepríde také zlé. Ale sama si musíš zvážiť ako veľmi to je pre teba dôležité a či chceš pokračovať vo vzťahu alebo nie. Len prosím ťa nečakaj, že on sa zmení.

autor
22. dec 2023

@gejb on velmi dobre vie, ze ocakavam darcek

mamina7070
22. dec 2023

a reconsi taka hlup ze ty kupujes celej jeho rodine a jemu a on sedem rokov nic ?

proste nekup resp ak sinkupila nedaj mu ani im
on ta mamv pazi kasle na teba

ste manzelia ? mate deti ? ja by som mu darcek nedala a nebudete mat dvaja a jeho rodine tiez nedavaj nech sa on postara

je to od chlapa ubohe ak nema fantaziu cas ma dat peniaze a ty kupis alebo ta vezme do obchodu si vybrat a pod ale toto je cisty ignor a nie neda sa to obhajit (to ze nebol k tomu vedeny atd bie jenvyhovorka

martul
22. dec 2023

Môj muž tiež hovorí že ma miluje darčeky si roky nedávame

klementinka58
22. dec 2023

a kvoli comu mu nikdy nic nepovies? Ja by som si svoje povedala, si predsa manzelka, staras sa o chod domacnosti, dala si mu deti, ma vdaka tebe navarene, upratane, pohodu domova a on sa doraba na tom, ze ti nic nekupi a este vie ze to ocakavas a nic? To ozaj ma tolko drzosti? Ja by som mu tento rok nedala nic a keby sa pytal poviem, ze ved ani tebe on nic nekupuje. Za usetrene peniaze by som vzala deti na vylet alebo pobyt a jeho nechala doma sameho nech si robi co chce . Normalnemu by doplo po takom konani a minimalne by sa ospravedlnil a chybu napravil
To nie je o darcekoch ale o prejaveni ucty, ze myslim ako potesit milovaneho cloveka, ze si ho ctim natolko, ze mu nieco dam, to iste aj na ine sviatky ved my uz mesiac dopredu vyberame ockovi darcek na narodeniny a to iste ocko s detmi mne

la_dolce_vita
22. dec 2023

Dufam, ze mu tiez nic nekupis..

akvi
22. dec 2023

Autorka, by si sa čudovala, niektorým chlapom nedochádza, tvoj možno potrebuje počuť úplne priamo, čo očakávas, nie ze ty mu budeš v inotajoch naznačovať. On to potrebuje počuť tak, ako to je. Že Fero, počúvaj, viem, že darčeky nedavas, ale tento rok ideme k mojej mame a ja chcem, aby si mi niečo kúpil a zabalil, potrebujem to tentokrát takto. A vlastne to potrebujem aj inokedy, aby si mi niečo dal. Môže to tak byť, si s tým ok? ...atd. A ak nie je, tak by som chcela vysvetlenie a podľa toho sa zariadila ďalej..

zuzubb007
22. dec 2023

Ano chudera, ktora nedostane darcek lebo muz ju ma total na haku, sama si si odpovedala ako to je , zasnem co zeny dokazu muzom debilom akceptovat, verim, ze darcek nemas ani ty pre neho

autor
22. dec 2023

@klementinka58 aby ste pochopili, nebola som vzdy ticho. Povedala som a nie raz. No nechytilo sa ... a robit sceny pred malym dietatom isto nemienim.

mamina7070
22. dec 2023

a ano pridete na navstevu ako idoti bez darcekov k jeho rodine nech si to vyzerie

povedz mu dopredu nic som nekupila a hotovo a ked pridete povedz im nanrovinu sedem rokov aom kupovala ja tento rok riesil on preto vam nesieme prd

alebo na tu navstevu ani nechod

klementinka58
22. dec 2023

no tak ked je dilino a ani po urgencii nic tak by som si ho absolutne nevsimala, nekupovala nic a hotovo. Zila si svoj zivot a on by bol spolubyvajuci

martinka13
22. dec 2023

Nuž tak by som to ešte korenisto okomentovala, aby sa cítil trápne.

autor
22. dec 2023

@mamina7070 noooo to zie zaujimavo. Ja nemam to srdce nekupit im nic. Oni to ocakavaju, budu sklamani. A neist tam? Ako to vysvetlim malej, ze nepojdem s nou a tatom ku starkym?

vikes
22. dec 2023

Kúpiť darček je trochu aj o tom, že myslím na toho druhého, snažím sa ho niečím potešiť a mám radosť z jeho radosti. Proste na tom človeku mi záleží, komunikujem s ním, počúvam ho, viem čo sa mu páči a "obetujem" mu svoj čas a peniaze. Ale to je len môj pohľad na vec.

koniarova
22. dec 2023

Kúp si darček sama pre seba, pekne zabal a pod stromčekom mu poďakuj. A kašli na neho. Aj tak sú tie darčeky len špička ľadovca. Nekaz si Vianoce s truľom.